- 20 Ağustos 2014
- 1.489
- 1.162
- 168
- Konu Sahibi minnak1018
-
herkese merhaba.. uzun zamandır yazmıyordum. özetleyeyim.. son 1 senedir evlilik konusunda tartışıp duruyoruz, bugüne kadar 10 kere küsüp barışmışızdır. "hazır değilim" diyerek erteleyip duruyordu.Sebebi ortaya çıktı ve ne yapacağımı bilemez haldeyim. ailesiyle ve kardeşiyle beraber yaşıyor. ailesi normalde başka şehirde yaşıyordu ancak bir süredir istanbuldalar. tamamen istanbula yerleşmeyi düşünüyorlar. orta halli bir aile, imkanları kısıtlı. benimki en büyük çocuk. zamanında belli bir miktar para vermişler ona, şu an beraber yaşadıkları evi almış.. Ancak evde yaşayan diğer erkek kardeşe de bir pay vermeye çalışıyorlar. o da yetmiyor, ailesi de İstanbul'a yerleşmeye çalışıyor. aslında çözüm belli, bu ev satılacak, üstüne diğer birikimler de eklenecek ve para üçe bölünecek. bu durumda ortalama 170 bin TL civarı bir para kalıyor her birine. diğer erkek kardeş de bekar, ailesiyle birlikte oturmaya yanaşmıyor.Benim ailemin durumu iyi, elindeki paraya biraz da onlar katar, kalanı kredi ceker evleniriz düzenimizi kurarız diyorum. Adam hiç oralarda değil. Ailemi garantiye almam lazım, gerekirse benimle beraber yaşarlar dedi çıktı işin içinden. Sanki ben hiç hayatında yokum. ailelerimiz tanıştı,onun ailesi beni istiyor, benim ailem onu istiyor. ama artık olaylar oyle bir boyuta geldi ki, içimde nefret ve kızgınlık aldı başını gidiyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? ne yapıcam ben
Bu durumun sevgiyle ilgisi yok. Etraf berbat evliliklerle dolu, yaşı olmuş 37, belirli alışkanlıkları, hayat tarzı var. Düzenini kurmuş, kurmak için çaba sarfetmiş. Bunların üzerine evlilik yapmak, birine güvenmek, zaman ister.
24,25 yaşlarında evlilik daha kolaydır, kanımız kaynar, daha yolun başındayızdır, ele ele verir, sevdiğimiz insanla hayallerimizi gerçekleştirmek, ortak bir hayat kurmak isteriz ve zorluklara katlanmak için deli cesaretimiz vardır. Fakat belirli bir yaştan sonra hayatımızın daha dengeli ve istikrarlı olmasını isteriz. Yeni heyecanlara kapatırız kendimizi. Çünkü artık kaybedebileceklerimiz vardır. Kimi için aile, kimi için statü, kimi için iyi bir iş ve maddi olanaklar, kimi içinse sahip olduğu ve ona yeterli gelen huzurlu hayatı.
Evliliğinizin kötü bitme olasılığını düşünerek geri çekilmesi, sizi aramaması çok anormal değil. Benimde var böyle bir akrabam, aynen şöyle demişti bir gün konuştuğumuzda.
" Ben kendime bir düzen kurdum, bunun için çabaladım, çalıştım. Evleneceğim kadının beni değiştirmeye çalışmasından endişe ediyorum. Hele çocuk olduğunda, onun ağlamasına, yemek yememesine, karımın o yorgun ve sinirli haline dayanabilir miyim bilmiyorum. Şimdi canım istediğinde müziğimi yapıyorum, dışarı çıkıyorum, yalnız takılıyorum. Evlendiğimde de bunu isterim. Yeri gelir, karıma al çocuğu annene git, hafta sonu yalnız kalmak istiyorum diyebilirim. Bunu kaç kadın kabul eder ki."
Kısacası bu yaştan sonra erkeklerin evlilik hayatına alışmasının kolay olduğunu düşünmüyorum. Evlilik onların bireyselliğini tehdit eden bir durum bence. Bir de benim akrabam çok yönlü bir insandır, çok fazla hobisi vardır, evlendiğinde ve çocuğu olduğunda bunları devam ettirememekten endişe ediyordu. Sonra evlenmeye kalktı, yürümedi ayrıldılar.
Neyse uzun oldu ama onlar bizden farklı bakıyorlar olaya. Uğraşırım dersen, şansını dene ama çok büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kalabilirsin. Herkes aynı değildir, ama sende böyle bir insanla karşılaşmışsın işte. Umarım bir çözüm bulursunuz.
Ee sen onunla tatile gidersen şartsız koşulsuz seversen böyle olur seni seviyordur ama evlenmesi için neden yok sevdiği kadın hayatında işleri tıkırımda en güzel yaşta evlilik sıkıntı bu adamaherkese gunaydın. başına benzeri gelmiş, fikri olan tum arkadaşların yorumlarını bekliyoruum
1 senedir beraber oldugum biri var,37 yasında boğa burcu.gayet iyi bir şirkette ,ortalamanın ustunde bir maaşla çalışıyor.ailelerimiz tanıştı,beraber tatile gittik gayet iyi anlaşıyoruz.nerede otururuz,ilerde neler yaparız gibi şeylerden bile konusuyorduk.Ailesi bir an once evlenmemizi istiyordu,beni çok seviyorlar.ancak ben bir terslik oldugunu hissettim,sıkıştırdım, "evliliğe hazır değilim,başkasının sorumlulugunu kaldırabilir miyim bilmiyorum" dedi. yanyanayken hiçbir sorun yok,sevgi dolu hareketleri var. ancak ben kendisini 2 hafta once terk ettim. ben seni çok seviyorum ama kendimle savaşıyorum,düğümlerimi çözemiyorum diyor ama beni kaybetmemek için hiçbir adım atmıyor. sevgisine gerçekten inanıyorum,ama bu kadar seven bir insan neden boyle yapar anlayamıyorum. kızlar yorumlarınız lütfen
O kadar çok benzer örnek duydumki. Hepsizi ıssız adam oldu mubarekler.
Sorunun cevabı çok basit bence. Seni seviyor olabilir, ama kendini çok daha fazla seviyor. Daha koklanacak çok gül varken, neden bir kadına bağlanayım kafasında.
Boğa burcu evlilik hayatını , düzeni sever. Benim esimde boğa burcu oradan biliyorum ama kendine güvenemiyor olabilir maddi açıdan, ev gecindirecek sorumluluğu taşıyabileceğinden emin olmayabilir.herkese gunaydın. başına benzeri gelmiş, fikri olan tum arkadaşların yorumlarını bekliyoruum
1 senedir beraber oldugum biri var,37 yasında boğa burcu.gayet iyi bir şirkette ,ortalamanın ustunde bir maaşla çalışıyor.ailelerimiz tanıştı,beraber tatile gittik gayet iyi anlaşıyoruz.nerede otururuz,ilerde neler yaparız gibi şeylerden bile konusuyorduk.Ailesi bir an once evlenmemizi istiyordu,beni çok seviyorlar.ancak ben bir terslik oldugunu hissettim,sıkıştırdım, "evliliğe hazır değilim,başkasının sorumlulugunu kaldırabilir miyim bilmiyorum" dedi. yanyanayken hiçbir sorun yok,sevgi dolu hareketleri var. ancak ben kendisini 2 hafta once terk ettim. ben seni çok seviyorum ama kendimle savaşıyorum,düğümlerimi çözemiyorum diyor ama beni kaybetmemek için hiçbir adım atmıyor. sevgisine gerçekten inanıyorum,ama bu kadar seven bir insan neden boyle yapar anlayamıyorum. kızlar yorumlarınız lütfen
Kadınlar öküz de besliyor, odun da yontuyor ama. Nedir bu kadının bitmez çilesi?"Yada bir bardak süt için inek beslemek niye?" diyordur
Kadınlar öküz de besliyor, odun da yontuyor ama. Nedir bu kadının bitmez çilesi?
İşte sırf ben bu nedenle evlenmek istemiyorum ne odun yontmakla uğraşırım ne öküz beslemekleKadınlar öküz de besliyor, odun da yontuyor ama. Nedir bu kadının bitmez çilesi?
İşte sırf ben bu nedenle evlenmek istemiyorum ne odun yontmakla uğraşırım ne öküz beslemekleYontulmuş olanı gelsin bir zahmet
Yavrum sen onu bulursan bana da abisini dayısını filan yolla
İşte sırf ben bu nedenle evlenmek istemiyorum ne odun yontmakla uğraşırım ne öküz beslemekleYontulmuş olanı gelsin bir zahmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?