Çok Üzgünken Gelen Koku

every

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
131
176
103
Sadece benim mi başıma geldiğini merak ettiğim bir durum var. Bundan 2 yıl önceki hamileliğimde bebeğimi kaybettim, hissettiğim eşi benzeri olmayan acının yanı sıra sağ ve sol göğsüm arasında daha önce benzerini yaşamadığım fiziki bir sızı da hissetmiştim, aynı şekilde daha önce hiç bilmediğim bir koku, o kokuyu alabileceğim hiçbir şey yoktu. Şuan çok şükür 1 yaşında bir bebeğim var ama o an aklıma her geldiğinde sanki yeniden yaşıyorum ve yazdıklarım yeniden oluyor...

2 gün önce de en yakın arkadaşımın babasını kaybettik... sabah erkenden aradı ki o saatte aramak hiç adeti değildir. Farklı şehirlerdeyiz ne yazık ki yanında olamadım. 2 gündür resmen kendimde değilim. Gerçek anlamda bir denge problemi yaşıyorum, ayağa kalktığımda arada bir tansiyonum düşer gibi dengemi kaybediyorum. Bir yerden tutunmazsam düşeceğim şiddette bir denge kaybı. Bu kez de sağ göğüs kafesimin alt kısmı sızlıyor ve bu kez de yine hiç bilmediğim, bebeğimi kaybettiğim zamankinden de farklı bir koku alıyorum.

Sanırım bugüne kadar yaşadığım en büyük üzüntüler bunlar ve ikisinin de çok farklı sızı ve kokuları var. Neden böyle?

Duygu yoğunluğu yaşanılan modlarda başa gelen bir durum. en azından bana öyle oluyor.

örneğin açken canınızın çektiği yiyeceğin kokusunu duymak, hastayken burnunuza peyda olup midenizi bulandıran yapış yapış koku (ne kokusu olduğunu bilmiyorum işte, hastalık kokusu), evinizi özlediğinizde evinizin kokusunu duymak... hepsi bu gruba giriyor.
Koku halüsinasyonu yaşıyor olabilirsiniz , Başınız sağolsun.

Bende de tersi oluyor, mutlu olduğum herhangi bir anda kızımın kokusu gelir burnuma. Evlat kokusu dediğimiz şey tarifi yok anneler anlayacaktır. Bende mutluluğumu onunla özdeşleştirmişim sanırım.

Başınız sağolsun bi piskolog dan yardim mi alsaniz ortalik düzeldikten sonra

Migreniniz var mı? Başınız da ağrıyor mu bu aşırı üzüntü anlarında? Bunun dışında burna gelen kötü koku (yanık kokusu vs) beyinle ilgili rahatsızlıkların da belirtisi olabiliyor ki denge kaybından filan da bahsetmişsiniz, nöroloji bölümüne danışabilirsiniz. Ama bunlar sadece yoğun üzüntü anlarında olduğu için psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Enteresan bir durum, ağrı sızı olurda kokuyu hiç duymadım. Kokular neye benziyor? Kötü bir koku mu?

Nadir de olsa insanlarin yaşadığı bir durum diye biliyorum. Olasiliksiz'i okumuş muydunuz? Orada da boyle bir konu geçer. Panik yapilacak bir sey yoktur ama uygun bir zamanda Nöroloji doktoruna gorunmenizi de tavsiye ederim.

Bir tür epilepsi nöbeti olabilir bahsettikleriniz
Ortalik sakinlesince norolojiden randevu alin derim

sinesteziye benziyor ama o doğuştan geliyor, benim için mutsuzluk ekşi elma gibi kokar mesela, ortam gerginken naftaline beenzer bi koku alırım, 7 rakamının rengi sarıdır ve köşeli şeyler çok agresiftir... bunun gibi alakasız bağdaştırmalar da yapıyor musunuz

Bazı insanlar bazı duyguları kokularla eşleştirmiş olabiliyor çok normal
Bazı insanlar için mutluluğun rengi var mesela
Bazı insanlara göre seslerin tadı kokusu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…