• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok utanıyorum :(

durup durup okudum yok olmuyor...

su ana kadar kimse hadi bu hayat senin gonlun nereye gotururse git demedi !

buna yavas demem deki sudur ki : `yabanciya gitmiyor` gibi cirkin yorumlaradir.

oyle bir yazmissiniz ki sanki olayi destekliyoruz. Olayi destekleyen kimse yok, kadincagiz da zaten akil istemiyor hatanin farkinda yazip rahatlamak istemis.

sizin mesajinizi okuyan da biz bunu destekledik sanacak el insaf....
Kaynina sevdalandigi icin yureginin goturdugu yere git diyemem, aile ici iliskiyi benim midem kaldirmaz. Kasaba asik olsa derdim ama

Diger sozlerinize cevabim bi onceki mesajimda, yani net sekilde bu ahlaksizliga HOP denmeli gorusundeyim

Kasap olsa sadece zihnen aldatma olur bu durumda (konu sahibi zaten aktif bir davranista bulunmamis)

Ama kayin olunca aile ici iliski olur, bu da isin boyutunu degistirir

Kazen beycigim iyi niyetinizi anliyorum ama ahlaksizligi agir dille elestirmezsek, mesrulastirmis olmaz miyiz? Siz daha iyi bilirsiniz forumun kitlesi genis, bir suru ergenlik donemindeki kardesimiz okuyor buralari, onlara bu yollari anlasilabilir mi gostermeliyiz yoksa net sekilde DUR HANIM BU AHLAKSIZTIR mi demeliyiz?

aldatmanin aile ici aile disi olmaz, dusunce dahi aldatmadir.

Bu konuyu kimse mesru gormemektedir. Aile ici olunca bunun ahlaksizligi 2 kat artmaz.

Kaynina sevdalandigi icin yureginin goturdugu yere git diyemem, aile ici iliskiyi benim midem kaldirmaz. Kasaba asik olsa derdim ama

Diger sozlerinize cevabim bi onceki mesajimda, yani net sekilde bu ahlaksizliga HOP denmeli gorusundeyim

super kasaba her sey serbest ama aile ici olunca hop.....

iyi gunler size

Yesilperiii ye haksızlık edildiğini düşünüyorum :(
Surekli haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır lafı donuyor ortalıkta
Sessiz kalamadım :(

Ahlak : Bir toplum içinde kişilerin uymak zorunda oldukları davranış biçimleri ve kuralları...

bakin aile ici veya aile disi diye bir ayirim yok !

super kasaba her sey serbest ama aile ici olunca hop.....

iyi gunler size
Mertce bosanir ve kasapla evlenir. Ama kayniyla evlenmesi abestir. Esimizin ailesi bizim ailemizdir. Fark bu. Hayirli isler

çocuk varmı ya benmi kaçırdım yazıldıysada sorun kaynıda bişeyler hissediyosa işte o zaman eyvah eyvah

Mertce bosanir ve kasapla evlenir. Ama kayniyla evlenmesi abestir. Esimizin ailesi bizim ailemizdir. Fark bu. Hayirli isler

konuyu anlamadiginiz asikar... ben bir sey satmiyorum

Hepimiz sutten cikmis ak kasigiz...

Denizler de zaten pembe...

Haydi iyi geceler herkese...

Gercekten bazi cevaplariniz resmen migedemi bulandirdi. Evet konu cok hassas ama o igrenc tepkileriniz kadar kötü olamaz. Caresiz bir insani yargilamak kimin haddine ?
Hassas konular neden hep fake oluyor anlamis degilim dogrusu, sonucta hayatda gercekten kötü seyler oluyor, hergün oluyor.
Sacma sapan yorum yapmak yerine susun allaj askina!

Bu ilgisizlik mafediyor evlilikleri, sonra aldatmalar ayrilmalar, yada aldatma dusunceleri. Bence esinizi sevmiyorsaniz ayrilin, mutlaka bir yolu vardir. Kayninizi duneceginizi ayrilma yollarini, yeni bir hayat kurmayi dusunun

Gercekten bazi cevaplariniz resmen migedemi bulandirdi. Evet konu cok hassas ama o igrenc tepkileriniz kadar kötü olamaz. Caresiz bir insani yargilamak kimin haddine ?
Hassas konular neden hep fake oluyor anlamis degilim dogrusu, sonucta hayatda gercekten kötü seyler oluyor, hergün oluyor.
Sacma sapan yorum yapmak yerine susun allaj askina!

Bu ilgisizlik mafediyor evlilikleri, sonra aldatmalar ayrilmalar, yada aldatma dusunceleri. Bence esinizi sevmiyorsaniz ayrilin, mutlaka bir yolu vardir. Kayninizi duneceginizi ayrilma yollarini, yeni bir hayat kurmayi dusunun

ama oldu mu simdi ?

kasap var, bakkal var ! daha da onemlisi bu cirkinligi yuze vurmak var. Bakin aile ici olunca 2 kat ayip.

bu ayibin derecesi olmaz ama bu aile ici olunca 2 carpani varmis simdi ogrendim. Ahlak degerlerimiz de carpanlar varmis.

kasabi mahsur goruyorsun ama kayin oldumu isin civisi cikiyor. Iste ahlak tanimimiz bu.

kadin hatamin farkindayim diye avazi ciktigi kadar bagiriyor ama 3-5 kisi disinda kimse yanlis yoldasin demek yerine kadinin ahlakini sorguluyor. Iste bizim ahlak dogru yolu gosterme yontemlerimiz bu sekilde isliyor.

kasaplara gun dogdu ! kayinlar maalesef sizin durumunuz kotu...

cirkinlikte son sahne cekim tekrari ....

size gece oldu ama burada saat daha aksam 20:00

bu sebeple herkese iyi aksamlar

ama oldu mu simdi ?

kasap var, bakkal var ! daha da onemlisi bu cirkinligi yuze vurmak var. Bakin aile ici olunca 2 kat ayip.

bu ayibin derecesi olmaz ama bu aile ici olunca 2 carpani varmis simdi ogrendim. Ahlak degerlerimiz de carpanlar varmis.

kasabi mahsur goruyorsun ama kayin oldumu isin civisi cikiyor. Iste ahlak tanimimiz bu.

kadin hatamin farkindayim diye avazi ciktigi kadar bagiriyor ama 3-5 kisi disinda kimse yanlis yoldasin demek yerine kadinin ahlakini sorguluyor. Iste bizim ahlak dogru yolu gosterme yontemlerimiz bu sekilde isliyor.

kasaplara gun dogdu ! kayinlar maalesef sizin durumunuz kotu...

cirkinlikte son sahne cekim tekrari ....

size gece oldu ama burada saat daha aksam 20:00

bu sebeple herkese iyi aksamlar

Kendimi anlatamadim sanirim. Konu sahibi icin söylemedim, burda verilen tepkiler migde bulandirici.. konu sahibi zaten yalnis oldugunun farkinda ve yardim bekliyor

Toplumun genel bir ahlak yapısı vardır. Mesela, kardeş kardeşle aşk yaşarsa bu ne olur ensestlik olur.
Burada bir çok üye için eşin erkek kardeşi, kardeş yerine konuyor. Öz kardeşi olarak görüyor. Verilen tepkilerin nedeni bu, benim için eşimin kardeşi kardeşim değildir ancak asla ve asla yan gözle bakılmayacak bir şahsiyettir. Bırakın yakışıklı olduğunu düşünmeyi, çok fazla samimiyeti doğru bulmuyorum. Ki bir çok örnekte görüyorsunuz, kadın dursa erkek durmuyor, erkek dursa kadın durmuyor, iki taraf dursa eş kıskanıyor.. evlilik zarar görüyor..
Eş, ilgisiz olabilir, eş aldatabilir, eş dövebilir.. bunların hiç biri kadının eşin kardeşine veya bir başkasına duygusal hisler beslemesine meşruluk kazandırmaz.
O zaman ne yapalim, her güçsüz ve zayıf anımızda, her eşlerimizle aramız bozuk olduğunda hoop başkasına atlayalım.
Eşin/sevgilinin/nişanlının/sözlünün ilgisizliği yüzünden aldatan kadını ben anlamam. Derdimi anlatmaya çalışırım, uğraşırım, gerçekten gerekirse uyurken bir sarsarım benle ilgilen sevgine ihtiyacım var bile derim baktım olmadı, gelecek planlarımı yapar ve boşarım. Gidip aldatmam. Hele eşimin kardeşine asla bakmam. Bu konularda hep büyük konuştum, kınadığın başına gelir olayına inanmadığımı belirttim. İnsan kendini ve duygularını kontrol edebilir benim için, diğerleri nasıldır bilmiyorum (genel yorumlarda çoğunluk kaptırmış kendini gidiyor, bana katılan yok :D ).
Daha önce bir örnekte belirttiğim ahlak toplumun dayatmasıdır cümlemi söylememin üzerinden yaklaşık 11 yıl geçti ve hocamın yüzünde ki gülümsemesini, daha sonra beni odasına alıp benle bu konu hakkında konuşmasının nedenini gerçekten 'büyüyünce' anladım.
Kadın ve erkek yaratılışları gereği birbirinden etkilenebilir, tensel, kokusal, cinsel dürtüler.. Toplumsal ahlak bilinci tam oturmamış ise, baba öz kızına da tecavüz eder, kardeş kardeşe de aşık olur, anne oğluna sevdalanır. Ki örneklerini haberlerde duyuyorsunuz. 'Aa baba öz kızına tecavüz etmiş bu nasıl olur ya diyerek haberi izliyorsunuz ben olayın içerisindeyim, hani gerçekten olayın içinde olmayınca ne kadar vay be deseniz bile yaşanmamış gibi geliyor. Yeri geliyor kardeşine tecavüz etmiş bir tecavüz sanığını savunuyorum, yeri geliyor tecavüz edilmiş özürlü bir kızın müdafiliğini yapıyorum.
Toplumsal değerler, genel ahlak bilincinin temel taşları içerisinde yer alan 'kaynın bir kardeş ya da yan gözle bakılmayacak bir insan olarak' görülmesi olgusu konu sahibinin içine oturması gerekiyor. Kocam benle ilgilenmiyor, kaynım da çok yakışıklı film-müzik-kitap konusunda çok anlaşıyoruz, eli elime değerse yanıp kül olacağım düşüncelerini zihninden uzaklaştırması gerekiyor. Eşin ilgisizliği, senin eşinin kardeşine duygusal şeyler hissetmene meşruluk yani geçerlilik kazandırmıyor.

Ben yardım elimi şöyle uzatabilirim, eşinle konuş ondan ilgi beklediğini belirt, ısrarla ve sürekli söyle gerekirse. Eşinin ilgisini kendine çekmek için elinden geleni yap baktın olmuyor kaynına açıl onla evlen demeyeceğime göre, ki eşinin ilgisizliği devam ederse sen baya baya büyüteceksin sanırım içinde bu olanları boşanacaksın. Önce bir evliliğini kurtarmak için uğraş, belli ki boşanmak senin için zor; bir kaynına olan hislerini dizginle, bir mantığını dereye sok. Al Otur şöyle bir düşün 3. kişi olarak ben ne yapıyorum, bu hislerim ne kadar doğru, eşime ilgisiz olsam ve aynısı benim başıma gelse ben ne kadar anlayabilirdim diye.

Evlenirken hiç karşılasmadinız mı bu kayınbiraderle? Sonradan nasıl aşık oldunuz ki?
Konu gerçektir, degildir bilemem ama hisleriniz yanlış yani.
Çok tehlikeli sularda yüzüyorsunuz asla oluru yok bu işin.

ilk 7 sayfa boyunca tek yazılan şey konunun sahte olmasıyla ilgiliydi sonraki yorumlarda ona göre oldu tabii.kk da son zamanlarda bir çok konuya sahte yazmak moda olmuş.

konu sahibi kaynı yerine komşunun oğlundan hoşlanıyorum deseydi bu kadar tepki alır mıydı bilemiyorum ama olay eşin kardeşi olunca ahlaki yargılarda daha ağır oluyor tabii.işin iyi tarafı da konu sahibinin bu duygusunun farkında olması boşluktan,sevgisizlikten ya da her neyden kaynaklanıyosa bunu törpülemek zorunda.

işin sonu kötü olur.iki kardeş birbirine girer allah korusun.yapmanız gerekn eşinizden boşanıp madem sevmiyorsunuz o aileden uzaklaşmak.

hıssettıklerının dogru olmadgının farkındasın zaten , baska seyler dusunmeye calıs kotu yonlerını dusun ne bıleyım baska bıseylerle ugras kaynını dusunmekten vazgecersın zaten bı sure sonra duygusal bosluktan kaynaklandı bence bu ılgı

Benim pek muhabbetim olmayan bir akrabamız vardı; 50 yaşlarında, toruna tosuna karışmış...Vakti zamanında bir sevdiği varmış ve nedense ailesi vermemiş. İkisi de başkalarıyla evlenmiş.
Teyzemle samimi olduklarından o geldikçe kadının bahsini duyar ve görmüş kadar bilirdim. 2-3 sene kadar önce teyzem kadınla otururken bir telefon gelmiş. Telefon eden kişi uzaktan bir tanıdığının cenazesine gideceğini söylemiş meğer kadının sevdiği adam kanserden vefat etmiş. Telefonu kapatınca kocaman kadın hüngür hüngür ağlamış hem de 30 senedir hiç görmediği bir adam için. Keşke son kez görebilseydim demiş. İlk defa başka birine aşık bir kadın için içim yandı. 30 senedir içinde beslediği duygular için içim yandı. Bu kadından sonra aşk ve aldatmak için fikirlerim genişledi:KK43:

Evliyken başkasına aşık olmak olamayacak bir şey değildir ancak başkasına duygular besleyebilmek için insanın eşini sevmemesi gerekir. En azından evliliği devam ettirmeye yetecek kadar sevmiyordur. Doğrusu boşanmaktır bence, hele ki bu insan sizin sürekli göreceğiniz biriyse...

bende takıntı yaptı sanırım. böyle bir konu okuyunca konu sahibinin üyeliğine gidiyor gözüm. Yeni üye, ilk konusu ve mesaj sayısı henüz bir elin parmak sayısını geçmemiş..
Durum ne arkadaşlar?

Back
X