Çok üzgünüm, eşimin sözleri.

Eski konularınızdan anladığım kadarıyla eşinizin ailesiyle de sıkıntılarınız var, bu insan olamamış mühendiscik size şiddet de uyguluyor ! Farkında mısınız bilmiyorum ama hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kalıyorsunuz, üstelik hiç hak etmediğiniz halde. Aileniz yok mu? Neden bu insanlara eyvallah ediyorsunuz? Siz çocuk bakarken anneniz de sizin çocuğunuza bakamaz mı? Bu adama katlanmak zorunda değilsiniz.

Ben eşini tamamen bir kenara bırakarak söylüyorum harika bir adım atmışsın geleceğin için.İnsallah karşı tarafla anlaşır en azından bu yıl çalışmaya baslarsin.Bu gün çocuğunu krese versen 1200/1500 TL aralığında bir ücret ödeyeceksin...evin ile isyerin uzak olsa +yol parası ve yemek parası vereceksin...bu saydığım kalemlerde toplam minimum 1700 TL zorunlu masrafın olacak.Yani 2700 lerde kazanmalisin ki şimdi ki gibi eline bin TL gelir kalsın.Ustelik bir işyerinde çalıştığında çocuğunun kreş servis saatleri ile senin eve giriş /çıkış saatlerin büyük olasılıkla denk gelmeyecek...kreşler resmi tatillerde hizmet vermeyecek ama senin iş yerin resmi tatilde seni işte görmek isteyecek..Ama esin çok zeki (?) bir adam olduğu için bunlardan bihaber tabi ...çocuğun 3 yaşına geldiğinde bağımsız ana okuluna yazdırıp ücretin daha yüksek olduğu bir işe baslayabilirsin ama bence senin şartlarında(sana muhtaç küçük bir çocuğun varken ) çok iyi bir fırsat

O zaman adam olsun girsin işe evi geçindirsin 3 aydır evde yatacağına ayy çok terbiyesiz bi adammış ne demek sen bi b.k olamadın sen okumuşsun ama adam olamamışsın

Konu sahibi Allah yardımcın olsun içinde kopan fırtınaları ta içimde hissettim🙁 keşke ayakların daha sağlam bassa da o ayaklarla bir tekme atsam bu herife

O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Bilenler vardır eşim 3 aydır işsiz. Issizlik maasi ve tazminatla geçiniyoruz suan. Ben de uzun zamandir bebeğimle gidip gelebileceğim bi is ariyorum kres bebek bakiciligi gibi. Cunku oglumu birakacak kimsem yok bu isler dışında bi ise giremem cunku oglumu da götürebileceğim baska is imkani yok.

Bugün birisiyle görüştüm oglumla gidip gelecegimi söyledim yüz yüze konusalim bi dedi. Yani normalde her aile kabul etmiyor bebekle gidilmesini, kendi bebeklerine yeterince ilgi gösteremem diye. Üstelik ayni mahallede oturuyormusuz yani yol sorunum da olmayacak.

Esime söyledim (ki is aradigimi hep söylüyodum zaten ses etmiyodu ciddiye binince bi tavır aldi hemen)
Ne kadar alacaksin dedi. Konuşmadık ama tahminen 1000 tl falan olur dedim. Neymis ben aptalmisim hic aklım yokmus o paraya çalışacakmışım. Asgari ücret bile değilmiş. Zaten kiloluymusum tip desen sıfırmış görgü desen sıfırmış akıl desen sıfırmış.

Bebegine bakacagim kadin ogretmenmis, bana diyor bak öğretmen olmus sen bi ... olamadın bu saatten sonra da olamazsın.

O kadar üzüldüm ki ondan bu sözleri duyunca kizlar. Ben mi merakliyim bebekle işe gidip gelmeye sanki. Baska bi adam olsa der ki bu kadin kucağında cocukla ailemiz icin işe gidip gelecek, cocukla gidip calismayi göze aliyor der. Bizim icin evimiz icin uğraşmak biseyler yapmak istiyor der takdir eder. Ben hem böyle düşünüpte hem de bu kadar aşağılanmayı hakedecek ne yaptım allah aşkına?

O işe girin, sonra para biriktirin ve sonra bu adamı defedin!

“Zaten kiloluymusum tip desen sıfırmış görgü desen sıfırmış akıl desen sıfırmış.”

Ne halt etmeye Benimle çocuk yaptın o zaman deseydiniz keşke. Eminim kendisi Alain Delon’dur! Çok görgülü ve çok ileri zekalıdır! Bir zahmet Kalksında iş bulsun.

Bu adamla yatağınızı falanda ayırın ya valla okuyunca ben kuruldum, nasıl kaldırıyorsunuz bu lafları.

Kendisi muhendis ama issiz 3 aydir. Yani anlamiyorum kendisi okumusta ne olmus. Okumayla hersey hallolmuyo iste. Beni küçümsüyor utanmadan.
Ne olursa olsun evini geçindirecek kadar bi adam olamamış ya onun bakışına göre gerisi boş

O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Bilenler vardır eşim 3 aydır işsiz. Issizlik maasi ve tazminatla geçiniyoruz suan. Ben de uzun zamandir bebeğimle gidip gelebileceğim bi is ariyorum kres bebek bakiciligi gibi. Cunku oglumu birakacak kimsem yok bu isler dışında bi ise giremem cunku oglumu da götürebileceğim baska is imkani yok.

Bugün birisiyle görüştüm oglumla gidip gelecegimi söyledim yüz yüze konusalim bi dedi. Yani normalde her aile kabul etmiyor bebekle gidilmesini, kendi bebeklerine yeterince ilgi gösteremem diye. Üstelik ayni mahallede oturuyormusuz yani yol sorunum da olmayacak.

Esime söyledim (ki is aradigimi hep söylüyodum zaten ses etmiyodu ciddiye binince bi tavır aldi hemen)
Ne kadar alacaksin dedi. Konuşmadık ama tahminen 1000 tl falan olur dedim. Neymis ben aptalmisim hic aklım yokmus o paraya çalışacakmışım. Asgari ücret bile değilmiş. Zaten kiloluymusum tip desen sıfırmış görgü desen sıfırmış akıl desen sıfırmış.

Bebegine bakacagim kadin ogretmenmis, bana diyor bak öğretmen olmus sen bi ... olamadın bu saatten sonra da olamazsın.

O kadar üzüldüm ki ondan bu sözleri duyunca kizlar. Ben mi merakliyim bebekle işe gidip gelmeye sanki. Baska bi adam olsa der ki bu kadin kucağında cocukla ailemiz icin işe gidip gelecek, cocukla gidip calismayi göze aliyor der. Bizim icin evimiz icin uğraşmak biseyler yapmak istiyor der takdir eder. Ben hem böyle düşünüpte hem de bu kadar aşağılanmayı hakedecek ne yaptım allah aşkına?

Eşinizin vasfını ve fiziki özelliklerini çok merak ettim doğrusu. Ama şundan eminim ki eşiniz tam bir kereste.

Piskolojik şiddet resmen sizi aşağılıyor, kendisi bi b*k olabildiği için mi işsizmiş şuan? Adam olsa seni kuçağında bebeğinle çalıştırmaz. Şuna bak ya öpüp başına koyacağı yerde küçümsemiş.. Odun.

siz ne dediniz bu yağların üstüne sen ne b.k oldun erkek olup çalışsaydın vs demediniz mi nolur bu kadar sessiz olmayın tamam kavga anında insan bazen istemeden bir şeyler diyebiliyor ama eşiniz haddi aşmanın da ötesine gitmiş umarım cevabını vermişsinizdir

Yanlis olan zaten o kocan olacak cibilliyetsiz evde bos bos otururken senin bebeginle ise gitmen olacakti..cocuga o baksin zaten bisey yapmiyor.. sen git ister 500 e calis ister 1000 e

Kocanız olacak kişilik ziyanina kelimemelerimi israf edemeyeceğim.
Ama size bulduğunuz işle alakalı söyleyeyim, 1000 tl çok çok az.
Birkaç ay önceye kadar 1800 veriyordum 4 gün için.
Bu zamlardan sonra da 2 bin tl yapacaktım eğer bakıcı çalıştırsaydım.
Yaşadığınız yer küçük bir yerdir bilemiyorum ama 1500 tl nin altına asla çalışmayın.

Back
X