çok seven erkek neden evlenmek istemez?

seven ama evlilikten korkan erkek için ne yapılmalı?

• kendi haline bırakmalı,hiç aramamalı.kaçıyorsa sevmiyor demektir

OY: 73 83,0%
  • hiçbir şey yokmuş gibi devam edilmeli, o yola zamanla kendisi girecektir

OY: 14 15,9%
  • araya aileler sokulmalı,gerekirse agresif/sitemkar tepkiler verilmelidir

OY: 1 1,1%

• Ankete Katılan
    88

Her birine 170 bin düşüyor dimi yanlış anlamadım?
Herkes rahatlıkla alır evini bu adamın evlenmeye gönlü yok bence.
Evlense de aile kavramını tam olarak yerine getirir mi tartışılır.

Bu durumun sevgiyle ilgisi yok. Etraf berbat evliliklerle dolu, yaşı olmuş 37, belirli alışkanlıkları, hayat tarzı var. Düzenini kurmuş, kurmak için çaba sarfetmiş. Bunların üzerine evlilik yapmak, birine güvenmek, zaman ister.

24,25 yaşlarında evlilik daha kolaydır, kanımız kaynar, daha yolun başındayızdır, ele ele verir, sevdiğimiz insanla hayallerimizi gerçekleştirmek, ortak bir hayat kurmak isteriz ve zorluklara katlanmak için deli cesaretimiz vardır. Fakat belirli bir yaştan sonra hayatımızın daha dengeli ve istikrarlı olmasını isteriz. Yeni heyecanlara kapatırız kendimizi. Çünkü artık kaybedebileceklerimiz vardır. Kimi için aile, kimi için statü, kimi için iyi bir iş ve maddi olanaklar, kimi içinse sahip olduğu ve ona yeterli gelen huzurlu hayatı.

Evliliğinizin kötü bitme olasılığını düşünerek geri çekilmesi, sizi aramaması çok anormal değil. Benimde var böyle bir akrabam, aynen şöyle demişti bir gün konuştuğumuzda.

" Ben kendime bir düzen kurdum, bunun için çabaladım, çalıştım. Evleneceğim kadının beni değiştirmeye çalışmasından endişe ediyorum. Hele çocuk olduğunda, onun ağlamasına, yemek yememesine, karımın o yorgun ve sinirli haline dayanabilir miyim bilmiyorum. Şimdi canım istediğinde müziğimi yapıyorum, dışarı çıkıyorum, yalnız takılıyorum. Evlendiğimde de bunu isterim. Yeri gelir, karıma al çocuğu annene git, hafta sonu yalnız kalmak istiyorum diyebilirim. Bunu kaç kadın kabul eder ki."

Kısacası bu yaştan sonra erkeklerin evlilik hayatına alışmasının kolay olduğunu düşünmüyorum. Evlilik onların bireyselliğini tehdit eden bir durum bence. Bir de benim akrabam çok yönlü bir insandır, çok fazla hobisi vardır, evlendiğinde ve çocuğu olduğunda bunları devam ettirememekten endişe ediyordu. Sonra evlenmeye kalktı, yürümedi ayrıldılar.

Neyse uzun oldu ama onlar bizden farklı bakıyorlar olaya. Uğraşırım dersen, şansını dene ama çok büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kalabilirsin. Herkes aynı değildir, ama sende böyle bir insanla karşılaşmışsın işte. Umarım bir çözüm bulursunuz.

Eşimin abisi de 37 yaşında iyi bir şirkette iyi bir maaşla çalışıyor acaba siz benim eşimin abisiyle mi birliktesiniz şaka bir yana bizimkide aynı yaşta biz dahil herkes artık evlen evlen diyoruz ama yaşından dolayı ben alıştım tek yaşamaya bir başkasıyla aynı evde geçinemem diyip geçiştiriyor sanırım belli bir yaştan sonra işler daha zorlaşıyor

Durum farklıymış boşver canım, ayrıl bu adamdan. Yürümez bu iş onla, belli.

Ee sen onunla tatile gidersen şartsız koşulsuz seversen böyle olur seni seviyordur ama evlenmesi için neden yok sevdiği kadın hayatında işleri tıkırımda en güzel yaşta evlilik sıkıntı bu adama

"Yada bir bardak süt için inek beslemek niye?" diyordur

Adam nasıl daha açık olabilir anlamadım.
EVLİLİĞE HAZIR DEĞİLİM demiş.
Nesini anlamadın bunun?
Birini sevmek evlenmek için yeterli bir sebep olmayabilir her zaman;ki olmamış gördüğünüz gibi.

çok basit hayatını birine adamak istmiyor hayatını yaşamak istiyor 37 yaşına kadar evlenmemişse zaten ve hala düşünmüyosa o adamdan cacık olmaz..

Boğa burcu evlilik hayatını , düzeni sever. Benim esimde boğa burcu oradan biliyorum ama kendine güvenemiyor olabilir maddi açıdan, ev gecindirecek sorumluluğu taşıyabileceğinden emin olmayabilir.
Daha önce evlilik konuşup şuan geri adım atması garip. Üzerine düşmeyin bence zamana bırakın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sevmiyordur , net.

1. ihtimal : Kendin de söylemişsin.Bu tipler,uzun süreli ilişkileriyle evlenmeyip yeni tanıştıkları bir kızla pat diye evleniverirler.
Uzayan ve rahat yaşanan ilişkilerde evlilik kararı almaları zor oluyor.

2. ihtimal : Cinsellik problemi sürekli ise bunun rahatsızlığını yaşıyordur.Veya o problemi sadece seninle yaşamıştır,korkuyordur.

3. ihtimal : Erkekler aslında evlenmek istemezler.Yani ilişkilerde hedefleri nikah değildir.
Aileleri baskı yapar,sevgilileri nikahsız olmaz der :),arkadaşları birer birer evlenir,çocuk sahibi olur filan o zaman niyetlenirler.
Sevgilinin ailesi pek teşvik ediyor gibi görünmüyor.Onlar kendi geçim dertlerine düşmüşler galiba.

evlenmek istememesi sevmediği anlamına gelmez.tabi gerçekten sevmediği için veya yeterince sevmediği için evlenmek istemeyenler de olabilir ama bence seven bir insanın bile evlilikten korkması normal sonuçta çok önemli bir karar bu, bir insanla hayatınızı birleştiriyorsunuz.sadece erkekler için söylemiyorum bunları, ben kendim de bazen ileride evlenirsem yaşanabilecek sorunları düşünüp tırsıyorum bazen(aldatma vs de dahil).sevgiliden ayrılmak kolay ama evlenince bir de çocuk falan varsa boşanmak o kadar kolay olmuyor.yanlış anlaşılmasın ben herkes sevgili kalsın , evlenmesin; böyle daha rahat demiyorum.sadece onları da anladığımı söylüyorum.

*

kendi haline bırakmalı,hiç aramamalı.kaçıyorsa sevmiyor demektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…