Cok utaniyorum, ne yapmaliyim?

Utanılacak koz vermezsen kimsenin eline utanman içinde sebep olmaz hem hepimizin az çok hatalarımız vardır hiç kimse mükemmel değil işine adapte ol Rabbim hakkında işini hayırlı eylesin canım amin

küçükken dedem beni telefona isterdi. aloo derdim artık nasıl diyorsam dedem söyleyisimi sesimi taklit ederk cevap verirdi. ama onun söylediği benimle aynı degil derdim.ondan sonra sanırım bende telefonla konusurken sıkılma basldı. annem esim harici cok kimseyle uzun uzun konusmam. tel acarken ilk bir prova ederim . tanımagım insanlarla konusurken cokl gerilirim. böylede bir abı işte

Yanlış yapmaktan çok korkuyorsun belki..
Amaaaannn canım sağolsun.. de bakayım söyle bağırarak 5 kere.. sefam olsun ayyy benden kıymetli mi diye 3 kez pesi sıra ekle.. bak nasıl iyi gelecek.. söyle bi salla kendini.. 2 Zıpla.. vallahi bazen düşünerek kasiyoruz beynimizi vücudumuzu.. siritacak kas kalmıyor gerginlikten.. rahatla..

Önceden biri seni mail veya watsapta terslediyse onunla ilgili olabilir. Eski danismanim beni tersler dururdu , o yüzden yenisinin maillerini açarken bile korktum bir süre

"Utanıyorum" demişsiniz

Utanılacak ne yaptınız ki ?? Ben onu anlayamadım

Yani maddi birsey yapmadım utanacak, ki çoğu zamanda hayatımda ilk defa gördüğüm insanlar. Ama bu utanma hissini fiziksel olarak hissediyorum, kızarma, ses titremesi, ortamı terketme gizlenme isteği şeklinde çogu kez.

Belkide yanlıs kelimeyi secmisimdir ancak benim bu durumu yaşarken hissettiğim durumu sadece utanma olarak tasvir edebiliyorum

İnanın ki bu utanılacak bişey değil, siz kendinizi psikolojik olarak baskı altına almışsınız, kendinizi hasta edersiniz böyle? Daha rahat davranmaya çalışın ?

Aynı ben ya bende birisiyle konuşmam gerektiğinde hep ertelerim ve Mesela telefonla aramam gerekiyorsa Bişey sormak için mesaj atarım Hemen o an öğrenmek yerine mesaja cevap beklerim çok iyi anlıyorum seni ama karakter meselesi bu yani bende samimi olmadığım insanlarla konuşurken çok çekiniyorum iletişim kuramiyorum ama cocuklugumdan beri var asamadim yani bende napmam gerektiğini bilmiyorum üstüne gitmeye çalışıyorum ama bi yerden sonra bıkıyorum sıkılıyorum yine konuşmak istemiyorum kimseyle

Sosyal fobin var gibi.Bi pskologdan yardim alabilirsin ya da ustune git korkularinin.Amaaaan kim ki onlar
Yasla birlikte azalir bence bu durum.

Öyle bir hastalık mı varmış. Allahımm erteleme hastalığına tutulmuşum ben

Su iki yoruma bittim cok hosuma gittiler

Neyse konumuza donersek Allah utanilacak baska dert vermesin alismadik dotte don durmazmis derler... Hele bi iyice is hayatina atil zamanla alisacaksin ve senin gonderdigin mail, msj vs acmaya utanacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…