Poğaçalar Çok Pratik Zeytinli Poğaça (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
çok pratik bir poğaça

100 gr kadar margarini eritip soğutuyoruz.

1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin (ben hazır satılan dilimlenmiş zeytinlerden kullandım)
üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı
susam

Eritilmiş soğumuş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt, sirke, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırıp azar azar unu ekliyoruz ve ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yoğurup en son olarak zeytinleri ekleyip karıştırıyoruz.Hamurdan yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz,üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

Son düzenleme:

yoğurması yuvarlaması 5-10 dakika sürüyor, çok kolay bir tarif, aniden bastıran misafirler için de ideal.

tuce allah cezanı verecek
kokusu geldi burnuma ya ellerine sağlık aşkummmopuyorumnanaktan

kuzu gibi yatmislar yaninada cay tuce cayi koyuyorum al pogacalari gel kardesim bekliyorum
oy sen koy çayları ben hemen geliyorum cancağızım, mis gibi poğaçamız var, çaysız olmaz :kedi:
harika görünüyorlar canım istedi şimdii
canım kalk üşenme yap, 10 dakikada fırındalar kaydirigubbakcemile2 teşekkürler bu arada a.s.
çok güzel ellerine sağlık
teşekkür ederim canım Şeniz
tuce allah cezanı verecek
kokusu geldi burnuma ya ellerine sağlık aşkummmopuyorumnanaktan
baronesim canım benim, aynen dediğin gibi kıyır kıyır oluyor bu poğaça, mis gibi de koktu, nasıl gelmesin oralara kaydirigubbakcemile3
oyy çok güzel duruyolar ben de yapmak istiyomŞeniz

canım yaptığında yorumunu bekliyorum mutlaka, afiyetler olsun şimdiden opuyorumnanaktan

harikasin tucem
suan annemlerdeyim
tarifini gördüm ve mutfaga girip yaptim bile
firinda pismek üzereler
sonucu bildiririm tatlisim
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ben cok severim böle tuzlu bohcaları cokacimcoook ve cok yaparım cok güzel ellerınıze saglık alkisalkisalkis bunun sucuklusunu cok yapıyorum ben oglum bayılıyorrdelikafadulden

ben cok severim böle tuzlu bohcaları cokacimcoook ve cok yaparım cok güzel ellerınıze saglık alkisalkisalkis bunun sucuklusunu cok yapıyorum ben oglum bayılıyorrdelikafadulden

sucuklu da ilginç bir fikir ama böyle daha hafif sanki :uhm: çok teşekkür ederim, önerinizi dikkate alacağım a.s.

harikasin tucem
suan annemlerdeyim
tarifini gördüm ve mutfaga girip yaptim bile
firinda pismek üzereler
sonucu bildiririm tatlisim
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

inciiimmmm, canım denemene çok sevindim Şeniz, merakla bekliyorum yorumunu :kedi: bu poğaçanın en güzel yanlarından biri de zeytini koyup şekil vermek yerine, hemen kurabiye gibi yuvarlayıvermeniz opuyorumnanaktan

zeytiinli şeylere bayılırım mutlaka deniycem bu tarifi teşekkür ederim...

ben de aynı fikirdeyim, zeytin kokusu bile çok güzel, teşekkürler burcucum a.s.

Tucem:*
o tatlı elceğizlerine sağlık..
fındık kurdum minim

:kedi:tucem kusuruma bakma dün gece gec geldim eve yorgunlukdan ekliyemedim:kedi:

senin burdan mutluluk verici bir haberimi paylasmak istiyorum
erkek kardesim gecen yil evlenmisdi
fakat gelinimizi bir türlü getirememisdik
isvicredeki bir takim cikan kanunlardan dolayi
sonra kabul gördü derken sevindik ankarada vize basvurusu yapilicakdi sansimiza araya bayram girdi derken kizkaardesimin dügününe yetisemedi
ancak bu pazar gelebildi
ve sans ya ayaginin tozuyla dün dogum gününü kutladik gelinimizinzemuszemus
erkek kardesimle süpriz yaptik
kk ya girdim nevar neyok bakarken senin tarifi gördüm hemen denedim
cokacimcoookmuhtesem bir lezzet bayildim tam not aldimsositososito
birde tam benlik pratik ama lezziz bir tad
ellerine saglik iyiki paylasmissin
herkezede tavsiye ederim kessinlikleopuyorumnanaktan

:kedi:bunlarda benimkiler:kedi:

tucem zeytınlı seylerı cok severım.. yarın mısafır gelıcek yapıcam bunları tarıfı aldım..

yalunuz bu 1 tat kasıgı tuz ıle 1 tat kasıgı seker hamura ne tat verıyor ben tuzlu olmasını ıstıyorum da..
ıkı arada kalmıs olanı hosuma gıtmıyor :) yeterınce tuzlumu oluyor pogaca ?
CADIARZU

harika görünüyor tuçe... denemek lazım... ellerine sağlık:) cokacimcoook :lepi: cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…