Çok sıkıldım bu salgından ,kafayı yiyeceğim

Niye bu kadar karamsar ve korkuyla yaklaşıyorsunuz ki ben eşim çocuklarım ilk ayda olmuştuk ortada ne düzgün ilaç vardı nede Nasıl bir hastalık olduğunu bilmiyordu kimse o zaman bile biz hasta olduğumuz halde karamsarlığa düşmedik..

Evet dikkat etmek lazım sosyal mesafeye uyulması lazım ki bu hastalığın sonu gelsin..artık herkes grip gibi atlatiyor..benim 80 yaşındaki dedem 76 yaşındaki anneannem 57 yaşındaki babam kız kardeşim annem halalarim dayilarim hepsi atlattilar..ve bunların içinde en ağır atlatani babam oldu çünkü çok evhamlı bir insan olduğu için doktorlar iyilestigini söylediği zaman bile yok ben hastayım artık iyi olmayacak diyordu..baş hekim babanız koranayi çok iyi atlattı ama psikolojik olarak toparlayamiyor dedi..
Bu korkunuzu görünce yazmak istedim.. virüs olsanız illaki size bir şey olacak gibi düşünmeyin artık yaşlılar kronik hastalar ki benimde var rahatsızlığım hamileler bile rahatça atlatiyor korkmayın bu kadar lütfen..
Bir çok insan ağır grip halsizlik tarzında atlatıyor.
yoğun bakımda ölenler? atlattım diyip kalp tutulumundan ölenler? 20 li yaşlarda ölenler?martta atlatıp temmuzda yeniden pozitif çıkanlar?

Köydeler. Bize 600 km uzaktalar. Yani gidip görüp geri dönemeyiz. En azından birkaç gün Kalmamız lazım. Evler birbirine yakın, insanlar iç içe. Köy yerine, bebekle gidince kesinlikle rahat bırakmazlar. Hayırlı olsuna bile gelir millet
Ee onlar size gelse kalsa bir sure?

Ne olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
Tam anlamıyla benzer durumdayız, ailem eşimin ailesi uzakta, çevremdekiler hiç dikkat etmiyor o nedenle görüşmem mümkün olmuyor. 2 çocukla 6 aydır evdeyim, onu yıka,bunu sil,her akşam vaka sayısı takip et yıldım kafayı yiyecek noktaya geliyorum bazen. Bu sene böyle olacak sabret diyorum ama çevremde benden başka dikkat eden hiç ama hiç kimse yok, herkes normal hayatına devam ediyor bu şekilde nasıl bitecek salgın, bizim gibi dikkat edenler nasıl normale dönecek bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun, sağlıkla geçsin gitsin inşallah.

Bende hep böyle diyordum. Şuan karantinadayım. Covid19 temaslısıyım. Ama inanın acaba hastalanacak mıyım ölecek miyim korkusu daha ağır. Bin sene kafede oturmamak mı temaslı olmak mı deseler temaslı tabiki sosyal hayatımın sıfır olmasını seçerim. Gerçekten başımıza gelmeyince anlayamıyoruz.
Siz de pozitif değilsinizdir inşallah, Allah yardımcınız olsun, sağlıkla karantina sürecini tamamlayın inşallah.

Ben korona patladi patlayali ara vermeden calistim, bazi donemler is yukumuz/ saatimiz azaldi amahep disaridaydim.
Cocuklarimda 1 hazirandan beri okula gidip geliyorlar.
Cok sukur bin sukur gayet iyiyiz...
Annem ise tam 3 ay burnunu camdan disari cikarmadi ve stresten bagisikligi cok zayifladi, agzi burnu ucuk atti ve surekli hasta, hem fizyolojik hem psikolojik olarak bitti kadin, bende tuz biber olmayim diye gorusmuyorum cunku asiri evhamli ama ben ve cocuklarim eskisi kadar rahat olmasa da disariya cikiyoruz.

Ne olur bitsin artık. Delirmek üzereyim. 3 martta doğum yaptım. Haftasına salgın patladı. O zaman iki hafta geçse de bitse dedik, sonra bir ay geçse de bitse, yaz gelse de bitse, 6 ay oldu, bebeğim 6 aylık oldu, ne babaanne, dede, ne hala, teyze kimse görmedi. Ha azalır diye diye yaz da bitti. Üstelik sosyal medyada vakalar fırlıyor. Maskeden, ellerimi sürekli dezenfekte etmekten, birileriyle normal şartlarda konuşamamaktan, kafede oturup kaygısızda kahve içememekten, dondurma yiyeementen bıktım. Üstelik sonu da yok. Allahım bitsin artık. Mutasyona uğradı, bulaşmıypr desinler.
Canım benim oğlum Ekim 2019 da doğdu kolik bi bebekti . Yazın hayalini kuruyodum . Gaz dönemi bitmiş biz oğlumla geziyoruz, denize giriyoruz diye hayaller hayaller. Sonrası zaten korona. Sağlık olsun diyoruz çünkü büyük çocuğu olanlar için daha zor onları izole tutmak bir de eğitimlerinin geri kalması var. İnşallah geçecek bu süreçler. Ben de size teselli vermeye çalışıyorum ama ben de çok zorlanıyorum. Hamileliğimde de doğumdan sonra da eşim bir türlü yanımızda olamadı. Hem manen hem fiziksel olarak yalnız olmak üstelik anlayışsız insanların içinde kalmak.

Sevdiklerimizi görememek dönemin bizim için en zor kısmıydı herhalde.
Yaz başından beri ailelerle görüşüyoruz biz.
Onun dışında daha sık pikniğe gittik, güzel oldu bir bakıma.
Çayımızı yaptık, bazen bi sokak aşağıdaki yeşil alana, bazen daha uzak yerlere, nerde insan yoksa veya azsa.
Açık alandan mahrum kalmamak lazım kesinlikle.
Kış daha sıkıcı geçecek, onu da o zaman düşünürüz.

İnşallah duan kabul olur Allah'ın izniyle ,inan hepimiz senin gibiyiz koskoca yaz bitti bir yerlere gidemedik
Yeni annesin senin duan kabul olur inşallah
Açık söyleyeyim aşıya hiç güvenim yok. Onun da altından birşeyler çıkar. Yarın aşı geldi dese gözüm kapalı gidip vurdurur muyum yada çocuğuma anne babama vurdurur muyum hiç bilmiyorum. Benim için bu salgının en iç rahatlatıcı bitme yolu geldiği gibi kendi kendine yom olup gitmesi. Allahım inşallah tez zamanda çıkar gider hayatımızdan. 1000 yılda karşılaşılabilecek bir durum demiş bilim adamı, tam doğum yaptığım haftayı buldu, kabus gibiydi. Birilerinin, bir şeylerin yüzü suyu hürmetine gitsin artık. Günahsız bebelere yazık.

Aynen canım bende doğum yaptım 20 gün sonra bu virüs çıktı zaten hamilelikte de zor günler geçirdim son haftalarda disari cikamaz olmustum havalarda soguktu birde yasaklar çıktı 6 ay evden coK az çıktım. Hazirandan sonra bir saat kadar evin etrafında turlar işte o kadar. En sonunda canıma tak dedi otobüse atlayıp ailemin yanına geldim biraz nefes aldım memlekette de vakalar artmış sivaslıyım iki milyon sivaslı sivasa gelmiş hastalık iyice yayıldı düşün şimdi gitmek istemiyorum

Aynen canım bende doğum yaptım 20 gün sonra bu virüs çıktı zaten hamilelikte de zor günler geçirdim son haftalarda disari cikamaz olmustum havalarda soguktu birde yasaklar çıktı 6 ay evden coK az çıktım. Hazirandan sonra bir saat kadar evin etrafında turlar işte o kadar. En sonunda canıma tak dedi otobüse atlayıp ailemin yanına geldim biraz nefes aldım memlekette de vakalar artmış sivaslıyım iki milyon sivaslı sivasa gelmiş hastalık iyice yayıldı düşün şimdi gitmek istemiyorum
Sivası duydum ben de . Allah korusun. Hayırlısıyla bitse de bayram yapsak

Hatirladigim kadariyla sizin esiniz zaten denizci idi. Yani Pandemi olmasa da zaten gorusememeleriniz bu sekilde devam edecek.
Hayır pandemiden dolayı gemisi limanda olmasına rağmen aylardır çıkamadı /çıkamıyor. Vardiya sistemine dönemiyorlar çünkü vakalar devamlı artıyor. Sadece bir defa 7 günlük izne çıktı onda da vakalar azalıyor diye izin verdiler. Artış olduğu için o da iptal oldu ve hala çıkamadı. Pandemi olmasaydı sadece göreve gidip geliyordu o da 6 ay sürmüyordu

Back
X