• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok sacma degıl mı sızce bı okurmusunuz

Garip konunuz sayesinde 14 yaşında bir çocuk hakkında ileri geri bir sürü laf söylenmiş oldu. Tek suçu da facebook'undan sizi silip eşinizi silmemiş olması. Sizin bunu çok merak edip ona sormak yerine farklı düşüncelere sahip koca bir gruba sormanız sayesinde hakkında ileri geri bir sürü şey yazıldı. Buradaki konuyu açış sebebinizin kızın duygularını düşünmeniz olduğunu sanmıyorum.
Sizin kızınız, kız yeğeniniz, kız kardeşiniz var mı? Yoksa da olursa, yazılan garip bir mesaj yüzünden, insanların onun hakkında bir sürü şey atıp tutması hoşunuza gider miydi?

her msjımda belırttım ben ya ınankı ya sız anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum her ıkısınede guvendıgımı bu sılme meselesı ıçınde kıza nasıl sormam gerektıgı hakkında grş ıstedım ben.hatta bu konuyu kapatında dedım kımsenın gunahına gıremem

sadece şunu merak ettim
benim kızım 9 yaşında

o halde sabi değil,(0-7 yaşmış ya)
eeee yani her an her türlü günah(!)ı işleyebilecek yaşta mı?
töbe Yarabbim...

bir çocuk (erkek ya da kız farketmez) nasıl yetiştirilir ise, öyle davranır
ben özel okulda okudum
okulda cinsel ilşki yaşayanlar da vardı, uyuşturucu kullananlar da vardı, ama tüm bunlarla yakından uzaktan alakası olmayanlar da vardı
nedir bu insanları yaftalama merakı?

9 yaşındaki kızımın tüm arkadaşlıklarını inceleyeyim hemen bari
sabilikten çıkmış ne de olsa....

İyi de ben sizin ünlemlerinizi anlamadım. Ben sizin ne şahsınıza kötü bir kelime söyledim ne çocuğunuzun olduğunu bilip de çocuğunuza bir şey söyledim.
Sadece kitaplarda yazan bir bilgiyi paylaştım. Hani bunun , bu soruları bence bir din insanına sorun. Ben bayanın 14 yaşında dana kadar ergene sabi demesinin yanlış olduğunu açıkladım.
Normalde kitapta yazanlar bunlar. Ama açıklamalarını yetkili kişiler eminim daha iyi yapar. Dini şeylere girmeyelim biliyorsunuz ve ben de biliyorum ki yasak.
Kazen'i kızdırmak istemem :)
Ben 0-7 yaş sonrası günah işleyince yazılıyor demedim, adet dönemine girenler için bahsettim dikkatinizi çekerim.
Eee diyeceksiniz 9 yaşında adet yaşayanlar var, onları bilmiyorum . Ben normal ergenlik yaşları 13-18 diye geçer. Onlar için bahsettim.

Kırmızı çizdiğim yere gelince. Ben de özel okulda okudum 3 yıl. Ben zaten verdiğim örnekte tek bir kişiyi örnek verip, genelleme yapmadım ? Bilmem fark ettiniz mi ?
Yaftalamak, yani Etiketlemek, Benim kimseyi "etiketlediğim" yok. Nereden çıkardınız bunu anlayamadım ? En sevmediğim şey. İnsanları etiketlemek.
Bence siz, beni bununla suçlarken kendiniz beni etiketlemişsiniz ! İşte buna ünlem koyabilirim. Çünkü hakaretlerden hoşlanmıyorum. Bana göre bir insanı etiketlemek büyük suçtur çünkü. Ve en son yazımda, dedim ki, Bu kız için bunları kastetmiyorum. Sadece bir yoruma cevaben yazdım.

Hem sabilikten çıkmak filan , kitap,sözlük anlamına göre kötü bir şey değildir. Buna bu kadar takılmayın. Sabinin tanımı bu. 7 yaşı geçen herkes sabilikten çıkar. Ve adet, ergenlik dönemine giren insanlar ayrı bir cümlem. Siz çocuğunuzun ve ya kendinizin üstüne alınmayın. Ben yorum yapıyorum, şahsi bir hakaret yok. Bildiklerimi söylüyorum. Ve yorumum gayet açık . 14 yaşındaki kız nerdeeeeeee, 9 yaşındaki çocuğunuz nerdeee...

Ve her an "her türlü" günah demedim. Sadece günah defterleri açılıyor dedim. Bunu hemen ahlaki günahlara çekmeyin. Benim kastettiğim içerik değil yüzeysel bir bilgi.

Son düzenleme:
her msjımda belırttım ben ya ınankı ya sız anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum her ıkısınede guvendıgımı bu sılme meselesı ıçınde kıza nasıl sormam gerektıgı hakkında grş ıstedım ben.hatta bu konuyu kapatında dedım kımsenın gunahına gıremem

Ya boşver arkadaşım, ben daha ilk yorumunda demek istediğini anladım. İnsanlar bir garip , her şeyden nem kapıyorlar. Sıkma canını. Hamilesin bir de, Kimsenin günahını aldığın yok. Merak edip açtın konunu , en doğal hakkın. Herkesin yorumu da kendine, yine ikiye bölündü, "suçlayanlar ,savunanlar". Sen de arada günah keçisi gibi oldun durum bu. Yok öyle bir günah alma. Sen biliyorsun durumu.​

Benim anlayamadığım ? İleri geri konuşulmuş filan. Onlar ileri geri konuşanların boynuna. Herkes ağzından çıkana bakacak.

Son düzenleme:
Ya boşver arkadaşım, ben daha ilk yorumunda demek istediğini anladım. İnsanlar bir garip , her şeyden nem kapıyorlar. Sıkma canını. Hamilesin bir de, Kimsenin günahını aldığın yok. Merak edip açtın konunu , en doğal hakkın. Herkesin yorumu da kendine, yine ikiye bölündü, "suçlayanlar ,savunanlar". Sen de arada günah keçisi gibi oldun durum bu. Yok öyle bir günah alma. Sen biliyorsun durumu.​

ayyy varya çok sagol ben burda sabahtan berı barım barım yazıyorum gunahını alamam oyle bı kız degıl ıyı terbıye almış vs dıye.ama sankı ben kızı kötu bırı yapmışım gıbı bıde benı sucluyorlar.

ayyy varya çok sagol ben burda sabahtan berı barım barım yazıyorum gunahını alamam oyle bı kız degıl ıyı terbıye almış vs dıye.ama sankı ben kızı kötu bırı yapmışım gıbı bıde benı sucluyorlar.

Çok kaba bir tabir var ! Ama buraya yazarsam kesin banı yerim . :53:
Günahını alıyorlar alıyorlar ondan sonra bir bakıyorsun taşlanan sensin. :31:

iyide supheci izlenimi konu sahibi verdi bize yoksa kimse durup dururken kimsenin gunahini almadi:19:

iyide supheci izlenimi konu sahibi verdi bize yoksa kimse durup dururken kimsenin gunahini almadi:19:

Ama canım bak cümlelere; kesınlıkle kotu bı nıyetı yok yoksa anlardım ama farkettım kı benı faceden sılmıs esımı sılmemıs neden sızce.hıcbır sorunumuz yok sıldıkten sonrada geldı hep ne yapmalıyım.bu arada esım 31 yasında kızda 14 olması lazım.

"kesinlikle kötü bir niyeti yok" diyor. Daha ne desin ? :16:

Ama canım bak cümlelere; kesınlıkle kotu bı nıyetı yok yoksa anlardım ama farkettım kı benı faceden sılmıs esımı sılmemıs neden sızce.hıcbır sorunumuz yok sıldıkten sonrada geldı hep ne yapmalıyım.bu arada esım 31 yasında kızda 14 olması lazım.

"kesinlikle kötü bir niyeti yok" diyor. Daha ne desin ? :16:

kotu bir niyeti olmadigini biliyorsa neyi sorguluyor ki,
kiz ona abla seni sildim dediginde sormaliydi neden diye,
ayrica beni silmis esimi silmemis neden sizce diye bir soru sormus,
bizde fikirlerimizi belirttik:16:

kotu bir niyeti olmadigini biliyorsa neyi sorguluyor ki,
kiz ona abla seni sildim dediginde sormaliydi neden diye,
ayrica beni silmis esimi silmemis neden sizce diye bir soru sormus,
bizde fikirlerimizi belirttik:16:

senı sıldım demedı ben ona dedımkı senden benım faceye gırıp resmı gösterırmısın dedım oda bana sen bende eklı degılsın sıbel abla dedi.ve evde bırsuru mısafır varken çocuk gıbı herkesın ıçınde hesap sorar gıbı sormak hıç hoş olmazdı.ayrıca benı sıldıgını sorsaydım orda herkesın ıçınde annesınden çok buyuk tepkı alcaktı emınım.

senı sıldım demedı ben ona dedımkı senden benım faceye gırıp resmı gösterırmısın dedım oda bana sen bende eklı degılsın sıbel abla dedi.ve evde bırsuru mısafır varken çocuk gıbı herkesın ıçınde hesap sorar gıbı sormak hıç hoş olmazdı.ayrıca benı sıldıgını sorsaydım orda herkesın ıçınde annesınden çok buyuk tepkı alcaktı emınım.

hmm ben seni sildim diye okudum bir yerde de :44:ayrica bu kadar takiyorsan sende sil esinin facesinden onu,
kizin sizle bir derdi olmadigi kesin olsa gidip gelmezdi evinize,belki facesinde birseyleri gorup annesine soylemenizden korktu,
esinide silmeyi unutmus filan olabilir bilemiyorum,kotuye yorduk olmaz dediniz iyiye yorayim bu sefer:1:
soylemeden gecemiycem ilk mesajinizda yazdiklariniz supheye dusmussunuz gibi algilaniyor:34:

hmm ben seni sildim diye okudum bir yerde de :44:ayrica bu kadar takiyorsan sende sil esinin facesinden onu,
kizin sizle bir derdi olmadigi kesin olsa gidip gelmezdi evinize,belki facesinde birseyleri gorup annesine soylemenizden korktu,
esinide silmeyi unutmus filan olabilir bilemiyorum,kotuye yorduk olmaz dediniz iyiye yorayim bu sefer:1:
soylemeden gecemiycem ilk mesajinizda yazdiklariniz supheye dusmussunuz gibi algilaniyor:34:

cnm ben duşurcek bır cumlede yazmadım aslında sanırım yas yazmama takıldınız onuda yazmamın sebebı esım çok buyuk ondan kız baya kuçuk bu şekılde duşunmedıgım ıçın belırtttım

cnm ben duşurcek bır cumlede yazmadım aslında sanırım yas yazmama takıldınız onuda yazmamın sebebı esım çok buyuk ondan kız baya kuçuk bu şekılde duşunmedıgım ıçın belırtttım

yas degilde esimi silmemis beni silmis cumlesine takildim neyse kimsenin gunahinida almiyim,
ama burda dedigim gibi 14 yasinda ne konular okuyoruz,
hepsi ayni olacak diye birsey yok tabiki...

Son düzenleme:
yas degilde esimi silmemis beni silmis cumlesine takildim neyse kimsenin gunahinida almiyim,
ama burda dedigim gibi 14 yasinda ne konular okuyoruz,
hepsi ayni olacak diye birsey yok tabiki...

ben zaten onunda acıklamasını getırdım sanırım ya esımı ekledıgını unuttu yada farkında degıl hatta bır msjımda dedımkı ıstek yolluyordu kabul etmıyordum acaba ondanmı sıldı vs.

ben zaten onunda acıklamasını getırdım sanırım ya esımı ekledıgını unuttu yada farkında degıl hatta bır msjımda dedımkı ıstek yolluyordu kabul etmıyordum acaba ondanmı sıldı vs.

oyun isteklerinden bahsediyorsun galiba onun icin silecegini sanmam,
dedigim gibi esinide unutmustur belkide:26:

demek siz 14 yaşındayken çok gözü açıktınız , olabilir tabi. Niye demeyin kişi kişiyi kendi gibi bilirmiş. Sorun bakalım kız annelerine hangi anne 14 yaşındaki çocuğunu fettan olarak tanımlar.

okuduğunuzu algılamada sorun mu yaşıyosunuz?

ben kimsenin kızına fettan iması bile yapmadım..

ben 14 yaşındayken nasıl olduğumu sizden önce yazdım oraya...herşeye aklım eriyodu evet..kiminle mesafe kurulur kime nasıl davranılır, ailemden de terbiyesini aldım çok şükür....

evet 14 yaş 'sabi' olmak için büyük bi yaş....fettanlığın yaşı yoktur karakter ve gen meselesidir....14 yaşında fettan olmaya 'aday' olunabileceği gibi 30 yaşında gayet saf ve iyi düşünceli de olunabilir....ben 'gözü açık' lafını aynen kabul ediyorum...ama sizin algıladığınız gibi o yaşta fettanlık düşünen biri gözü açık değil cahil diye nitelendirilir olsa olsa...laf sokmayıda becerememişsiniz....
birde erkek annelerine soralım bakalım o yaşta ki kızlar hakkında neler düşünüyolar??? çok güzel örnekler var çevremde şu yazdıklarınıza okkalı cvp niteliğinde....yarasına olan gocunur diyorum malesef şu üslubunuza!

tanıığım bir kız var.sessiz ,sakin,utangaç ama 12 yaşındayken komşu ablasının resmiyle msn de genç öğretmeniyle yazışıyordu:50:
bunu konu sahibi için yazmadım.her çocuğun bir olamayacağını anlatmak için yazdım:34:

okuduğunuzu algılamada sorun mu yaşıyosunuz?

ben kimsenin kızına fettan iması bile yapmadım..

ben 14 yaşındayken nasıl olduğumu sizden önce yazdım oraya...herşeye aklım eriyodu evet..kiminle mesafe kurulur kime nasıl davranılır, ailemden de terbiyesini aldım çok şükür....

evet 14 yaş 'sabi' olmak için büyük bi yaş....fettanlığın yaşı yoktur karakter ve gen meselesidir....14 yaşında fettan olmaya 'aday' olunabileceği gibi 30 yaşında gayet saf ve iyi düşünceli de olunabilir....ben 'gözü açık' lafını aynen kabul ediyorum...ama sizin algıladığınız gibi o yaşta fettanlık düşünen biri gözü açık değil cahil diye nitelendirilir olsa olsa...laf sokmayıda becerememişsiniz....
birde erkek annelerine soralım bakalım o yaşta ki kızlar hakkında neler düşünüyolar??? çok güzel örnekler var çevremde şu yazdıklarınıza okkalı cvp niteliğinde....yarasına olan gocunur diyorum malesef şu üslubunuza!

Hay sabiye de .......... Amma takıldınız sabi lafına. Benim için öyle. Sizin için öyle olmayabilir. Allah allah.

Vallahi anlayana anladığı üslupla yazıyorum. Küçükcük çocuğa potansiyel tehlike gözüyle bakan sizler mi ? Yoksa sabi diyen ben mi gocunacağım komedi bir savunma. Bu arada bende erkek annesiyim söylüyorum ya fikrimi :)

Konu sahibi için de utan diyorum ya utan. Bir çocuğun arkasından, ağzı olup konuşanlara neler söylettin şurada. Ne olmuş ya seni silmiş eşini silmemişse. Ne menem birşey şu facebook , İstediğin kadar kıvran ben öyle demedim ki diye dilerim ki Allah'tan inşallah birgün kızın olurda sağdaki soldaki komşu senin kızını tehlike görür kocası için. O zaman için yansın , ben ne ettim dersin.

Eğer az insanlığın varsa kapattır konuyu da elin çocuğunu insanların ağına sakız ettirme daha fazla.

Son düzenleme:
Hay sabiye de .......... Amma takıldınız sabi lafına. Benim için öyle. Sizin için öyle olmayabilir. Allah allah.

Vallahi anlayana anladığı üslupla yazıyorum. Küçükcük çocuğa potansiyel tehlike gözüyle bakan sizler mi ? Yoksa sabi diyen ben mi gocunacağım komedi bir savunma. Bu arada bende erkek annesiyim söylüyorum ya fikrimi :)

Konu sahibi için de utan diyorum ya utan. Bir çocuğun arkasından, ağzı olup konuşanlara neler söylettin şurada. Ne olmuş ya seni silmiş eşini silmemişse. Ne menem birşey şu facebook , İstediğin kadar kıvran ben öyle demedim ki diye dilerim ki Allah'tan inşallah birgün kızın olurda sağdaki soldaki komşu senin kızını tehlike görür kocası için. O zaman için yansın , ben ne ettim dersin.

Eğer az insanlığın varsa kapattır konuyu da elin çocuğunu insanların ağına sakız ettirme daha fazla.

Bana bak ! Seni şimdi şikayet ediyorum. Ve gören yetkili her kim ise, adaletine güveniyorum. Umarım ceza alırsın.

Sen ne hakla, hamile bir kadına ! Kızı için beddua edersin, kimsin sen ? Ayıp ayıp. Sen utan asıl. Bazı hataları bazen büyükler yapar, ama bunu çocukları ödesin diye değil !
Bir de ANA olacaksın. İnsan azcık eli vicdanında konuşur.

Bugüne kadar hayatımızda başımıza neler geldi de, beddua etmedik, sen şimdi burada saçma sapan bir şey için nasıl böyle bir beddua edersin? Yukarıda ALLAH var,kork.

Kimin kimi tehlike göreceğine, tehlike görülen karar verir. Ne kızlar var kaç yaşında ne biçim, ama ne kızlar da var yine aynı yaşlarda hanım hanımcık. Kimse bilemez.

Ayrıca, konu sahibinin açtığı yorumda, kesinlikle kötü niyetli değil demiş . Daha ne desin ?

Ayrıca, herkes ağzından çıkandan mesul tutulur. Ne demek , "söylettirdin" ? Söylemeseydiler arkadaşım ! Allah allah ... Silah zoruyla mı söyletti bu hanım ?
Ağızları torba değil insanların büzemiyorsun. Herkesin yorumu da kendine, iyi niyetli yorumlarda oldu. Kötü niyetli de.
Ama sen kimsenin çoluğuna çocuğuna beddua edemezsin. Ben ANNE olmadığım halde senin gibi, sırf içimdeki anaçlıktan yüreğim sızlayıp depreşti lafına.

Ayıp.

bu kadarı da fazla ama.sacmaladıgınızın farkındasınızdır umarım.

Back
X