Tetkiklerin sırasında kolonoskopi yapıldı mı?
İbs teşhisini genelde kolonoskopiye gerek duymadan koyuyorlar
Ama kanama gibi şeyler kalın bağırsaktaki poliplerden de olabilir, daha ciddi bişey de olabilir
Bence önce genel cerrahiye başvurup hemoroid ve fissür olup olmadığından emin olmalı. Eğer onlar değilse bi gastroentereloji bölümüne gidip diğer tetkikleri de yaptırmalı..
Moral bozmayı hiç istemem ama kolonla çok uzun bir geçmişimiz var, barsak konusunda kolonoskopisiz konulan hiç bir tanı güvenilir değil. Anneme de böyle dendi çatlak, fissür, hemeroid bilmem ne kolon ca teşhisi konduğunda iş işten geçmişti. Mutlaka kolonoskopi yaptırılmalı ve ilgili bölüm doktoru bakmalı, sinir oluyorum dahiliyecilerin bu üstten sallamalarına
Allah rahmet eylesin
Ben de 4 farklı doktora gittim ama bana da kolonoskopi yapmadılar
Gerçi ben hayat tarzı ve beslenmemi değiştirince sorunlarım kalmadı sayılır. Yine de kesin teşhis için yapılması iyi olurdu. Bir ara her wc sonrası kan görmekten çok korkmaya başlamıştım
Aslında anlatımınıza göre vajinanızdan geliyor olabilir. Anlamak çok zor değil aslında. hissettiğinizde tuvalet kağıdıyla sadece oraya dokundurup kaynağına yorum yapabilirsiniz. Kullandığınız ilaçların prospektüslerini okuyun yan etkilerine bir bakın. Huzursuz bağırsak sendromunda kabızlık oluyor muydu? Veya şu anda ishal veya kabızlık yaşıyor musunuz? Beyaz akıntıyla beraber gelmesi vajinal akıntı olabileceğini gösteriyor bence. Adetiniz 10 gün geciktiyse bir test alıp hamilelik durumunuza bakabilirsiniz. Belki onunla alakalıdır. Geçirdiğiniz hastalıklardan dolayı yaşadığınız stres yüzünden de gecikmiş olabilir ama.bi suredir midemde ve bağirsaklarimda bi sıkıntı vardi fazla uzatmiyim genel bir muayene için iç hastaliklarina gittim dertlerimi anlattim kapsamli kan idrar tahlilleri huzursuz bağırsak sendromum varmis birde demir depolarim boşmus...dr.verdigi ilaclarla midem ve bagirsaklarim duzeldi yalniz adetim on gun kadar gecikti ki cok duzenlidir bunada pek takilmadim ama asil korktugum nolur kusuruma bakmayin cok afedersiniz buyuk abdestimi yaptiktan sonra tuvalet kagidinda pembe adet kani gibi kan geldi beyaz akintiyla birlikte adet sandim bidaha olmadi bikacgun sonra tekrar ayni sey oldu ishal oldum sandim bi sıcaklik sanki altima kacirdim bi baktim akinti ve pembe kan az once buyuk abdesten sonra yine pecetede cok az pembe kan vardi yine bu makattan mi vajinamdan mi geliyo anlamadim bilen yasayan varsa kizlar lutfen yazin birde cuma gunune jinekologdan randevu aldim ama cok stres yapıyorum
HAMİLE OLABİLİR MİSİN ?bi suredir midemde ve bağirsaklarimda bi sıkıntı vardi fazla uzatmiyim genel bir muayene için iç hastaliklarina gittim dertlerimi anlattim kapsamli kan idrar tahlilleri huzursuz bağırsak sendromum varmis birde demir depolarim boşmus...dr.verdigi ilaclarla midem ve bagirsaklarim duzeldi yalniz adetim on gun kadar gecikti ki cok duzenlidir bunada pek takilmadim ama asil korktugum nolur kusuruma bakmayin cok afedersiniz buyuk abdestimi yaptiktan sonra tuvalet kagidinda pembe adet kani gibi kan geldi beyaz akintiyla birlikte adet sandim bidaha olmadi bikacgun sonra tekrar ayni sey oldu ishal oldum sandim bi sıcaklik sanki altima kacirdim bi baktim akinti ve pembe kan az once buyuk abdesten sonra yine pecetede cok az pembe kan vardi yine bu makattan mi vajinamdan mi geliyo anlamadim bilen yasayan varsa kizlar lutfen yazin birde cuma gunune jinekologdan randevu aldim ama cok stres yapıyorum
Demir ilacı kabızlık yapabiliyor,tabi dışkının rengini de değiştirebiliyor.tesekkurler hepinize cok sagolun acı yada agri hic yok demir ilacindan dolayi siyah diskinin rengi ama vajinami makattan mi geliyo nasil anlicam kızlar tuvalete cikinca oluyor
Neden yapmıyorlar anlamıyorum halbuki benim bildiğimden çok şey biliyorlar , altı üstü bir tetkik neden riske atıyorlar aklım almıyor
Canım aynısını yaşadım benim bagirsaklarımdan olduğu ortaya çıktı kolonoskopi ile baktılar sonuç bagirsaklarımdan bir çok yara olduğu ortaya çıktı. Antibiyotik verdiler toparladım ama yine de tekrarlar diye korkuyorum.Size de çok geçmiş olsun.bi suredir midemde ve bağirsaklarimda bi sıkıntı vardi fazla uzatmiyim genel bir muayene için iç hastaliklarina gittim dertlerimi anlattim kapsamli kan idrar tahlilleri huzursuz bağırsak sendromum varmis birde demir depolarim boşmus...dr.verdigi ilaclarla midem ve bagirsaklarim duzeldi yalniz adetim on gun kadar gecikti ki cok duzenlidir bunada pek takilmadim ama asil korktugum nolur kusuruma bakmayin cok afedersiniz buyuk abdestimi yaptiktan sonra tuvalet kagidinda pembe adet kani gibi kan geldi beyaz akintiyla birlikte adet sandim bidaha olmadi bikacgun sonra tekrar ayni sey oldu ishal oldum sandim bi sıcaklik sanki altima kacirdim bi baktim akinti ve pembe kan az once buyuk abdesten sonra yine pecetede cok az pembe kan vardi yine bu makattan mi vajinamdan mi geliyo anlamadim bilen yasayan varsa kizlar lutfen yazin birde cuma gunune jinekologdan randevu aldim ama cok stres yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?