çok üzgünüm çok :(

daha yaşın çok küçük bence ilerde sen bile pişman olabilirsin keşke tanıştırmasaydım diye..
hem benimde ailem katıdır bu konularda ve açıkçası rahat olmalarını da istemezdim..
nişan yok söz yok, erkek arkadaşla babayı tanıştırmak bana biraz garip geliyo canım sende boşver arkadaşlarının ne dediğini :34:
erkek arkadaşınada bunu uygun bi dille anlati benim aile yapım bu de, o da anlayışlı olsun biraz ama :34:

daha yaşın çok küçük bence ilerde sen bile pişman olabilirsin keşke tanıştırmasaydım diye..
hem benimde ailem katıdır bu konularda ve açıkçası rahat olmalarını da istemezdim..
nişan yok söz yok, erkek arkadaşla babayı tanıştırmak bana biraz garip geliyo canım sende boşver arkadaşlarının ne dediğini :34:
erkek arkadaşınada bunu uygun bi dille anlati benim aile yapım bu de, o da anlayışlı olsun biraz ama :34:

temelli söylemicem :S sevdiğim var dicem. aileme söylemezsem bu sefer erkek arkadaşımsoğuk davrancak benii sevmiyor diye düşüncekk. öyle düşüncekse söylerimm dahaaa iyii.. amaaa delii cesaretiii lazım

yaşımız küçük biiyorm ben 16 o 19 :( yaaaa :S benım sınıftakıı arkadşlrım hepsiniii söyluyrrr bennn niyee söyleyemıyrmmmm

benimm ailem niyeee bu konularda arkadşlarımın ailesi gibi değil kiiiiii

Ailenizden gizli görüşüyorsunuz zaten, sizi bir odaya kapatmamışlar, bir yerlere kilitlememişler, neden "Benim ailem diğerleri gibi değil?" diye yakındığınızı anlamadım. Burada şikayet edilecek durum "Neden erkek arkadaşım diğer yaşıtları gibi değil?" olmalı... Öyle ya, 19 yaşında çocuk 16 yaşında kızla sözlenmeyecek, nişanlanmayacak neden ailesine varlığını ilan etmekte ısrar ediyor anlamak güç... Ailenizi normal, erkek arkadaşınızı anormal buldum ben...

temelli söylemicem :S sevdiğim var dicem. aileme söylemezsem bu sefer erkek arkadaşımsoğuk davrancak benii sevmiyor diye düşüncekk. öyle düşüncekse söylerimm dahaaa iyii.. amaaa delii cesaretiii lazım

eğitimini etkileyecekse, ailenle ilişkilerini etkileyecekse bence hiç açma bu konuyu :26:
erkek arkadaşına söyle, ailem duyarsa tlfnu alır fln diye, okulum sıkıntıya girer fln..
burda yazdıklarını söyle belki o zaman anlar seni..

yaşın daha çok küçük ama düşüncen çok doğru bişey. ailelerin tutumu çok yanlış. bu tarz şeylere kızmaları yasaklamaları. ne kadar kızsalarda allah bu duyguları herkese vermiş ve ne kadar yasaklasalarda eninde sonunda kızları birini sevecek. ben ailelerin kızlarının kiminle gezip dolaştığını bilmelerinden ve tanışmalarından yanayımdır her zaman. gizli saklı olmasındansa hiç değilse erkek serseri mi iyi mi kötü mü tanıma fırsatları olur. erkek te kızın ailesiyle tanıştığı için hareketlerine dikkat eder. gizli saklı yapanların bazılarının başına maalesef kötü şeyler geliyor. aileler tutumlarını değiştirmeli. inşallah senin ailende birgün anlarlar canım.

Ailenizin muhafazakar olduğu anlaşılıyor yazınızdan. Yaşlarınızda çok genç daha. Hem tanışmak istemesinde ki amaç nedir? Ciddi olduğunu mu isbatlama savaşında yoksa nasıl olsa ailesiyle de tanışdım bundan sonra daha rahat hareket ederiz düşüncesinde mi? Açıkcası bende ikilem oluşturdu erkek arkadaşınızın isteği. Ailenizin tutumunu bile bile o istiyor diye de onun isteğini yapamazsınız. Hadi yaptınız diyelim siz kendiniz söylemişsiniz okul hayatım biter annem okula getirir götürür , internet kapatılır vb. Peki bu durumda erkek arkadaşınızla görüşebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Öncelikle eğitimlerinizi tamamlamalısınız her ikinizde (ünv. eğitimi vb) her ikinizde ayaklarınızın üzerinde durabildikden sonra bir meslek sahibi oldukdan sonra kararlarınızı daha sağlıklı gerçekleştirirsiniz. Peki şu durumda ne yapabilirsiniz? Bu durumu bence erkek arkadaşınıza uygun bir dille anlatın. Hala ısrar ederse tanışmakda, durumunuzu pek ciddiye almıyor demekdir. Çünkü seven bekler, önemli olan herşeyin yeri ve zamanının iyi ayarlanmasıdır. Sevginizin ömür boyu devamını dilerim, herşey gönlünüzce olsun...

seni gerçekten seviyorsa anlayışla karşılamalı ve zamanını beklemelidir...

kızlar destekleriniz için çok teşekkür ederim. ben onların ailesiyle tanıştım. sevgilimin bana karşıı saygısızlığını bile görmedim. bırakın saygısızlığı 2 sene içinde bana dokunmadı bile en doğrusununda böyle olduğunu düşünüyorum. önce mesleğimm sonra evlilik tabiki de. ama seviyorum da :S bana verdiği değeri görebiliyorum. ben herşeyi onunla atlattım. en kötü günümde bile yanımda oldu ben hstayım diyee benii terk edip yalnız bırakmadı. güç verdi, birlikte yendik çoğuu şeyiii. bilmiyorumm cahillik mii olurr onuda bilmiyorum. ailemin düşncesi şöyle olur tabikide güveniyorlar bana ama akıllarına şüphe düşer. şundan korkuyorlar. bir erkeğin bana zarar vereceğinden korkuyorlar. namusuma laff gelir diyee korkuyorlar onların tek korkusuu buu. ben anneme söylesem bile. içinde muhakkak şüphee kalacakktır. dışarı çıkacağım zaman "acaba onunla mı" diye düşünecektir.

kızlar ayrıcaa rahat rahat hareket etmemizz içinn değill. ilişkimizi biraz daha ciddi boyuta taşımamızı düşünüyor. hani en azından sevdiğim olduğunu bilsinler diyee söylemi istiyor.

kızlar ben cesaretimi toplayıp söylemeye gidiyorummmmm. ne olacaksa da olsun kii ucunda ölümmm yok ya... tabiikidee baştaaa kızacaktır :S banane yaaa ne olcaksaa olsunnnn.. evden de atamazlar ya evlat değil miyim ? yaşım küçük diye hep ben de mi suçç olacakk. en fazla okuldan alırlar sonra düşünürler zaten bizz çekiyoruzz kızımız okusun çekmesin derler 2 gün snra gönderirler. kii okuldan alırlarsa zaten onları dinlmez okumaya da devam ederimm. yaptığım hataysaa eğerr ya da cahillikse elbet bir gün anlarımmm.. görüşürüz kızlar...

kızlarr erkek arkadaşım ailemle tanışmak istiyorrrr :( benimm ailemm çok karşıdır böyle şeylere 2 senelik ilişkimm varrr :( benim yaşıtımdakiler sevgililerini ailelerine söylüyorlarr anlayışla karşılaşıyorlar :( kızlar söylesem ne olcak biliyor musunuz _?
okul hayatım bitecek ya da annem getirip götürcek
net kapancak
tel gıdıcek, kızıcakkk :( offf kızlarr seviyorummdaaa :S:S:S napcamm bennnn
bunları göze alıppp söyleyebilirm. sizin hiç böyle durumlar oldu mu _? neler yaşadınız :(

canım daha okadar gençsin ki inan bana daha kimler çıkacak hayatta karşına kimse için aileni üzme kırma
erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa anlayış gösterecektir

canım daha okadar gençsin ki inan bana daha kimler çıkacak hayatta karşına kimse için aileni üzme kırma
erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa anlayış gösterecektir

gittim söyledimmm. söylediği sözler şunlar "biz seni bu yüzden mi yetiştiriyoruz. erkeklerle takıl diye mi okutuyoruz. :'( (kii hiçç bişeyy bilee yapmadıkkkkk ayrıca okulda derslerimde bilee başarılıyırm). benden daha güvennn bekleme. interneti en kısa zamanda kapatcaz zaten. dahaa ablann üniversiteye gidiyor o bile bana daha böyle şeyler söylemediii. dışar yüzünü zor görürsünn bundan sonra. biz sizin için çabalıyoruz. baban sizin içinnn sürünüyorrr. neler çektiğimizi sen bilmiyor msun kızım?bırakıyorsun artık o çocukla görüşmeyiii dost var düşman var. millet sizii kullanıp kullanıp atar. telefonuda kırcam" diyorr. "herkes bir değill, ben sana gerekleri söyledim hanii arkadaş gibiydik, milletten duycağına benden duy" dedimm ve tokattt attı... yinee söylenmeyeee devamm ediyor.

ve ben sustumm. evet sustum ama içimde fırtınalar kopuyorrr

böyle olmamalıydık... bana ön yargıyla değilde daha anlayışla davranmanı bekliyordum. bana güvensizliği değilde güven vermenii bekliyordum. tokat atarakk değil, karşına alıp adam akıllı benimle konuşmanı bekliyodum. karşında çocuk yok anne. çocuk olsamm vurmalarını aldırmazdım ama artık zorumaa gidiyor.duygularım var benimmm ben de insanımm birisini sevmekkk normalll birşeyy. yadırgama.. sokak aralarındaa birbirinii yiyişennnlerr gibi mii olmamııı istiyorsunn _? o kadr yıll babam yanımda olmadııı, yokluk içinde büyüdükk, kimseninn bişeyinde gözümmm yoktu. yoklukta büyüdükk evet amaa gözümde toktu. yaşadıklarımın beniii olgunlaştırdığını bilmiyor musun sen anne. o kadar kişi varr kızlığını kaybedipp sonra pişman olanlar. benim de öyle olmamı mı istiyorsun anne. namusumuza laf getirtmedikkk. senn her ne kadar izin vermesende benn onunlaa görüşeceğimm. şimdi her dışarı çıkacağım da "acaba onunla buluşmaya mı gidiyor " düşüncesi içine gireceksinn biliyorum. güvenme tamammm ama vurmasaydınn be annem. sen bilmiyor musun zoruma gideceğimi.. başını yere eğdirmedikk. zaman kötüü farkındayımm ama herkess bir değill. her erkekkk aynı değill... bazenleri yaşadıklarıma katlanamayıp intihara kalkıştığım günlerde, göğsümde kist olduğu zamanlarda bana destek olacağınıza köstek olmadınız mı _? laflarınızla benii yerinn dibinee sokmadınız mı _? babamın eskiden eve başkalarını getirdiği anlarda. hatta bana söz verip heves ettirdiğinizz zamanlarda ama sözünüzü tutmadığınız anda benii nasıll yıktığınızı siz bilmiyor musunuz_ ben sizii bir defa, sizz benii binn defaa yıktınız be annem. çocukken çocuklukk hayallerim yoktu benim. hattaa neredeyse çocukluğumu yaşayamadığım zmanların olduğunu sen bilmiyorsunn. baba sevgisini göremedğimiz zmanlarda bize başkalarının sahip çıktığını görmedin mi_? erken büyüdükk annem ablamda bende çocukluğumuzu yaşamadan erken büyüdük. bazı kişilerin "hatice yaşından çok olgun davranıyor" dediklerini duymuyor musun_? yaşadıklarım olgunlaştırdı. isyann sanmaa sakınnnn. sana söylemek isteyipte söyleyemediklerimm. ağlayıptaa herşeyii gözyaşlarımla akıttıklarım. :14:

gittim söyledimmm. söylediği sözler şunlar "biz seni bu yüzden mi yetiştiriyoruz. erkeklerle takıl diye mi okutuyoruz. :'( (kii hiçç bişeyy bilee yapmadıkkkkk ayrıca okulda derslerimde bilee başarılıyırm). benden daha güvennn bekleme. interneti en kısa zamanda kapatcaz zaten. dahaa ablann üniversiteye gidiyor o bile bana daha böyle şeyler söylemediii. dışar yüzünü zor görürsünn bundan sonra. biz sizin için çabalıyoruz. baban sizin içinnn sürünüyorrr. neler çektiğimizi sen bilmiyor msun kızım?bırakıyorsun artık o çocukla görüşmeyiii dost var düşman var. millet sizii kullanıp kullanıp atar. telefonuda kırcam" diyorr. "herkes bir değill, ben sana gerekleri söyledim hanii arkadaş gibiydik, milletten duycağına benden duy" dedimm ve tokattt attı... yinee söylenmeyeee devamm ediyor.

ve ben sustumm. evet sustum ama içimde fırtınalar kopuyorrr

böyle olmamalıydık... bana ön yargıyla değilde daha anlayışla davranmanı bekliyordum. bana güvensizliği değilde güven vermenii bekliyordum. tokat atarakk değil, karşına alıp adam akıllı benimle konuşmanı bekliyodum. karşında çocuk yok anne. çocuk olsamm vurmalarını aldırmazdım ama artık zorumaa gidiyor.duygularım var benimmm ben de insanımm birisini sevmekkk normalll birşeyy. yadırgama.. sokak aralarındaa birbirinii yiyişennnlerr gibi mii olmamııı istiyorsunn _? o kadr yıll babam yanımda olmadııı, yokluk içinde büyüdükk, kimseninn bişeyinde gözümmm yoktu. yoklukta büyüdükk evet amaa gözümde toktu. yaşadıklarımın beniii olgunlaştırdığını bilmiyor musun sen anne. o kadar kişi varr kızlığını kaybedipp sonra pişman olanlar. benim de öyle olmamı mı istiyorsun anne. namusumuza laf getirtmedikkk. senn her ne kadar izin vermesende benn onunlaa görüşeceğimm. şimdi her dışarı çıkacağım da "acaba onunla buluşmaya mı gidiyor " düşüncesi içine gireceksinn biliyorum. güvenme tamammm ama vurmasaydınn be annem. sen bilmiyor musun zoruma gideceğimi.. başını yere eğdirmedikk. zaman kötüü farkındayımm ama herkess bir değill. her erkekkk aynı değill... bazenleri yaşadıklarıma katlanamayıp intihara kalkıştığım günlerde, göğsümde kist olduğu zamanlarda bana destek olacağınıza köstek olmadınız mı _? laflarınızla benii yerinn dibinee sokmadınız mı _? babamın eskiden eve başkalarını getirdiği anlarda. hatta bana söz verip heves ettirdiğinizz zamanlarda ama sözünüzü tutmadığınız anda benii nasıll yıktığınızı siz bilmiyor musunuz_ ben sizii bir defa, sizz benii binn defaa yıktınız be annem. çocukken çocuklukk hayallerim yoktu benim. hattaa neredeyse çocukluğumu yaşayamadığım zmanların olduğunu sen bilmiyorsunn. baba sevgisini göremedğimiz zmanlarda bize başkalarının sahip çıktığını görmedin mi_? erken büyüdükk annem ablamda bende çocukluğumuzu yaşamadan erken büyüdük. bazı kişilerin "hatice yaşından çok olgun davranıyor" dediklerini duymuyor musun_? yaşadıklarım olgunlaştırdı. isyann sanmaa sakınnnn. sana söylemek isteyipte söyleyemediklerimm. ağlayıptaa herşeyii gözyaşlarımla akıttıklarım. :14:

canım artık olan olmuş ama keşke önce ablanla paylaşsaydın ablanla tanıştırsaydın.yada erkek arkadşına yalan konuşmadan ailenin bu duruma olan tutumunu anlatsaydın belki o tokatı yememiş olurdun:5:

canım benim tabiki böyle şeyler aileden saklanmamalı ama senin annende biraz sert bi tepki vermiş.madem böyle şeylere karşılar keşke sende sölemeseydin. sen kendine ve erkek arkadşına güveniyosan yanlış şeyler yapmadığına inanaıyosun sorun yok

canım benim tabiki böyle şeyler aileden saklanmamalı ama senin annende biraz sert bi tepki vermiş.madem böyle şeylere karşılar keşke sende sölemeseydin. sen kendine ve erkek arkadşına güveniyosan yanlış şeyler yapmadığına inanaıyosun sorun yok

canım destekk olduğun içinn gerçekten çok teşekkürr ederim. orasıı öyleee evet amaa ne bilim :S erkek arkadaşım öyle isteyınceeeee ısrarda edince söyledimmm :S

ablama söyledim o söyledi. benim ailemde çok kem küm yaptı dogaldır çünkü onlarda korkuyo acaba nasıl biri die. baban yanıma geldi kim oldugunu sordu söyledim. evde kalcak degilim ya saten evlencektim biriyle:):)

kızlarr erkek arkadaşım ailemle tanışmak istiyorrrr :( benimm ailemm çok karşıdır böyle şeylere 2 senelik ilişkimm varrr :( benim yaşıtımdakiler sevgililerini ailelerine söylüyorlarr anlayışla karşılaşıyorlar :( kızlar söylesem ne olcak biliyor musunuz _?
okul hayatım bitecek ya da annem getirip götürcek
net kapancak
tel gıdıcek, kızıcakkk :( offf kızlarr seviyorummdaaa :S:S:S napcamm bennnn
bunları göze alıppp söyleyebilirm. sizin hiç böyle durumlar oldu mu _? neler yaşadınız :(

benimkileri anlattın sanki....

Back
X