Çok riskli bir karar ve yardıma ihtiyacım var :(

uzmanlığı vs.si o kadar tutuyormuş, ben en iyisi özelden bir danışayım bu konuları sana iyi biliyorsun sanırım :)

Rehber öğretmenler yardımıyla ve internette sabaha kadar araştırmalar sonucunda bir kaç şey öğrendim fakat bilmediğim çok şey var :) Özelden istediğini sorabilirsin yanıtlarım yani:1:

cnm anladığım kadarıyla kolaya kaçan bi yapın var.bence kendini tanıyıp ona göre seçim yapmalısın.tıp istiyosan 3 yıl össye hazırlanmak büyük sabır ister bu 3yıl boyunca dişini tırnağına takıp çalışabilir misin?yoksa bıkar mısın?eğer yok ben bıkarım sabredemem diyosan tmyi seç derim o süre zarfında onu da kaybetmemen için.hem tıp kazanmakla bitmiyo okuması çok zor bunu da göz önünde bulundur bi 10 yıl çok sıkı tempoda olacaksın.bende biraz kolaycıyımdır ama ilk yıl kazandım üniversiteyi ve zor bi bölüm seçtim sana diyebilirm ki ben hiç ders çalışmayı bilmiyomuşum bunu üniversitede öğrendim çok bocaladım,sabahlara kadar ders çalışmayı öğrendim.bence senin için 1.adım 3yıl boyunca üniversite sınavına hazırlanmak için yoğun bi şekilde çalışmak. ben bunu yapamazdım mesela ilk yıl olmasaydı tekrar tekrar hazırlanamazdım bende o sabır yok çünkü,sıkılırdım..ben yaparım idealistim diyosan tıpda okursun tabi,herşey senin elinde kendini tanıyarak kararını ver.

Son düzenleme:
sayısal temelli olsam her şey çok güzel olacaktı oysa ki.. çünkü üniversiteye kapağı atmak daha çok ürkütüyo beni sonrası değil, zaten alışmış olursun o çalışma temposuna. ama 3 yıl o sınava girmek gözümü korkutuyo, itiraf etmekten çekinmiyorum yani korkutucu gerçekten o stres. devamlı kapısına gidip de yenilmek ama pes etmemek gerekli.
her zaman değil aslında bu kolaya kaçma gibi görülmesini istemem, psikoloji de idealimdi
3 dil biliyorum çok iyi 4.yü de dandik biraz ama :1: dil seçerdim öyle olsa canım ya ki çok baskı yaptılar, saçmalıyosun vs. ama istemedim illa da psikoloji olacak diye. dikkafalı olabiliyorum bazen. annemle babam sayısaldan yanaydı oysa ki.

Son düzenleme:
Rehber öğretmenler yardımıyla ve internette sabaha kadar araştırmalar sonucunda bir kaç şey öğrendim fakat bilmediğim çok şey var :) Özelden istediğini sorabilirsin yanıtlarım yani:1:

ben sana mesaj atamıyormuşum ya nasıl konuşucaz şimdi biz? nasıl sorucam? :25: yükseltmeye mi çalışsam ki bir an önce :44:

bir tm öğrencisi olarak sana yardım etmek istedim öncelikle bende tıp okumak istedim ve tmbölümünü bitirdikten sonra hepiçimde kaldı tıp okumak bence tıpı oku içinde kalmasın uğraş3 yılla ve çokçalış

küçümsemek gibi olmasın sadece bi örnek. bi çobanın tıp bölümünü kazandığıyla ilgili bi haberi hatırladım şimdi. köy yerinde verilen eğitim seviyeler bu kadar düşükken bi çoban kazanabiliyosa,sende çok istiyosan kesinlikle kazanabilirsin

bende hemşire olmak istiyorum illa bu sene kazanmalıyım diyorum. mat ve fen bnm diplerde o yüzden işe girip bi an önce dershane araştırmalarına başlamak istiyorum:61:

beren91 çok güzeel gerçekten çok sevindim senin adına, edebiyat bence okunası bi' bölüm yani benim gibi ilgisi olanlar için, diğerlerine zehirdir yoksa :1:

evet o çobanı hatırlıyorum hatta kolları işlev görmüyordu diye sadece psikiyatrist olma imkanı vardı cerrah olamayacaktı ama okuyucam diyordu yine de :61:

küçümsemek gibi olmasın sadece bi örnek. bi çobanın tıp bölümünü kazandığıyla ilgili bi haberi hatırladım şimdi. köy yerinde verilen eğitim seviyeler bu kadar düşükken bi çoban kazanabiliyosa,sende çok istiyosan kesinlikle kazanabilirsin

bende hemşire olmak istiyorum illa bu sene kazanmalıyım diyorum. mat ve fen bnm diplerde o yüzden işe girip bi an önce dershane araştırmalarına başlamak istiyorum:61:

Canım o bahsettiğin çoban benim çalıştığım üniversitede tıp okumaya başladı hatta maddi durumundan dolayı burs ayarlanmıştı ama en son duyduğum derslerinin çok kötü olduğu asla bir doktor olamayacağı için atıldı hocaların söylediği kopya ile geldiği.

ben bu sene girdim bitti sınavlarım şimdi benim gibileri de seninkine benze ilerde ne olacam ne olmak istiyorum tercih döneminde hangi bölümleri yazacam sıkıntısı sardı neyse sana gelince bence içindeki ukdeyi gidermelisin git dershaneye sayısaldan hazırlan ilk seneden zaten hocanın dedii gibi bir temelin oluşur sadece son denemende de istediğin puanı tutturamazsan sayısalda eşit ağırlıktan tercih yapar pssikoloji yazarsın böyle bir şansın olacak zaten yeni sisteme göre girersin edebiyat sınavına da.ama eşit ağırlıktan hazırlanırsan sayısaldan bi bölüm yazma şansın yok ben eşit agırlık cıkıslıyım ama sistemin böyle olacagını bilseydim sayısal secerdim cunku yeni sistem sadece sayısal çıkışlı olanlara yaradı bi sözelci veya bi eşit agırlıkcı 1 haftada fizik kimya biyolojiyi bitirip fen sınavına giremezken bi sayısalcı bi haftada edebiyatı bitirip eşit agırlık sınavına girip eşit agırlıktan tercih yapabiliyor

Erkek arkadaşım doktor bence çok güzel bir meslek en azından insanlar tarafından çok saygı duyulan bir meslek. Yeni sınav sistemini bilmiyorum ama erkek arkadaşım hiç dershaneye gitmeden kazanmış gerçi fen lisesi mezunu onunda etkisi vardır ama dershnanede hocanın üç yıl demesi bana biraz uzun geldi sistemli bıkmadan çalıştığın süre daha çabuk kazanacağını düşünüyorum. Yanlız tıp için ilk üçbine falan girmen gerekir okulu kazandıktan sonra asıl çalışma o zaman başlayacak erkek arkadaşım üç gün boyunca uyumadan ders çalıştığım oluyor demişti bir de tus var türkiye'nin en zor sınavı göz böl. kazanırsan süper nöbet yok memur gibi çalışırsan en berbat bölümlerde dahiliye, ortopedi ve kadın doğum erkek arkadaşım jinekolog sırf gece nöbetleri yüzünden ve şu performans saçmalığından dolayı hastaneden istifa etti. Maddi anlamda her doktor iyi para kazanmıyor bugün annemi bir kardiyologa götürdük 350 lira muayene ücreti aldı sırf adı var diye ama bunun yanında hastanede çalışan doktorlar çok da iyi para kazanmıyor. Ben hemşireyim tıpı kazanma şansım olsa girmezdim diye düşünüyorum.

Canım o bahsettiğin çoban benim çalıştığım üniversitede tıp okumaya başladı hatta maddi durumundan dolayı burs ayarlanmıştı ama en son duyduğum derslerinin çok kötü olduğu asla bir doktor olamayacağı için atıldı hocaların söylediği kopya ile geldiği.

Dranas o çocuğu bende duymuştum demek yalanmış o zaman kesin kopya ile gelmiştir. Keşke okuldan atıldığını da haber yapsalar.

Joule tamam canım artırmaya uğraşıyorum zaten :)

cidden ya insanlar umutlanıyor vay çoban da giriyor kendi çalışarak diye ama neler varmış olayın içinde..

Çok güzel söylüyorsunuz imreniyorum çok da alanım dışı puan düşmesi gibi bi' olay da var, hata yapma şansım yok :s

Son düzenleme:
ablamın hikayesini anlatayım canım ben sana ve aklı başında ne istediğini bilen bir genç olduğunu düşünüyorum (pek kalmadı sizlerden maalesef)

ablam şu an 35 yaşında o sınava girdiği yıllarda sistem farklıydı birçok fark vardı ama olsun yine de biraz olsun fikir verir...ablam meslek lisesi mezunudur (anadolu meslek elektronik mezunu) ilk yıl sayısal girmiş sınava o zamanlar MF deniyormuş (yıl 1994)...ama okulda ne fizik görmüş ne kimya ne biyoloji, az buçuk matematik almış (sadece ilk 2 yıl üstelik ilk yılı ingilizce) tabi doğal olarak o yıl kazanamamış ki aslında birbirlerinin gazına gelip hep birlikte mimar olmaya karar vermişler (hiç biri başaramadı ama bir tane tıp var :)) sonra tiyatro kurslarına başlamış 3 yıl (1997 ye kadar) konservatuar sınavları tiyatro bölümü sınavları arada üniversite sınavı (babamı mutlu etmek için) ile geçmiş...bir yıl sözel (TS) bir yıl eşit ağırlık (TM) girmiş ve bakmış olacak gibi değil ben ne yapabilirim ne istiyorum diye mezun olduktan 3 yıl sonra düşünmüş dil yapabileceğine karar vermiş o yıl dersaneye gitmiş ve 75 dil sorusundan 71 ini yapıp iyi bir puanla istediği bölümü kazanmış...hem de "dersane dışında hiç çalışmadım" der hep...kazanmasının sebebi ingilizceyi çok sevip çok rahat anlayabilmesi ve kimin ne söylediğine kulak asmadan sadece yapabileceklerinin farkında olmasıdır....sen sayısal hazırlanırsan hiçbir bilgini unutmazsın merak etme...ve ne istediğine iyice karar verip kendini tart ölç biç o yolda kimseye kulak asmadan ilerle...ve tıp fakülteleri de eskisinden daha çok artık unutma...

bu arada ablamın doktor olan arkadaşı ilk yıl hacettepe matematiği kazanmış ve ben tıp okuyacağım diyerek kayıt yaptırmamış bir sonraki yıl gazi tıpı kazanmış şimdi istanbulda kadın doğum uzmanı...ablam da işine aşık bir ingilizce öğretmeni...94 te liseden mezun oldu (bir yıl hazırlık okudu ordan bir kaybı var) 97 de üniversiteyi kazandı hiç pişman değil amacına giden yolda kaybettiğini sandığın bir kaç yıl kesinlikle kayıp değildir ben böyle düşünüyorum

sana da yürekten başarılar ve dilediğin gibi bir hayat diliyorum....

Son düzenleme:
moralini bozmak istemem ama zor diye sayısal seçmediysen tıpı hiç düşünme bile.

ben sayısal çıkışlıyım tıpı bana da çok önerdiler ama yok yani kendi bölümüm de çok zor olmasına rağmen seçmedim.tıp okuyan arkadaşım günde 5 saat uyuyor ve anca günlerce ders çalıştıktan sonra bi gece dışarı çıkıp eğleniyor onun dışında sosyal faaliyeti yok ve sadece 4 ders görüyor ki bu artacak..

teşekkür ederim planlamaya çalışıyorum belki çok erken görüyorsunuzdur ama karşıma ne çıkacağını bilmeliyim :)) senin ablan yetenekliymiş ama dile charlottebronte ve nasıldır o dil yeteneği bilirim insanı cezbediyor ve çalışırken eğlendiriyor da ama benim sayısala öyle aman aman bi' yeteneğim yok çalışırsam anca olacak, alan dışı puan düşmeyeceğini bilsem hiç düşünmeyeceğim aslında ama tavsiyelerin için teşekkür ederim :61:

mydecember tutturdun da mı gitmedin :53: hangi bölümdesin şimdi

burada birisi tıp için ilk 3 bine girmelisin demiş ama üni. isim yapmış bi yer olmasa da olur yeter ki tıp olsun diyorsan 9 binle alan tıp fakülteleri de var :34:

Back
X