çok sinirliyim mantıklı fikirlere ihtiyacım var...

oğlunuz hareketli diye bu kadar dışlamasının anlamı yok yani bence öğretmende çok büyük bir suç var siz sonuna kadar haklısınız sonuçta mesleği kendi seçti o yaştaki çocuklar zaten hareketlidir, yaramazdır yani ne bekliyormuş acaba bu mesleği seçerken

Bir anaokul öğretmeni olarak çok yadırgadım öğretmenin davranışını. Stajyer öğretmenine sahip çıkıp keşke çocukların onu öğretmen yerine koymalarını sağlasaymış da şimdi dövünmeseymiş stajyer öğretmeni dinlemiyorlar diye.
gene yapsın kutlamasını ama düşünsene aynı binanın içinde kutlama. sınıfta çocuklar stajer öğretmenle kalıyolar. baktın stajer idare edemiyor gidersin 10-15 dk görün sınıfa git gene kutlamana.. çocuğu alın demek ne demek..

Öğretmenin yaptığı doğru değil, normal de değil.
Ama kabul etmelisiniz demek ki sizin çocuğunuzda da sıkıntı var. Sizin düşündüğünüz kadar sakin değil demek.
İdare ile konuşun muhakkak, sonra da çocuğunuzu iyice gözlemleyin.
oğlum zaten hareketli bunu biliyorum zıp zıp. zaten başta da dedim sakin değil ama saldırgan bağıran arkadaşlarını korkutan asla değil.. aksine fazla neşeli hep koştursun zıplasın boğuşssun enerjisi hiç bitmez.. okuldan çıkar babannesiyle park bahçe devam düşün .. ama benim oğlum gibi en az 10 öğrenci daha var okulda hepsini biliyorum. sadece sınıfta benim ki gibi 2 öğrenci var. diğerleri sakin otur diyosun oturuyolar yavrular..
onlar istiyolar kontrolü çok kolay rahatça yanlız bırakabileceğin tarzda çocuk..

bende öğretmenim ama siz haklısınız. lütfen ya hadlerini bildirin ya da çocuğunuzun okulunu değiştirin.
konuştum öğretmeniyle siz kutlamanızı yapın ama baktınız stajer idare edemiyor gider müdahale edersiniz dedim.. böyle söyleyince de akıl vermiş gibi oluyorum ama benden önce onun bunu düşünmesi lazım..

Haklisiniz terbiyesizlik ayrım yapiyor. Daha öncede bu tur talebi oldu demiş siniz.Astar bulmuş yüzünü istiyor.Ancak benim tavsiyem çocuğunuzu bir gözlemlerin öğretmen okulda nasil davranıyor ona da diğer çocuklar gibi mi davranıyor yoksa ters mi çocuğun psikolojik durumu için geleceğini etkiler.Gerekirse alin oradan ve öğretmenle ciddi şekilde konusun telefon kapatmak ta nedir.Herkes okur ama öğretmen çok başka bir kavram.
oğlum ona ters davranıldığı zaman hemen tepkisini belli eder ve söyler anlatır bize.. şuan öğretmenini çok seviyor.. hatta akşam anlatıyor bana şeker verdi falan diye.. hatta bi özelliği var okulda sınıfta ne konuşulduysa hepsini tekrar ediyo.
onların direk çocuğa bi tavırları yok veliye var. ama bu tarz isteklerini söylerken o kadar yumşak naif söylüyorlar ki anlayamıyorsun zaten işin aslını:) kime tutturursam diye konuşuyorlar işte..

ne demek çocugunuz hareketli pardonda sen bostan korkuluğumusun öğretmenmisin hadi ben çocugumu alayım tamam da çocuga ne açıklama yapcam bütün arkadaşları sınıftayken sizin yerinizde olsam müdürle konuşurum aktif olabilir ama sen bu çocukları idare edecek kapasiten yoksa öğretmen olmayacak sın

her çocuk bir olmaz. bir sınıfın içinde sessizi de vardır, asosyali de,konuşkanı da, hareketlisi de.. bunlar sınıfa renk katar.çocuğunuz hareketliyse sınıfı talan mı ediyor sanki..arkadaşlarıyla oynaşsın gülüşsün ne var ki. bence öğretmenle konuşmalısınız. idareciyle konuşursanız öğretmen ister istemez tavır alabilir size ve çocuğunuza karşı

2 saat önce oldu olay. oğlum 4.5 yaşında anaokuluna gidiyor. okuldan öğretmeni aradı 12de. konuştuk öğretmenler gününü kutladım hediyeniz için teşekküler falan dedi..
sizden bişey rica edebilirmiyim dedi. öğleden sonra okulda öğretmenler kendi aramızda kutlama yapıcaz oğlunuzu erken alabilirmisiniz dedi. ben sınıfta olmıcam sınıfta stajer öğretmenler olacak oğlunuz onları pek dinlemiyor. biraz hareketli biliyorsunuz erken alabilirmisiniz dedi. erken dediği okul 8:00- 17.30 çalışıyor .12 gel al diyor..
bu konuşmanın süresi 1 dk 33sn işteyim tam anlamadım zaten.. sonra kafama dank etti diğer çocuklar sınıfta derslerine etkinliklerine devam ederken benimki harektli diye eve gönderilmeye çalışılıyor..

aradım tekrar öğretmenini tabi bu arada annemlerle,eşimle ve arkadaşlarımla konuştum. dedimki durum bu herkes ara konuş dedi.
aradım dedim ben sizi tam anlayamadım diğer öğrenciler sınıfta kalıyor mu evet dedi. eee dedim neden benim ki gidiyor... hareketli biraz ondan dedim diyor. bende dedim ki sizin bu yaptığınız resmen ayrımcılık size hiç yakıştıramadım. oğlum okulda kalıcak eğer sınıfta siz yokken stajer öğretmenin kontrolü dışında bir durum olursa sizi çağırır sizde duruma müdahale edersiniz dedim.
benim şimdi işim var dedi kapadı telefonu resmen...

not: daha önce buna benzer durumlar yaşadık oğlum hareketli ama bezdirecek kadar değil okulda onun gibi bir sürü öğrenci var..daha önce bu tarz taleplerine olumlu cevap vermiştik ama b.k çıkardılar ben mi yanlış düşünüyorum...
bence direk okul muduruyle konusun

2 saat önce oldu olay. oğlum 4.5 yaşında anaokuluna gidiyor. okuldan öğretmeni aradı 12de. konuştuk öğretmenler gününü kutladım hediyeniz için teşekküler falan dedi..
sizden bişey rica edebilirmiyim dedi. öğleden sonra okulda öğretmenler kendi aramızda kutlama yapıcaz oğlunuzu erken alabilirmisiniz dedi. ben sınıfta olmıcam sınıfta stajer öğretmenler olacak oğlunuz onları pek dinlemiyor. biraz hareketli biliyorsunuz erken alabilirmisiniz dedi. erken dediği okul 8:00- 17.30 çalışıyor .12 gel al diyor..
bu konuşmanın süresi 1 dk 33sn işteyim tam anlamadım zaten.. sonra kafama dank etti diğer çocuklar sınıfta derslerine etkinliklerine devam ederken benimki harektli diye eve gönderilmeye çalışılıyor..

aradım tekrar öğretmenini tabi bu arada annemlerle,eşimle ve arkadaşlarımla konuştum. dedimki durum bu herkes ara konuş dedi.
aradım dedim ben sizi tam anlayamadım diğer öğrenciler sınıfta kalıyor mu evet dedi. eee dedim neden benim ki gidiyor... hareketli biraz ondan dedim diyor. bende dedim ki sizin bu yaptığınız resmen ayrımcılık size hiç yakıştıramadım. oğlum okulda kalıcak eğer sınıfta siz yokken stajer öğretmenin kontrolü dışında bir durum olursa sizi çağırır sizde duruma müdahale edersiniz dedim.
benim şimdi işim var dedi kapadı telefonu resmen...

not: daha önce buna benzer durumlar yaşadık oğlum hareketli ama bezdirecek kadar değil okulda onun gibi bir sürü öğrenci var..daha önce bu tarz taleplerine olumlu cevap vermiştik ama b.k çıkardılar ben mi yanlış düşünüyorum...
anakolu ozel mi yoksa devlet okuluna baglimi

kötü bi' durum dediğiniz gibi ayrımcılık tabi. ancan benim dikkatimi çeken başka bir şey var. bu hiperaktivite sorunu modern çocukların çoğunda var. niye böyle acaba? gördüğüm bütün çocuklar hiperaktif.

Herşeyin abartıldığı gibi öğretmenler günü de amma abartıldı ..

Ne ağdalı milletiz yahu..

Parti yapılacak diye çocuk okuldan mı sepetlenirmiş? İnsan aklından geçirse utanır bu düşünce tarzı sebebiyle , Bi de aramış

Ne saçma ya. Zaten anaokulu öğretmenleri hareketli çocuk istemiyor. Daha o yaşta çocuklarımız bastırılmaya başlanıyor. Kızım da anlatır benim çoğu şeyi. Sürekli sessiz olmasanız müzik aleti çaldırmam şeker vermem şunu yapmam diyen hocalar var. Ve bu sadece bir okulda değil beş okula gittik hepsinde böyle. Bi de özel bu dediklerim. Ben yapmıyorum kızıma elin kadını gelip saçmalıyo

Öğretmen uğraşmak istememiş belli ki , hani gidip yiyecek içecek, keyif yapacak ya oğlunuz da hareketli olduğundan keyfi bozulmasın istemiş. Yanlış bir davranış.

kötü bi' durum dediğiniz gibi ayrımcılık tabi. ancan benim dikkatimi çeken başka bir şey var. bu hiperaktivite sorunu modern çocukların çoğunda var. niye böyle acaba? gördüğüm bütün çocuklar hiperaktif.
çünkü uyarıcı bir sürü şey var artık televizyon tablet pc.. bide bizler resmen sokakta büyüdük çocuğu parka çıkarıyosun ama bizim zamanımız gibi değil.. ya ben hatırlıyorum ne zıpır arkadaşlarımız vardı kuzenlerim ağaç tepelerinde büyüdüler ama şimdi çocuğun her hareketinde bi damga yapıştırıyolar..
4.5 yaşındaki çocuk zaten kendini kontol edemez evde anne baba okulda öğretmen yönlendiricek. ben evde konrol edebiliyorum enejisini ama yanlış anlaşılmasın tv karşında tutarak değil.. oyun oynayarak.. ama okulda öğretmenlerin çoğu ilgilenmek istemiyor. benim babannem ilk okul öğretmeni anlatıyor kaç tane öğrencim vardı sınıfta oturamayan kıpır kıpır bi tanesine ters davranmadım der.

asla genelleme yapmıyorum ama çoğu böyle. her çocuğun kişiliği farklı..her çocuğa özel ilgi beklemeyin diyolar ama her çocuğa özel ilgi göstermek zorundasın çünkü geleceklerini şekillendiren anne baban sonra onlar.
geçen okuluda bi kız çocuğu yırttı kendini annemi istiyorum derken.. kimse sakinleşmesi için bişey yapmadı yaptılarsada başarılı olamadılar.. çocukları avutmayı beceremiyo çoğu.
inanın hiperaktivitenin ne demek olduğunu bilemeyen öğretmenler var siz düşünün işte..

o zaman müdüre sikayet etme cocuguna iyice davir alit
eşim konuştu müdüründe haberi varmış zaten :) şaka gibi .. ben gereken uyarıyı sakin ama net bi şekilde yaptım.. eğer tekrarlanırsa ciddi gidicem şikayet edicem..

Back
X