çok seven erkek neden evlenmek istemez?

seven ama evlilikten korkan erkek için ne yapılmalı?

• kendi haline bırakmalı,hiç aramamalı.kaçıyorsa sevmiyor demektir

OY: 73 83,0%
  • hiçbir şey yokmuş gibi devam edilmeli, o yola zamanla kendisi girecektir

OY: 14 15,9%
  • araya aileler sokulmalı,gerekirse agresif/sitemkar tepkiler verilmelidir

OY: 1 1,1%

• Ankete Katılan
    88
Tatlım bak,yok burçmuş murçmuş,yok evlilikten korkuyormuş,erken boşalma filan.....bunların hepsi fasarya.Herşeyin çözümü var.Genç kızların evlenme korkusunu yine anlarım da37 isine gelmiş adamınkini anlayamıyorum.Bunun korkuyla alakası yok.Adam seviyorsa sevgisine sahip çıkar.
Ama senin evlenmekten ziyade bence daha başka sorunların var bu kişiyle ilgili.Birincisi,kız arkadaşından ayrılmak istediğini bile söyleme cesareti yok.Ama kızdan ayrılmaya cesaret göstermezken senle çıkıp ikinizi idare etmeye cesaret gösteriyor.Dürüst değil,bahanelerin ardına saklanıyor,bencil.
O yüzden boşver ya,neyin mücadelesini vereceksin.İstemiyorsa seni de engellemeyecek.Sen kıymetliysen kıymetini verecek.Gez toz eğlen ye iç gül nereye kadar.Bırak üstüne düşme.

peki benim yaptığım bu durumda doğru mu? yani sessiz kalmak,tepki koymak. kendiyle mücadelesini tek başına yenebilir mi sizce?
ayrı kalmak faydalı olur mu ne dersiniz? yoksa tepki koyarak hepten mi kaybettim acaba

Bu tip kişilerde tepki, sadece dayanım sürecinin ortaya cıkmasına neden olur.sensiz ne kadar dayanabilir onu görebilirsin..tecrubelerim tek başlarına cözüm bulamadıklarını gösteriyor.çözümü bulabilseydi 37 yaşına kadar emin ol beklemezdi..çözüm arayışı içindemi acaba! yanlızlık sadece geçici bir rahatlama duygusu hissettirir..eger sevgisi baskın çıkarsa tekrar geri dönüş yolu arayacaktır..ama dönse de yine evlilik söz konusu olduğunda durucaktır..tamamen psikolojik bir durum..genelde böyle insanlar günlük hayatlarında da karar aşamalarında cok zorlanırlar..aklınızda karar alırken ki bir halini canlandırın tepki ve söylemlerinden anlayabilirisiniz..beraber gecirdiğiniz yaşam sürecini gözden geçir en ufak bir karar anını düşün..''ne yesek'' gibi bir durum en basiti..ne kadar zaman harcar ne kadar sürede ne yemek istediğine karar verir gibi..eger kendisi bu durumunu görüyor ve kabullenirse psikiyatri iyi bir yol gösterici olur..senin için çok yorucu biliyorum..ama inan bu kişileri evlenmeye zorlayan soyut yada somut birşeyler olmaz ise asla evlenmek istemezler...mücadele sana düşüyor tabi yaşadıklarını iyi analiz etmelisin..sevgiler..

37 yasindaki bir adamin evlilikten kacmasinin bence tek bir sebebi olabilir, o da zaten evli olmasi. Onun disinda, maddi sorunu yok, yasi olgun..eeeeeee, yani neyi bekliyor? Aksine baba olma yasim geciyor diye acele etmesi gerekir hazir sevdigi bir kadin varken. Adamin sizi sevdigine emin misiniz, bana gonul eglendiriyor gibi geldi acikcasi. Sizi uzmek istemem ama bana olasi bir sebep sizi sevmemesi olabilir gibime geliyor. Ikinci bir sebep de cinsel problemler olabilir, 37 yasina kadar tek biriyle birlikte olmasi benim de cok garibime gitti, escinsel veya aseksuel vs olabilir mi acaba? Ucuncu sebep hovarda ve issiz adam takilmasi olabilir, eger boyleyse koyun tekmeyi gecin derim.

en son cümlem "bana ve aileme bir açıklama borçlusun" olmuştu. yani bomba şu anda onun kucagında. zaten kendisi bir açıklama yapmazsa muhtemelen babam kendisini arayıp soracak cunku bu adam bizim evimize girdi çıktı, yazlıgımda kaldı kışlıgımda kaldı.o zaman herşey iyi hoştu da evlenmeye gelince noldu! ben 31 yaşındayım. nice zor ilişkiler yaşadım ama böylesini yemin ediyorum görmedim :S

Eğer anlattıklarınız yaşı küçük 20-30 yaş aralığında olsaydı biraz daha beklenebilir derdim ev kurmak evliliğe adım atmak kolay değil iş kurma bu sebeplerde varsa beklenebilir ama 37 yaşına gelmiş biri hala neyin sorumluluğu sorumluluk kaldırmanın yaşla da alakası yok gerçi neyse de 50 yaşında mı hazır hisseder insan kendini en olması gerek yaşlar 31 yaşındayım demişsiniz evinizi kurmanız evliliğe alışmanız sonra çocuk sahibi olmak olmamak buna karar vermek yaş gidiyor sonuçta belli bir hayat standartını oluşturmak gerek kaybetme korkusu olmayan insandan korkmalı daha neyi beklemek seviyorsan anlaşıyorsan

gercekten de borclu.O bomba onda oldugu icin simdi daha da gerilmistir. ama sonucta bir karar vermek zorunda. Baban cok hakli olur sorarsa ama umarim biraz düsünür bi süre de akli basina gelir. Bi de su var, diyelim evlendiniz bu arada böyle kacislar mi yasiyacak, gelmis 37sine, 20yasindakiler bile cok kararlilar, neyi bekliyorlar bilmiyorum. Seviyor mu seviyor, uyuyor mu uyuyor e daha ? Bunlarin derdi zoru ne anlamak istiyorum anlamiyorum inan.

Yasitiz ve benim tanimaya calistigim kisi de aniden böyle bi krize girdi, o da 36 yasinda. Is ciddiye varinca heralde bunlari aliyor bi korku. Hani Casanova desek ailenle tanismazdi bence onun da evlenme istegi var sana da deger veriyor ama kafalarindaki zehire anlam veremiyorum. Su aralar yasadiklarimdan dolayi 23 yasindaki kuzenime sakin 30u bekleme bir an önce evlen karsina cikanlar gitgide daha acaiplesiyor diyorum, o daha toy yaslardaki bagliligi yasayamiyorlar sanirim.

Genel de erkekler evlilik diyince tüm hayatlarının bir esaret altına gireceğinden korkar . Bekarken görüştüğü arkadaşlarının birdaha hayatında olmamasından korkar. Bu nedenle evlilikten kaçar ancak siz ona bu güveni verirseniz hayata müdahale için değil de birlikte güzel şeyler yaşamak için evlilik olması gerektiğini anlatırsanız yola gelir.

Run forest run diyorum sana ayni olayi ben yazdim buraya butun arkadaşlar dedi seven evlenir diye ben yok ya fln diyordum ama gercekten kendinden cok seven seni evlenir...bir an once kavusmaj ister bu tarz iliski hastaliklidir ben cok sukur attim o hastalığı simdi kendi istiyor evlenelim falan diye ama ben onun cidden iyi bir es baba olacagina bile inanmiyorum çok sukur hayatıma bambaska yönde ilerliyor:)

Öncelikle bir erkek 37 yaşıma geldim eyvah evde kaldım hemen birini bulayım evleneyim demez . Hele sizin anlattığınızdaki konumda bir erkek hiç demez bunu .Çünkü erkekler istediği yaşta evlenip çocuk sahibide olabilir çok rahat .Ama bayanlar için tabi durum biraz farklı . O yüzden bence erkek arkadaşınızla oturup konuşun etraflıca bir kez daha . Bu şekilde devam edemeyeceğinizi söyleyin agresfleşmenize falanda gerek yok . Bir sene az bir zaman değil özellikle sizin yaşınızdaki bir bayan için .
Şunuda demek sitiyorum 37 yaşına kadar hiç bir kadınla olmamış olması çok imkansız geldi bana . Hadi diyelim yapmadı muhafazkar biri . Kendi öyleyse karşısındakinide aynı ister bence . Siz anlattığınıza göre yorum yapıyorum . Rahat yaşamaya alışkınsınız . Yani bence hayat tarzlarınızda farklı bu yönde . Belki bu nedende sizinle evlenmek istemiyor olabilir . Bunu size açık açık söylemiyordur. Sonuçta türk erkeklerinin yarısından fazlası evlilik dışı ilişkiye hoş bakmıyor . Amadediğim gibi oturun konuşun bitiyorsa bitsin bitmiyorsa ciddi bir adım atılsın . 1 sene hiç az bir zaman değil hele ki sizin yaşlarınız için ..

valla erkekler sabit fikirli bişeyi istemiyosa zorlamıycan zorla evlilik olursada mutsuz bir evlilik olur içine sindiremez

sevmekle evlenmek aynı şey değil ki.. bazen sevsen de olmuyo işte. geçen gün bu konu ile ilgili içim şişti sabaha kdr ağladım ben de.

benim icim hep sisik ama oturup da onun icin salya sumuk aglamadim. seviyorum ama bu mantiktaki bi insani benim icim kaldirmiyo

evet ama aşk böyle bişey işte yeri geldiğinde mutlu oluyosun yeri geldiğinde üzülüyosun.. senin için hayırlısı ne ise o olsun cnm

çok seven erkek evlenmek ister...
hem 37 yaşında azda değil... hayatı yaşamak ne bende bunu anlamıyorum:44:
sevdiklerinle birlikte olduğun, onlarla paylaştığın anların yerini ne tutabilir ki
sizi çokmu garanti görüyor acaba, bence sorumluluk almak istemiyor..
hem o yaşta insan ev düzeni ister çoçuk ister..
ben çok sağlam kafa bulmuyorum bu yaşta bu düşüncedeki erkeği
bence onunla zaman kaybetmeyin

kaç gündür internette bir sürü yazı okudum. tam bu konuyu açıklamışlar. bu tarz erkekler biraz şizoid ve narsist kişiliklermiş. sorumluluk duygusu 50 yaşına da gelse gelişmezmiş bazılarında.evet sevdikleri dogruymus ama akıllarından geçenler şunlarmış(özellikle yalnız yaşayanlar için)
- eve başka bir duzen gelecek
-alışkanlıklarımdan vazgecmek zorunda kalabilirim
-kazandıgım parayı istediğim gibi harcayamam (eşi çalışıyor olsa bile!)

bu mantalitede adam aşkımdan ölse nolur ki zaten. :2:

herkese merhaba.. uzun zamandır yazmıyordum. özetleyeyim.. son 1 senedir evlilik konusunda tartışıp duruyoruz, bugüne kadar 10 kere küsüp barışmışızdır. "hazır değilim" diyerek erteleyip duruyordu.Sebebi ortaya çıktı ve ne yapacağımı bilemez haldeyim. ailesiyle ve kardeşiyle beraber yaşıyor. ailesi normalde başka şehirde yaşıyordu ancak bir süredir istanbuldalar. tamamen istanbula yerleşmeyi düşünüyorlar. orta halli bir aile, imkanları kısıtlı. benimki en büyük çocuk. zamanında belli bir miktar para vermişler ona, şu an beraber yaşadıkları evi almış.. Ancak evde yaşayan diğer erkek kardeşe de bir pay vermeye çalışıyorlar. o da yetmiyor, ailesi de İstanbul'a yerleşmeye çalışıyor. aslında çözüm belli, bu ev satılacak, üstüne diğer birikimler de eklenecek ve para üçe bölünecek. bu durumda ortalama 170 bin TL civarı bir para kalıyor her birine. diğer erkek kardeş de bekar, ailesiyle birlikte oturmaya yanaşmıyor.Benim ailemin durumu iyi, elindeki paraya biraz da onlar katar, kalanı kredi ceker evleniriz düzenimizi kurarız diyorum. Adam hiç oralarda değil. Ailemi garantiye almam lazım, gerekirse benimle beraber yaşarlar dedi çıktı işin içinden. Sanki ben hiç hayatında yokum. ailelerimiz tanıştı,onun ailesi beni istiyor, benim ailem onu istiyor. ama artık olaylar oyle bir boyuta geldi ki, içimde nefret ve kızgınlık aldı başını gidiyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? ne yapıcam ben

Kardes sen hala bu herifle vakit mi kaybediyorsun?

Ilk yazdigin seyleri okudum, dugum oldum bibib demis popomla guldum, resmen senaryo yazmis, bu nedir ya.Sana acikca ben seninle evlenmek istemiyorum boyle bir beklentiye girme demis.

Sen kendi iyiligin icin bu zirtodan uzaklas, gec git Allah askina.

Son düzenleme:
Sevgisinden nasıl bu kadar eminsiniz?
Seven insan aynı evde olmak ister yok kendiyle ilgili düğümler varmış filan hadi 20 yaşında olsa neyse dicem ah bu erkekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…