Çok tembelim var mi tembelliği aşabilen?

:KK70: evet bu gaza gelmenin puf noktası titiz insanları takip etmek, temizlik videolarını izlemek falan galiba. Dünden beri düşe kalka dolapları düzenliyorum kullanmadıklarımi ne varsa atıyorum atmak çok rahatlatıyor beni. Boşuna duran çok şey var ve tarihi geçmiş puding vb bir sürü şey var. Yani düşünün yapmak için almışım yapmamışım hiç birşey. Artık böyle olmasın aldığımı yapayım. Bir de tasarrufa gitmek istiyorum böyle alıp kenara koyarak yapmayarak nasıl tasarruf olacak çöpe giderse
Minimalist yasam tarzi diye bakin internetten. Cok guzel bilgiler var. Bir de yeme icme duzeninizi degistirin. Mesela hazir gida hic almayin her seyi evde yapin. Pazar alisverisini haftalik sekilde pazardan yapin marketten almayin. Hem taze hem ucuz olur. Saglikli beslenirseniz daha dinc olursunuz.

Kullanilmayan kiyafetleri giysi kutularina atin. Veya copun yanina temiz posetle gorunecek sekilde koyarsaniz evsizler aliyor :( kiyamam onlara

Her gun yuruyus yapin mutlaka. Sokak hayvani besleyin.

Bir de geceden ertesi gunun planini yazarak yapin. Sabah kalkip ilk is wcye gitmek mesela. Ihtiyacinizi gorup wc ve lavaboyu cifle camasir suyuyla ovun oyle cikin tuvaletten. Ev isinin ilk asamasi tamamlanmis olur.

Minimalist yasam tarzi diye bakin internetten. Cok guzel bilgiler var. Bir de yeme icme duzeninizi degistirin. Mesela hazir gida hic almayin her seyi evde yapin. Pazar alisverisini haftalik sekilde pazardan yapin marketten almayin. Hem taze hem ucuz olur. Saglikli beslenirseniz daha dinc olursunuz.

Kullanilmayan kiyafetleri giysi kutularina atin. Veya copun yanina temiz posetle gorunecek sekilde koyarsaniz evsizler aliyor :KK43: kiyamam onlara

Her gun yuruyus yapin mutlaka. Sokak hayvani besleyin.

Bir de geceden ertesi gunun planini yazarak yapin. Sabah kalkip ilk is wcye gitmek mesela. Ihtiyacinizi gorup wc ve lavaboyu cifle camasir suyuyla ovun oyle cikin tuvaletten. Ev isinin ilk asamasi tamamlanmis olur.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim, evimde eşya oldukça azdır attıklarım da genelde tarihi geçmiş kuru gıdalar oldu. Kıyafetleri zaten ihtiyaç sahiplerine verdim. Çok sade evim kalabalığı sevmiyorum temizlersem de kolay oluyor aslında :) sadece biraz büyük o da zorluyor. Evcil hayvanım da var diyebilirim mayıs haziran da üç kedim gelecek onları bekliyorum tuy konusunda da baya is çıkacak o yüzden şimdiden kendimi rutine alıştırmalıyım ve sabahtan başlayacağım ben de dediğiniz gibi .

Mesela temizlik konusunda hep erteliyorum birikiyor, eşim ara ara is dolayısı ile uzaklaşıyor ve bu bir kaç gün evde hiç birşeye dokunmuyorum o varken zorlayarak kendimi yapıyorum bazen istekle. Hemen birikiyor herşey sanki onun evde olduğu günlerin acısını çıkarır gibi. Kendime çok kızıyorum. Depresyon ailevi problemler de etken ama yapı itibariyle tembelliğimi artırıyor. Yemek beceremiyorum her zaman bir tutsa diğerinde tutmuyor. Yapasım da gelmiyor hayat sevincim gitmiş sanki. Yakında taşınıyoruz başlangıç yapmak istiyorum mutfak ta tasarrufu öğrenmek, stoklamak, pazardan haftalık alışveriş yapmak gibi.
Seni okurken kendimi gördüm bende hiç iş yapasım gelmez yaparken de ayyyHayriye şimdi kaynanan gelmiş ne kadar pis ev diye düşünüyor içinde arkadaşların gelmis ay ben burada yemek yemem diye düşünüyor içinden sen hakkında ile konuşacaklar diye diye yapıyorum kendime sanki eve biri gelecekmiş gibi hayal ediyorum hızlı hızlı başlıyorum ama bir türlü atamadım Bir de benim öyle bir sıkıntım var ki eşim çok titiz ben aşırı tembel Allah'ım o kadar zor ki ama ben bayağı toparladım çünkü temizlik konusunda eşim beni çok aşağıladı sırf onun ağzına laf vermemek için yapıyorum bence sende henüz duymamış iken kimsenin ağzına laf verme ve en önemlisi telefon. yemin et bugün akşam beşe kadar mesela telefona dokunmayacağım hiç diye önemli bir arama olmadıkça gerçekten de acayip bir zaman yiyor telefon

Back
X