- 16 Ekim 2018
- 1.837
- 3.462
- 133
İlişkiniz ilerlememiş, tam bir güven duymamakta haklısınız.Çok iyi tanımadığınız, her yönden güven duymadığınız birinin peşinden, risk alıp, bütün hayatınızı değiştirip, gidecek haliniz tabiki yok.benim ailem bu konuda baskı yapmaz bana bırakırlar kararımı. fakat 3 aydır tanıdığım biri için gelecek çok belirsiz.bir yanda daha fazla zaman kaybetmek var bir yanda belki kafama uygun biriyle tanışacağım bu sorunlar olmayacak ihtimali var.
ohhh be sonunda akıllı biri yorum yaptı. tam olarak bu dediğinizden bahsediyorum. herkes beni suçladı . ben de çok üzülüyorum üzülmesem olmadı der geçerim buralara yazmam bu kadar düşünmem. hala düşünüyorum mesaj atsam mı acaba tekrar konuşsak mı diye. sevmesem neden bu kadar kafama takayım ki.İlişkiniz ilerlememiş, tam bir güven duymamakta haklısınız.Çok iyi tanımadığınız, her yönden güven duymadığınız birinin peşinden, risk alıp, bütün hayatınızı değiştirip, gidecek haliniz tabiki yok.
Bu işler nasip kısmet meselesi. Nasipte varsa, eliniz diliniz bağlanıyor zaten.
Çokta kafanıza takmayın bence.
Evlilikte yapılması gereken fedakarlıkların bir çoğu hep kadından bekleniyor.Hayatını emek vererek, zor şartlardan geçerek kurmuş bir insan olarak ben sizi haklı buluyorum.Birçok kişi duygusal yaklaşmış olaya ama, hayatın kime ne getireceği elbette belli değilken, tam tanımadığım birinin peşinden aşk meşk diyerek,bütün hayatımı değiştirip, koşup gitmek, bana göre de mantıksızlık.
Allah kalbinizin ve aklınızın ortak karar kıldığı, sizede karşı tarafada hayırlı olacak biri ile karşılaştırsın sizi inşallah.
gözü kör eden sevgi 3 ayda sadece haftada bir gün görüşmekle oluşamaz ki zaten. daha fazla zaman lazım tanıma lazım. sadece kafamı karıştıran eğer hiç tayini çıkmazsa çok pişman olacağım ama bunu şimdiden bilemiyorum maalesefCanım elbette sevgi var da öyle gözü kör een bir sevgi değil belli ki
aklın yolu bir işte teşekkür ederim. o kadar çok suçlandım ki sevmiyormuşum fedakar değilmişim arkadaşlar sağolsun hepsi beni haksız buldu. ama ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Henüz tanımadığım birinin peşinden bütün hayatımı hiçe sayıp nasıl gideyim. tayin durumu olmasaydı tanımak için sonuna kadar devam ederdim ama tayini çıkarsa benim hayatımı tamamen değiştirip ev hanımı olmam lazım. bu kadarını yapamamMantıklı olmak lazım. Neler duyuyor neler okuyoruz. Her şeyini feda edip aşkının peşinden giden ve sonunda hüsrana uğrayanlar...
Evlilik çocuk oyuncağı değil. Tanışma aşamasında her şey konuşulur, iki taraf için de sorun yoksa devam edilir. Uymuyorsa sen sağ ben selamet, Allah yolunu açık etsin denir. Ama ortada bariz bir sorun varsa " zamanla düzelir" diye evlenmeye karşıyım ki buradaki bir çok arkadaş da bunda hemfikirdir. Çünkü evlendikten sonra " küstüm oynamıyorum" yapılmıyor.aklın yolu bir işte teşekkür ederim. o kadar çok suçlandım ki sevmiyormuşum fedakar değilmişim arkadaşlar sağolsun hepsi beni haksız buldu. ama ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Henüz tanımadığım birinin peşinden bütün hayatımı hiçe sayıp nasıl gideyim. tayin durumu olmasaydı tanımak için sonuna kadar devam ederdim ama tayini çıkarsa benim hayatımı tamamen değiştirip ev hanımı olmam lazım. bu kadarını yapamam
Sonunda akıllı biride yorum yaptığına göre o zaman diğer yorum yapan biz gerizekalılar fazla kalabalık etmeyelim :/ohhh be sonunda akıllı biri yorum yaptı
buradaki arkadaşların çoğu benim kendi hayatımı yok sayıp gözümü kapatıp onunla gitmem yönünde.bu fedakarlıkmış. fedakarlık karşındakinden emin olduğun zaman olur henüz tanışmanın başında değil. şu anki sorun anlaşma sorunu değil. bizim tek sorunumuz onun tayin olma olasılığı. ben gidemediğim için bir arada olamıyoruz tayini çıkarsa maalesef. tayin de kesin değil bir ihtimal, ama 1 yıl sonra belli olacağı için o zaman ayrılmak daha zor olacak. bu yüzden şimdiden devam ya da tamam kararını vermek zorundaydıkEvlilik çocuk oyuncağı değil. Tanışma aşamasında her şey konuşulur, iki taraf için de sorun yoksa devam edilir. Uymuyorsa sen sağ ben selamet, Allah yolunu açık etsin denir. Ama ortada bariz bir sorun varsa " zamanla düzelir" diye evlenmeye karşıyım ki buradaki bir çok arkadaş da bunda hemfikirdir. Çünkü evlendikten sonra " küstüm oynamıyorum" yapılmıyor.
Karşıdakinden emin olunsa da fedakarlık yapılmaması taraftariyim.buradaki arkadaşların çoğu benim kendi hayatımı yok sayıp gözümü kapatıp onunla gitmem yönünde.bu fedakarlıkmış. fedakarlık karşındakinden emin olduğun zaman olur henüz tanışmanın başında değil. şu anki sorun anlaşma sorunu değil. bizim tek sorunumuz onun tayin olma olasılığı. ben gidemediğim için bir arada olamıyoruz tayini çıkarsa maalesef. tayin de kesin değil bir ihtimal, ama 1 yıl sonra belli olacağı için o zaman ayrılmak daha zor olacak. bu yüzden şimdiden devam ya da tamam kararını vermek zorundaydık
çok haklısınız insanlar değişebiliyor. bu yüzden insan özellikle kadınlar kendilerini düşünmeli öncelikle. türkiye de kadına yapılan muamele ortadaKarşıdakinden emin olunsa da fedakarlık yapılmaması taraftariyim.
Hayat Türk filmlerindeki gibi toz pembe değil, sonu da hep mutlu bitmiyor
Valla ben işimi bıraktım eşimin olduğu şehire gittim . Şuanda yaşadığım yerde iş bulamadım ama hiç bulamayacagim anlamına gelmiyor. Şuan da hemileyim bebeğimi de buyuturum Allah nasip ederse sonra bir işe girerim. Siz karsinizdakine inanmamissinjz zaten ortada büyük bi sevgi de yokmuş ki bitmiş. Ben eşime inandım ve beni hiç pişman etmedi . Tabiki önce Allah iyilerle karşılaştırsınMerhaba kızlar. 32 yaşındayım evlenmeyi çok istiyorum ama bir türlü olmadı hep hüsran.3ay önce biriyle tanıştım beğendik sevdik karşılıklı.kendisi asker 15 yıldır aynı yerde çalışıyor. Ama yeni bir yer açılıyormuş ve oraya 1 yıl sonra tayin olma ihtimali var.Zaten farklı şehirlerdeyiz orta bir yol bulmuştuk. Yeni açılan yer çanakkalede bu durumda çözüm bulamıyoruz.Benim mesleğim var işim burada ve orada iş bulma ihtimalim yok.bir de 3 aydır tanıdığım biri için herşeyi bırakır seninle gelirim diyemiyorum korkuyorum yeterince tanımadım.Mesaj attı bana seneye tayinler başlar benim çıkar mı bilmiyorum ama ihtimal var dedi. ben de 1 yıl sonra eğer çıkarsa ayrılmak çok zor olur ne yapacağız dedim.çok düşündüm benimle gelmen dışında başka çare yok.sen de tayin olursa ayrılırız demiştin.bana mı söyletmek istiyorsun bildiğin şeyi.bitmek zorunda başka çaresi yok.oldu mu diye sinirlendi.helallleştik ve bitirdik. çok üzgünümtayini hiç çıkmazsa çok üzülürüm ama bilemiyoruz işte.siz olsanız ne yapardınız? tayini çıkarsa en fazla 4-5 yıl olabilir.Evlenip 4 -5 Yıl ayrı idare eder miydiniz?
3 ay tanıdığım birine inanamam zaten. inanmam için yeterli zaman geçirmiş olmamız gerekir. yalnızca bir erkeğe güvenerek hayatıma yöne vermeyi tercih etmiyorum. Öncelikle kendi hayatımı idame ettirebilir durumda olmam lazım. Hayatımdaki erkekle birlikte evimizi geçindirelim istiyorum. bu yükü sadece erkeğin omuzlarına yüklemek olmazValla ben işimi bıraktım eşimin olduğu şehire gittim . Şuanda yaşadığım yerde iş bulamadım ama hiç bulamayacagim anlamına gelmiyor. Şuan da hemileyim bebeğimi de buyuturum Allah nasip ederse sonra bir işe girerim. Siz karsinizdakine inanmamissinjz zaten ortada büyük bi sevgi de yokmuş ki bitmiş. Ben eşime inandım ve beni hiç pişman etmedi . Tabiki önce Allah iyilerle karşılaştırsın
ben şu an da keşke daha önce evlenseydim diyorum. nasip kısmet bu işler. olmayınca olmuyorAdam istememis 1 sene sonrayi bahane edip daha belli olmayan tayinden konu acmis ve cumlenin sonunda da neyi duymak istiyosun tayin olursa ayrilirim demistin ayril iste demeye getirmis hala sozumun arkasindayim ne kadar kale alinmasada adam bahane aramis orasi ayri ama ask sevgi baska konusulan konu bambaska umarim bigun evlenebilirsiniz cocuklariniz olur o zamanda keske daha once evlenseydim demezsiniz
Valla bilmiyorum ama sizinle geçim zor olur. Gitseniz her gün adamı yersiniz işimi bıraktın kariyerimi bıraktım gençliğim soldu diye en iyisi gitmeyin siz kimse kimse için fedakarlık yapmasın boşverin nasibiniz değilmiş demek ki
Geçmiş olsun sizin adınıza çok üzüldüm. Umarım her zaman iyi insanlarla karşılaşırsınızSonunda olanları aşağıdan okuyabilirsiniz. O savunduğunuz adamın bana yaptıkları aşağıdadır.
[
Bana çok kibar düzgün düşünceli davrandı her zaman.Ne kadar kavga etsek ben yazmasam da sabahları mutlaka günaydın aşkım yazar gönlümü alırdı. Kendisi asker olduğu için tayin durumu vardı eğer olursa onunla gitmemi istedi ne olursa olsun biz birlikte herşeyin üstesinden geliriz dedi.işimi bırakamam gelemem dedim ve ayrıldım.Tekrar aradı sordu barıştık seni çok seviyorum dedi.Tek bir sorunu çözemedim sürekli instagramdan hergün 2 3 kız ekliyordu.Sorduğumda onu buradan şunu şuradan tanıyorum, o komşumuzun kızı, bu akrabam birşeyler uyduruyordu.Artık her gün bu yüzden kavga ediyorduk ama bırakmıyordu eklemeyi.Sen beni kız düşkünü konumuna düşürüyorsun diyip beni suçluyordu ben kendimi kötü hissediyordum çok ağır konuştum üstüne gittim diye.En son ne olursa olsun artık dedim ve kızlara mesaj attım. Hepsini swarmdan, tinderdan, instagramdan eklemiş.Bazılarıyla görüşmüş bazılarıyla mesajlaşmış.Ona cevap vermeyen bir kıza küfür etmiş.Kızlar ben şok oldum.Benimle evlenmek istediğini söylüyordu,seni ikna edebilsem yarın evlenirim seninle diyordu.Ben kızlara mesaj atınca kızlar da ona yazmış sevgilin varmış pis herif falan diye.Beni tehdit etti savcılığa verecekmiş beni.onu ve çevresini rahatsız ediyormuşum.Bir de ben seni istemediğim kaç kere söyledim yeter artık demez mi bana. Kızlarada öyle demiş taktı bana peşimi bırakmıyor demiş.Ben ona inandım onu sevdim. Bir de işimi gücümü bırakıp onunla gitmeyi bile düşündüm tayini çıkarsa.Artık kimseye güvenemem hayatımı kararttı
buyrunuz beni haksız bulduğunuz, adamı haklı bulduğunuz durumun sonuçları aşağıdadır.Sen evlenme.ciddi diyorum bak belli bi yastan sonra zaten begenmemek icin bahane ariyosunuz benim dayimda oyle yok sunda su var yok bunda bu var aileniz emin olun torunlarini sevmek sizinde muruvetinizi gormek ister daha evlenip cocuk yapicaksin yasin geciyo hala diyosun ki soyle boyle sen anne babana bakicaksin da yarin birgun calisamicak duruma geldiginde sana bakicak cocugun olmicak farkinda misin? Hayat senin Karar senin ama cocuk degilsin tabi ki hayat evlilikten ibaret degil ama evlilik hayatin bir gercegi farkinda misin? Calismak gibi aslinda ayni sey ama bencede sen bosver en iyisi olmus senin kafa yapin cok uzak evlilige adama da bosuna umit olurdu o 1 sene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?