özel sektör böyle maalesef..
küçük şehirde fazla iş imkanı yok diye sömürüyorlar.
büyük şehirde iş arayan adam çok nasılsa diye sömürüyorlar.
çalışma şartlarınız ağırmış ama hakikaten haftanın 6 günü tam güne karşılık maaşınız düşük.
zam için konuşsanız?
Allah kolaylık versin.oyle adamlara hanzo denıyor daha çok şey var söylenecek. Baska biyerde iş bulsanız ücreti tatili sizi tatmın edecek.
merhaba hanımlar;
10 yıldır özel sektörde çalışıyorum... yeminlen şu insanlardan bıktım... müşterilerden heleki bazılarından nefret ediyorum para ödediklerinde bizi de satın aldıklarını falan düşünüyorlar heralde ... geçen adamın biri arıyor bana değilde arkadaşıma diyorki "sen kimsin ulan ben senin gibi 60 tane altımda çalıştırıyorum anamın karnından arabayla çıktım " bla bla bla yeminlen tam sopalık... 6 da mesaimiz bitiyor arıyorlar "ben 6 da gelemicem" eee "biz 6 da çıkıyoruz beyefendi" "nasıl yani özel sektörde çalışıyorsun 7 de dersem 7 ye kadar 8 de dersem 8 e kadar bekleyeceksin beni" oldu paşam başkaaa... tabiki beklemiyorum, bu insanlarımız neden böyle neden hiç empati yapamıyoruz inanın bi mağazaya girdiğimde eğer geç olmuşsa bakınmadan önce soruyorum kaçta kapatıyorsunuz?
üniversite mezunuyum üstelik 2 üniv. diplomam var ama çalıştığım ücret 1250-1300 tl arası, üstelik şubat 2012 den beri maaşıma zam yok doğuma falan gittim izin aldım diye 2014 te de zam yapmadı... ne yapmalıyım artık bilemiyorum ufak bir şehirdeyim, kpss girdim ama olmadı yaş 30 haftanın 6 günü cumartesi günüde tam gün çalışıyorum pazar günü hiç bir şeye yetişemiyorum...
sonradan görme tipler60 tane calısan sanırsın binlerce yaptıgı havaya bak adamın ..insanlarla muattap olmak zorunda olunan işler gercekten cok zor
Iki tarafta haklı.
Siz 6ya kadar çalışıyosunuz peki ya müşteriler?
Onların mesaisi 2-3te bitmiyor heralde.
Üslup çok kaba tasvip etmiyorum ama çözüm patronunuzda.
Vardiyalı sistem yapsın 9a kadar açık olsun
işverenin de vicdanıyla alakalı biraz. ki anladığım kadarıyla sizinkilerde pek yok. benim önceki işimden ayrılma sebebim de tam olarak buydu. köle gibi çalıştırıyorlar, o kişinin ne bir ailesi ne bir sosyal hayatı olamazmış gibi. Gerekirse gece 12 olsun ama onun işi görülsün. bu tarz müşterilere tavır koymayı bilmiyorlar, tamam hallederiz işinizi diyerek çalışanlarını ezdiriyorlar. kusura bakmasınlar da onların işleri için fedakarlık ettiğimizde bizim bir karımız olmuyor bundan. zaman harcadığımızla kalıyoruz.
aynen miranda79'un yazdığı gibi küçük şehirlerde iş imkanı sınırlı diye sömürüyor bazı şirketler
ama küçük yerlerde kendi işini yapıp tutturabilirsen gerçekten hem yeterince kazanıp hem de mutlu olabilirsin
2 diplomam var diyorsun, yok mu bir uzmanlık alanın, kendi yapabileceğin bir iş?
kosgeb kadın girişimcilere dünyanın imkanını sunuyor.
şirket kuruluş masraflarının, mobilyanın, alet edevatın %70 ine kadar ödüyor ve senden geri istemiyor.
şirketi kurduktan sonra istersen 70,000 tl gibi bir kaç sene geri ödemesiz ve faizsiz kredi veriyor vs vs vs
bir uzmanlık alanın varsa girişimci ol, küçük yerde tutturursan süper olur
Özel sektör böyle ama her yerde öğle değil.
Bizde özel sektörüz 9-5 çalışırız. Hafta sonumuz tatil.
Yani mağazalar yada fabrika türü yerler genelde böyle oluyor.
İnsana değer yok. İki üniv. bitirmişsiniz. ama mağazada tezgahtarlıktan daha iyisi bulunabilinir bence
evet çok zor hemde hele çok bilmişler yokmu alah alahh
genelde müşterilerimizin ya kendi işleri yada memurlar küçük bir yerde yaşadığımızda 5 te çıksalar minübüsle gelecekleri süre maximum 15 dk. 6 da çıkıp hemen gelseler bile yine yetişecekler çünkü çıkışım 6 da desemde toparlanmam falan filan 6 buçuk oluyor birde alışverişteyim bitsin geliyorum diyen bile var anlatamam yani
Benimkilerde böyleydi. Sohbet olarak hep beni kardeşleri gibi görürlerdi, iş dışında pek çok konuda yardımcı da oldular sağolsunlar. Ama bekliyorlar ki biz hep fedakarlık yapalım gecemizi gündüzümüze katalım onların işlerini yapalım onlar kazansın yesin, arayı iyi tutarak hatır gönül hallettirsinler işlerini. Üç kuruş maaş verip, maaşları 2 ayda bir verip kendi altında lüks arabasıyla gezer, zor durumdayız diye bir de dert yanarlardı sırf maaşımıza ses etmeyelim diye. Ses etmezdim de ama bir başına ev geçindirmeye çalışan biriydim ben de, anlamazlardı. O yüzden vicdan diyorum. Özünde iyi insanlar ama işe gelince böyle ne yazık ki.patonlarım çok kötü insan değiller aslına sohpeti falan dinlenecek insanlar ama maalesef geçim sohpetle olmuyor iyiler ama elleri sıkı biraz az insanla çok iş yapmak istiyorlar
Benimkilerde böyleydi. Sohbet olarak hep beni kardeşleri gibi görürlerdi, iş dışında pek çok konuda yardımcı da oldular sağolsunlar. Ama bekliyorlar ki biz hep fedakarlık yapalım gecemizi gündüzümüze katalım onların işlerini yapalım onlar kazansın yesin, arayı iyi tutarak hatır gönül hallettirsinler işlerini. Üç kuruş maaş verip, maaşları 2 ayda bir verip kendi altında lüks arabasıyla gezer, zor durumdayız diye bir de dert yanarlardı sırf maaşımıza ses etmeyelim diye. Ses etmezdim de ama bir başına ev geçindirmeye çalışan biriydim ben de, anlamazlardı. O yüzden vicdan diyorum. Özünde iyi insanlar ama işe gelince böyle ne yazık ki.
Sizin gene iyimiş bizde 8,30-19,00 çalışıyoruz. Birde kota gibi bir sorunumuz var.Bazen 8 bulabiliyor bu saat haftanın 6 günü bu şekilde.Malesef özel sektör bende çok sinir oluyorum.2. üni. okuyorum kurslar sertifikalar ama boş gibime geliyor
mağaza ne üzerine onu merak ettim.
talep görüyor epey, yani şu yaşıma kadar hiç bir mağazayı "durun kapatmayın, geliyorum" diye aramadım
Aynen bizdede siz dereceyi yüksek tutun ama biz size bişey vermeyelim mantık hep aynı en güzeli memurluk mu kendi işin mi çözemedim memur olmakta kolay değilevet bana diyorlarki yüksek yap ulen yapsam ne oalcak memur değilimki her bir diplomamda artsın maaşım
KOSGEB te pat diye kredi vermiyor canım peşin olarak önce projen kabul edilecek,sonra sen cebinden harcama yapacaksın,faturalarını götüreceksin onlar sana öyle ödüyor taksitle diye duydum birde.aynen miranda79'un yazdığı gibi küçük şehirlerde iş imkanı sınırlı diye sömürüyor bazı şirketler
ama küçük yerlerde kendi işini yapıp tutturabilirsen gerçekten hem yeterince kazanıp hem de mutlu olabilirsin
2 diplomam var diyorsun, yok mu bir uzmanlık alanın, kendi yapabileceğin bir iş?
kosgeb kadın girişimcilere dünyanın imkanını sunuyor.
şirket kuruluş masraflarının, mobilyanın, alet edevatın %70 ine kadar ödüyor ve senden geri istemiyor.
şirketi kurduktan sonra istersen 70,000 tl gibi bir kaç sene geri ödemesiz ve faizsiz kredi veriyor vs vs vs
bir uzmanlık alanın varsa girişimci ol, küçük yerde tutturursan süper olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?