Çok sinirliyim

Bence
"Ben calisan bi kadinim. Senin omzundan yukunun yarisini aliyorum. Ev isi konusunda sen benim yukumun yarisini almiyorsun. Bu yuzden haklisin yukumun yarisini alacak birine ihtiyacim var. Tutalim bi kadin " deyin.

Calisan kadina laf edilmesini sindiremiyorum. Bu kadincagiz da senin gibi calisiyor. Cok merak ediyorum esiniz ev isinde yardimci oluyor mu?
Hiç yardım etmez çok nadir yani
Ben eşinize çok acıyorum...
Kendinize acıyın bence önce

İyi de adam size daha çok çabala dört dörtlük ol dememiş ki. Yetişememe sebebinizi anlamış ki yardımcı tutalım demiş. Yük yüklemek yerine sana çözüm önermiş. Oldukça olumlu bir tavır herkesin eşi bu duyarlılığı gösterse keşke
Keske bu kadar iyi niyetle söyleseydi çok kırıcı söyledi
Ya arkadaşlar bazen konuya göre değil de kişiye göre yorum yapıyorsunuz farkında mısınız? Eğer bu konuyu açan elif değil de başkası olsaydı; yardım etmek zorunda kocan sana,kadın erkek eşittir,o da temizlik yapmak zorunda,yapma hiçbir şey,isterse b.k götürsün evi derdiniz.Adım gibi de eminim buna.Konu elif olunca niye bu şekilde tepkiler veriyorsunuz? Gayette haklı kız,çalışan biri.Kocası telefon açıp sinir bozacağına,tutsun madem birini olsun bitsin.
öyle işte taşa tutuyo baxıları ben olunca

özellikle bunun için telefon açması belli yani biri söylemiş buda gaza gelmiş gibi duruyor madem yardımcı tutası var böyle mi söylenir ? ama sen cevap güzel vermişsin ...
Evt akşamda söyleyebilirdi aramak ne demek bide yüzüne kapadm diye aradıntartıştık küsüz şimdi annesi kına yaksın
Iyi de tek başınıza mısınız o evde sadece sizin sorumluluğunuz gibi konuşmuş. Ikiniz de çalışıyorsanız meyvelerin çürümesi sadece sizin dağınıklığınızı göstermez sizin kadar eşiniz de sorumlu bundan.

Biri tutulacaksa -maddi durum elverişli ise tutun bence- sadece size yardımcı değil eşinize de yardımcı olacak o kişi.
Öyle bi yetiştirmişlerki sanki evdeki işler kadına aitmiş gibi öğretmişler biz senelerce sevgili kaldık yeni öğrendim bunu yani

Ne var bunda?
Kadınlar mükemmel olmak zorunda değil, Süpermen değiliz, insanız.
Eşiniz yaşanan bir sıkıntı için çözüm önermiş, ben bi' kötülük görmedim bunda.
İşte ankayışsız sanki herşeye yetişcem ben

Temizlikçi tutalım demeseydi sonunda kızmakta haklıydınız ama istersen tutalım demiş,rahatsız oluyor adam dağınıklıktan demek ki,madem sizde çalışıyorsunuz,arada temizlikçi çağırmanın size ne zararı olur ki?
Zararı yok keske güzelce söyleseydi ama ben mutlu bile olurdum

iyi yapmışsın. haketmiş
Sonradan aradı tartıştık ve küsüz şu an

Sebze Meyve çürümesi bizde de çok oluyo, meyve alıp unutuyoruz biri soyacak biz yicez huyumuz öyle, ayrıca dediğin gibi o da yaşıyor o evde, el atsın bişeylere
Hiç el atar mı nefret ettim bugün ondan bu kadar olmaz ya hiç böyle yapıcağı aklıma gelmezdi
İki tane meyve çürüdü diye eşim de bana birini tutalım dese ben de deliririm bunun kıskançlıkla ilgisi yok, adam beceremiyosun demiş resmen, yetersiz hissettirmis kız daha yeni evli, sebze de çürür meyve de yemek de yanar kırılan dökülen de olur

Kız artık hastalıkla ilgili de konu açsa regl problemi de olsa basuru da olsa oyyysss elif çok kıskançsın denecek acayip itici
Aynen öyle çok haklısın
meyvenin sebzenin çürümediği ev mi var ki?
eşinde el atsın madem akşam soysun servis yapsın çürümesinler..
Kendi evlerinde çürümüyomuş lafa bakarmısın

Bence eşiniz işleri yetiştiremediğiniz için öyle demiş ama inceden dokundurma da var tabii ancak saat 5 te evde olmakta geç bir saat değil çocukta yok sanırım iki kişisiniz evde yetişmeyecek ne işiniz olabilir ki bir süpürüp silseniz hafta sonu 1 hafta gider size her odada da oturmuyorsunuz sonuçta her gün buzdolabını kontrol edip atılacakları atmak çok iş değil ama kaynananız nasıl doldurabilir ki eşinizi o mu gördü buzdolabının halini açıp ta desin yiyecekler kokmuş diye o bakımdan da mantıksız onun doldurması biraz daha planlı hareket ederek yetiştirebilirsiniz bence. Çocuk olunca da çalışacaksınız asıl o zaman nasıl yetişeceksiniz şimdi yetişemiyorsanız bende çalışıyorum 6 da evde oluyorum hiç zorluk çekmiyorum iki kişiyiz.

Evt 2 kişiyiz 5te geliyorım ama bazen o kadar yorgun oluyorum ki adım atıcak halim kalmıyo ancak dinkeniyorum kendime zaman ayırıyorum evlede ilgileniyorum hiç ilgilenmiyorum değil yani haksızlık etti bana

Bence esiniz kotu bisey dememis. Yardmci tutalim demesi cok guzel bisey demekki sizi dusunuyo. Daaginik olanilirsiniz ama hem daginik hem pisseniz belki esiniz sizden daha titizdir o yuzden temizlikci yapar en azindan diye dusunmus olabilir. Haftada bir gun esinizle ortak temizlik gunu ilan edin bence hatta cuma gunu isten geldikten sonra temizleyin haftasonunu musmutlu ve rahat bi sekilde gecirirsiniz. Ama esiniz de yardim etsin muhakkak ki anlasin o da temizlik kolay degil ama o tip seyleri kovalamak lazim dolabi lavabo ve tuvaletleri falan gerisi cok onemli degil zaten cok pislenmez ama siz hafta icinde bunlara ozen gosterip bir gun de genis temizlige ayirrirsaniz hic bi sorun kalmaz eminim 5 gec bi saatte degil super bi saat isten cikip evde olmak icin. O yuzden kendinize dert etmeyin dertmis gbi dusunmeyin hu durumu gec cikiyorum yoruluyorum gibi. Hem niye sinir oluyosunuz ki esiniz o sizin onun hatalivoldugu yerlede de siz soylemiyo musunuz?bu alinacak bi konu degil ki hele esiniz soylemisse yani konu komsu soyler alinirsiniz da o sizin hayat arkadasiniz
Yok ben dağınığım biraz ama pis değilimdir hatta çok titizimdir
Dediğiniz gibi yapın anlasın ne kadar zor olduğunu uzaktan konuşmak kolay
Bende söylerim hayası olduğunda ama kırıcı konuşmam ben

Öğle arası eşim aradı ve buzdolabındaki bazı meyvelerin çürümüş olduğunu,çok fazla dağınık olduğumu vs söyledi birini tutalım filan dedi istersen ben tabi çok sinirlendim
Çünkü elimden geleni yapıyorum 5te gidiyorum eve be çok yorgun oluyorum yine de temizliği ihmal etmem dağınıklık ve meyve sebze konusuna gelince haklı bile olsa insan bunun lafını eder mi ya bide aramış yani
Dün annesi bizdeydi o doldurdu eminim
Ben o evde tek yaşamıyorum senden herzaman yardımda istemyorum dedim kapattm yüzüne
Bu arada eşim beni düşünüyomuş gibi teklif etmedi bu kadın işini,nasıl konuştuğunu duysaydınız niye dert ettiğimi anlardınız bazı arkadaşlar demişya daha ne istiyodun diye o yüzden söylüyorum resmen hesap Soruyomuş gibi konuştu
Benim eşim de meyve yemeyi çok sever dolapta bozulunca benzer laflar eder. Eve gelip yatana kadar10 kere dolap kapağını açıp önünde kamp kurar ve dolap bozulur. Tamirciye para vermekten bıktım ve internetten nasıl yapacağımı öğrendim.

Bende madem erkek gibi buzdolabı tamir edebiliyorum sende istedigin meyveyi çıkarıp yiyebilir sin diyorum. Kaldi ki kv niz çalışan bir bayan degildi sanıyorum. Çünkü çalışan kadın ancak çalışan kadının halinden anlar.

Benim eşim de meyve yemeyi çok sever dolapta bozulunca benzer laflar eder. Eve gelip yatana kadar10 kere dolap kapağını açıp önünde kamp kurar ve dolap bozulur. Tamirciye para vermekten bıktım ve internetten nasıl yapacağımı öğrendim.

Bende madem erkek gibi buzdolabı tamir edebiliyorum sende istedigin meyveyi çıkarıp yiyebilir sin diyorum. Kaldi ki kv niz çalışan bir bayan degildi sanıyorum. Çünkü çalışan kadın ancak çalışan kadının halinden anlar.
Emekli öğretmn kendisi ama çok erken yaşta emekli olmuş

Bence sinir olmakta haklısın arayana kadar çıkarıp atsın sonuçta o evde oda yaşıyor ve eşi çalışıyor. Anlayışlı olmak lazım biraz bazen arkada kalan bişey oluyor ve göremiyor insan.Makinada hergün karışır kaynanaya neymiş anlamadım herseye burunlarini sokmasalar olmuyor sanki

Bence sinir olmakta haklısın arayana kadar çıkarıp atsın sonuçta o evde oda yaşıyor ve eşi çalışıyor. Anlayışlı olmak lazım biraz bazen arkada kalan bişey oluyor ve göremiyor insan.Makinada hergün karışır kaynanaya neymiş anlamadım herseye burunlarini sokmasalar olmuyor sanki
Aramız bozulunca hoşuna mı gidiyo bilmiyorum ama suç eşimde sadece eşimde

Bu arada eşim beni düşünüyomuş gibi teklif etmedi bu kadın işini,nasıl konuştuğunu duysaydınız niye dert ettiğimi anlardınız bazı arkadaşlar demişya daha ne istiyodun diye o yüzden söylüyorum resmen hesap sorar gibi söyledi

Ben anladım. Elif bu evin hali ne ya amma pasaklısın bazında söylemiş çemkirmek için bir de telefon etmiş. Üstüne sen beceremiyorsun parasını verelim yapacak birini bulalım demiş. Yani sen çok yoruluyorsun yardımcı tutsak mı anlamı adamın sözlerinden zaten çıkmıyor. Seni haklı buldum.

Evde sen de yaşıyorsun abicim beğenmiyorsan arada sırada sen de el atıp temizlesen, de.

Ahh bu kaynanalar aahhh ahhhh

Tamam hayatım bir daha yapmam deyin bence şuan için alttan alın bir daha aynı şeyi yaparsa tepki verin bence

Ben anladım. Elif bu evin hali ne ya amma pasaklısın bazında söylemiş çemkirmek için bir de telefon etmiş. Üstüne sen beceremiyorsun parasını verelim yapacak birini bulalım demiş. Yani sen çok yoruluyorsun yardımcı tutsak mı anlamı adamın sözlerinden zaten çıkmıyor. Seni haklı buldum.

Evde sen de yaşıyorsun abicim beğenmiyorsan arada sırada sen de el atıp temizlesen, de.

Üstüne telefon yüzüne kapanınca bir daha aramış...

Telefonda daha fazla tartışmak istemedim akşam aynen böyle söyliycem :kendisine ya sende yap yada kes sesini

Ahh bu kaynanalar aahhh ahhhh

Tamam hayatım bir daha yapmam deyin bence şuan için alttan alın bir daha aynı şeyi yaparsa tepki verin bence
Güzelce söylese alttan alırdım ama çok kırıldım gerçekten yani çalışıyorum ve elimden geldiğince evde herşeyi yapıyorum kalkmış bana laf ediyo ben tanıyamıyorum yani bu nasıl bi insanmış asla affetmiycem onu asla

Ben olsam kısa ve net 'tamam' derdim. Ne şekilde söylerse söylesin versin parasını yaptırsın. :KK14:

Ayrıca her gün giydiğinizi yıkayacak kadar makine çalıştırmak için lahana gibi giyinmek lazım bence.
Kv nizin ev düzenine karışmaya hakkı yok ama her gün makine çalıştırılmaz. Su ve deterjan israfı demektir.

Ben olsam kısa ve net 'tamam' derdim. Ne şekilde söylerse söylesin versin parasını yaptırsın. :KK14:

Ayrıca her gün giydiğinizi yıkayacak kadar makine çalıştırmak için lahana gibi giyinmek lazım bence.
Kv nizin ev düzenine karışmaya hakkı yok ama her gün makine çalıştırılmaz. Su ve deterjan israfı demektir.
Sadece üzerimdekileri yıkamıyorum o gün zaten birikmiş oluyo hiç boş kalmıyo kirli sepeti

Elif hatırladım şimdi seni, kıskanç hatun:KK48:
Aman adam intikam alıyordur belki, (yani basit şeylere takılarak) takma kafana..Evlilikte herşey bu kadar dert edilirse.. Ohoo..
Ama yaptığı yanlış, bu konuda sen haklısın..Gaza gelip ters konuşma, senin tepkilerinde o soğuk kanlı görünüyor gibi, sende soğuk kanlı ol ;)

Elif hatırladım şimdi seni, kıskanç hatun:KK48:
Aman adam intikam alıyordur belki, (yani basit şeylere takılarak) takma kafana..Evlilikte herşey bu kadar dert edilirse.. Ohoo..
Ama yaptığı yanlış, bu konuda sen haklısın..Gaza gelip ters konuşma, senin tepkilerinde o soğuk kanlı görünüyor gibi, sende soğuk kanlı ol :KK66:
Yok ben takmazdım böyle bi konuyu konu da açmazdım ama çok kırdı beni gerçekten hiç haketmedim bunu yani bu kadar uğraşırken

Öğle arası eşim aradı ve buzdolabındaki bazı meyvelerin çürümüş olduğunu,çok fazla dağınık olduğumu vs söyledi birini tutalım filan dedi istersen ben tabi çok sinirlendim
Çünkü elimden geleni yapıyorum 5te gidiyorum eve be çok yorgun oluyorum yine de temizliği ihmal etmem dağınıklık ve meyve sebze konusuna gelince haklı bile olsa insan bunun lafını eder mi ya bide aramış yani
Dün annesi bizdeydi o doldurdu eminim
Ben o evde tek yaşamıyorum senden herzaman yardımda istemyorum dedim kapattm yüzüne
Bu arada eşim beni düşünüyomuş gibi teklif etmedi bu kadın işini,nasıl konuştuğunu duysaydınız niye dert ettiğimi anlardınız bazı arkadaşlar demişya daha ne istiyodun diye o yüzden söylüyorum resmen hesap Soruyomuş gibi konuştu

Bu arada annesinin doldurduğu kesinleşti çünkü annesi demişki çok makina çalıştırıyo makina bozulcak
Bu arada gemen hemen hergün çalıştırıyorum makinayı çünkü bi gün giyindiğim şeyi ertesi gün giyinemiyorum bu abartı mı sizce
Hem öyle olsa bile onane, ve eşim niye dolduruşa geliyo ben yeni yeni tanıyorum sanki
diğer konularında haksızsın ama bak bu konunda haklı buldum seni kimse kimsenin evine karışamaz sitersen günde beş kerede çamaşır yıkarsın ben her gün yıkarım mesela ne dışarda gıydığımı ne de ev kıyafetlerimi ikinci gün giymem yıkamadan asla kaldırmamÇalışmadığım halde bazen benim de sebzem maydonozum çürür ev dağınık olur hizmetçi değiliz biz elimizden geleni zaten yaparız evimiz için

Canım ya kvlere karşı çok iyimsersin... emekli kvler ben geceleri uyumuyodum yinede yapıyordum 2 çocukla falan filan diye bi başlıyolar Allah diyimmm....

Back
X