• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tecrübesizim lütfen yardım

gozdesu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
328
434
33
35
Diğer bölümde cevap alamadım konum taşınmadan lütfen yardımcı olabilir misiniz

merhaba arkadaşlar bu konuyu ablama açtırıyorum. 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama yaklaşık bir ay daha şehirden çok uzaktayım iş dolayısıyla ve muayene için kadın Doğum doktoruna gidemiyorum. Doktora gitmeden folic asit kullanımına başlamalı mıyım? Geç kalmak da istemiyorum

İlk üç aydan sonra veriliyordu demir ve folik asit sanırım canım.Acele etme bence sağlıklı beslen öğünlerini kaçırma doktora gidene kadar yeterli olur.

Bulunduğum bölge çok kırsal ve kadın Doğum uzmanı izindeymiş. Yani eczaneye danışarak almam sorun olmaz değil mi? Doktorun bilgisi dışında. Yaklaşık 3 4 hafta sonra İstanbul'a döneceğim

merhaba arkadaşlar bu konuyu ablama açtırıyorum. 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama yaklaşık bir ay daha şehirden çok uzaktayım iş dolayısıyla ve muayene için kadın Doğum doktoruna gidemiyorum. Doktora gitmeden folic asit kullanımına başlamalı mıyım? Geç kalmak da istemiyorum
Folik trio alabilirsiniz içinde d vitamini ve kalsiyum da var. 4 hafta sonra 8 haftalık olmuş olacaksınız. İlk etapta yapılması gereken epey test var ve en basitinden d vitamini eksikliği dahi düşük sebebi ve ilk 10 hafta en riskli dönem.
Torch testleri var, vücudunuzda hayvandan ya da iyi yıkanmamış her hangi bir şeyden geçmiş yerleşmiş parazit, mikrop vs var mı diye bakılmalı, var ise ciddi tedaviye ivedilikle başlanmalı çünkü ilk 12 hafta beyin gelişiminde kritik dönem.
En azından bir devlet hastanesine, sağlık ocağına görünün derim.

Gebelikten önce kullaniyordum ben gebeliğim de devam ettim

Hıc 3 Aydan sonra olur mu ?? Hamıle kalmadan 3 ay önce ve hamıleyken 3. Aya kadar kulllanmalısın. Ben ogrendım mesela hamıle olduğumu doktora gitmemede vardı gittim aldım eczaneden

Folik asit hamileliğin 12. Haftasina kadar kullanilir.hemen al ve icmeye başla

Folik trio alabilirsiniz içinde d vitamini ve kalsiyum da var. 4 hafta sonra 8 haftalık olmuş olacaksınız. İlk etapta yapılması gereken epey test var ve en basitinden d vitamini eksikliği dahi düşük sebebi ve ilk 10 hafta en riskli dönem.
Torch testleri var, vücudunuzda hayvandan ya da iyi yıkanmamış her hangi bir şeyden geçmiş yerleşmiş parazit, mikrop vs var mı diye bakılmalı, var ise ciddi tedaviye ivedilikle başlanmalı çünkü ilk 12 hafta beyin gelişiminde kritik dönem.
En azından bir devlet hastanesine, sağlık ocağına görünün derim.
Haklısınız bu böyle olmayacak ben bir şekilde izin alıp muayene olmalıyım

İlk üç aydan sonra veriliyordu demir ve folik asit sanırım canım.Acele etme bence sağlıklı beslen öğünlerini kaçırma doktora gidene kadar yeterli olur.

Folık aşıt gebe kalmadan 3 ay once başlanır ve gebelıgı takıp eden ılk 4 ay kullanılır. (bebegın burun ve omu ılık kemıgı oluşana dek) bır an evvel başlayın.

Gebelik planlarken folic baslanir gebeliginde ilk 3 ayi kullanilir bebegin omurilik acıkligi icin önemli,bi an once eczaneden alin ve baslayin

Back
X