• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim...

biricixgxim

tatlı HUZUR almaya geldim
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2007
815
0
96
44
Antalya
gerçekten çok sinirlendim arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim belki yardımcı olursunuz..bilenler vardır kızım anaokuluna gidiyor...gittiği anaokulunda milli eğitim bakanlığı tarafından gönderilen özel durumlu çoçuklar var annelerinin gözetiminde geliyolar......ve bu çocuklardan bir tanesi 2 hafta önce kızımın boynunu sıkmış dersteyken kızım anlattı eve gelince gözleri kızarmıştı sorunca xxx boğazımı sıktı dedi bende o çoçuk olduğunu bilmeden sende sessizmi kaldın dedim sadece ağlamdım dedi neden ağlıyosun sende kendini korusaydın deyince yavrum senin boğazınıda öyle sıksa sendee ağlardın dedi......neyse eşim ertesi gün konuştu öğretmeniyle özürler felan.......bugün gene sıkmış kızımın boğazını ve parmakları çıkmış annesinin gözetiminde güya........yavrum ya okula gitmicem diyo nasıl korktuysa.........anlamadımki nasıl davranayım ne yapayım yarın gidip konuşucam ama benim çocuğum özel diyecek biliyorum anlayış lütfen diyecek ama............yardım edin lütfen............nasıl sakin sakkin konuşayım..........

Özel durum derken down sendromlu çocuklar mı?Milli eğitimin bu uygulamasını bilmiyordum ama aslında o çocukların hayata uyumu açısından iyi olabilir.Tabi benim çocuğumun boğazını sıkmadıkları için böyle konuşuyor olabilirim.benneyaptımki
Olayın takibini isteyeceksin,eğitimciler sıkı takiple ama çocuklara da hissettirmeden müdahale sınırında beklemeli ve yeri geldiğinde müdahale etmeli yasakkelime
Bu uygulama yüzünden bazı çocukların şiddet görmesi de en son istenecek şeydir herhalde:1no2:

Çocuğun parmaklarının izi çıkana kadar sıkarken kimse yok muymuş ortalarda? Benim bildiğim anaokulunda çocuklar bi an bile yalnız bırakılmaz, uyurken bile. Bu durumda sadece sorunlu çocuğun annesi değil, anaokulunun idaresi de sorumludur. Benim mantığım bunu söylüyor bana.

Direkt okulun yönetimiyle de konuşun. Ne münasebet çocukları yalnız bırakmak, sorunsuz bile olsa yalnız bırakılmaz o yaşta çocuklar, çocuk bu ya adı üstünde, ne zaman ne yapacakları hiç belli olmaz ki.

sorun boğazını sıkan çocukta değil.
.hiçmi kimse yok orda öğretmen ..sınıf ablaları vs..hadi bikere oldu ..
niye temkinli davranmıyolar ikincisine müsade ediyolar..
Sakin olmaya çalışın ve
gidin siz önce öğretmenle konuşun
çocuğunuzu bırakırken ona emanet ediyorsunuz...

Çocuğun parmaklarının izi çıkana kadar sıkarken kimse yok muymuş ortalarda? Benim bildiğim anaokulunda çocuklar bi an bile yalnız bırakılmaz, uyurken bile. Bu durumda sadece sorunlu çocuğun annesi değil, anaokulunun idaresi de sorumludur. Benim mantığım bunu söylüyor bana.

Direkt okulun yönetimiyle de konuşun. Ne münasebet çocukları yalnız bırakmak, sorunsuz bile olsa yalnız bırakılmaz o yaşta çocuklar, çocuk bu ya adı üstünde, ne zaman ne yapacakları hiç belli olmaz ki.

konuştu eşim anlamadılar ......neymiş efendim kendine göre daha zyıf daha sessiz çoçuklara yapıyomuş bu çoçuk..........anlamadımki kalp kırılmasın istiyorum ama benimde tahammüllerim bir yere kadar dimi?

sorun boğazını sıkan çocukta değil.
.hiçmi kimse yok orda öğretmen ..sınıf ablaları vs..hadi bikere oldu ..
niye temkinli davranmıyolar ikincisine müsade ediyolar..
Sakin olmaya çalışın ve
gidin siz önce öğretmenle konuşun
çocuğunuzu bırakırken ona emanet ediyorsunuz...

sınıf ablalarını öğretmeni bırakın çoçuğun annesi başındaymış devamlı......nasıl gözetlemeyse.............

Özel durum derken down sendromlu çocuklar mı?Milli eğitimin bu uygulamasını bilmiyordum ama aslında o çocukların hayata uyumu açısından iyi olabilir.Tabi benim çocuğumun boğazını sıkmadıkları için böyle konuşuyor olabilirim.benneyaptımki
Olayın takibini isteyeceksin,eğitimciler sıkı takiple ama çocuklara da hissettirmeden müdahale sınırında beklemeli ve yeri geldiğinde müdahale etmeli yasakkelime
Bu uygulama yüzünden bazı çocukların şiddet görmesi de en son istenecek şeydir herhalde:1no2:

evet canım down sendromlu birde erkek çocuğu .....bugün boğazında parmak izlerini görünce kan beynime sıçradı resmen...............anlayış bir yere kadar çünkü........

sizi anlaıyorum çok haklısınız evladınızı düşüneceksiniz tabiki de.
burada bana göre suçlu olan çocuk değil; oradaki öğretmen, çocuğun annesi veya hangi görevli varsa o.
sonuçta parmak izi çıkması 1 saniyelik bir olay değildir.
gene bir süre rahatsız olan çocuğun eli sizin çocuğunuzun gırtlağında kalmıştır ki iz çıksın.
okul yönetimiyle görüşüp, o çocuk için gereken gözetimin sağlanmadığını belirtin.

ben de 2 tane bu tarz rahatsızlığı olan yeğenim olduğu için normal çocuklarla birlikte olmalarının önemini biliyorum.
ama mutlaka, kesinlikle göz bile kırpmadan ilgilenilmek şartıyla.
çünkü bu çocuklar sevgilerini ya da oyun oynama isteklerini normal çocuklar gibi gösteremeyip zarar verebiliyolar.

Çocuğunun özel durumunu kullanan bir anne... :(

Bence hiç uğraşmadan mümkünse kızınızı başka bir okula gönderin. Öğretmenleri ne yapıyormuş acaba bu durumlar yaşanırken.

öncelikle geçmiş olsun
bu durum madem anne gözetiminde deniyor bunun tek sebebi olabilir çocukta özle durum olduğu için ya çocuğa zarar verilmesin veya çocuk zarar vermesin d iye anne de bulunduruluyor demektir.....
elbette anasınıflarında çocuklar yalnız başına çok fazla bırakılmamalı ancak kendi evlerimizde bile tek çocuğumuzun kaşla göz arasında tonla iş çeviridğini gözardı etmemek gerekiyor....

1. sinde hadi diyelim bi dalgınlık anında oldu
ancak bu olayın bir daha olmaması için ortamın ayarlanması gerekirdi

bazen çalıştığım okuldaki öğretmen arkdaşlar da çocukalrı dışarı çıkarıp kendileri biraz uzaklaşıp onları gözlüyorlar ki çocukğun özgüveni gelişsin bakalım kendini denetlemesi kontrolü nasıl öğretebilmiş miyz bişey diye ama anlaşılan bu olan olay dediğimin dışında

ben bu olayda çocukta suç görmüyorum...
gözetmenler kimse onlarda suç var
siz yarın sakin bir dille
çocuğun annesine
evladınızın durumunun özle olduğunu biliyorm sizin yaşadığınız zorlukları da anlıyorum ancak siz de beni anlayın lütfen kızım korkup okula gelmek istemiyor artık buna birlikte bir çözüm bulalım yardımcı olun siz de deyn
ve sorumlu yöneticilere de bir olay 2. kez olurken nerede olduklarını uygun bir dille sorun

sizi anlaıyorum çok haklısınız evladınızı düşüneceksiniz tabiki de.
burada bana göre suçlu olan çocuk değil; oradaki öğretmen, çocuğun annesi veya hangi görevli varsa o.
sonuçta parmak izi çıkması 1 saniyelik bir olay değildir.
gene bir süre rahatsız olan çocuğun eli sizin çocuğunuzun gırtlağında kalmıştır ki iz çıksın.
okul yönetimiyle görüşüp, o çocuk için gereken gözetimin sağlanmadığını belirtin.

ben de 2 tane bu tarz rahatsızlığı olan yeğenim olduğu için normal çocuklarla birlikte olmalarının önemini biliyorum.
ama mutlaka, kesinlikle göz bile kırpmadan ilgilenilmek şartıyla.
çünkü bu çocuklar sevgilerini ya da oyun oynama isteklerini normal çocuklar gibi gösteremeyip zarar verebiliyolar.

benim tepkimde çocuğa değil kesinlikle olamazda zaten.....annesi 2kere uyarıldığı halde böyle davranıyorsa bence o rahatlıktandır....nasılki bu tarz rahatsızığı olan çocuklara bizim çocuklarımız herhangibir şekilde rahatsızlık vermiyorsa onlarında dikkatli olmaları lazım ama nerde özellikle burda .............

öncelikle geçmiş olsun
bu durum madem anne gözetiminde deniyor bunun tek sebebi olabilir çocukta özle durum olduğu için ya çocuğa zarar verilmesin veya çocuk zarar vermesin d iye anne de bulunduruluyor demektir.....
elbette anasınıflarında çocuklar yalnız başına çok fazla bırakılmamalı ancak kendi evlerimizde bile tek çocuğumuzun kaşla göz arasında tonla iş çeviridğini gözardı etmemek gerekiyor....

1. sinde hadi diyelim bi dalgınlık anında oldu
ancak bu olayın bir daha olmaması için ortamın ayarlanması gerekirdi

bazen çalıştığım okuldaki öğretmen arkdaşlar da çocukalrı dışarı çıkarıp kendileri biraz uzaklaşıp onları gözlüyorlar ki çocukğun özgüveni gelişsin bakalım kendini denetlemesi kontrolü nasıl öğretebilmiş miyz bişey diye ama anlaşılan bu olan olay dediğimin dışında

ben bu olayda çocukta suç görmüyorum...
gözetmenler kimse onlarda suç var
siz yarın sakin bir dille
çocuğun annesine
evladınızın durumunun özle olduğunu biliyorm sizin yaşadığınız zorlukları da anlıyorum ancak siz de beni anlayın lütfen kızım korkup okula gelmek istemiyor artık buna birlikte bir çözüm bulalım yardımcı olun siz de deyn
ve sorumlu yöneticilere de bir olay 2. kez olurken nerede olduklarını uygun bir dille sorun

canımsın ben biliyorum burda türkiyelilere bakışları değişik ne kadar tatlı dillede konuşsam rica etsemde bayan arkadaş anlamıcak ..........

bir de lütfen çocuğunuzu hemen okuldan almayı flan düşünmeyn çünkü zorluklardan kaçmayı öğrenir...
yani tab gitsin o da vursun demiyorum ama
mükün olduğu kadar alıştığı ortamdan hemen koparmayın
orada kendine zarar veren bir çocuk olduğu kadar eminm çok sevdiği arkdaşları da vardır....
çocuğunuza o çocuğun sıkınıtları olduğunu güzel br dille anlatın ve bu zorluğu aşmak için yanında olacağınızı belirtin öncelikle
hala olmuyorsa ozaman okul değiştrmeyi düşünün

kızıma ilk yaptığında anlattım annecim bak XXXX hastaymış biraz yanlışlık yapmış demiştim ama 2.kez yaptığında bu seferde kızım hasta diye sesini çıkarıp yardım bile istememiş.......

canımsın ben biliyorum burda türkiyelilere bakışları değişik ne kadar tatlı dillede konuşsam rica etsemde bayan arkadaş anlamıcak ..........

anladım arkdaşım bunu daha önce duymuştum.....
anladığı dilden konuşun anlmadığını görürseniz
ve şunu belirtin....
bundan sonra çözüm bulamam bu hep olabilir diyorsanız ben de işimi gücümü bırakır çocuğumun başını beklerim
bir daha böyle bir durum olursa müdehale edeceğimden hiç şüpheniz olmasın.....

kızıma ilk yaptığında anlattım annecim bak XXXX hastaymış biraz yanlışlık yapmış demiştim ama 2.kez yaptığında bu seferde kızım hasta diye sesini çıkarıp yardım bile istememiş.......

aay yavrum benim....
gene yaparsa hemen öğretmenim yardım edn xx canımı yakıyooooooooorrrrrrrrr........
desin o minik ufaklık a ma inşallah bi daha olmaz....

Kesinlikle bu olayin pesini birakmayin...her zaman gözünüzün kizinizda oldugnu hissettirin okula...yine gidin ve konussun bu sefer biraz daha sert bir dil ile uyarin...daha dikkatli olmalarini söyleyin..bir daha olursa mecburen sikayetde bulunmam gerekiyor deyin..:kahve:

Kizinizda sakin sessiz kalma...böyle birseyde hemen ögretmenine git ve söyle deyin...yazik ya...böyle böyle okuldan soguyacak....

Back
X