Yani eşin yapmaya hevesliyse yapsın ne olacak ki eline mi yapışacak, bırak çalışsın çalışan demir pas tutmaz
Ki yeni taşındılar diyorsun, kaynın da beceriksizse, eşin de yardıma hazırsa, dahası kayınpederin de eşine bizzat söylemişse yapsın ne zararı var. Belki adam "kahyalık"tan ziyade, bir işe yaramaktan, yardım ediyor olmaktan çok memnun.
Ha şunu anlarım, yalan değil ben de arıza çıkarırım. Sen evdeki kırık kulpu kocana söylediğin halde yaptıramıyorsan da eltinin bir lafına kalkıyorsa bu normal değil. Ki var böyleleri, kendine hayrı dokunmayan ama sürekli başka insanların işine koşan. Bu kimi zaman insanlara kolayca hayır diyememkten, kimi zaman da "beni iyi bilsinler" isteğinden ileri gelir. Hoş eltin de yardım istemiş, kocan sana nazlandığı gibi eltine de nazlanamaz, kalkar yapar, olur biter. Ama şurası garip ki ben kalkıp kocam duruken kaynıma ya da kayınpederime "kalk da şurayı yap" demeye çekinirdim, eşi isteseymiş daha yerinde olurmuş kesinlikle. Yine de insanların içinde değil kendi eşinle hallet bu sorunu, madem elinden geliyor, yapmaya da üşenmiyor, kendi eviyle de ilgilenmesini iste. Sen de kalkıp kaynından yardım bekleyecek değilsin herhalde.
Bir de eşinin dolup sana çıkışmasına takıldım. Siz bir aileyseniz kayınpederiniz rahatsızlığını size bizzat söyleyebilirdi, "yanlış düşünüyorsun kızım, ayıp ettin" vs şeklinde düzeltebilirdi. Ne olursa olsun bu tarz şikayetleri tasvip etmiyorum, siz bir cahillik etmiş olabilirsiniz ama kayınpederiniz de sanırım "alındığını" size değil de eşinize fazlaca belli etmiş.
Not: Yukarda kocam duruken kaynımdan ya da kayınpederimden iş istemeye çekinirdim dedim ama aslında düşününce eltinize de hak verdim ne yalan söyleyeyeyim. Benim babacığımın da öyle elinden iş gelmezdi, meziyet sahibi okumuş bir insandı ama ev işleri konusunda hiç iyi değildi Dahası öyle"aman şurası kırık, burası bozuk, yaptıralım ettirelim" adamı da değildi. Annem hep dayımlardan rica ederdi ki babam onları rahatsız ediyor diye anneme de kızardı. Yani bunlar da yapılması gereken şeyler neticede, eşi anlamıyor ya da umursamıyorsa kadın da akrabalarından yardım ister doğaldır, kaynı da el değil.
sorun olabilecek ne var bunda anlamadım?yengesi yardım istemiş siz neden araya laf sokuyorsunuz ki .sonuçta yeni taşınmışlar eksikleri olması çok normal.belki abisinin eli yatkın değil.kadıncağız yardım istediğine pişman olmuştur yazık.