:( ÇOK SİNİRLİYİM :( lütfen yardım ...

esoes2213

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2012
27
4
36
Karabük
arkadaşlar 7 aylık bebeğim var Allaha şükür olsun çok uslu bi bebek ama mesela yemeğini yemedi yada erken uyanınca gibi saçma sapan nedenlerden dolayı bebeğime bağırıyorum bugün yemek yedirirken kaşığı üstüne fırlattım :( okadar üzülüyorumki sonradan kendimi ona affettirmek için kucağımdan hiç indirmiyorum ufak şeylerine hiç tahammülüm yok böyle anne mi olur :( ama çok üzülüyorum çok o anda sinir gelince korkutuyorum bebeğimi ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz sinirimi o an nasıl yatıştırabilirim öyle yapma böyle yapma demeyin yanlış olduğunu bende biliyorum o an için sadece nolur :( :(

arkadaşlar 7 aylık bebeğim var Allaha şükür olsun çok uslu bi bebek ama mesela yemeğini yemedi yada erken uyanınca gibi saçma sapan nedenlerden dolayı bebeğime bağırıyorum bugün yemek yedirirken kaşığı üstüne fırlattım :( okadar üzülüyorumki sonradan kendimi ona affettirmek için kucağımdan hiç indirmiyorum ufak şeylerine hiç tahammülüm yok böyle anne mi olur :( ama çok üzülüyorum çok o anda sinir gelince korkutuyorum bebeğimi ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz sinirimi o an nasıl yatıştırabilirim öyle yapma böyle yapma demeyin yanlış olduğunu bende biliyorum o an için sadece nolur :( :(

belkıde lohusa dönemındekı sınırınızı hala ustunuzden atamamıs olabılırsınız bıras kafa dagıtın bıkac gun dısarı cıkın sosyallesın..bebegınızı annenızebırakın eger yakınsa yada arabaya koyup gezebılırsınız parkta avmde maksathava almanız degısıklık olması evde cok kalmaktannn bunalmıs olabılırsınız..kuzucugu da korkutmayın kıyamamben ona allah yavrunuzusıze bagıslasın :))

Amcamın kızı doğum yaptı bebeği 2 aylık bebeği, hiç uyumuyor, ağlıyor sürekli ve oda sinirleniyormuş elimde değil diyor..
Yanlız madem engel olamıyorsunuz kendinize mutlaka doktora gidin, size uygun ilaçlar verecektir, çocuğunuzdan hiç bişey önemli olmadığına göre gidin yardım alın lütfen..

Başka ne diyebiliriz ki size?

arkadaşım o daha çok küçük sizin kızdığınızı anlayabilicek beyingelişimine henüz ulaşmış değil,şuan anlayabileceği şey sizin ona karşı sevgi dolu gözlerle bakışınız.
bu kadar küçük şeylerden ona kızarsanz bilmem ilerleyen dönemlerde ne olur böyle giderse az daha büyüdüğünde şaplaklarınız kaçınılmaz olur
bebeğinizin yaptığı bu davranışları hemen hemen her bebek yapar bu durum gayet normel
ya sabır çekmenizi tavsiye derim belliki anneliğin tecrübesizliği sabrınızı zorluyor ama unutmayın o minicik yavrunuz bir bakacaksınız ki hoooooop büyüyü vermiş
bundan dolayı kaliteli vakit geçirmeye bakın

üzülme sevgili konu sahibi.. hiç bir anne o kadar uykusuzluğa, açlığa, yorgunluğa rağmen sevgi pıtırcığı olarak kalmıyor.. hepsinin iyi-kötü verdiği saçma tepkiler var.. sizin kızgınlığınız bebeğinize de değil.. doktorluk birşeyiniz de yok.. extreme bir durum sergilemiyorsunuz, kolay değil 7 ayda hayatınız değişti.. siz de mekanik değilsiniz, duygularınız var.. size verebileceğim en samimi tavsiye çok kızdığınız da tepki vermeden önce içinizden 20 ye kadar sayın, çok sakinleştiriyor insanı.. anneniz, kardeşiniz ya da bebeğinizi bırakıp günde yarım saat dışarı çıkabileceğiniz biri var mı? yoksa, havalar güzelleşiyor, koyun bebeğinizi arabaya çıkın dışarı.. benim de 8 aylık bir yeğenim var, bu durumu daha önce 2 kere de yaşamış biri olarak anlıyorum sizi.. üzmeyin kendinizi..

sizin gibi annelerden nefret ediyorum.içine şeytan kaçmış gibi geliyor.ciddi antidepresan felan kullanıp tedavi olmalısınız.eğer elimde olsa çocugunuzu alır daha iyi bakacak birilerine verirdim.

üzülme olabilir sende insansın anne kavramını kutsallaştırıp anlamlar ile abartan bizleriz.sen de etten kemiktensin.yorulduğun anlar sinirlerinin bozuk olduğu zamanlar olabilir.kimse de seni ayıplamasın belki büyük sıkıntıların var kendi içinde.kolay mı çocuk doğurmak sorumluluk almak KADIN olmak!bedenin ruhun hayat akışın önceliklerin değişti herkes hemen atlatamaz bunu.önce kendisine baksın laf edenler.her anne mükemmel mi sanki.ki ne kötü anneler gördük.kendine zaman ayır kendini dinle dinlendir.dua et.eminim bir süre sonra geçecek bu gerginliğin.unutma o daha minik bir can,anlamıyor dünyayı.melek gibisin sen onun için.sevgisini al kokusunu al kendine geleceksin tazeleneceksin.anne olmak cocuk doğurmakla öğrenilmiyor tecrübe ve zamanla oluyor.sen iyi çok iyi bir anne olacaksın.

karşınızda 7 aylık bebeğiniz var... '' mazaretim var asabiyim ben '' diyemezsiniz..... bir uzmandan yardım almalısınız...SEBATİYE katılıyorum... yurt dışında yaşasaydınız oradaki kanunlarla nasıl başederdiniz???????? Bu durumdan şikayetçi olduğunuza göre( şakada yapmıyorsanız ) acilen hem kendi hemde bebeğiniz adına uzmana görünün....

karşınızda 7 aylık bebeğiniz var... '' mazaretim var asabiyim ben '' diyemezsiniz..... bir uzmandan yardım almalısınız...SEBATİYE katılıyorum... yurt dışında yaşasaydınız oradaki kanunlarla nasıl başederdiniz???????? Bu durumdan şikayetçi olduğunuza göre( şakada yapmıyorsanız ) acilen hem kendi hemde bebeğiniz adına uzmana görünün....

ben onun yazdıklarını okurken ağladım resmen.böyle her kötü haberde ağlıyorum.zavallı yavrucuk...

sosyalliğin önemi varmı böyle durumlarda 7 aydır evden çıkmıyorum desem yeri burda bırakıp gidebileceğim hiç kimse yok akrabalarımdan en sosyal şeyim televizyon emzirdiğim için ilaç alma durumu yok 20 ye kadar sayma işlemini uygulayacağım sabır çekmekle doğumdan beri iki üçkez bağırdım bebeğime :( başka hiç kimsede olmuyo mu ya tek ben isem dışarı çıkmadığımdan ozaman :(

sosyalliğin önemi varmı böyle durumlarda 7 aydır evden çıkmıyorum desem yeri burda bırakıp gidebileceğim hiç kimse yok akrabalarımdan en sosyal şeyim televizyon emzirdiğim için ilaç alma durumu yok 20 ye kadar sayma işlemini uygulayacağım sabır çekmekle doğumdan beri iki üçkez bağırdım bebeğime :( başka hiç kimsede olmuyo mu ya tek ben isem dışarı çıkmadığımdan ozaman :(

bebeginle birlikte ciksan niye cocukla disari cikmiyorsun. bende oglumu yanliz büyütüyorum seni anliyorum. uykusuzluk yipratmis olabilir melissa cayi ic sinirlerini iyi gelir

´o an´ onun tamamen senin vicdanına bırakılmış savunmasız bir bebek oldugunu hatırla
´o an´ onnun golzerinin icine bak ve kendi yansımanı gor
´o an´ yaşlandıgında yemegini yemediginde senin suratına kaşıgı onun fırlatmadıgını sabırla yemelisin annecigim dedigini düşün
´o an´ ya sen olmasaydın.... diye düşün

ve yardım almaktan cekinme,eger su anda 7 aylık ve ustelik uslu bir bebeg sabır gosteremiyorsan yarın oburgun seni cılgına cevirecek bir kucuk ergene hic sabredemez cocugun ruhunda tamir edilmez yaralar acarsın

son olarak
´o an´ ne ekersen onu bicersin bunu düşün ve elbette icinden 20 ye gerekirse 50 ye kadar say ama ufacık bebegi korkutma!

uykusuzluk, yorgunluk, sosyalleşememek, sürekli size muhtaç bir bebekle uğraşmak elbette sinirlenirinizi yıpratmış olabilir.. elbette sinirlerinize hakim olamayıp sesinizi yükseltmiş ona bağırmış olabilirsiniz. bunlar mazur görülebilir. sonuçta o bir bebek zaten bu yaptıklarınızı anlayabilecek kapasitede değil yalnızca yüksek sesten korkabilir o kadar ama hiçbir şey hatta bu saydıklarım ve daha fazlasını yaşamış olsanız bile o yaşta savunmasız bir canlıya kaşık fırlatmış olmanızı haklı çıkarmaz.. sinir tedavisi olmanızı öneririm. daha bu yaştayken yaptığı bu çok normal şeylere bile katlanamıyor ona kaşık fırlatıyorsanız biraz daha büyüyüp siz kızdırdığında ona çok daha fazlasını yapmayacağınızın garantisini verebilir misiniz? bence o günler gelmeden bir önlem alın..

Valla ilk başlarda hepimizin bir afallama dönemi oluyor.Ama bu bebeğe zarar verebilecek teşebbüslere kadar gidiyorsa bir tedbir almalısınız bence.Daha çok küçük yavrucuk.bir süreliğine varsa yardımcı olacak birilerinin yanına gidip kalın ya da onlar gelsin.Yardımcı olsunlar size.Eşinizle paylaşın ondan da yardım isteyin.Aksi halde biraz daha büyüdüğün de hiç önünü alamassınız.

Allah askına elim ayağım titredi.....
bu kadar savunmasız bu kadar masum cennetten çıkma 7 aylık bi varlığa... Allah I'n günahsız meleğine...
allah tan korkun...
Yemiyosa yemesin... Ek gıdadan ondan bundan çok sizin sevginizde doymaya ihtiyacı var...
kardesim İzmir de filansanız kızacagınız vakit getirin bana ya da buluşalım atın benim kucağıma Allah askına yaaaaa
16 aylık bi oğlum var 22 haftalıkta hamileyim..
inatlaştıgı yemediği içmediği evi darma duman ettiği her dakika Allah I'n bana armağanı hediyesi bu varlık diyorum...
Utanıyorum rabbimden... Kime ne hakla bagıracam.. Kimim ben...
cocuk sahibi olamayan ömrü boyunca yavru kokusunu içine çekmeyin ne kadınlar var... Otist down lu özürlü bebeklerini bi kez olsun kötü davranmamış ne insan erleri var bu dünyada... Hey hak....
lütfen yardım alın....
Allah tan gelmiş ve henüz iradesi olmayan bi meleğe bağirmak değil yüzümüze tükürse yalamak lazım arkadaslar...7 aylık yaaaa
Onun su an alıp verdiği her nefes cennet bahçesinden yaaaaa

Son düzenleme:
lohusa depresyonunu çok zor atlatmış, benzer şeyler yaşamış ve sonunda profesyonel destek almış biri olarak söylüyorum ki korkma geçecek.. gittiğim psikiyatrist bana dedi ki ortamda bir bebek varsa o bebekle başbaşa kalan herkesin içinde bilinçaltının o dönemleri canlanır ve o dönemin davranışlarını sergiler.. yani bir yandan sen kaç yaşında kadınsın ama aynı zamanda yedi aylık da bir bebeksin ve bebekler mutlak tatmin isteyen, sabırsız canlılar.. düşünsene bebeğin de eline aldığı şeyleri sağa sola fırlatmıyor mu?? sana o kaşığı fırtalıp attıran da içindeki yedi aylık bilinçaltın.. bebeğin büyüdükçe, iletişiminiz arttıkça çözülecek bu sorunlar. sen şimdilik sabırlı olmaya kendini acımasızca yargılamamaya çalış.. bir de düşün aslında sinirlendiğin o değil kendi yalnızlığın, yardıma ihtiyacın olduğu halde tek başına oluşun..

Sevgili ayşe,aldığın yardımdan biraz bahsedersen biz de aydınlanmış oluruz.biraz önceki psikiyatristinin sözleri çok ilginç ve doğru geldi bana.mesela ben bebekken annem ve babam bana çok agresif davranırlarmış,hatta annem ve babamın şu an kızıma çok ilgili/sevgili olması o zamanların kefaretini öder gibi.ben ağladığım zaman annem kızar babam susmazsam alır fırlatırmış beni yatağa...her zaman değil tabi,çok ağladığımda.şimdi de ben kızıma karşı aynı şekilde davranmak istiyorum.örneğin sebebsiz yere ağladığını düşündüğümde dövesim geliyor sesimi yükseltiyorum vs,ama çok çok nadirdir kızıma şiddet göstermem.çünkü o zaman eskiye dönüyor ve çok üzülüyorum.Eşim ise o gün eğer kızımızla ilgilenecekse ilk 10-15 dk kızım ne isterse yapıyor ama sonrasında kaçacak delik arıyor.demekki ailesi de ona aynı şeyi yapmış:) kuzucuğum'' baba gel oynayalıııımm'' diyor ama babası ''kızım sigaramı içip geleceğim,oynayalım'' ya da ''gelemem sigara içiyorum'' demektense sessizce kaçmayı yeğliyor.ben eşime ne desem çocukla ilgilenmesini sağlayamadım.neden acaba? çok merak ediyorum.
Svegili esoes, her annenin cinnet geçirebileceğini unutuyor olumsuz yorum yapanlar.ben onlara çok bilmişlik taslayanlar diyorum kısaca ve gülüp geçiyorum.olumsuz durumlara yapılan olumsuz yüklemelerin durumu iyileştirmeye yönelik bir faydası olmaz.sen okuma onları:) onlar yazsın,cevap dahi verme adam hesabına alıp ta...sana ben sinirlerin gerildiğinde 10 20ye kadar say demeyeceğim,çünkü sinirlerine hakim olmak senin ellerinde.bende de 7 aylık hamileliğin,yardım etmeyen eşin,3 yaşındaki kızım ve öğrenci yoğunluğumun etkisiyle geçenlerde cinnet geçirdim.yatakta birsürü kitap okuduğum kızımın uyumamasıyla kızımı yatağına attım ve poposuna 3-4 kez vurdum.o zaman nasıl yaptım hiç bilemiyorum.Allah da beni cezalandırsın,ne diyeyim oldu ve geçti.bu saatten sonra yapabileceğim tek şeyin bir daha tekrarlarsa koşar adım kendimi wcye kilitlemek olacak,ben böyle bir karar aldım.bazen de i,nsan kendi kendinin doktoru olmalı değil mi?sen de gerilince kendine yapacak bir şeybul,sigara iç,kahve iç ya da ne bileyim o anda kuzucuğundan uzaklaş,sakinleşince geri dön.bir daha böyle bir şey yaşamanı istemem,üzüldüm çok,kendimi senin yerine koydum çünkü.sen de üzülme,dik dur.kızını doyur çık gez,uyuduğunda da yemyeşil bir parka git kilimini ser ve sen de yat:) herşey gönlümüzce olsun kk ailesi:)

Doğum sonrası depresyonda olabilirsiniz, stresli olabilirsiniz, yorgun olabilirsiniz, uykusuz olabilirsiniz ancak bebeğinizi isteyerek dünyaya getirdiyseniz ona göre de sorumluluğunu almalısınız! Öfke kontrolünü sağlayamadığınızı düşünüyorum yoksa neden ufacık bir bebeğe insan kaşık fırlatsın ki bu yarın emin olun çok daha farklı boyutlara çıkacaktır. 2 yaş sendromunda ne yapacaksınız? 3 yaş inatlaşma dönemlerinde? Yardım alın, tedavi görün. Zaten kendiniz de yazmışsınız böyle anne mi olur diye olmaz! Olmamalı. Çocuk sevgiyle büyür, oyunla büyür, ilgiyle büyür. Şiddetle, öfkeyle, bağırmayla değil! Belki bebeğiniz diş çıkartacak ve stresli yiyemiyordur? Derdini size anlatabilseydi zaten sizin elinizde olmazdı değil mi? Diyecek söz bulamıyorum...

oncelıkle bende dogum sonrası depresyonda oldugu kanısındayım 7 aylık bır bebek ve yanlız ustune kadınlıgın harıcınde annelık sorumlulugunu almıs bır bırey.....yapman gerekn ofkelendıgınde kı okadarcık bır bebegın daha senı ofkelendırmek gıbı bır davranısı olamaz cunku yurumuyor cunku yaramazlık yapmıyor bırak yemesın bırak farklı yontemler bul yemesını heveslendırmek ıcın sen sakın ol emın ol ılerde daha hareketlerı artınca tahammul sınırın zorlanacak ozaman el kaldırmak gıbı anlamsız vıcdan azabı duyacagın daha cok davranısı olacak sımdıden onlemını al sakın ol arkadasım havalar ısınıyor beraber guzel vakıt gecırmeye calıs bebegınle o daha mınıcık annesı hıcbırseyın farkında degıl bebegıme kızdıgım zamanlar oldugunda allahım ya onu benım elımden alırsa ya o gıderse benı bırakıp dıye dusundugum cok olmustur emınım kı senın bu yaptıgın davranıs sadece uykusuzluk yenı bır kımlıge burunmus olmandan kaynaklanıyor unutma gececek bu donemler sakınlıgını korumanı tavsıye ederım cunku unutmamalıyız onlar allahın bıze emanetı

Back
X