çok severken tayin ihtimalinden ayrılmak zorunda kaldık :(

rnrn55

Guru
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
531
502
303
İstanbul
Merhaba kızlar. 32 yaşındayım evlenmeyi çok istiyorum ama bir türlü olmadı hep hüsran.3ay önce biriyle tanıştım beğendik sevdik karşılıklı.kendisi asker 15 yıldır aynı yerde çalışıyor. Ama yeni bir yer açılıyormuş ve oraya 1 yıl sonra tayin olma ihtimali var.Zaten farklı şehirlerdeyiz orta bir yol bulmuştuk. Yeni açılan yer çanakkalede bu durumda çözüm bulamıyoruz.Benim mesleğim var işim burada ve orada iş bulma ihtimalim yok.bir de 3 aydır tanıdığım biri için herşeyi bırakır seninle gelirim diyemiyorum korkuyorum yeterince tanımadım.Mesaj attı bana seneye tayinler başlar benim çıkar mı bilmiyorum ama ihtimal var dedi. ben de 1 yıl sonra eğer çıkarsa ayrılmak çok zor olur ne yapacağız dedim.çok düşündüm benimle gelmen dışında başka çare yok.sen de tayin olursa ayrılırız demiştin.bana mı söyletmek istiyorsun bildiğin şeyi.bitmek zorunda başka çaresi yok.oldu mu diye sinirlendi.helallleştik ve bitirdik. çok üzgünüm tayini hiç çıkmazsa çok üzülürüm ama bilemiyoruz işte.siz olsanız ne yapardınız? tayini çıkarsa en fazla 4-5 yıl olabilir.Evlenip 4 -5 Yıl ayrı idare eder miydiniz?

çok düşündük yol aradık ama bulamadık.zaten ayrı şehirlerdeyiz ama çok uzak değil şehirler 3 saat mesafe. eğer tayin çıkarsa daha da uzak olacak. inanın 1 haftadır bunu düşünüyoruz ama çare bulamadık.1 yıl sonra tayin çıkarsa herşey çok daha zor olacak çünkü.

E daha tayin çıkmamışki peşin peşin ayrılmışsınız siz, saçmalık.
siz olsanız ne yapardınız bu durumda? evet henüz çıkmadı ama 1 yıl sonra çıkarsa herşey çok daha zor olacak. ben bu süre boyunca evlenmek istiyorum. diyelim 1 yıl sonra tam evlendik bir ay sonra tayin çıkarsa ne yaparız.

Yaa Allah askina siz sevmeyi ne saniyosunuz? Bak kuzenimin unv.1 den beri kiz arkadasi vardi unv. Bitti evlenicem diye askere gitti insaat muhendisi bu arada ve gittiginde de calisiyodu normalde evlenmek icin gitti geri geldi askeriyede kal dediler sinavlara falan gir istemedi herneyse dondu evlendi evlendigi ilk ay kriz vurdu karisida baska sehirden geldi ogretmen zar zor ozelde is buldu kriz vurunca kuzenim issiz kaldi karisi para kazanmaya basladi sonra kuzenim is buldu karisinin parasini vermemeye basladilar kuzenim olmicak boyle dedi ankaraya gitti askeri sinavlar mulakatlar kazandi ve suan hemen hemen 6 aydir karisindan ayri evleri burda kaldi kendi egitimde karisi annesinin evine dondu ve mutlular cunku birbirlerini seviyolar birgun herseyin guzel olmasi icin bazi yollardan gecilmesi gerektigini biliyolar emeksiz yemek olmaz siz zoru gordugunuzda kacip giderseniz birakin 1 yil icinde evlenmeyi 10 yilda zor evlenirsiniz evlilik sizin icin ne bilmem ama gercekten emek isteyen bi is

biliyorum herşey emek ister. onlar çok uzun zamandır tanışmışlar. biz 3 aydır tanışıyoruz ve sadece haftada bir gün görüşebildik farklı şehirlerde olduğumuz için. bu yüzden işimi gücümü herşeyimi bırakıp onunla gitmek çok riskli henüz yeni yeni birbirimizi tanıyoruz. ama tam istediğim gibi biriyle karşılaştım derken bu problem çıktı zaten zordu farklı şehirler olduğu için ama bu zorluğa katlanacağız dedik.bu defa farklı bir sıkıntı çıktı hesapta olmayan

Sorun su ki siz 3 ayda birbirinizi tanimak yerine baska islerin derdine dusmussunuz belki anlasamicaksiniz gercekten olmicak yurumicek kafana yatmayan seyler olucak daha olmamis bisey icin ayrilik cok sacma kiii tayini olsa bile o zamana kadar tanimis olursun goze alabilicegin bi insan mi gormus olursun daha cocuk don don biciyosunuz masallah yani

yaşımız geçiyor 1 yıl daha sonu belli olmayan bir yola girmek riskli.1 yılın sonunda ayrılmak hem zaman geçecek hem de duygusal çöküntü daha fazla olacak. yani ben 1 yıl içinde evlenmek istiyorum tam evlendik o sırada tayin çıkarsa herşey çok daha kötü olacak. off ne yapacağımı bilmiyorum

Ben olsam Giderdim yaşınız bebek yapmak için de uygun gider evlenir bebek yapar büyütürüm aslanlar gibi çocuğumu ele avuca gelince iş hayatına geri dönerdim. "Eger seviyorsam ve o adamdan bebek yapmak istersem" bu devirde evlenmek sevmek gecim saglamak cok zor asla isimin derdine dusmezdim yanlış anlamayın ama genç kız değilsiniz yuva kurmak için gayet ideal bir yaş bence size de mola olur. Omurunuzun sonuna kadar calismicaksiniz degil. Hem nasibiniz belki ordadır

Peki sunu soylicem bu adamdan sonra sizin isteklerinizi karsilicak sizi sevicek insan kac sene sonra cikicak? Yada cikicak mi yasinizin madem farkindasiniz bence bunlarida hesaba katin bu zamana kadar ciksaydi evlenirdiniz zaten demek ki bu adamda baska bisey var sizi ceken neyse beni baglamaz yasiniz basiniz sizi ilgilendirir yorum sormussunuz cevap veriyoruz onu da begenmiyosunuz

mesleğim gereği ara verirsem sonra dönmem çok zor.İnanın 4 yıldır başka iş arıyorum bir türlü bulamadım. piyasa çok kötü herkes işini sıkı sıkı sarıldı geçim derdi zor.küçük şehirde benim mesleğimi yapan şirket bile yok birçok arkadaşım hem çalışıyor hem çocuğunu büyütüyüor ben de öyle yapmak istiyorum iş hayatından tamamen kopmak istemiyorum. hem çocuğum olduğunda ona iyi bir gelecek sağlamak için çalışmak şart

evet ama hayat evlilikten mi ibaret sizce? ben aileme de maddi anlamda çalışıp destek oluyorum şu an.zamanında ailem bana maddi manevi destek olup okuttular kendi paramı kazanayım diye herşeyi bırakıp gidersem aileme ihanet etmiş olmaz mıyım. diyelim ki ben işi gücü bıraktım gittim onunla aileme nasıl destek olacağım. 1 sene sonra anlaşamadık ayrıldık mesleğime dönmem bu krizde iş bulmam neredeyse imkansız. hem mesleğimi bırakmayıp hem sevdiğim adamla birlikte olsam çok güzel olurdu. ama olamıyor işte.belki hiç tayini çıkmayacak ama bunu bilemiyoruz

Şimdi damdan düşeni damdan düşer anlar ben konuyu yaşamadım ama bi gün bir kafede bir doktor bayanla karşılaşmıştım. Aptalmisim diyor bu yaşıma geldim her seyi erteleyerek kariyer uğruna şimdi dedi özeniyorum dedi gençler gibi sevgilimle el ele tutuşmak istiyorum yeri geliyor öpüşmek istiyorum olmuyor abes duruyor diye yaşıtlarım çökmüş oluyorlar ne kadar cabalasamda genç yaşımda olduğu gibi olmuyor. Keşke evim arabam olmasaydı da güzel bir aşk yasaydım demişti. Kırklı yaşlarına gelmiş bakımlı güzel bir kadındı artık erkeklere damızlık gibi bakmaya başlamış yani bundan baba olur mu bari anne olma fırsatını kaçırmadan olayım diyor. Şimdi bu kadından ders aldığım kadarıyla her şey vaktinde güzel hicbir şey ertelemeye gelmiyor.zaten insanoğlu ne zaman doyuma ulaşmış ki sürekli bir şeyler için çırpınıyoruz okul bitsin iş bul çalis biraz paranin keyfini cikar e bi araba al birikim yap derken hop omur gecmis bence mutlu olacaksaniz gidinl

şöyle bir durum da var ailem beni zor şartlarda okuttu maddi manevi zorluk çektiler beni okuturken. yeri geldi ellerinde para kalmadı ben rahat okuyayım diye bana gönderdiler. şimdi çalışıyorum aileme de destek oluyorum geçinmeleri için. herşeyi bırakıp gidersem onların bana emeklerine ihanet etmiş olmaz mıyım?

Sen evlenme.ciddi diyorum bak belli bi yastan sonra zaten begenmemek icin bahane ariyosunuz benim dayimda oyle yok sunda su var yok bunda bu var aileniz emin olun torunlarini sevmek sizinde muruvetinizi gormek ister daha evlenip cocuk yapicaksin yasin geciyo hala diyosun ki soyle boyle sen anne babana bakicaksin da yarin birgun calisamicak duruma geldiginde sana bakicak cocugun olmicak farkinda misin? Hayat senin Karar senin ama cocuk degilsin tabi ki hayat evlilikten ibaret degil ama evlilik hayatin bir gercegi farkinda misin? Calismak gibi aslinda ayni sey ama bencede sen bosver en iyisi olmus senin kafa yapin cok uzak evlilige adama da bosuna umit olurdu o 1 sene

Reactions: H M
ama neden sadece suçlu ben oluyorum. o da istese konuşur tayinin çıkmaması için. ben yıllardır çalışıyorum evlilik kumar gibi. aynı evin içine işler değişebilir bu yüzden bir kadının ne olursa olsun kendi parasını kazanması lazım ki. Kocasıyla anlaşamazsa kendi hayatını geçindirebilsin. Erkek gerekirse sokakta da alır ama kadın kalamaz kendi ayakları üzerinde durursa ne olursa olsun zorluk yaşamaz.

Ayrica evlenince ailenizin durumunu bize anlattiginiz gibi anlattiginizda esiniz para gondermenize hayir diyosa zaten yanlis kisiyle evlenmis olursunuz

Sana bisey diyim mi unv. Ogrenciyken baska sehirde 3 ay sokakta kaldim parkta yattim kisin ortasinda kadinda isteyince yapar emin ol

Yani kusura bakmayın, bir arkadaş doğmamış çocuğa don biçmek demiş sizin bu duruma ki çok haklı.

Daha üç ayda neye benzeyeceğini bilmediğiniz bir ilişki için bu sene evlenmek istiyorum diyip kapıyı kapatmışsınız. Birbirinizi tanımıyorsunuz bile. Belki çok mutlu bir ilişkiniz olacak, belki de hiç anlaşamayacaksınız. Ya tayini çıkarsa diye ilişki bitirilmez. Hayat hiçbir zaman sizin hesabınıza uymaz. Ailemin emeğine ihanet etmiş olur muyum diyorsunuz da daha ne olacağı belli olmayan bir şey için. Aileniz siz mutlu olsanız olmaz mı?

Yazık etmişsiniz ne diyim. Önce adamı tanıyın. Bir eş olur dünyanın öbür ucuna gidersiniz. Bir eş olur evin öbür odasına gitmezsiniz.

Risk almadan hareket edilmez. Böyle bekleye bekleye ya öyle olursa ya böyle olursa diye düşünüp bir gıdım ilerlemeden kalırsınız.

Çalıştığım 30 yıllık dev firma 6 ay önce iflas etti bu arada işsiz kaldım. Bel bağlandığınız işi bilmiyorum ama hayat böyle bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…