Çok sinirleniyorum

bunu kafaya takıp büyütmek dillendirmek hem seni üzecek hem de eşin ve ailesinin ileride onlar ne yaptı ki demelerine sebep olacaktır illa ki. Anneni en çok sen tanıyorsun. Bundan önce de mutlaka bencil tavırları olmuştur. memurla da evlensen emin ol olacaktı. bahane değişir ama sonuç değişmez. dünyanın en güzel şeylerinden biri de yalnız başına zorluklara göğüs germek. yalnızlığın da güzel tarafları var. düşünsene yıllar sonra kimseye hiçbir iyiliği için minnet etmeden dimdik duracak ve kimseye hesap vermeyeceksin. cicili bicili sandığın anne kız ilişkilerinde de çirkin hitaplar ve kopukluklar var. aslına bakarsan tek fark mutlu poz vermeleri. kendinde olmayanlara üzülme, kendinde olanlarla mutlu ol. düzenli gelirin, senden çocuk yapmak istemiş eşin, ve her şeyi unutturacak bebeğin var. Var mı senden mutlusu?

Kendin bir altın al annem taktı dersin, ben çok çekinseydim öyle yapardım. Ama çok takılma bence bende o konuda örf adetçi değilim. Benim annem yada babam almasaydı dert etmezdim, hatta alsalardı gerek yoktu niye zahmet ettiniz derdim. Kayınvalideme de aynını derdim.

Alsalar emin ol bende ne gerek vardi derdim ve iade ederdim sorun o değil genel itibariyle bi çok şey ben onu örnek gösterdim...düğünümün berbat geçmesi misafirlere hoş geldin dememesi ben saklamak istesem bile en baştan düğünde insanlar gördü ve bana yazik falan dediler niye bu duruma düşürüyor beni yani burda anlatmadiğim çok şey var annem varken neden ben eltime muhtaç kaliyorum..

Onlar da haklısın zaten o yüzden onlara yorum yapmadım diğer meselelerde bir şekilde kendin üstünü örteceksin artık yapacak bir şey yok

Son düzenleme:
sinirlenmekte haklsıın zaten artık ebin ayrı . kendini üzmesine izin verme

Annenizle yeni mi tanıştınız? Eminim ömür boyu böyleymiştir ki şimdi birden değişmemiştir. Siz de koyun mesafenizi. Kredi falan çekmeyin ne münasebet yani. (Gerçi çekmişsiniz bile) Doğuma da çağırmayın, gelmiyorsa gelmesin görmesin torununu. Muhtaç mısınız? Eminim hayır. Kendinizi zorla sevdiremezsiniz. Bırakın kendi halinde naparsa yapsın.

Aramasam sormasam da hayırsız evlat oluyorum kaç gündür aramıyon falan diyo..

Yaşla da aşılacak şeyler bunlar. Zaman geçtikçe eşinle birlikte, onu da öyle kabul edeceksiniz. Yine söylüyorum, güzel taraflara odaklanın gülüp geçin. Bazı dertlere takıldıkça çoğalıyor. Ciddiye alma he de geç. Ama kimseye de kendini ezdirme. Bir kere o senin evliliğini saymadığı gibi aile olmanı da ciddiye almıyor. Önce tamamen izole olup bir duvar ör araya. De ki benim evliliğimi, hayatımı saymayanı aramam. Bana geldiğiniz kadar size gelirim. Herkese tavrın bu olsun. Hayır diyebilmek özgürlüktür. Kredi çek dediklerinde benim de sorumluluklarım var vs şeklinde savunmanı yap. Huyu değişmez. Ama sen aşabilirsin bu psikolojiyi. Eğiteceksin böyle böyle.

Hayır deseydim ne olurdu çok merak ediyorum her şeylerine evet dediğim halde durum bu...

Elalem ne der, başım öne eğildi, bebek çeyizi, adetler bilmem ne, böyle hayat mı yaşanır ya, bunları takarak mutlu olamazsınız, başkaları için değil kendiniz için yaşayın. Kimsenin umrunda değilsiniz gerçekte.
Tamam, annenizden ilgi görmek isteyebilirsiniz ama ne yazık ki masallardakinin aksine öyle anneler herkese nasip olmuyor. Siz çocuğu, evliliği onun için mi yaptınız, kendiniz için mi? Ben de senelerce üzüldüm, çünkü toplum anneler melektir yalanıyla büyütüyor bizi, onlar da insan, her insan gibi iyi kötü yanları var. Çok fazla beklentiye girmemek lazım. Siz şikayet edip üzüldükçe anneniz değişmeyecek ne yazık ki. Adeti, elalem ne der'i bırakın, bağımsız olun.

Herkes adet kısmına takmış anlamadım konu o değil ki..Annem herkese der ki ben laboo yu el bebek gül bebek büyüttüm...fakir bi ailede büyüdüm 11 yaşından beri hafta sonları tatillerde sürekli çalıştım fabrikada haftasonlari gece 10 a kadar mesaiye kalıp sabah yazılılara girdim luseden sonra atandim liseye kadar bu şekilde okudum evde bana iş yaptirmayip liseye kadar okudum diye el bebek gül bebek mi büyümüş oldum atandiktan sonra tek çalişan bendim abim okuyordu diğeri askerde kardeşimde okuyordu anne baba çalişmiyor tek başıma baktim 5 yıldan sonra evlenmek isteyince kiyamet koptu çalişan bi kiz olarak hiç çeyizim yoktu ayin 16 si düğünüm vardi annem ayin 15 inde yatan parayi da istedi onunla bari kendime bi şeyler alayim dedim..1500 liraya tüm mutfak malzemelerimi aldim en ucuzundan yani bu el bebek gül bebek büyümek midir..liseye kadar zorunlu değil mi zaten eğitim..

Tamam işte, demek ki annenden olumlu bir şey beklemeyeceksin, çünkü yapmayacak. Sana istediğin hakettiğin değeri vermeyecek. Sevin, ayrılmış kendi evini yuvanı kurmuşssun, sana artık senin izin verdiğin kadar müdahale edebilir, az görüş annenle, hayalindeki anne çocuk ilişkisini kendi çocuğunla yaşa. Adet ve elalem ne der konusuna vurgu yapan sen olduğun için o yorumlar yazıldı, adetlerde olduğu gibi davranmıyor demişsin. Annenin kafa yapısı ve karakteri bu, değişmeyecek, fedakarlık beklediğin sürece hayal kırıklığına uğrayacaksın.

en fazla bu durumu yaşardın. eskilerin bir lafı var verip kötü olacağına verme kötü ol diye. veren el her zaman üstündür. üstünsün ve iyi hissedeceksin
Haklısın yapmasaydım da bunlar olacaktı..yapıp da bunlarla karşılaşmak insanın çok zoruna gidiyor..ve ne yazık ki ben ne yapsam da arayıp sormaktan işleri düştüğü zaman işlerini görmekten kendimi alıkoyamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…