Çok unutkan oldum ne yapmalıyım :(

brcdndr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
139
10
118
İstanbul
merhaba arkadaşlar. önceden böyle degıldım çook önceleri bile hatırlıyordum ama artık sevgilimin eve geldim msjını bıle hatrlamayp eve gittinmi dıye soruyorum o derece unutkanlık başladı bende EVİM SENSİN filmi aklıma geliyor bazen bende oylemı olucam dıye düşünüyorm çok korkuyorum sizce ne yapmalıyım tavsıyelerınız var mı? :18:

Unutkanlik degisik nedenlerden olabilir
Bende fil gibi hafiza vardi ne gordugumu ne okudugumu unuturdum
Gecen sene kizimi kaybedince o gunden sonra hafizamda sıkintilar yasamaya basladim
13 ay gecti biraz toparlansam da gene de eski hafizam yok farkindayim
Bunun icin etkili ilaclar var
B12 vitaminleri ve baska etkili ilaclar burdan adlarini yazmayayim
Once noroloji uzmanina gidebilirsin
O sana gerekli gorurse ilac yazar
Ama beynini zorlamaya calis
Sık sık zihin egzersizleri yapiyorum
Beynimi calistiracak seyler yapiyorum
Sende bu sekilde asabilirsin diye dusunuyorum
Malum cagimizin vebasi hastaliklarindan biri Alzheimer a gencken cozum aramaya baslarsak bu hastaliktan korunabiliriz

öncelıkle başınız saolsun mekanı cennet olsun ınsallah bnmde ailemde baya problemler vardı atlatmak zor oldu o yuzden sınır kaldı bende acaba bu unutkanlıgımdamı ondan olabılır dıye düşünüyorum daha henuz hastaneye falan gıtmedım pek hasteneye giden bı ınsanda degılım evde yapabılcegım baska onerılerınız varmı ?

bulmaca çözebilirsin
meyve ve sebze olarak yediklerine daha özenli davranabilirsin
dinlenmene, uyku düzenine dikkat edebilirsin
stresten mümkün olduğunca uzak durabilirsin

ama doktora gitmelisin mutlaka.unutkanlığının nedenini biz bilemeyiz.

Sıkıntılı stresli olaylar yaşadıysan ya da yaşıyorsan unutkanlık olabiliyor. Direkt bir hastalıga yorma, yorgunluk ve stres bile etkiliyor bir şeyler hatırlamanı. Hatta çok fazla bilgisayar başında kalman, televizyon izlemen bile etkileyebilir. Bende çok yorgun ve stresli oldugum dönemler unutkanlık yaşayabiliyorum. Odaya bi şey almak için gidiyorum, sonra alıcağım şeyi unutuyorum falan bunun gibi şeyler.

evet gitmeliyim bulmacayı daha oncede duydum ama uygulamadım en ıyısı doktor ya en yakın zamanda gideyım bari

evet herşeye baglı olabılır benımkı artık baska odaya gitmeyide geçti korkmaya basladım artık yakın zamanda doktora gidicem mutlaka tesekkurler fıkırlerınız ıcın

Unutkanlik bendede var,benimde aklima hep evim sensin geliyor
cok ileri boyutta degil ama yinede korkuyorum tabi,
balik yagi hapi aldim ben iyi gelecek diye dusunuyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…