- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Littlelemon
-
Kan değerlerine baktır vitamin eksikliği de tembellik isteksizlik uyuşukluk yapar, demir, d vitamini, B12, tsh t3 t4 vsMesela temizlik konusunda hep erteliyorum birikiyor, eşim ara ara is dolayısı ile uzaklaşıyor ve bu bir kaç gün evde hiç birşeye dokunmuyorum o varken zorlayarak kendimi yapıyorum bazen istekle. Hemen birikiyor herşey sanki onun evde olduğu günlerin acısını çıkarır gibi. Kendime çok kızıyorum. Depresyon ailevi problemler de etken ama yapı itibariyle tembelliğimi artırıyor. Yemek beceremiyorum her zaman bir tutsa diğerinde tutmuyor. Yapasım da gelmiyor hayat sevincim gitmiş sanki. Yakında taşınıyoruz başlangıç yapmak istiyorum mutfak ta tasarrufu öğrenmek, stoklamak, pazardan haftalık alışveriş yapmak gibi.
Arkadaşlar benim derdim tembellik, bir isteksizlik ki sormayın. Var mi benim gibi olan? Çok tembeldim eski de kaldı diyen. Bebeğime hakkıyla bakamıyorum kızım 10 aylık benim gibi olmasın.
Kan değerlerine baktır vitamin eksikliği de tembellik isteksizlik uyuşukluk yapar, demir, d vitamini, B12, tsh t3 t4 vs
Mesela temizlik konusunda hep erteliyorum birikiyor, eşim ara ara is dolayısı ile uzaklaşıyor ve bu bir kaç gün evde hiç birşeye dokunmuyorum o varken zorlayarak kendimi yapıyorum bazen istekle. Hemen birikiyor herşey sanki onun evde olduğu günlerin acısını çıkarır gibi. Kendime çok kızıyorum. Depresyon ailevi problemler de etken ama yapı itibariyle tembelliğimi artırıyor. Yemek beceremiyorum her zaman bir tutsa diğerinde tutmuyor. Yapasım da gelmiyor hayat sevincim gitmiş sanki. Yakında taşınıyoruz başlangıç yapmak istiyorum mutfak ta tasarrufu öğrenmek, stoklamak, pazardan haftalık alışveriş yapmak gibi.
Sağolun bu yorum rahatlattı dünyanın sonu değil ya. B 12 iğnesi vurulacağım belki farkı olur. Çok şey yaşadım son 10 yılda çok yoruldum belkiBir doktora görünün. Doğum sonrası vücut kendini zor toparlar vitaminlerinizi (D, B12, B demir) öncelikle kontrol ettirin. Ben de uzun yıllar kansızlık vardı yerimden kalkıp bir taş atasım gelmezdi. Bir de doğum filan lohusalık öyle hop 40 günde geçen bir durum değil. Ondan da öyle olmuş olabilir.
Ayrıca kendinize yüklenmeyin. Herkes her şeyi mükemmel yapacak diye bir şey yok. Yemeğiniz de az güzel olsun sizden değerli mi?
Depresyon ile ilgili ise tanı aldıysanız tedavi alın. Üzmeyin çok kendinizi. 2 günlük dünyada siz de azıcık tembel olun ne olacak. Dünyanın sonu mu?
B12 eksik ye tiroid e baktırmadım. Kilom beş kilo fazlalık kaldı ama tek belirti kilo mu? Bir baktırayım.Çok şey yazılmış belki başka arkadaşlar da yazmıştır okuyamadım hepsini ama , Doğum sonrası tiroid değerlerinize baktırdınız mı ? Eğer tiroidiniz az çalışıyorsa depresyondan tutun da halsizliğe yorgunluğa , kilo verememeye kadar birçok belirti yapabiliyor . Sağlık ocakları da yapıyor kan tahlili tiroid için , ve Doğum sonrası özellikle çok görülebiliyor . Bence ihmal etmeyin
Depresyondayım zaten onu biliyorum çok yoruldum çok şey yaşadım ama kan değerlerinden tut depresyona sebep ne iyice araştırmalıyım. Belki tembel sanıyorumdur kendimi.Ben degisik bir tembelim.Kalkip da yapmam gerekene baslarsam sip sak ve hakkini vererek hallederim ama bazen kalkana kadar offf 1000 kilo olurum yerimde.Nasil asilir bilemiyorum.
Depresyonda falan olabilir misin?
Ben mutlu olunca bir enerji geliyor heves geliyor ama hop geçiveriyorBen de farklı bir tembelim.
Yattıkça yatasım geliyor, yaptıkça yapasım, gezdikçe gezesim. Biraz iş yapayım biraz dinleneyim yok. Ya ayaklarıma kara sular inene kadar gezerim, ya kolum kopana kadar iş yaparım, ya da totom yara olana kadar otururum
İç hastalıklara mi gitmeliyim bunun için? İlk fırsatta gideceğim yeterki bitsin bu çile ya.İç hastalıkları (dahiliye) doktoruna gidin. Şikayetlerinizi anlatın, tam kan testlerini yapsınlar. TSH, T3, T4, D Vitamini, B12 Vitamini, Magnezyum, Sodyum, Potasyum vs. dahil.
B12 eksik ye tiroid e baktırmadım. Kilom beş kilo fazlalık kaldı ama tek belirti kilo mu? Bir baktırayım.
Kilit nokta beni mutlu eden şeylerden mahrumum su an sanırım, kıyafetim kalmadı bir kaç kilo fazla var veremedim ki alayım, eskidi iki senedir sözde zayıflayacağım. Yakında taşınacağım insalah o zaman bir başlangıca bismillah diyeceğim bakalım.Ben de tembellerdendim. Değiştiğimi düşünüyorum artık. Evim derli toplu ve çoğunlukla temiz. Tabi bazı detaylarda eksiklik var hala :) Her şeyi düzene bağlıyorum ben. Bir kere düzene oturttuysaniz devamlılık istiyorsunuz. Zor belki ama ilk adımı atınca her şey kolaylaşıyor. 2 hafta düzenli tutmaya çalışın evi. Bir temizlik planınız olsun. Yemekler için de internet sitelerinde gezinin biraz. Sizde mevcut olan malzemelerle başlayın.
Gerçi bebeğiniz küçük o sebeple fazla zorlamayacak şekilde başlayın. Ve en önemlisi sizi mutlu edecek şeylerden asla vazgeçmeyin.
Çok haklısınız belki de en önemli sebebi Budur. İğne vurulmalıyım geç bile kaldımEksik olduğunu bilip nasıl ihmal edersiniz? Bir web sitesinden kopyalıyorum:
B12 eksikliği uzun süreler tedavi edilmezse ciddi hasarlara neden olabilir. B12 vitamin eksikliğinde sinir hasarı, kansızlık, unutkanlık, depresyon ve yorgunluk gibi sorunlar görülür. Bu hasarların düşük B12 düzeyi erken teşhis edilip ve takviye alımına herhangi bir kalıcı hasar oluşmadan başlandığında engellenmesi mümkündür.
İç hastalıklara mi gitmeliyim bunun için? İlk fırsatta gideceğim yeterki bitsin bu çile ya.
Aynı sorunları bekarken cok yaşadım TV karısına geçip akşama kadar uzanma isteği vardı, calismiyordum ev işi de yapmiyordum ama yine de yorgun ve isteksizdim. Kan degerlerim normal çıktı. Dr psikolojik olabilir dedi.
Şimdi evliyim. Evimi eşimi çok seviyorum. Ben de sık sık temizlik yapmak istiyorum iki kişi bile olsak ev çabuk kirleniyor. Mecburiyetten hergun veya iki günde bir yemek yapıyorum ama temizliği evi bir düzene koymak, ne zaman ne yapacagimin planlı olması en büyük isteğim.
Forumdaki "kişisel gelişim" bölümünde takılin biraz. Düzenli kadınların yaptığı planlar ve bu doğrultuda devam ettikleri yaşam şekillerini okuyun. İnsanı gaza getiriyor.
Okudun uyguladın mı diye sorarsanız hayır :) ama azmimi isteğimi artırmaya çok faydalı oluyor.
Hem de nasıl. Sizin yine kendinizce "bahane"niz var bebeginizin uykusuz bırakmaları falan da sizi yorgun ve isteksiz hale getirebilir. Ben daha şimdiden sizin gibiyim. Çok bariz bir şekilde ev kirlenmeden temizlemiyorum ben :)gaza gelmeye ihtiyacım var. Bir bakayım o sayfaya. Ya bir de nankör ki ev isi sormayın
Ben de öyleyim ya. Niye ki? Koala gibi hissediyorum bazen kendimi. Ama yaptım mi tam yaparım. Birkaç saate komple evimi temizlerim mesela. Temiz de tutarım orda da sorun yok. Ama ertesi gün koala modundan çıkamam. Çok dengesizim bu konuda.Ben varım ben varım :)
Aklama kadar her yerim uyuşuncaya kadar yatsam yine de iş yapmaya hevesim gelmez , hele bu aralar tık yok , sanki evimde değilim de otelde gibiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?