Çok şey mi bekliyoruz..?

Tabi ki neler yaşadığınızı nelerden bahsettiğinizi tam olarak bilemiyoruz ama evlendikten sonra insanlarınn değişmesi kadar normal bir durum yok...bunun pozitif anlamda olmasını bekleyemiz her zaman,öyle umarız en azından ..
Diyorsunuz ya beni kandırmasaydı,gerçeği söyleseydi..Aslında gerçekler apaçık ortada oluyor bazen ama biz o ilk zamanlardaki büyü ve kör gözlerle göremiyoruz...
Evlilikle birlikte samimiyet ve gerçeklik arttıkça o perde kalkıyor...Şok oluyorsunuz kabullenemiyorsunuz..
ıki farklı dünya bir olmuş,yuva kurmuş..Aynı olmaları imkansız farklı noktalar çok..
Bunu kabullenmek gerek..her zaman herşey istediğimiz gibi olmuyor belki ama kafamızda bunu takıntı haline getirmek ,bunalımlaara girmek hem ruhunuza hem bedeninize zarar..hepimiz için

mesela evlilik teraspistine gitmeyi önerdim kaç kez benim bişeyim yok sen git diyor bu durumda ne yapmalı sizce?

eşin gelmek istemiyorsa tek git,hiç birşey kaybetmessin neler yapabiliceğin hakkında bir fikrin olur nasıl hareket etmen hakkında belki terapisttin düşüncelerini eşine anlattığın zaman mantıklı bulup oda gelmek isteyecektir bir adım atmanda fayda var bence

libyana yazıların çok rahatlatıyor beni sürekli soruyorum ama umarım rahatsız etmiyorumdur..

Son düzenleme:
Rica ederim..
Burada hepimiz birbirimize danışmak,dayanışmak için varız..Diğer arkadaşlar da dahil..
Aslında sorun tek bir kişide değildir hiçbir zaman..Çift taraflıdır genelde..Ama birinde biraz daha fazla olabilir,işte tam bu noktada iş başa düşer..DENGE kurmak mühim olan..
Orta yolu bulmak destek olmak..
Nefslerimizden eşler yaratmış Allah,evlilik bu kadar kutsal bir mertebeyken bizlerin oyuncağı haline geliyor bazen ne yazık ki kıymetini bilemiyoruz..
Çabucak sıkılıp bir kenara atabiliyoruz hele ki günümüzde boşanmalarda patlama var..O evliliklerin çoğu kurtarılabilir ben buna canı gönülden inanıyor ve inanmak istiyorum..
Ben bitirdim tamam,boşanıcam demek bu kadar basit değil hem Allah katında hem devlet şahitliği ile bir beraberlik kuruyoruz,yuva oluşturuyoruz.
mutlaka sorular sorunlar olur ..ama iyileştirmek deva bulmak bizim elimizde.
nereye kadar evlen boşan..Nekadar zorluklarla karşılaşıyor boşanan bayanlarımız,o yüzden çok dikkatli eş seçmek gerekiyor,baştan herşeyi konuşmak gerekiyor..Nasip olayı tabi..
Ayrıca ufak tefek tartışamalarınızı bence 4 duvar arasına çıkarmayın,belki o sıkıntı ile rahatlamak için çevrenizdekilerle paylaşıyorsunuz ama bu sizi sonrasında daha da kırabilir incitebilir..
Eşiniz en iyi arkadaşınız,sırdaşınız olmalı..
Hiçbirşey için geç değil asla..
Hepimizin sonu belli ne gerek kırgınlıklara tartışmalara,sevgi için bile yeterli zamanımız yokken..

eşinin ailesini bir tarafa bırak....sonuçta onlarla yaşamıyosun, sevmiyo olabilirsin ama eşine karşı bunu çok dillendirme...bende çok zor kabullenmiştim hep derdim ben başkasına anne baba diyemem diye demedimde
ama biraz anladığım kadarıyla senin eşini olduğu gibi kabullenmesinden çok eşin seni olduğun gibi kabullenememiş, inşallah zamanla düzelir herşey, sorumluluklar bazen sıkabiliyo insanı

Biz yine de hayırlısını ve güzelini dileyelim her zaman..
Nasıl düşünürseniz öyle yaşarsınız ve güzel yaşarsanız haayatınızdan lezzet alırsınız..
Amin,hakkınızda daima hayırlısı olsun..
iyi geceler

bencede bu bosanmak kelimesini hic agiza almamak lazim kimseye bosanacagim filan deme esinin kardesine demissin onada o an sinirliydim filan de
ufak tefek seyleri evinin duvarlarindan disari cikarma
kimsenin faydasi olmaz olamaz da ikinizin halledebilecegi konular
herkezde olan seyler canim inan; erkekler kadinlar kadar ince dusunemiyor maalesef

ben sevginin cicekle bocekle olculecegini dusunmuyorum...Hatta klasiklesmis bir haraket olan cicek almak bana hicbisey ifade etmez. Bir erkek sahipleniciligi ile, caliskanligi ile, ahlaki ile ve beni iyi tanimasi, ne yapip ne yapmayacagimi bilerek ona gore davranmasiyla etkiler. Bunun disinda ekstra surprizlere hayir demem, sacma demem ama gerekli gormuyorum.

Zaten icinden gelmeli insanin, ha kadinlara cicek verilirmis al sana cicek seklinde oldugu zaman zaten hicbi anlami da yok.

libocuğumun her sölediğine katılıyorum, çok güzel şeyler yazmı arkadaşım
ben de biraz gerçekçi bir insanım, evlilikten öyle romantik beklentilerim olmadı pek
eğer olsaydı ben de şu an mutsuz bir kadın olabilirdim
beklentileri iyi ayarlayıp orta noktada buluşmak asıl iş zaten
bir de boşanma konusunu şaka yollu bile olsa dile getirmeye korkarım ben
insanın ağzı alışmamalı buna
olacaksa olur zaten ama sürekli dillendirmmemek lazım bence

hayat, 17 yaşımızda kurduğumuz hayalleri yaşamımıza izin vermiyor maalesef.
gerçek hayat çok farklı şimdi hepimiz görüyoruz bunu.
beklentiler arttıkça mutluluk azalıyor,
bu dünyada ki hangi hayalimiz tam anlamıyla gerçek olduki
evlilikten den bunu bekliyoruz
ve bence hafta sonu erkeğin kahvaltı hazırlaması
sevginin göstergesi değil.
bundan çok daha ince ,
çok daha zarif ve anlamlı jestler yapabiliyorlar.
bunları neden görmezlikten geliyoruz düşünmek lazım
tuttuğu takımın maçını izlemek yerine sizinle
müptelası olduğunuz diziyi izliyorsa
siz üzülmeyin diye
bu ne büyük bir inceliktir
hiç düşündünüzmü?

Tabii ki evlilik için tek bağlayıcı neden kocanın çiçek alması yada almaması olmamalı...
Bir eş güven vermeli, huzur, mutluluk vermeli....
Ama üstüne bir de romantik olursa ballı kaymaklı kadayıf olur...
Eşim öyle sürekli kahvaltı hazırlamalar çiçek almalar falan yapmaz, zaten beklemem de. atta benden daha romantiktir. Ama öyle zamanlarda elinde bir çiçekle gelirki, hergün çiçek alsa o kadar mutlu olmam herhalde..
Herşey dozunda iyidir...
Ama mesela dedem ile babannem. Bahçeli bir evde oturuyorlar, babannem 83 dedem 86 yaşında.. Dedem her sabah uyanıp kapıdan gazetesini alırken bahçeden bir de çiçek koparıp mutfak masasındaki vazoya koyar, kışsa kış çiçekleri yazsa yaz.. Daha bir gün o vazoyu boş görmedim.... Eski aşklar başkaymış, birbirlerine bakarken içleri titriyor, gözlerinde hiç görmediğim bir parlaklık var...

Eşimle 6 yıldır tanışıyorum 1 yıllıkta evliyim. Genelde haftada 1 yada 2 kez kesinnn hazırlar bana kahvaltı çiceklerle gelir eve genelde hatta komşularımızın bile dikkatini çekmişki bana söylerler eşin sana ne güzel çiçeklerle geliyor diye. Tabi şimdi askerde olduğu için bunları yapamıyoruz ama 3 kez bana ordan hediye gönderdi yani benim eşim her durumda bana süprizler yapmayı seviyor

bence evlilikte karşındakini kaybetme korkusu varsa o zaman sürprizler de yapılır, her zaman özenli de davranılır, saygı da bitmez..

Sevgim çiçekle, hediyeyle ölçülecekse hiç olmaısn daha iyi...

Ama bunu derkende hiç yapmasına gerek yok demek istemiyorum, elbette ara sıra tatlı sürprizler bekler her bayan ama bence sürekli bu şekilde olması da samimi ve gerçek olmaz.

bence evlilikte karşındakini kaybetme korkusu varsa o zaman sürprizler de yapılır, her zaman özenli de davranılır, saygı da bitmez..

evet ben buna çok inanıyorum...''kaybetme korkusu ''...
4 elle sarılırım evliliğime ,eşime ama asla teslimiyetçi olmam ve ben seninim,seninle varım ,sensiz yaşayamam ,ölürüm ,biterim demedim demem de...hep bir açık kapı bırakırım her durumda...deli divane de olsam eşime,onsuz yapamayacak ta olsam, bu durumu o ince ve hassas çizgide korumasını bildim...ona kaybetme korkusunu yaşattım en başından beri....o onsuz da yaşayabileceğimi sanıyor...ama gerekirse de öyle! karakter olarak asi,otoriter ve minnetsizim,kendime özgüvenim ve barışıklığım çok fazla ..öyle ki bu bile bazen erkeklere itici geliyor,onlar nedense teslimiyetçi ve boyun eğen kabullenen tarzı yaşamak istiyor eşlerinde..otorite ve merkez olma telaşları var ..ama tersi olunca ,daha özenli olup ,kabullenen tarafta olabiliyorlar aslında...bu dengeyi kurmak önemli...a.s.

Son düzenleme:
çiçek deyilde en [büyük]hayallerimden biridir şöyle hazır bir kahvaltıya uyanmak
sanırım hayal olarakta kalacak ben süpriz yaparım yapılmasıda hoşuma gider
maalesef bizimkindede bu yok e ne yapalım başka iyi huylarıda başka erkeklerde
yok her güzel şey bir arada olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…