ask olsun yani summer, cidden ilk mesaji okudugunda o sahtekar fakirler lafi seni rahatsiz etmedi mi? ben cok hassas biri de degilim ama bunu soylemenin bin farkli sekli var, birisi sahtekarsa sahtekardir ona direkt sahtekar denir. fakir degilken fakir rolu yapiyorsa ona da sahte fakir denir, dolandirici denir. sahtekar fakir demek baska. bak mesela ben bu kisinin tereliye oldugunu bilmeden once yazdim gectim cunku cidden sinir bozucu derecede komik birinin baskasina sahtekar fakir demesi.
ama tereliye oldugunu fark edince soyledim cunku onu biliyoruz yani. ha ben sizi gozardi ettim demese bilemezdim o oldugunu. yani onun da kendini saklama amaci yok zaten bence. ama gercekten sasirdim, hayirseverlik adi altinda baskalarina sahtekar fakir denmesini normal gorup bizi boyle insanlarin derdiyle alay eden biri gibi yazman da ciddi kirdi beni. sanki birbirimizin yorumlarini bilmiyoruz yani.
ayrica bence burda dert de yok, konuda konu sahibinin hicbir katkisi yok ki. araci bile degil. iki insan kustuyse derdinden ona ne yani.