• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tecrübesizim lütfen yardım

Diğer bölümde cevap alamadım konum taşınmadan lütfen yardımcı olabilir misiniz

merhaba arkadaşlar bu konuyu ablama açtırıyorum. 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama yaklaşık bir ay daha şehirden çok uzaktayım iş dolayısıyla ve muayene için kadın Doğum doktoruna gidemiyorum. Doktora gitmeden folic asit kullanımına başlamalı mıyım? Geç kalmak da istemiyorum

hemen kullanmaya başlamalısın. birkaç arkadaşın dediği gibi en az 3 ay önceden başlanıyor folik asit. eczaneye gidersen sana bilgi verebilir.

kullan canım geç kalmadan başla ,
eczaneden alırken hamıle olgunu söyle ona göre farklı bir folık asıt veriyorlar ,
hamılelık öncesi içtiğimiz daha farklı ,

rabbim tez zamanda isteyen herkese nasip etsin.

hemen başlayın. 12. haftaya kadar kullanın. doktora gittiğinizde plansız bir hamilelik olduğunu, geç kullanmaya başladığınızı da söylersiniz. endişelenmeyin. Allah tamamına erdirsin sağlıkla...

Alin başlayın hemen benmki cok geç başlandı korktum açıkçası bir sorun olursa diye ama olmadi şükür

merhaba arkadaşlar bu konuyu ablama açtırıyorum. 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama yaklaşık bir ay daha şehirden çok uzaktayım iş dolayısıyla ve muayene için kadın Doğum doktoruna gidemiyorum. Doktora gitmeden folic asit kullanımına başlamalı mıyım? Geç kalmak da istemiyorum
aynen canm basla tek folk asit olandan al üçlü aolnı ilerde yutmakta zorlanmıstım calsiyum ve d vitaminliy zaten gerekte yok

hamileligim ikincisi plansizdi ogrenir ogrenmez basladum. biran once basla. zarari yok yarari var. sana tavsiye gunde 3 tane kullanilanlardan degil tek kullanilanlardan al unutmasansin duser.

Ben hamile kalmadan 3 ay önce başladım, hamile kalınca da doktora gittim. :) hamilelikten önce 3 ay ve hamile kalınca 3 ay olmak üzere 6 ay kullandım. Siz de bir an önce başlayın bence.

Bi arkadas bahsetmis ztn folic tabiki onemli ama ondan da onemlisi senin kan degerlerin.
Hadi ilac almadin icerisinde folic olan besinler tuketebilirsin bi nevi ama ya torchlarinda ya da tsh degerlerinde bi sikinti varsa ?
Bence ilac icin degil de tahliller icin bi an once doktora gorunmelisin
Saglikla kal...

Ne kadar geç başladınız? Bende çok geç kaldım sanırım
Bence siz gec kaldiniz sayilmaz yani herkes planli gebelik yaşamıyor , 4 haftalik zaten doktora gitseniz hemen verecekti...
Ben 7-8 haftalik filandi,
Doktora 5 haftalıkken gittim proftu hic bisey yazmadı 2 hafta sonra geri gittim yine demedi sonra baska doktor bana sorunca anladım hemen başladım. Valla doğuma kadar içim içimi yedi.ayrintili ultrason da rahatlatmadi 2 sefer yaptırdım.
Ama szinki cok gec degil herkes planli bir gebelik yaşamıyor bende dahil

hamileligim ikincisi plansizdi ogrenir ogrenmez basladum. biran once basla. zarari yok yarari var. sana tavsiye gunde 3 tane kullanilanlardan degil tek kullanilanlardan al unutmasansin duser.
Tamam ço
Bence siz gec kaldiniz sayilmaz yani herkes planli gebelik yaşamıyor , 4 haftalik zaten doktora gitseniz hemen verecekti...
Ben 7-8 haftalik filandi,
Doktora 5 haftalıkken gittim proftu hic bisey yazmadı 2 hafta sonra geri gittim yine demedi sonra baska doktor bana sorunca anladım hemen başladım. Valla doğuma kadar içim içimi yedi.ayrintili ultrason da rahatlatmadi 2 sefer yaptırdım.
Ama szinki cok gec degil herkes planli bir gebelik yaşamıyor bende dahil
içimi çok rahatlattınız teşekkür ederim

ben bu kadar ay geç kaldın diye feveran edilecek bri konu olduğunu düşünmüyorum

kendinizi germeyin

evet bu sıralar hatta son 10 yıldır folic furyası var hemen başlanıyor acaba gebe kalsam mı diyen herkese anında reçete ediliyor

ama ilaç piyasasının da güvenilir olmadığı açık bir zararı olmadığı için anında veriyorlar

sağlıklı beslenin

işlenmiş üürnlerden ve temizliğinden emin olmadığınız çiğ şeylerden uzak durun

yani salata vs dikkat edin yine salam sosis vs uzaklaşın

sağlıkla kucağınıza alın

ben bu kadar ay geç kaldın diye feveran edilecek bri konu olduğunu düşünmüyorum

kendinizi germeyin

evet bu sıralar hatta son 10 yıldır folic furyası var hemen başlanıyor acaba gebe kalsam mı diyen herkese anında reçete ediliyor

ama ilaç piyasasının da güvenilir olmadığı açık bir zararı olmadığı için anında veriyorlar

sağlıklı beslenin

işlenmiş üürnlerden ve temizliğinden emin olmadığınız çiğ şeylerden uzak durun

yani salata vs dikkat edin yine salam sosis vs uzaklaşın

sağlıkla kucağınıza alın
Çok teşekkür ederim gerçekten. Bulunduğum konum itibariyle o kadar elim kolum bağlı durumdayım kı çok tedirgin oldum. Ama en kısa zamanda geniş kapsamlı kontrolümü yaptıracağım. Çok sağolun içim rahatladı

Bol balık yiyin.. Hap yokken ne vardı bebekler bir şekilde ihtiyacı olanı sizin vücudunuzdan alır, ancak sizde eksiklik varsa alamaz. O zaman da dışardn destek gerekli.
Son yıllarda hap verilemsinini nedeni, yediklerimizin içinin kof oluşu, balık yiyoruz donmuş balık, sebze meyve ne idüğü belirsiz.. O nedenle sürekli birşeylerimiz eksik çıkıyor..

alıp başlamalısın hemen 4 aya kadar folik asit 4 aydan sonra demir ve vitamin takviyesi doktorunun tavsiyesine göre

Bulunduğum bölge çok kırsal ve kadın Doğum uzmanı izindeymiş. Yani eczaneye danışarak almam sorun olmaz değil mi? Doktorun bilgisi dışında. Yaklaşık 3 4 hafta sonra İstanbul'a döneceğim
Bence eczaneye dalışı kullanma bekle doktora git ben ikinci ayında başladım işte bir şey olmadı

Back
X