Çok uyumak,

Japonların ikigai diye bir terimi vardır. Yataktan kaldıran sebep olarak çevrilir. Makina değiliz hiçbirimiz sabah 7 dedim mi sebepsiz kalkamayız. Bana motivasyon eksikliğiniz var gibi geldi. Depresyon değil belki ama sizi mutlu edecek yaşamınızı dolu dolu yaşatacak "şey" eksik olduğu için muhtemelen kalkmak istemiyorsunuz.

http://www.dogancuceloglu.net/yazilar/480/gonlunun-muradini-kesfetmek/ bu yazıyıda okuyabilirsiniz.
Haklısınız aslında,hevesin yok.Bir zorunluluk olacak ki öyle kalkacağım.

Arkadaşlar uykuya doyamıyorum.Sabahları kalkamıyorum.Hiç bir işimi halledemiyorum.Alarm kuruyorum,kalkıyorum ama üzerimde ağır bir yük,kımıldayamacak kadar halsizlik ,omuz ve boyun ağrısı oluyor..Direniyorum ama başaramıyorum.Hiç bir şeye odaklanamıyorum.
Depresyonda mıyım acaba?Terapi ve antidepresan da alıyorum..Ama hayatım çok düzensiz..Bu durumdan hiç memnum değilim.Ne yapacağımı da bilemiyorum..
Şekeri kesin hayatınızdan kendinizi daha zinde hissedersiniz. Ben de şimdi çok şeker tüketmeye başladım hayatımın tüm düzeni kaydı. Uyumaya uyuyamıyorum ama uykuya asla doyamıyorum

Beslenmenizde basit karbonhidrata dikkat edip sebzeyi(hem pişmiş hem çiğ) arttırsanız bir şeyler fark eder diye düşünüyorum.

Bütünsel yaklaşmakta fayda var.
Tek bir şey hayatınızı değiştirmeyecek, ama fark ettirecek.
Beslenme-uyku ilişkisini atlamamak gerek.

Geç yatarsanız tabi uykunuz gelir sürekli. Ben 10 11 gibi uyuyorum, sabah da 6 7 arası uyanıyorum
Gece uyuyamazsanız düzelmez maalesef

B12 ve d vitamini böyle yapıyor. En son b12 değerim en alt sınırdaydı. Güneşede çıkmıyorum zaten. Ben uykusuzluğumu bunlara bağlamaya başladım. D vitamini aldım bugün Bakalım değişiklik olacakmı
Sigara içiyorsanız oda halsiz yapıyor. Bi ara bırakmıştım 6 saat uyku uyusam herkül gibi güçlü uyanıyordum. Vitamin değerlerinize baktırın bunların eksikliğide depresyon yapabiliyor.

Antdepresanların bir çoğu uyku yapar. Beyni yatıştırıyor.
Eski sevgilim madde bağımlısıydı. Onun kullandığı epey ağır bir ilaçtı. Gözünü açamıyordu.

Arkadaşlar uykuya doyamıyorum.Sabahları kalkamıyorum.Hiç bir işimi halledemiyorum.Alarm kuruyorum,kalkıyorum ama üzerimde ağır bir yük,kımıldayamacak kadar halsizlik ,omuz ve boyun ağrısı oluyor..Direniyorum ama başaramıyorum.Hiç bir şeye odaklanamıyorum.
Depresyonda mıyım acaba?Terapi ve antidepresan da alıyorum..Ama hayatım çok düzensiz..Bu durumdan hiç memnum değilim.Ne yapacağımı da bilemiyorum..
Bende boyleydım, ne olursa olsun uykunu duzene koy once kendını zorla alısırsın 1 hafta sonra, oturma kalk hareket ettikce insan kendını ıyı hısseder baslamadan yoruldugunu dusunuceksın muhtemelen bırakma zorla kendını kuran oku kısa kısa surelerde yeterlı, okuyamassan bakara suresını ac evın her yerınden duyulsun evini sırkelı suyla sıl dus alınca en son suyuna sırkelı su dok agırlık gidicektir bi süre sonra

Back
X