• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok özlüyormuş..

Allah sabır versin. Okurken katlanamadım. Bildiğin ömür törpüsü. Konuş diycem laftan da anlamıyor anlaşılan. Nasıl başarırsın bilmiyorum ama az görüşmeye çalış mümkünce.

Ahaha bu konuya göre eğer bunu düşünüyorsan eski konularıma da bir göz at istersen :))
Eşimle konuştum gelip torununu görsün dedim ama bana müdahale etmesine izin verme yoksa ben patlar kalbini kırarım dedim. Biraz anlayışlı olmasını ve bana bu konuda destek olmasını söyledim. Hak veriyor vermesine ama annesi çok alıngan olduğundan nasıl konuşucağını bilmiyor e yazık ki:) bi küserse aylarca konuşmaz.

Ben Doğum yaptığımda kv evini kiraya verip geçici olarak yanıma yerleşti. Her işimi yaptı sabahları çocuğu aldı ben rahat uyuyayım diye acıkınca geldi kızım emzir de geri uyu deyip yardımcı oldu. Evi temizledi vs vs .. Ama yarandı mı ☺️ Hayır . Yaptıkları hep battı gözüme , neden çocuğumu alıyor dedim ..yok efendim eşimin yanına oturmasın ben oturayım istedim...şuan kızım 1,5 yaşında .kv evine geçti ve bir yıldır ben çalıştığım için kızıma o bakıyor..ha benden de iyi bakıyor sağolsun. Logusalık kafası bambaşka...loğusa kadına öte git demeyeceksin arkadaş. Ben şuan o halimi düşününce şaşırıyorum . Ne güzel yardımcı olmuş diyorum ama o kafayla bunu anlamak çok zor.. hayatından yepyeni bi döneme girmişsin bedenin ruhun uykun düzenin her şey allak bullak . Bi de çocuğa bakamıyorsun diyen kaynananız varsa ben olsam ‘bu çocuk benim ben böyle bakıyorum,senin büyüttüğün de ortada zaten pek becerememişsin. Madem sen iyi bakarsın çok istiyorsan doğur bi tane ona bak.’ Derdim☺️

Ahaha bu konuya göre eğer bunu düşünüyorsan eski konularıma da bir göz at istersen :))
Eşimle konuştum gelip torununu görsün dedim ama bana müdahale etmesine izin verme yoksa ben patlar kalbini kırarım dedim. Biraz anlayışlı olmasını ve bana bu konuda destek olmasını söyledim. Hak veriyor vermesine ama annesi çok alıngan olduğundan nasıl konuşucağını bilmiyor e yazık ki:) bi küserse aylarca konuşmaz.
Bu kadar çok karışan bir insan cidden aylarca küs kalabiliyor mu. İçi içini yer eminim:110: O zaman görüşme sayısını azaltın en azından psikolojiniz daha az bozulur.

Ben Doğum yaptığımda kv evini kiraya verip geçici olarak yanıma yerleşti. Her işimi yaptı sabahları çocuğu aldı ben rahat uyuyayım diye acıkınca geldi kızım emzir de geri uyu deyip yardımcı oldu. Evi temizledi vs vs .. Ama yarandı mı ☺️ Hayır . Yaptıkları hep battı gözüme , neden çocuğumu alıyor dedim ..yok efendim eşimin yanına oturmasın ben oturayım istedim...şuan kızım 1,5 yaşında .kv evine geçti ve bir yıldır ben çalıştığım için kızıma o bakıyor..ha benden de iyi bakıyor sağolsun. Logusalık kafası bambaşka...loğusa kadına öte git demeyeceksin arkadaş. Ben şuan o halimi düşününce şaşırıyorum . Ne güzel yardımcı olmuş diyorum ama o kafayla bunu anlamak çok zor.. hayatından yepyeni bi döneme girmişsin bedenin ruhun uykun düzenin her şey allak bullak . Bi de çocuğa bakamıyorsun diyen kaynananız varsa ben olsam ‘bu çocuk benim ben böyle bakıyorum,senin büyüttüğün de ortada zaten pek becerememişsin. Madem sen iyi bakarsın çok istiyorsan doğur bi tane ona bak.’ Derdim☺️

Evet sana yardımcı olmuş ama yaranamamış. Ama ben evde bayıldım,ağzıma birşey süremediğimi gördüğü halde bi çorba bile yapmadı bana :) durum aynı değil o lohusa depresyonuna beni sokan kv den başka kimse değil. Benim ailem başka şehirde oturuyor ve bu kadın bana 20 dk uzaklıkta. Ben hamileyken ona hastaneye yattı diye çorba da yaptım poğaça da yaptım börek de yaptım.
Yani boş yere takılmadım yaptıklarına.

Bu kadar çok karışan bir insan cidden aylarca küs kalabiliyor mu. İçi içini yer eminim:110: O zaman görüşme sayısını azaltın en azından psikolojiniz daha az bozulur.

Öyle yapıcam bide açıkçası takmamaya da karar verdim. Bu zamana kadar paikolojimi boş yere bozduğumu fark ettim. Başarabilirsem eğer duymamazlıktan gelicem geldiği zamanlarda.

Evet sana yardımcı olmuş ama yaranamamış. Ama ben evde bayıldım,ağzıma birşey süremediğimi gördüğü halde bi çorba bile yapmadı bana :) durum aynı değil o lohusa depresyonuna beni sokan kv den başka kimse değil. Benim ailem başka şehirde oturuyor ve bu kadın bana 20 dk uzaklıkta. Ben hamileyken ona hastaneye yattı diye çorba da yaptım poğaça da yaptım börek de yaptım.
Yani boş yere takılmadım yaptıklarına.
Çok da haklısınız

Sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki. Biz iki aileden de farklı sehirlerdeyiz. Kızım 20 günlükken ramazan bayramına gitmiştik. Kaynana ve görümceler kızımın çok küçük oluşundan (49 cm, 3300 gr dogdu) karnımın büyüklüğüne, sütümün 3. gün inişinden, nazar saçmalıklarına, sezaryen doğum yapmama kadar aklınıza gelecek ne varsa konuştular. Kötü niyetli değiller belki ama bilinçsiz ve boş boğazlar. Yeri geldi söyledim yeri geldi sustum ve ciddiye almadım. Benim için de sıkıntılıydı biraz. Doğumuma geldi sözde kv ama bir kaşık çorbası da nasip olmadı. İftar yemeğini bile biz hazırladık hanımefendiye. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve eşime şimdiden kimsenin gelmesini istemediğimi söyledim.

Lohusalık depresyonu benim uzun sürdü sanırım. Kızım da tıpkı sizinki gibi huysuz ve zor bir çocuktu. Hala da öyle. Lohusalık, bebeğin zorluğu bir de üstüne çenesiz insanlar eklenince anneye eziyet oluyor biliyorum. Duymayın ya da tersleyin lütfen. Varsa onun da bi hassas noktası siz de oradan vurun. İnşallah aklını bi an önce başına toplar, siz de kurtulursunuz.

Oy canım çok geçmiş olsun nesi var bebeğinin?
Sakin ol bırak konuşsun. Orda önemli olan o bebeğin hastaneye yatmış olması kilosu mu tartışılıyor pes. Ama cahiller malesef laf anlatamıyoruz. Onlara göre onlar en güzel şekilde bakarlar biz hiçbirşey bilmiyoruz.

Yeri değil ama sizin bebeğiniz nasıl oldu. Çok üzülmüştüm okuyunca

Sağolun arkadaşlar şükür atlattık hastalığı. Ama çok aşırı pimpirikli oldum. Bi kere hapşursa ay yine mi hasta diyorum. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin, evladıyla imtihan etmesin çok zor.

Sağolun arkadaşlar şükür atlattık hastalığı. Ama çok aşırı pimpirikli oldum. Bi kere hapşursa ay yine mi hasta diyorum. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin, evladıyla imtihan etmesin çok zor.

Amin inşallah,Allah bidaha yaşatmasın. Minikler hapşurur korkma. Bizimki hala üst üste 4 5 kere hapşuruyor :) o hormonlarla alakalı birşeymiş öksürebilir de.

Sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki. Biz iki aileden de farklı sehirlerdeyiz. Kızım 20 günlükken ramazan bayramına gitmiştik. Kaynana ve görümceler kızımın çok küçük oluşundan (49 cm, 3300 gr dogdu) karnımın büyüklüğüne, sütümün 3. gün inişinden, nazar saçmalıklarına, sezaryen doğum yapmama kadar aklınıza gelecek ne varsa konuştular. Kötü niyetli değiller belki ama bilinçsiz ve boş boğazlar. Yeri geldi söyledim yeri geldi sustum ve ciddiye almadım. Benim için de sıkıntılıydı biraz. Doğumuma geldi sözde kv ama bir kaşık çorbası da nasip olmadı. İftar yemeğini bile biz hazırladık hanımefendiye. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve eşime şimdiden kimsenin gelmesini istemediğimi söyledim.

Lohusalık depresyonu benim uzun sürdü sanırım. Kızım da tıpkı sizinki gibi huysuz ve zor bir çocuktu. Hala da öyle. Lohusalık, bebeğin zorluğu bir de üstüne çenesiz insanlar eklenince anneye eziyet oluyor biliyorum. Duymayın ya da tersleyin lütfen. Varsa onun da bi hassas noktası siz de oradan vurun. İnşallah aklını bi an önce başına toplar, siz de kurtulursunuz.

Aynılarını yaşamışız. Benim de kızım 49 cm 3130 gr doğdu. Küçük ve zayıfmış :) ismi de beyniş öyle isim mı konuşur diye komşularınla yanımda tartıştı doğduğu gün daha benim uyuşukluğum geçmemişken :) komşularım allah sana sabır versin bu ne ya dedi resmen.
Bir çorba dahi yapmadı tam tersine ameliyatlı halimleyken benim yaptığım yemeği yedi ve üstelik masadan da kalkmayıp ben servis ettim.
Bir bardak su vermişliği yok.
Bence de kimse gelmesin siz yalnız bakın daha iyi olur. Önlemini alın şimdiden o depresyonu bidaha yaşamazsınız umarım. Umarım doğumunuz da kolay olur ❤️

Amin inşallah,Allah bidaha yaşatmasın. Minikler hapşurur korkma. Bizimki hala üst üste 4 5 kere hapşuruyor :) o hormonlarla alakalı birşeymiş öksürebilir de.
Evet biliyorum ama işte bir kere yaşadık ya insan korkuyor. Valla beni de lohusa depresyonuna kayınvalidem soktu. Hiç iyi şey konuşmaz, hiç iyi şey görmez. Hep kötüyü görür/ lanet olsun hiç sevmiyorum artık onu! Benim çocuğumu kendi çocuğu sanıyor şaka gibi!

Aynılarını yaşamışız. Benim de kızım 49 cm 3130 gr doğdu. Küçük ve zayıfmış :) ismi de beyniş öyle isim mı konuşur diye komşularınla yanımda tartıştı doğduğu gün daha benim uyuşukluğum geçmemişken :) komşularım allah sana sabır versin bu ne ya dedi resmen.
Bir çorba dahi yapmadı tam tersine ameliyatlı halimleyken benim yaptığım yemeği yedi ve üstelik masadan da kalkmayıp ben servis ettim.
Bir bardak su vermişliği yok.
Bence de kimse gelmesin siz yalnız bakın daha iyi olur. Önlemini alın şimdiden o depresyonu bidaha yaşamazsınız umarım. Umarım doğumunuz da kolay olur ❤️
Çok çok teşekkür ederim :) Allah evlatlarımızı bize bağışlasın. Geçecek bu günler merak etmeyin. Allah beterinden saklasın başka bir sorununuz olsa belki daha çok canınız yanar. 1 sene sonra bu kadar üzülmezsiniz bu durumlara zaten. Hatta inanın pişman olursunuz neden gerildim böyle saçmalıklara diye. Anneliğin yarısı kulak ardı etmek bence. Bazen çocuğunuzu, eşinizi ve diğer yakınlarınızı. Kendi kendinizi olumlu telkin etmeye çalışın. Bebeğinize bakın ve ne büyük bir mucizeye sahip olduğunuzu görün. O mucizenin annesi böyle insanlar için üzülmemeli :)

Bende bunu yapıyorum. Hatta bu konuyu açarken eşime tartıştığımda ona annenle zaman geçirdikçe senden nefret ediyorum dedim :)
Bildiğin ona sarıyorum. Ama doğru birşey değil kesinlikle. Kimseyi de takmamak gerekir. Ben bu kadını kafama takarak kendime kötülük yapıyorum başka kimseye değil.
Kesinlikle öyle durduk yere huzurumuzu kaçırıyorlar. Bende iyice sıkıldım. Eşimize bunu yapmaya hakkımız yok ama benim elimde değil

Evet biliyorum ama işte bir kere yaşadık ya insan korkuyor. Valla beni de lohusa depresyonuna kayınvalidem soktu. Hiç iyi şey konuşmaz, hiç iyi şey görmez. Hep kötüyü görür/ lanet olsun hiç sevmiyorum artık onu! Benim çocuğumu kendi çocuğu sanıyor şaka gibi!

Ahaha valla hepsi aynı işte demek ki.
Benimki de benden daha çok düşündüğünü dile getirip duruyor :)))
Hasta mıdır nedirler :KK70:

Çok çok teşekkür ederim :) Allah evlatlarımızı bize bağışlasın. Geçecek bu günler merak etmeyin. Allah beterinden saklasın başka bir sorununuz olsa belki daha çok canınız yanar. 1 sene sonra bu kadar üzülmezsiniz bu durumlara zaten. Hatta inanın pişman olursunuz neden gerildim böyle saçmalıklara diye. Anneliğin yarısı kulak ardı etmek bence. Bazen çocuğunuzu, eşinizi ve diğer yakınlarınızı. Kendi kendinizi olumlu telkin etmeye çalışın. Bebeğinize bakın ve ne büyük bir mucizeye sahip olduğunuzu görün. O mucizenin annesi böyle insanlar için üzülmemeli :)

Kesinlşkle karılıyorum benim mucizem var ❤️ O varken başka bişeyle zaman harcamak zoruma gidiyor zaten :)) onunla mutlu olmak yerine gereksiz cahil insanlara kafamı takmam hiç doğru değil. Düzelticem kendimi :)))

Ya bebekle ilgili bir problemim yok sadece gazı çok olduğu için bende sürekli sallana sallana gezdim evin içinde gece gündüz. O beni mahfetti. Aslında çok şükğr herşeyi yolunda.
Ama gaz dönemi anneleri çok yıpratıyor. E böyle bir dönemde hiç bana desteği olmamışken gelip bana bazı şeyler konusunda diretmesi de beni çileden çıkarmasına yetiyor da artıyor.
Bi çorba yapmamışsın bana çocuğuma nasıl bakacağımı söylüyorsun.
Bu zamana kadar gayet de güzel bakmışım.
Ağzından iyi bir kelime çıkmadığı için de sinirleniyorum.
Ne kilosuna inanır ne boyuna. İmkansız diye dolanıp duruyor düşün. E moral de bozuluyor haliyle böyle dönemlerde benim desteğe morale ihtiyacım var moral bozukluğuna değil.
Haklısın canım babaannemler yüzünden annem sinirlenince ben bir ay anca anne sütü almışım kesilmiş onlar yüzünden herşeye burunlarını soktukları için. Hiç içine atma

Bizim kocalar tavrimizi da ofkemizi de onemsemiyor. Resmen kendi kendimize calip oynuyor gibiyiz. Isin ciddiyetini anlamalari icin ille bosanmaya mi kalkmak gerekiyor ben anlamiyorum ki. Esin bir iki terslese kaynanan da yola gelir aslinda

bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Kv deseniz beni depresyona soktu.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
14 yaşındayken kardeşime bakmışım 30 yaşındayım çocuğuma mı bakamicam?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Ona göre iyilik yapıyormuş.
Rabbim bir tas çorbaya muhtaç bıraksın aynı benim kaldığım gibi.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.
Herşey düzelecek de anası kırılmasın..
Acilen psikiyatrik yardım alın , lohusa depresyonuna kayınvalide sendromu eklenmiş.
Size şöyle bir tavsiye versem?
Her akşam içinizden geçenleri, kızgınlığınızı,üzüntünüzü,hırsınızı alamadığınız olay ve durumları bir deftere yazın, rahatladığınızı göreceksiniz.
Hatta bu laftan anlamayan kayınvalideye de üsluba dikkat etmek kaydıyla yazılı bir nota verebilirsiniz.
-Konuştum konuştum anlatamadım annecim bir de yazılı anlatmayı deneyeyim dedim, diyerek...

Back
X