Çok problem yaşar mıyım ?

LadyCedar

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
2.509
897
373
Merhaba bayanlar,

Biz 1 aya kadar memleketimize taşınacağız. Eşim şu anda orada, babasında kalıyor. Yavaştan ev bakmaya başladı. Annemlerin sitesinde, başka bir apartmanda bir daire boşalmış. Evler çok güzel, kirası da uygun. Orayı tutmaya karar verdik. Yalnız benim korkum var, acaba çok problem yaşar mıyım bu kadar yakınken? Annem konusunda sıkıntım yok lakin babamdan çekiniyorum biraz. Beraber şuraya gidelim, şunu yapalım demeyi çok sever. Benim de hoşuma gidiyor tabi ki bizi düşünerek söylüyor bunları ama artık misafir olmayacağız orada. Bir yandan çok iyi olacak, annem her işime yardım eder. Yarın bir gün çocuğum olursa annemin yakın olması çok iyi benim açımdan. Zaten çalışacağız akşam 7 de geleceğiz hemen hemen, yorgun olacağız. Biz gelelim siz gelin hadi muhabbetleri çok olur mu? Olursa da yorgunuz dinleneceğiz dersem yanlış anlaşılır mı? Ne yapsak biz?

Bizde annemlerle çok yakın oturuyoruz,aramız 2 dakika.Hiç öyle "gelin" diye tutturmadılar,halden anladılar.Zaten çalışıyor olacaksınız o yüzden sanmam,arada gönülleri alırsınız hem onlar mutlu olur hem de siz.Biz arada kahvaltıya gidiyoruz pazarları ya da onları yemeğe götürüyoruz iki tarafta mutlu oluyor.

Ne kadar güzel. İnşallah bizim için de öyle olur, aradaki dengeyi kimseyi kırmadan üzmeden sağlamayı başarırım.

Hersey sizin elinizde , aradaki dengeyi
bastan kurabilirsen .. hic bir sorun cikmaz...

Herseyi kirmadan kirilmadan , halledersin ...

Hersey sizin elinizde , aradaki dengeyi
bastan kurabilirsen .. hic bir sorun cikmaz...

Herseyi kirmadan kirilmadan , halledersin ...

Teşekkür ederim, umarım öyle olur.

Eşime yakın oturacak olmamız bir sorun teşkil etmez dedim, inşallah yanılmam. Kalabalık ortamları sevmiyor eşim pek, onun bir şeylere mecbur bırakılmasını istemiyorum. Haydi amcanlara gidelim, haydi dayınlara gidelim muhabbetleri geçsin istemiyorum aramızda.

bu fırsatı kaçırma derim.
annen ve babanın yanında yaşamaktan güzel şey var mı bu dünyada.
keşke bütün kızlar evlendikten sonra kendi anne ve babasına yakın yerlerde yaşasalar.

neden öle dedın canım?

valla canım benim ben aileme fazla düşkün biri olduğum için 1 dakika bile olsa onların yanından ayrılmak bile istemem ve kendimi onlardan ayrı bile düşünemiyorum.
bazı evliliklerde kızlar ailelerinden çok uzağa gidiyorlar hatta yurtdışına bile ve bütün bunlar bana çok korkutucu geliyor.
ellerine böyle fırsat düşen düşen kızlarımızada bu fırsatı kaçırmayın derim.:85:

tuhaf bir konu
herkes kvden kpden rahatsiz olur siz kendi öz anne babanizdan bahsediyorsunuz....

kvye belki söyleyemezsiniz ama kendi annenize dinlenmek istediginizi falan söyleyebilirsiniz bence...

annenizde babanizi frenler.

Şimdi siz deseniz ki biz kayınvalidemin bulundugu şehire taşınacagız,onların sitesinde bir ev bulduk orada oturmak istiyoruz ama kayınvalidemle aynı sitede oturmak nasıl olur diye sormuş olsan idi sana bende dahil kesinlikle oturma derdik uzak olmanız daha iyi olur,kayınvaliden zırt pırt evine gelir yada her gezmeye gittigi yere sizide çagırır derdik, ama konu kız ailesi olunca çogu yorum annenlere yakın olacaksın daha ne istiyorsun aynı sitede otur gitsin olacaktır.Ben evliliktede her iki aileye uzak olunmasını doğru buluyorum aynı mahalleden degilde 2 mahalle öteden tutun kafanız daha iyi rahat olur,eşiniz nediyor bu duruma gönlü var mı peki yada siz kayınvalidenizle aynı sitede oturmak istermiydiniz eşiniz size deseki annemlerin sitesinden yada sokağından ev tututalım dese ne yapardınız bu durumda.

Bence de herşey sizin elinizde.. Orta yolu bulabilirsiniz. Annenize yakın olmanız güzel bişey yarın bi gün cocugunuz olsa sıkıntı çekmezsiniz, ya da herzaman yardımcı olur size

bu fırsatı kaçırma derim.
annen ve babanın yanında yaşamaktan güzel şey var mı bu dünyada.
keşke bütün kızlar evlendikten sonra kendi anne ve babasına yakın yerlerde yaşasalar.

Valla uzakta yaşadım, yakında da yaşayacağım az kaldı. Hangisi daha kolay - daha zor göreceğim.

tuhaf bir konu
herkes kvden kpden rahatsiz olur siz kendi öz anne babanizdan bahsediyorsunuz....

kvye belki söyleyemezsiniz ama kendi annenize dinlenmek istediginizi falan söyleyebilirsiniz bence...

annenizde babanizi frenler.

Rahatsız olmak değil ki bu. Ben yakın olmanın, ailesine yakın yaşayanların artılarını eksilerini merak ettim.

Eşimin ailesi ile de aynı şehirdeyiz zaten Tuttuk evi artık hayırlısı olsun hakkımızda Eşimin gönlü olmasa kesinlikle böyle bir şey için ısrar etmezdim, ortak karar ile tuttuk evi. Eşim deseydi o tarafta oturalım, ben oturmam demezdim eşimin ailesi çok sık gelip gitmeyi sevmezler rahatsızlık veririz diye. Problemli kayınvalide/kayınpeder kalıpları yok çok şükür.

Bence de herşey sizin elinizde.. Orta yolu bulabilirsiniz. Annenize yakın olmanız güzel bişey yarın bi gün cocugunuz olsa sıkıntı çekmezsiniz, ya da herzaman yardımcı olur size

Ben de çocuk yönünden iyi olacağını düşündüm. Dengeyi tutturmaya çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…