BENIM EŞİMDE USTA O YUZDEN AMCALARIM ,kayın babamgıl,görümcelerim
en ufak evde tamır işi olsa eşimi cagırırlar..
hatta komsularımız bıle rıca eder eşim hgalleder
bunda bırsey yok ben sorun goremedım oratada
ha eşin yapmış ha kaynın ne fark eder ki
sonucta bır ev tasınmıs
herkes bır bırnıne yardım etmeli
kaynın eb tasımıs sonucta yorulmus olabılırr
eltin desen bunu alışkanlık halıne getırmemıs yanı herkesten bırsey ıstemesını
onunda elınde bırsey yokkı o napsın eşi yapmıyorsa kımsen medet umsun
tabikide eşinden ve k babasından medet umarr
........
bırde tasınansız olsaydınız dıye bır dusunun ..siz kaynınızdan rıca etmeymıydınız perde vs işlerini halettmesını
bana abarttınız gıbı geldı
herzaman olsa haklısınız ama bu aralar bunların olması gayet normal
ev tasınmıs cunkı
.......
bundan sonra devam ederse o zaman sonuna kadar haklısınız derım
pek ıyı olmamış sızın konuşmanız..
kıskanclık ızlenımı olmuş sankım..
sızde kendınızce haklısınız evdekı ış dururken başkasının işini hemen yapması sınır bozar bıraz..
ama bırşey var: soyleyen babası annesı vs..
bu sebepten karşı gelmemesı gayet normal...
boyle yuruyor demekkı aıle ıcı davranışları..
sanmayınkı bende sızden degılım..
benım eşimde aynı..
bugun desınler ona gel şu yapılacak (kıramadıgı kışıler ıcın gecerlı) hemen gıder..
bızım kapı ustu 2 ay vardır takılmamıştı..
gecenlerde taktırdım zorla..
eve almayacaktım cunku:)
1 ay'ı gecmış yapılacak ışlerde var tabı..
toplam kaybedecegı sure 10-15 dk dır ancak...
yanı sorun etmege deymez..
erkek mılletı evı pek umursamazlar bugun başım agarıyor..
yarın keyfım yok vs vs..
sen benım yazdıklarımı uygulama..
ben 18 yıllık evlıyım bazen boyle ıstemeden soyledıgım şeyler yapabılıyorum..
allah başka zeval vermesın..
gun gelır gulup gecerız yaşananlara ınşaallah..
Teşekkür ederim bir büyüğüm olarak yapıcı bir açıklama olmuş
Anne babasının işini tabiki yapacak ona asla birşey demem
Zaten en çok rahatsız olduğum konu eltimin bundan vazife çıkarması
Merhaba hanımlar birçok kişinin irili ufaklı dertlerini paylaştığı bu platformda sizlere anlatıp fikrinizi almak istediğim bir meselem var.
Daha iyi anlaşılması için açıklama yaparak başlıyayım;bir evde erkeğin yapması gereken ne iş varsa kaynımlarda onu asla kaynım yapamaz
k.b yapar alışverişinden tutunda musluk,ampül tamirine kadar eltim de direkt olarak k.b'ya söyler zaten kocasından başka herkesten bir beklentisi var.
Mesela eltimler yeni taşındılar biz de yerleştikten sonra oturmaya gittik eltim eşime diyor ki; x perdeyi kes, x bu avize çalışmıyo, x çocuğun memesini ver
ben de sinir oldum içten içe ama birşey demedim tabi
Geçen gün kaynımlara gittik kayınvalidem,kayınpeder,eltim,eşim oturuyoruz o esnada kaynım yoktu
Kayınpederim eşime bu evde yapamamız gereken iki işimiz kaldı bir şu lambayı tamir edicez bir de bulaşık makinesi dedi
Ben de evde çekmecenin kulbu kaç aydır kopuk duruyor ilk önce onu yapsın sonra başkalarının işini yapar dedim
Kayınvalidem de ustaların evi hep yarımdır zaten dedi ben de x'in bir ustalığı yokki dedim ve bu eşimle aramızda olay oldu
Daha doğrusu hemen kalktık eve geldik eşim bir iki şey söyledi yattık uyuduk sabahta işe eşimi canım cicim sarılarak gönderdim
Akşam eve bir geldi(bu arada abisi ve babasıyla aynı yerde çalışıyor) surat bir karış ne oldu dedim başladı saymaya
Ben o insanların kalbini kırmışm artık yüzlerine nasıl bakacakmışım nasıl yardım isteyecekmişim şimdiye kadar istemedim rabbim kimseye muhtaç etmesin
Analamadığım şey benim eşim o evin kahyası mı?İhitiyaç durumunda elbette yapacak, taşındılar yardıma gitti ben de gitiim tabi ki gidicem
Ya da kaynımın eli ayağı tutmasa tabiki yardım edecek ama sapasağlam adam neden onun evinin işini benim eşim yapsın ki
Biz bir sene önce evlendik eşime düğün günü de dahil olmak üzere zerre kadar yardım etmemiştir
Biz evkendikten sonra öğrendi evimizin yerini.Ben kimseden yardım beklemiyorum çok şükür ama benim aşkım onların kölesi mi?
Bir de eltimin yukarı da bahsettiğim tutumları hiç hoşuma gitmiyor k.b böyle yapınca o da yüz buluyor.
Gerçi eşim dediklerini yapmıyor artık ama böye bir beklenti içine girmeleri sinir bozucu
Söyleyin allah aşkına eşimin o evin işlerini yapması saçma değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?