Çok şey mi istiyorum?

alışma süreci...
daha 6 ay olmuş...
nasıl alışasın ki,arkadaşların yok,işyerindekilerle samimi değilsin,çevreyi bilmiyosun,komşuluk ilişkilerin zayıf...
az şey mi bunlar?
bende ağustostan beri istanbuldayım,18 sene yaşadığım şehirde
ama alışamıyorum,öğrencilik günlerimi-o özgürlüğümü,arkadaşlarımı özlüyorum
her gece bisiklete binerdik,12ye kadar.Oysa şimdi ne bisiklet var ne arkadaş ne de o saate kadar dışarıda kalmaya izin.
hayatıma "hesap vermek" fiiili girdi,"kedi istemiyoruz" diyen bir ailem var,bazen çocuk gibi azar işitiyorum...
gül gibi hayatımdan geriye sadece anılar kaldı :((
o yüzden seni çok iyi anlıyorum
ama zamanla alışacaksın.Dostların olacak,müdavimi olduğun mekanlar olacak,bu şehirde doğurduğun bir bebek olacak...
o zaman kendini ait olmuş hissedeceksin.
Eşin de gitmemeni istemekte haklı,her bunaldığında soluğu eski şehrinde alırsan buraya alışamazsın...

ahhh canm ya şükür ya şükür.. benm eşim pazara bile beni tek yollamaz çalşmaya izin vermez tek biere izin vermez ...amaonla heryere giderim heryerde yaşarım onuniçincanımı feda ederim .. tek onunla yaşayabilirim... onu çok sewiorum .. ama neden? çünkü eşim eşlik görevini yerine getrir imaninda ewine ekmeğini getirir ewinden dışarı çıkmaz ben rabbmden dahaneisterim . şikayet edersem bu şımarıklıktan başka bişi değildir.. ne arkadaşlarm ne ailem bana ekmeğimin parasını verior .. herkes ggeçici ..şükret arkadaşm

Yaşamının merkezinde hangi sorun vardı önceleri... Ve bazen "Tak" ettiren durumlara kadar getiren seni...
Bunu görmeyi istemek çok önemli...
Çünkü arkadaşlar olur... ortamlar olur.. yeni sosyal alanlar olur... Yeter ki sen de orada ol.. Olmayı iste... Birisi için nelerden vazgeçebildiğindir, o kişiye ne kadar aşık veya sevgi dolu olduğunu gösteren... Kendini tebrik de etmeyi bil... Madem şimdi yeni bir sayfa açılıyor önünde.. o halde neden yeni başlayan her şeyde, daha önce olamadığın her şeyi de içine katarak yepyeni bir faat oluşturmuyorsun..
Kelebekli fincanlarda çay içebilecek çok kafa dengi bir komşu olabilir az ilerde... Belki yeni iş yerinde... Belki.. belki...
Ama sen sorun etmeyi seçiyorsan.. Hayatında neler var, neler var olabilir görmek yerine.. Şimdi de ne yok'ları düşünüyorsan... Bence geçen zamana yazık ediyorsun...
Bir kafa dengi her zaman aynı yaşta değildir... Bursa'da çalışırken yaşlı bir hanım teyze vardı, sabahlara kadar muhabbet edip gülüştüğümüz bazen... Binlerce hayat hikayesi çıktı sonradan o defterden... Neler verdi bana... Bazen yaşı senden küçük olur.. verme sırası sana gelir...
önemli olan, nerede durmak istediğindir...
Eşin ve ailesi ile ilgili sorunlar halloldu ise... İnan bana bu bahsettiklerin çok daha halledilebilir..
Yeter ki ne istediğini bil... Mutlaka arkadaşın olabilecek birileri var..
Seni tanımayı hakeden.. Belki hayatının sonuna kadar dost olabileceğin biri vardır burada...
belki de tüm hayatın boyunca aslında beklediğin gerçek dost orada bir yerlerde... Neden kelebekli fincanlarında karşılıklı birer kahve içmeyesiniz... Olasılıkları tartın... Mutlaka var... Ben asla ve yok'a inanmıyorum...
Tek bir yok vardı... Herşey ondan yaratıldı zamanın başında...
Artık başka yok=)

Umarım haddimi aşmadım, Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

işindeki ortamını düşünme sürekli. işyerine git ve akşama eve gittiğimde beni sevgiyle bekleyen beni seven bir kocam var de ve öyle bekle mesai bitişini. o iş yerinde arkadaşlık edebileceğin elbet birii vardır hemen sıkıfıkı olamazsın ama bir kaç ay sonra dışarda bir kahve içebileceğin biri vardır elbet.

çok yanlış yapıyosun şimdi eşinn hissetmedğini düşünüyosun ama hisseder zamanla ondada bazı duyguları bitirirsin. o zaman ne olacak. evet işyeride çok önemli bir insan için ama sana hakaret eden kötü davranan kişiler yok anladığım kadarıyla sen insanların soğukluğunu kastediyosun. ama belkide önyargılarına okadar kaptırdınki kendini sen onlara nekadar soğuk olduğunu farketmiyosun.

yeni evli sayılırsın daha ilk 3 yıl hiç kimseye ihtiyacım olmadı benim eşimden başka. aslına bakarsan hala öyle diyebilirim. arkadaşlarımlada sinemaya giderim ama eşimle gittiğim bir başka keyiflidir. hadi .ocuğu annene bırakta bi gezelim senle demesi beni düşündüğü benimle başbaşa ev dışında zaman geçirmek istediği anlamına gelir ki birçok evlilikte olmayan ve bayanların yakındığı bişeydir bu.

bak senin eşinde seninle zaman geçirmeyi seviyo. sende onunla eğlenceli planlar yap uygula sende onu mutlu etki zamanla seninle değilde sadece arkadaşlarıyla gezme hobisi edinmesin. iş yerindeki ilşkileride zamana bırak. işyeri arkadaşlıkları öyle okul arkadaşlığı gibi değildir zaten en iyisiyle bile birgün yolunu ayırırsın.

ailen görme kısmına gelince eşinle biraz kaliteli zaman yarat bi süre sonrada ailene olan özlemini görmenin seni nasıl mutlu edceğini anlat. her erkek aynı şehirde eşi istedi diye ailesine 4 saat mesafede ev tutmaz eşinin kıymetini bil evliliğine 4 elle sarıl.

faat,geçen yıl eşine uzaklıktan,kaynananlarla sorunlarından dertleniyordun,bu sene de ailen ve arkadaşlarından uzak oluşundan dertleniyorsun.eşin senin ailenin yanına gelse ne güzel oludu değil mi(gerçi o zamanda kaynanaya gidip gelme dert olabilirdi)
hiç bir şey 4/4 lük değildir.elimizde olanlardan mutlu olmasını bilmeliyiz:34:

Kendi ailelerimizde önemli elbette ama evlilikte esas eşiniz ve siz olmalısınız. Uzun süredir ayrıymışsınız aslına bakarsanız yeni evli sayılırsınız ve evliliğin ilk zamanlarında bu tip şeyler hissetmek bir yerde normaldir ama lütfen bunu eşinizle paylaşmayın.

Bu sefer eşiniz "Ne yapsam mutlu olmuyor, mutlu etmeye çalışmanın ne anlamı var o zaman?" diyebilir :31: umutsuzluğa düşer yani. Sabırlı olun bu günleri aşacağınızı düşünüyorum...

Son düzenleme:
sanırım sen ilk evlendiğinde eşinle farklı ortamlarda olmanızdan dolayı evliliğe henüz adapte olamadın. yoksa herkes evli ve herkesin ailesi var.. herkesin yeri ayrı olmakla birlikte eşlerimizle olan yuvalarımız çok önemli. sen ise eski hayatını ve aileni özlüyorsun. zaman zaman yad etmen normal de bu denli saplanman anormal. derinlerde bir sorun yoksa eşinle... anlattığın kadarıyla da yok...bu durumda sen kendine sorun arıyorsun.

herşey aynı anda eksiksiz olmuyo işte...
her tercihin bi bedeli var...
sorun ararssan bulursun...

Iliskiler karsilikli sevgi saygi ve fedakarliklarla yurur herseyim var esim saygisini sevgisini eksik etmiyor diyosunuz ailesinden uzak bir ev tutarak fedakarliginida yapmis bence bukadar karamsar olmayin ve kendinize biraz zaman verin herseyin ilaci zamandir bence insan zamanla herseye alisiyor.
Esinizin ailesini gelecek olursak aranizda ne gecti neler yasandi bilmiyorum ama insanlar malesefki ailelerini secemiyor siz nasil ailenizi yokmus gibi davranamasaniz oda davranamaz sonuçta bizleri iyide olsa kotude olsa bu yasimiza getiren ailelerimiz deyilmi yani onlari inkar etmek bence kimseye yakismaz

eşini ne kadar sevdiğinle paralel bu durum, sevdiklerinden ayırdı diye kızıyormuşsun, en çok sevdiğin eşin olmalı ki öyle oluncada insan böyle bi sebep yüzünden kızamaz zaten...

Canım bende başka şehire geldim evlenip ne bir arkadaşım ne bir akrabam hiç kimsem yoktu senin bir mesleğinde var ben kurslara gittim açıköğretim bitirdim çalışıyorum çevre edindim burada da arkadaşlarım var çalıştığım yerden ve eşimin arkadaşlarının eşleri. Şöyle düşün aynı şehirde olsan arkadaşların olsa evin dolup taşsa ama eşinle mutsuz olsan için kan ağlasa hiçbirinin değeri olmaz. İçin kanarken inşalara Güleryüz gösteremezsin hatta görüşmek bile istemezsin doğduğun değil doyduğun yer diye boşuna dememişler. Siz birlik olup herşeyi omuzlayacaksınız ne güzel seven ilgi gösteren yanında olan bir eşin var benimde eşim öyle asla yalnızlığımı hissettirmedi gezdirdi şehire ısınmamı sağladı gözümün içine bakar ailesine asla ezdirmedi daha ne olsun canım kıymetini bil.

keşke bende evde huzurlu mutlu olsaydım da iş ortamım bozuk olsaydı :( haline şükret bence. eş değiştirmek iş ve iş yeri değiştirmekten çok daha zor.

cnm kırılma ama evet çok şey isityorsun. oradaydan bir evim yok bir eşyam yok eşimle uzaktayız diye üzülüyodun. eee şimdi eşinlesin mutlusun eşin senlen ilgili, kv uzakta, eşinin ailesini çok takmamaya başlamışısn , kelebekli fincanların bile var :)

daha ne istiyorsun. daha ne bekliyorsun mutlu olmak için. cnm eskiler ne demiş "2 karpuz bir koltuğa sığmaz" anlamını bilirsin işte . hepsi bir arada olmaz yani

tmm iş hayatıda önemli ama en önemlisi aile huzuru bana göre . çünkü ailesiyle huzuru olmayan insan işte nasıl mutlu olur kaç gün sürer mutluluğu ki. derdinde senle işe gelir geliyorduda iyi düşün . o zamanda mutsuzdun

elindekilerin kıymetini bil . kaybedince geri gelmiyor

en önemli şey aile mutluluğu eşinle mutluysanız zamanla yeni geldiğiniz yerde de çevre edinirsiniz gerektiğinde gider ailenizide görürsünüz yeterki yuvanız sağlam olsun gerisi boş

Evliliğinin en cicim aylarında çoooook sevdiği adam tarafından büyük hayal kırıklığı
yaşamış biri artık çooook tutkulu sevemez sanırım :)

Çok şükür toparladık büyük ölçüde.
Seviyorum ama artık kendimi daha çok..
Kendimi daha çok sevmem gerektiğini anladım o dönem..
Belki de ondandır bu hallerim olabilir..

evliliğin cicim ayı diye bir şey yok bence en ciddi sorunları o zaman yaşıyorsun senelerce çıksanda aynı evin için girip sorumlulukları paylaşmak zor bende evliliğimin 3.ayında çok ciddi sorunlar yaşadım hatta ailemin yanına gittim 1 hafta kaldım geri geldim ama bu ilk ve son oldu..! bir daha çok şükür o derece kavga etmedik ama sana diyebilceğim arkadaşım dediğin insanlarında kendi hayatları var ve öncelikleri kendi aileleridir bunlar için kendini huzursuz etme sadece zaman bırak inan düzelecekdir ama ailen için birşey diyemem bende çok düşkünümdür aileme ama eğer artık mutluysan kocanla kendi yuvanda huzuru bulmaya çalış derim..

faat açıkçası bu konunu okuyunca çok şaşırdım. seni eski konularından biliyorum, eşini ne kadar özlediğini, aynı çatı altında yaşayacağınız günleri hasretle beklediğini vs.. şuan o özlemini duyduğun yuvaya sahipsin, eşin yanında. bu kez de sevdiklerimden uzağım diye içine dert düşmüş. bu konuda seni teselli edecek bir şey bulamadım.bir söz var ve bu gerçekten doğru; "insan elde edemediklerinin delisi, elde ettiklerinin nankörüdür."

canım zamanla iş yerıne alısacaksın ordada kendıne göre ortam kuracaksın düzen degıstırmek zor bılıyorum kendımden ama ilk tayınım cıktıgında hergun aglıyordum dedıgın gıbı kımsesız hıssettım kendımı ama zamanla bende bı ortam kurdum eskısınden daha ıyı bıraz zaman...

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Olumlu olumsuz hepinize.

Nankörlük yapacak kadar mükemmel bir yerde ve şartlarda değilim en azından bana göre.
Önemli bir şeye kavuşup, önemli başka şeyleri kaybettim.

Bunun üzüntüsünü yaşıyorum.
Tabiki her şeyin dört dörtlük olması beklenilemez.
Başta da belirttim kimi sadece eşine sarılır ve bu bana yeter der.
Ben eşime kızdığımda, beni üzdüğünde ağlayacak bir omuzum olmadığından mutsuzum.
Çünkü sorunlarımı paylaşarak rahatlayan biriyim.
Kendim gibi birileri yazar da iyi gelir diye konu açtım.
Derdim çooookk büyük diye ağlamadım..
Tekrar teşekkürler..

Yaşamının merkezinde hangi sorun vardı önceleri... Ve bazen "Tak" ettiren durumlara kadar getiren seni...
Bunu görmeyi istemek çok önemli...
Çünkü arkadaşlar olur... ortamlar olur.. yeni sosyal alanlar olur... Yeter ki sen de orada ol.. Olmayı iste... Birisi için nelerden vazgeçebildiğindir, o kişiye ne kadar aşık veya sevgi dolu olduğunu gösteren... Kendini tebrik de etmeyi bil... Madem şimdi yeni bir sayfa açılıyor önünde.. o halde neden yeni başlayan her şeyde, daha önce olamadığın her şeyi de içine katarak yepyeni bir faat oluşturmuyorsun..
Kelebekli fincanlarda çay içebilecek çok kafa dengi bir komşu olabilir az ilerde... Belki yeni iş yerinde... Belki.. belki...
Ama sen sorun etmeyi seçiyorsan.. Hayatında neler var, neler var olabilir görmek yerine.. Şimdi de ne yok'ları düşünüyorsan... Bence geçen zamana yazık ediyorsun...
Bir kafa dengi her zaman aynı yaşta değildir... Bursa'da çalışırken yaşlı bir hanım teyze vardı, sabahlara kadar muhabbet edip gülüştüğümüz bazen... Binlerce hayat hikayesi çıktı sonradan o defterden... Neler verdi bana... Bazen yaşı senden küçük olur.. verme sırası sana gelir...
önemli olan, nerede durmak istediğindir...
Eşin ve ailesi ile ilgili sorunlar halloldu ise... İnan bana bu bahsettiklerin çok daha halledilebilir..
Yeter ki ne istediğini bil... Mutlaka arkadaşın olabilecek birileri var..
Seni tanımayı hakeden.. Belki hayatının sonuna kadar dost olabileceğin biri vardır burada...
belki de tüm hayatın boyunca aslında beklediğin gerçek dost orada bir yerlerde... Neden kelebekli fincanlarında karşılıklı birer kahve içmeyesiniz... Olasılıkları tartın... Mutlaka var... Ben asla ve yok'a inanmıyorum...
Tek bir yok vardı... Herşey ondan yaratıldı zamanın başında...
Artık başka yok=)

Umarım haddimi aşmadım, Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Olur mu öyle şey..Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim ilginize.
Burda tanıdıklarım çocuklu ve uzakta oturan insanlar haliyle pek dışarı çıkıp
bana eşlik edecek biri yok.
Ve eşim kısıtlayıcı biri malesef.

Yani biri hadi senle şu kursa yazılalım dediğinde ben çok istekli olsam da olur diyemiyorum.
Çünkü eşim ne gerek var sebep ne gibi yaklaşımda bulunur..
Bunun için kavga ederiz ve sonuçta evet dese de bende heves kalmaz.
Zor biridir. Bu hallerini sevgi göstergesi olarak yorumlar kendisi..

Yani buraya onun için geldim ama uyum sağlamama yardımcı olan biri de değil.
Alıştım bu hallerine ama çok isterdim bir gün gelsin yanıma ve sana bilet aldım hadi bu haftasonu
git aileni,dostlarını gör sıkıldın desin...Nerde...

Bu arada ailesine 4 saat uzakta ev tuttu diyen arkadaşım yok öyle şey sadece 40 dk uzak..

Back
X