cok sinirlendim şu anda!

bunda kizacak sinirlenecek ne var ki adam yardim ediyormus. annesinin arkadasi genc kiz olacak degil ya :) hem olsa ne olur Allah askina adam kapi takmaya gitmis, biz kadinlarin hayal gucu genis, simdi hepimizin aklina fildir fildir acayip seyler geliyor ama hepsi vesvese. gercek seneryoyu bir dusunsenize, yasli mi yasli belini dogrultamayan bi teyze parasi yok, esiniz yardima gitmis. :)

hic akliniza kotu seyler getirmeyin. ama evdekini yapmamasi tartisma konusu, tabi sizin aranizda. ayrica yanlis anlasilmazsa, siz nicin hafta sonlari esinizi birakip anne evine gidiyorsunuz? yazmisnizda, merak ettim.

yok kayınvalidemin genç arkadaşları da var camiden ve diksiyon kursuna gidiyor, iş yerinden vs. sevmıyorum ya açıkcası eşim benim babamın arkadaşlarına gidip herhangi bir konuda yardım etmemi istermıydı yaşlı bile olsa gitsem yemek yapsam istermıydi bence hemen doğru değil diye ahkam kesilirdi. senaryodan değil inanın..yoksa ben de biliyorum kötü bişi olmadıgını..ama istemıyorum işte. işten gelince bana yorgunum diyorsa başkalarına da desin..biliyorumda ben evde olsam eve gelirdi mutlaka.

ben öğretmenim başka bir yerde kira tuttum..gidip gelmem biraz zor tek vesait yok sabahları yetişemıyorum..annemin yanında değilim ayrı yerdeyım haftasonları evime gidiyorum..

Yok dırdır yapmıyorum, ama evdeki işleri ne yazıkki ben söylemeden yapmıyor. Musluk kırıldı sıcak su gelmıyordu elim üşüyordu bazen yıkıyordu bulaşıkları bazen yıkamıyordu. Bunu bile hala yapmadı... Üzülyorum..dırdır yapan biri değilim aksine susup üzülen birikince ağlayarak dışa akıtan biriyim ki bu da kötü..Hem annesine o kdar sık gitmesinide istemıyorum ikimizin ailesi de yakın birbirne. herhafta sonu ailelere gidiyorduk artık ailelere cok gitmeyecektik öyle anlaşmıştık ama o tutmadı.çünkü annesinin etkisin de cok kalıyor. kötü biri değil kayınvalidem ama düşünce tarzı bana uymuyor. eşime de hep kendi sözünü dinletmek istiyor, hep kendi başlarına karar alıyorlar benim onlara uymamı istiyorlar, ben de eşime benim haberim yoktu bu hafta onu yapmayacağız diyorum..bişi demiyor ama bu hafta beni yine oraya götürdü sırf kayınvalidem iş cıkardı gelsinler diye. üstelik aciliyeti olmayan işler. ben buna sinirleniyoorum.bizim başbaşa iken sorunumuz yok çok şükür. ama kayınvalidem hep sözü dinlensin istiyor. örneğin 2 hafta önce mahallesinden bebek görmeye gidicektik o da gelicekmiş eşim bebek görmeye gidicez annem beklıyo dedi ben de bana bunu bugün değil ne zaman konuştuysan annemle o zaman söyliceksin haftaya gidicez dedim. annesi de telefonda oğlum gel oldu gitmemiz lazım geç oldu diyor. benim abimin kızı oldu daha 2 ay sonra gitti görmeye hatta doğdıgı gün hastanenin ordaydı gelemezmiydi, onu geçtim annemler yakın cok gelemezmiydi. oğluna beni götür diyemezmiydi. işine nasıl gelirse öyle davranıyor..ben bunu kaldıramıyorum işte..sinsi biraz.eşimi de cok iyi biliyor.

Ben de bunu diyorum. Kayınvaliden işini iyi biliyor. Sen de o şekilde yap bence :1:

Aynen öyle! kayınvalidem de böyle eşim de öyle. Kendi evlerine bakmazlar gider başkalarının evinin eksikliklerini görürler.

Sonuçta evin prizleri yapilmis, baska ne isi vardi? Bence siz biraz degil, çok abartiyorsunuz. Baskasina yardima gittide ne olmusta? Hani yani evinde büyük tahamirler olsa biraz anlardimda, priz kadar küçük isler kalmis ise, pek büyük islerin kaldigini sanmam. Esinizi fazla sikbogaz etmeyen.

Bence eşinizi biblo gibi bir köşeye oturturun ;) hep evde kalsın ,ozaman sinirnenmezsiniz herhalde ... Abartmışsınız ..bunlar sizin bahsettiğiniz kadar büyük şeyler değil ..yahu üç günlük dünya , neyi paylaşamıyor eşler anlamıyorum .. Zaten bu yıllar hiç geri gelmeyecek ... Kv nizle çekişmeyın o annesi ..siz annemisiniz bilmiyorum ama biraz yerine koyun kendinizi .. Bir ailede iki deli olmaz ,siz uyumlu olun .. Yapıcı olun ..
Kv ,eş ,siz ,güç mücadelesine girmeyin .. Yormayın kendinizi

Bence eşinizi biblo gibi bir köşeye oturturun ;) hep evde kalsın ,ozaman sinirnenmezsiniz herhalde ... Abartmışsınız ..bunlar sizin bahsettiğiniz kadar büyük şeyler değil ..yahu üç günlük dünya , neyi paylaşamıyor eşler anlamıyorum .. Zaten bu yıllar hiç geri gelmeyecek ... Kv nizle çekişmeyın o annesi ..siz annemisiniz bilmiyorum ama biraz yerine koyun kendinizi .. Bir ailede iki deli olmaz ,siz uyumlu olun .. Yapıcı olun ..
Kv ,eş ,siz ,güç mücadelesine girmeyin .. Yormayın kendinizi

Haklısınz biliyorum da bazen insan kendine engel olamıyor. ben eşim biblo gibi evde dursun demıyorum...benm anlatmaya çalıştıgım farklı öncelıklerını bilsin diyorum..

sanırım evet.. tam da buna sinirlendim işte..bir de ben böyle sürekli kayınvalidemin hep bir iş için aramasından rahatsız oluyorum. Bu haftasonu gitmeyecektik güya. eşimden toptancıya uğramasını istedi yengesi sabun istemiş hep dove sabun istiyo diye eşimde ondan almış yengesi de ben onlardan değil hacı şakir istedim. 80 tllik sabunlar evde duruyo..eşimi hep bir bahaneyle çağırıyor..işin aslını da bilmıyorm ya..

hani sürekli gidiyor demesiydin bunda sorun yok derdim.yani yaşlı bir anne tarafından çağrıldığında her zaman gidersin. evin işlerini de elbet bir gün bir an zaman bulunur.yapılır... sabırla bekle işin kaldığını söylersin yine yapmadı sakince yapması gerektiğini söyle ama yapmasını sağla. yapmayınca kalacağını düşünmesin.alışmasın.. diyecektim..

ancak sen sürekli diyorsun ama yine de aynı şeyi yapmanı öneririm. sabırla sakinlikle söyle ama arada söyle sıkmadan söyle yani ne biliyim haftalar geçince söyle. benim eşimde evin işleriyle pek ilgilenmez .. ben boşverdim ne zaman isterse o zaman yapar dedim bıraktım. o da yapılacak işleri görünce haaa bu da var deyip yapmaya çalışır..

yani evdekine üşengeçlik yapıyordur. terzi kendi söküğünü dikemez hesabı ama başkasına hayır diyemiyordur.
özellikle annesiyse demesinde..

yengesinin sabun siparişinde eşinin ne suçu var onu anlamadım. yengesi sipariş etmiş o da almış. değiştirme şansı yokmu sabunları. yanlış almışım diye.. yoksa deseydi değiştiremem diye.. demek ki diyemiyor bir daha da almaz yanlış oluyor elimde kalıyor der. yani diyeceğini düşünüyorum.

sen böyle şeylere takılma.. bazı şeyler zorla olmuyor. zamana bırak.

Son düzenleme:
Cok haklisin kizmakta.

Benimde nisanlim oyledir yakinda dugun var yapilicak
Tonlarca is var , nerdesin napiyon dedigimde
Arkadasin esyasi susu busu bozulmus , onu yaptirmaya
Goturuyoruz der ..

Ve .... oan ben patlarim ya Adam senin yapilicak
islerin var once kendi islerini bitir sonra..
ne yapiyosan yapppp ... :47:

yardım için mi gitmiş yoksa annesine gitmişken mi yardım etmiş?

bende olsam benim evimdeki işler dururken gitmesine sinirlenirdim. yani annesine gitse zaten sesimi çıkartmam ama annesinin arkadaşının evinden ona ne? o insanın etrafında hiç mi kimse yok ? yani eğer yapayalnız yaşayan yaşlı başlı bi kadınsa amenna ama başka türlüyse bende çok sinirlenirdim. keşke bu arkadaşının kim olduğunu sorsaydın belki o biraz iyi gelebilirdi

saka misiniz siz ya ? Bu nasil bir art niyet boyle. Esiniz ne kadar iyi niyetliymis ki onceligi kendinden yasca buyuklere vermis ve kiramamis onlari. Bu kadar celallenip adami sık bogaz etmeye ne gerek var?

Ben olsam "ah be hayatim yorulucaksin" derim EN FAZLA. ki ben olsam mutlu olurum birine yardim ediyor diye. Koskocaman adam bogazina bicak dayamamistir herhalde o teyzecik.. Rica etmis esiniz de kiramamis sevaba girmis.

Siz evinizdeki prizleri yapmasi icin de bu uslupla konusuyorsaniz isiniz zor. Biraz daha ilimli olmayi deneyin zor bi sey degil .

Son düzenleyen: Moderatör:
haftada 2 gün evdesin sadece, o 2 günü de eşinle mutlu vakit geçirmeye bak, bu tür ufak konularla ne kendini ne de eşini huzursuz etme bence, zaten haftaiçi ortada yoksun bir de gelince bana bir sürü söyleniyor diye düşünmesin adam, benim naçizane fikrim budur

bahsettiğiniz gibi durumları ben de yaşıyorum bazen; eşim iki senedir banyoya havluluk takacak, dolap kulplarını elden geçirecek bir türlü kaldırmıyor totocuğunu, elinden de gelir halbuki... evde halböyleyken bir başkası (annesi, annem, kardeşim) ufak bir tamirat işi yapmasını istese hemen yapar...
kızmakta haklısınız fakat bence uzatmayın, evlerinde bir rahatlık oluyor demek ki, yaparım diye erteliyor, ama insanlara faydası olmuş, annesinin arkadaşı da muhtemelen genç değildir, bir hayır duası almıştır belki, böyle düşünün. sizin şahsınızı ihmal etmesin de ev işi biter bi gün arkadaşım, haa biz ihmal ediyormuyuz çamaşır bulaşık, çalışırken hepsini de aynı anda yürütüyoruz zor da olsa...

saka misiniz siz ya ? Bu nasil bir art niyet boyle. Esiniz ne kadar iyi niyetliymis ki onceligi kendinden yasca buyuklere vermis ve kiramamis onlari. Bu kadar celallenip adami sık bogaz etmeye ne gerek var?

Ben olsam "ah be hayatim yorulucaksin" derim EN FAZLA. ki ben olsam mutlu olurum birine yardim ediyor diye. Koskocaman adam bogazina bicak dayamamistir herhalde o teyzecik.. Rica etmis esiniz de kiramamis sevaba girmis.

Siz evinizdeki prizleri yapmasi icin de bu uslupla konusuyorsaniz isiniz zor. Biraz daha ilimli olmayi deneyin zor bi sey degil .

haftada 2 gün evdesin sadece, o 2 günü de eşinle mutlu vakit geçirmeye bak, bu tür ufak konularla ne kendini ne de eşini huzursuz etme bence, zaten haftaiçi ortada yoksun bir de gelince bana bir sürü söyleniyor diye düşünmesin adam, benim naçizane fikrim budur

bahsettiğiniz gibi durumları ben de yaşıyorum bazen; eşim iki senedir banyoya havluluk takacak, dolap kulplarını elden geçirecek bir türlü kaldırmıyor totocuğunu, elinden de gelir halbuki... evde halböyleyken bir başkası (annesi, annem, kardeşim) ufak bir tamirat işi yapmasını istese hemen yapar...
kızmakta haklısınız fakat bence uzatmayın, evlerinde bir rahatlık oluyor demek ki, yaparım diye erteliyor, ama insanlara faydası olmuş, annesinin arkadaşı da muhtemelen genç değildir, bir hayır duası almıştır belki, böyle düşünün. sizin şahsınızı ihmal etmesin de ev işi biter bi gün arkadaşım, haa biz ihmal ediyormuyuz çamaşır bulaşık, çalışırken hepsini de aynı anda yürütüyoruz zor da olsa...

sağolun kızlar..haklısınız..sayenizde hiç sinirlenmedim, o da bana ısrarla anlatmaya çalıştı..adamı görsen walla elinden bişi gelmıyo dedi adamın, yaşlılarmış dedi. bir sürü açıklama yaptı..normalde yapmazdı..
teşekkürler, iyiki varsınız..ben biraz kötümserim sanırım..

ha sunu bileydin :)

ama o sert yorumuma bu kadar ılımlı bir cevap vermen çok hoş oldu. alınganlık yapmayıp eleştiriyi olumlu yonde almıs olman çok güzel bir gelişme :16:

gergin bi gününe denk gelmişti belki de, eşin iyi niyetli birine benziyor, bosuna kırmayın birbinizi :34:

Canım evdeki işi her zaman yaparım nasılsa diye düşünmüştür eşler evle ilgili konularda üşengeç ama şimdi kaynananız demiş arkadaşı için oğlum gelir yapar diye hani boşuna dışarı para vermesinler diye nasıl desin ki annesine gelemem diye kırmak istememiştir asıl ben kıskançlığınıza takıldım ne demek bekar mıdır, genç midir yani. Bir kapı yapacak ne olabilir ki. O kadar kıskanıyorsanız çalışmayın sadece evinize haftasonları gitmeyin oturun evinizde hayır yani adamı bir hafta zaten evde yalnız bırakıyorsunuz cumadan cumaya geliyorsunuz o sorun olmuyor da kapıyı yapmaya gitmesi mi sorun oluyor yapmak istese siz evde yokken neler yapar. Hem size söylemeyebilirdi haberiniz bile olmazdı annesine gittiğinden.

Back
X