çok sinirliyim haksızlık bu, intikam almak istiyorum ama nasıl.

zeyno1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
41
0
36
İstanbul
Kızlar merhaba,

Dört yıl önce eski erkek arkadaşımla tanıştım. Bana en baştan beri ilişkide huzur vermedi ama benim ilk ilişkimdi ve çok inançlıydım. Sabrettim, sevdim, düzeleceğini umdum. Bu en büyük hatamdı tabi ki. Yıllar içinde beni çok kez kırdı, kötü bir sevgili oldu, en yakın arkadaşımla arkamdan iş çevirdi, bir kaç kez başkalarıyla mesajlaştığını gördüm. Ama hep geri döndü sevdiğini söyleyip, ben de düzeleceğine inanıp affettim. Ama son bir yılda düzelmektense daha da kötü gitti. Bu sefer sadık olmuştu ama sürekli arıza çıkarıyordu ben de sinirden eski soğukkanlılığımı kaybettim. Yüzüne sürekli yaptıklarını vurdum.

Hiç arayıp sormayınca en son ayrılmak istediğimi söyledim. Ama umudum bu sefer ben kaçınca onun kovalamasıydı. Fakat sağolsun beni sürekli 5 kilo aldım diye (onu da ilişkinin stresinden aldım) ezen, hiç birşeyimi beğenmeyen ve evlilikten korkarım ben diyen adam gördüğü ilk kızla ciddi ilişkiye başladı. Kız ne güzel, ne zayıf ne de onun tarzı ama koymuş bi kere kafasına. Bir ayda annesi babasıyla tanıştırmış. Ben bu adamın dört yıldır yemesini içmesini işini gücünü düşünen birisi oldum. Bunu mu hakettim diyorum. Düzelmeye niyeti vardıysa niye benim için emek vermedi diyorum. En çok canımı yakan da, ben farklı bir ülkeye taşındım yanıma sadece bir kere geldi iki yıl boyunca ama bi aylık sevgilis için daha uzak bir ülkeden türkiyeye gelmiş. Benim için vermediği her emeği ona veriyor şimdi ve bu kadar acı çektirip düzelmeye başkasında karar vermesi çok canımı yakıyor.

şöyle diyim, bi kaşık suda boğsam ölüm haberini alsam mutlu olacak gibiyim şu aralar. Ne yapayım bir akıl verin bana, lütfen yardım edin.....

Kızlar merhaba,

Dört yıl önce eski erkek arkadaşımla tanıştım. Bana en baştan beri ilişkide huzur vermedi ama benim ilk ilişkimdi ve çok inançlıydım. Sabrettim, sevdim, düzeleceğini umdum. Bu en büyük hatamdı tabi ki. Yıllar içinde beni çok kez kırdı, kötü bir sevgili oldu, en yakın arkadaşımla arkamdan iş çevirdi, bir kaç kez başkalarıyla mesajlaştığını gördüm. Ama hep geri döndü sevdiğini söyleyip, ben de düzeleceğine inanıp affettim. Ama son bir yılda düzelmektense daha da kötü gitti. Bu sefer sadık olmuştu ama sürekli arıza çıkarıyordu ben de sinirden eski soğukkanlılığımı kaybettim. Yüzüne sürekli yaptıklarını vurdum.

Hiç arayıp sormayınca en son ayrılmak istediğimi söyledim. Ama umudum bu sefer ben kaçınca onun kovalamasıydı. Fakat sağolsun beni sürekli 5 kilo aldım diye (onu da ilişkinin stresinden aldım) ezen, hiç birşeyimi beğenmeyen ve evlilikten korkarım ben diyen adam gördüğü ilk kızla ciddi ilişkiye başladı. Kız ne güzel, ne zayıf ne de onun tarzı ama koymuş bi kere kafasına. Bir ayda annesi babasıyla tanıştırmış. Ben bu adamın dört yıldır yemesini içmesini işini gücünü düşünen birisi oldum. Bunu mu hakettim diyorum. Düzelmeye niyeti vardıysa niye benim için emek vermedi diyorum. En çok canımı yakan da, ben farklı bir ülkeye taşındım yanıma sadece bir kere geldi iki yıl boyunca ama bi aylık sevgilis için daha uzak bir ülkeden türkiyeye gelmiş. Benim için vermediği her emeği ona veriyor şimdi ve bu kadar acı çektirip düzelmeye başkasında karar vermesi çok canımı yakıyor.

şöyle diyim, bi kaşık suda boğsam ölüm haberini alsam mutlu olacak gibiyim şu aralar. Ne yapayım bir akıl verin bana, lütfen yardım edin.....

"Nasip" deyip Allaha sığınırsanız daha çok mutlu olursunuz bana inanın...

Haklısınız biliyorum ama o kadar çok özgüvenimle oynadı ki, kendime güvenimi düşürdü, sürekli kusur buldu. Beni ilişki süresinde de sonrasında da mutsuz etti. Şimdi bütün bunları yapan adamın el kızıyla mutlu olması, benim de yalnız olmam sinirime dokunuyor...

Bence de en iyisi Allah'a havale etmek...
Her yapan nasıl olsa yaptığının karşılığını görür..

Hırsla kalkan zararla oturur. Sizin şu an hazmedemediğiniz tek şey sizinle ciddi düşünmeyip, sizden daha çirkin olduğunu düşündüğünüz bir kızla evlenmeyi düşünmesi hem de kısa bir sürede.

Sizinle düşünse ne olacaktı? Zaten huyunu, suyunu sevmediğiniz, dört yıldır düzelmesi için beklediğiniz adam evlendiğinizde daha çekilmez biri olsaydı, o kızı değil sizi seçseydi, siz kaçtığınız için sizi kovalayıp evliliğe ikna etseydi, bunun yüzünden bir de çekilmez ve mutsuz bir evlilik yapsaydınız daha mı mutlu olacaktınız?

Kurtuldum diye sevineceğinize , karakterinden memnun olmadığınız bir adamın başkasını seçmesine üzülüyorsunuz.

Bırakın ne halleri varsa görsünler. Siz de önünüze bakın. Huyunu suyunu seveceğiniz, daha karakterli birini bekleyin.

ilişkiyi tek başınıza bu zamana kadar siz getirmişsiniz
evet 4 yılınızı vermişsiniz ama aslından bunun bile hata olduğunu sizde biliyorsunuz

ihanet yalan size karşı tutumları hiç hoş değil
o yüzden bırakın intikamı boşverin

şuan sinirli ve olayın yeni olmasından dolayı böyle düşünüyorsunuz
karşınıza gerçekten düzgün bi insan çıkınca anlayacaksınız aslında üzülecek bi insan olmadığını

Birisi için kendinizi paralamanız onun sizi daha fazla sevmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Aradığı ilişkiyi o kızla yaşıyor olabilir, ona daha fazla değer veriyor olabilir, bunlar ikinizin yaşadıklarından bağımsız şeyler.

Ona verdiğiniz emekleri kötü ilişkinizi inatla ve inançla sürdürürken sorgulamalı, siz ona göre bir yol çizmeliydiniz.

Son düzenleme:
Anlam veremiyorum çünkü sürekli güzellikle ilgili takıntısı vardı ve bu konuda üstüme geldi. Hiç ona yetmedim. Ben gidip çok güzel bir kız bulmasını beklerken kaşını bile almayan bakımsız bir kız buldu. Ve bu kızla çıkmadan da benimle konuştu. Ayrıldık mı gerçekten dedi, benimle dalga mı geçiyorsun sana asla dönmem diyen sendin dedim. Bu kızdan bahsetti ama ben ciddiye aldığını düşünmemiştim çünkü zor bir karakteri var. Ama benden önce ve benimleyken ilişki istemeyen adam birden ilişki ister oldu, bence kızla da alakası yok resmen bana inat değişti. Resmen insan edip başka birine iyilik yaptım. Biliyorum benim suçum ama emeğin hiç mi önemi yok gerçekten?

Anlam veremiyorum çünkü sürekli güzellikle ilgili takıntısı vardı ve bu konuda üstüme geldi. Hiç ona yetmedim. Ben gidip çok güzel bir kız bulmasını beklerken kaşını bile almayan bakımsız bir kız buldu. Ve bu kızla çıkmadan da benimle konuştu. Ayrıldık mı gerçekten dedi, benimle dalga mı geçiyorsun sana asla dönmem diyen sendin dedim. Bu kızdan bahsetti ama ben ciddiye aldığını düşünmemiştim çünkü zor bir karakteri var. Ama benden önce ve benimleyken ilişki istemeyen adam birden ilişki ister oldu, bence kızla da alakası yok resmen bana inat değişti. Resmen insan edip başka birine iyilik yaptım. Biliyorum benim suçum ama emeğin hiç mi önemi yok gerçekten?

Yanlış anlamayın ama kendinizi çok fazla önemsiyorsunuz. Çok emek vermeler, adam etmeler. Adamın ilişkisinden bile kendinize pay çıkarmışsınız. Adam zaten başından beri size değer vermemiş, neden size inat öyle şeyler yapsın ki.

Anlıyorum kızgınsınız, ama bunları sorgulamak yerine kendi hatalarınızı sorgulayıp tekrarlamamak üzere bir yere not ederseniz sizin için daha faydalı olur. Evet emeğinizin bir önemi yok, öyle bir adamı hayatınızda dört sene tutmak sizin hatanız, adamın zamanında umursamadığı şeyin hesabını ona soramazsınız sonuçta.

Yanlış anlamayın ama kendinizi çok fazla önemsiyorsunuz. Çok emek vermeler, adam etmeler. Adamın ilişkisinden bile kendinize pay çıkarmışsınız. Adam zaten başından beri size değer vermemiş, neden size inat öyle şeyler yapsın ki.

Anlıyorum kızgınsınız, ama bunları sorgulamak yerine kendi hatalarınızı sorgulayıp tekrarlamamak üzere bir yere not ederseniz sizin için daha faydalı olur. Evet emeğinizin bir önemi yok, öyle bir adamı hayatınızda dört sene tutmak sizin hatanız, adamın zamanında umursamadığı şeyin hesabını ona soramazsınız sonuçta.

Güzel yorum yapmışsınız. Ben tabi ki ayrıldıktan sonra hatalarımı anladım. Daha doğrusu hep biliyordum ayrılmam gerektiğini ama çok seviyordum. Sanırım süreç içinde hırslanmamın onun sürekli kaçmasıyla ve benim ilk ilişkim olmasıyla çok alakası var. Açıkçası benden önceki ilişkilerini biliyordum ve tek bir tane düzgünü yoktu. Benzer ailevi problemlerimiz vardı ve birbirimizi sevip bişeyleri aşabileceğimizi umdum. Bu adamı ve hikayelerini tanısanız adam ettim diye niye söylediğimi anlarsınız.

Kendimi önemsiyo olabilirim ya da belki sevilmek ve onaylanmak için yanıp tutuşuyorum. Mantıksız belki, güçsüzlük ama hangimiz mükemmeliz? Bir daha böyle bir savaş vermeyeceğimi ve kimseyi adam etmeye çalışmayacağımı biliyorum. Kimseye hiç birşey öğretemeyeceğimi de anladım. Ama içimde dört yılın siniri ve nefreti var ve bu haksızlık duygusu. Aşamıyorum. elimde olan ya da olmayan nedenlerden ama aşamıyorum.

Kızlar merhaba,

canım şu yazdıklarını başkası yazmış gibi objektif okursan bence bişeyleria anlıcaksın
yemesini içmesini düşünüyordum diyosun, canım sen onun annesimisin, o mu talep etti bunu, muhtemelen hayır, muhmetelen sen iş edindin bunları
sabrettin inançlıydım düzeleceğini umdum diyosun, canım adam bozuk değildiki düzeltesin, onun orjinal hali buydu, eğer zaten orjinal hali buysa onu değiştirme savaşına girmemeliydin

ilişikinin temel taşı olan sadakate bile sahip olmayan biri için 4 yılını harcadın evet öfkelisin, üzgünsün ama yasını tutup, zamana bırakıp unutmaktan başka çaren yok
bence sen bu ilişkiyi tek başışa yaşamışsın, belkide adam yeni sevgilisiyle iki kişilik bi ilişki yaşıyor, belkide fark budur

ama bunların senin için bi önemi olmamalı artık

Son düzenleme:
canım kitap okumayı sever misin bilmiyorum
hatalı alanlarınız diye bi kitap var, okumanı şiddetle öneririm
üzülmicekmisin, içerlemicekmisin, öfkelenmicekmisin ağlamıcakmısın, evet ama inan geçip gidecek, yasını tutacaksın ve bitecek

canım kitap okumayı sever misin bilmiyorum
hatalı alanlarınız diye bi kitap var, okumanı şiddetle öneririm
üzülmicekmisin, içerlemicekmisin, öfkelenmicekmisin ağlamıcakmısın, evet ama inan geçip gidecek, yasını tutacaksın ve bitecek

Mutlaka okuyacağım teşekkür ederim tavsiyeniz için.

canım şu yazdıklarını başkası yazmış gibi objektif okursan bence bişeyleria anlıcaksın
yemesini içmesini düşünüyordum diyosun, canım sen onun annesimisin, o mu talep etti bunu, muhtemelen hayır, muhmetelen sen iş edindin bunları
sabrettin inançlıydım düzeleceğini umdum diyosun, canım adam bozuk değildiki düzeltesin, onun orjinal hali buydu, eğer zaten orjinal hali buysa onu değiştirme savaşına girmemeliydin

ilişikinin temel taşı olan sadakate bile sahip olmayan biri için 4 yılını harcadın evet öfkelisin, üzgünsün ama yasını tutup, zamana bırakıp unutmaktan başka çaren yok
bence sen bu ilişkiyi tek başışa yaşamışsın, belkide adam yeni sevgilisiyle iki kişilik bi ilişki yaşıyor, belkide fark budur

ama bunların senin için bi önemi olmamalı artık

Bu söyledikleriniz de çok doğru. Benim annemle aslında eski erkek arkadaşıma benzer bir ilişkim var. Nedense sevginin hep emekle elde edilebileceğini düşünüyorum. Annem de çocukluğum boyunca beni hiç sevmedi, en azından böyle söyledi ve işkence etti ama ben hep sevdiğine inandım içten içe. Benzeri bir durumu ilk sevgilimde de yaşadım. Mutlu bir ilişki ve karşılıklı sevgi saygı ne bilmediğim için hep alttan aldım ve tek kelime ile çuvalladım.

Belki de bu ilikşi bana ders olsun diye başladı ama çok yoruldum gerçekten. Unutmaya ve tüm olanlara inat daha mutlu olmaya çalışıcam. Teşekkür ederim yorumun için...

Otur düşün.Evlenince devam ettirseydi bu hallerini o zaman şimdikinden daha da çok pişmanlık duyacaktın...Senin için hayırlı biri dğeilmiş demek ki...Sevdiği kızıda boşver.beddua etme hayat herşeyi gösterir zamanı gelince...

Keşke ayrılmasaydınız çünkü sizin aklınız hala onda belli ki seviyorsunuz hala..

Yoksa bu kadar kötü diye bahsettiğiniz bir adamın, şu an nerde, kimle, neler yapıyor olduğunu bu kadar takip ediyor olmazdınız..

Sanırım siz, naz yapayım o da peşimden gelsin azıcık kıymetim artsın..diye blöf yaptınız ama adam tamamen gitti..
Demek ki onun da istediği buydu..

Bence unutmaya çalışın..
Sizin onu takip ettiiğiniz kadar o sizi düşünseydi zaten başkasıyla bir ilişkiye başlamaz yanınızda olur,geri gelirdi..
Onun da istediği buymuş demek, zaten siz de çok şikayetçiymişsiniz kurtulmuşsunuz işte unutun, hayırlısı olsun

Keşke ayrılmasaydınız çünkü sizin aklınız hala onda belli ki seviyorsunuz hala..

Yoksa bu kadar kötü diye bahsettiğiniz bir adamın, şu an nerde, kimle, neler yapıyor olduğunu bu kadar takip ediyor olmazdınız..

Sanırım siz, naz yapayım o da peşimden gelsin azıcık kıymetim artsın..diye blöf yaptınız ama adam tamamen gitti..
Demek ki onun da istediği buydu..

Bence unutmaya çalışın..
Sizin onu takip ettiiğiniz kadar o sizi düşünseydi zaten başkasıyla bir ilişkiye başlamaz yanınızda olur,geri gelirdi..
Onun da istediği buymuş demek, zaten siz de çok şikayetçiymişsiniz kurtulmuşsunuz işte unutun, hayırlısı olsun

Aslında blöf değildi tamamen ama çok yorulmuştum. Bir de umudum kalmamıştı düzgün bir ilişki yaşayabileceğine dair ama ben vazgeçince gidip benim 4 yıl savaştığım şeyi başkasıyla yaptı. En çok da bu koyuyor...

Otur düşün.Evlenince devam ettirseydi bu hallerini o zaman şimdikinden daha da çok pişmanlık duyacaktın...Senin için hayırlı biri dğeilmiş demek ki...Sevdiği kızıda boşver.beddua etme hayat herşeyi gösterir zamanı gelince...

Evet onunla evlenme fikrinden zaman içinde tamamen soğudum zaten. Güven ve saygı kalmamıştı.

Back
X