- 12 Şubat 2017
- 1.021
- 703
- 43
- 35
- Konu Sahibi Zencefill90
Umarım bakteri ürememiştir. Bi de sucuk sosis salamla aynı yerde satılıyor ya kavurmalar yan yna duruyorHepsi öyle olcak diye birşey yok bozuksa bayatsa etkiler. Geçmiş olsun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Umarım bakteri ürememiştir. Bi de sucuk sosis salamla aynı yerde satılıyor ya kavurmalar yan yna duruyorHepsi öyle olcak diye birşey yok bozuksa bayatsa etkiler. Geçmiş olsun.
Kvurma zaten normlde pismis bisy oluyor benm bildigim. Bosuna aglayip uzme kendini belki boyle daha cok zarar veriyosundur bebise. Ben sucuk yiyodm canim istedkce ama artik rahatsz ediyor diye kestim. Cogu seyi azaltmak zornda kaldimkızlar bu sabah tahlillerim için hastaneye aç gittim. Sonra çıkışta işimiz olduğu için eşimle kahvaltıyı dışarıda yaptık. Canım çok çektiği için menüde görünce dayanamadım kavurmalı kaşarlı tost söyledim. Sonuçta pişmiş bişey kavurma ne zararı olabilir ki falan diye düşündüm. Yani çok da ısıtılmamıştı kaşar bile tam erimemişti. Sonra eve gelince içime kurt düştü. İnternetten baktığımda kavurmanın da sucuk gibi şarküteri ürünü olduğu ve çok iyi pişmesi gerektiği yazıyordu. Listeria bakterisi olabiliyormuş ve bu bakteri bebeğin anne karnında ölmesine yol açıyormuş. Çok üzgünüm 1 saattir ağlıyorum. Kızlar lütfen cevap yazın aranızda hiç hamileyken bu hazır kavurmalardan yiyen oldu mu ?
Pişmiş dondurulmuş ama internette kavurma için de şarkuteri ürünü yazıyor. Zaten hamilelikte dondurulmuş ürünler de yasak değil mi ? Bi de şarkuteri ürünleriyle yan yana satılan bişey sonuçta bulaşma olmaz mı. Niye durduk yere kafamı takiyim ki korkmasam. İshal oldum ve karnım ağrıyor o yüzden zaten bişey olduğunu düşünüyorumKavurma pişmiş ve dondurulmuş gıda çiğ değil yani dert edecek konumu arıyorsun rahatına bak. Güsekmi ağlasakmı alemsin
Pazartesi doktor randevum var söyleyeceğim doktora umarım bişey çıkmaz. Teşekkür ederimDr tahlil yaptır için rahatlasın. Geçmiş olsun
Yooo aynı kavurma işte bi farkı yok ki anlamadım![]()
Ben de normal kavurma gibidir diye güvenerek yemiştim. Yani öyle gözüküyordu. Ama internette araştırınca o da ısıl işlemden geçmiş şarkuteri ürünü görünüyor. Bi de tam pişmemişti bile yani tosttani kaşar bile erimemişti kavurmanın yağları beyaz görünüyordu yani ısınıp erimemiş. Ama dediğim gibi zaten kavurma önceden pişiyo diye güvenip yedim. Sonra listeria bakterisini okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen![]()
Umarım öyledir. Pazartesi doktoruma soracağımDediginiz gibi onceden pismis oldugu icin ben bir sorun olacagini sanmam.
Ah ah siz de bendensiniz iki hafta once yedigim pismemis dolmanin ici uc gundur kafami kurcaliyor dun gece hic uyumadim ben de yarin doktoruma gidicem daha yeni gitmistim ustelik ama napiyim icimi rahatlatmam lazim test yaptiricam doktorumla konusup.siz naptiniz umarim bir sorun yokturUmarım öyledir. Pazartesi doktoruma soracağım
Kıymalı iç miydi ? Tamamen mi çiğdi yoksa az pişmiş miydi ?Ah ah siz de bendensiniz iki hafta once yedigim pismemis dolmanin ici uc gundur kafami kurcaliyor dun gece hic uyumadim ben de yarin doktoruma gidicem daha yeni gitmistim ustelik ama napiyim icimi rahatlatmam lazim test yaptiricam doktorumla konusup.siz naptiniz umarim bir sorun yoktur
Ben bu ara listeria bakterisinden çok korkmaya başladım. Toksoplazmadan daha kötüymüş. Ve yediğimiz herşeyde olabilirmiş. Ve işin kötüsü toksoplazmanın bebeğe geçmeme ihtimali var ama listeria kesin geçiyormuş ve sonucu baya kötü şeyler yazıyor bebeğe en kötü zararı veriyormuş. Aklım çıkıyor o bakteriyi kapıcam diye. Daha da kötüsü hiç belirti vermiyormuş, bebek anne karnında ölünce anlaşılıyormuşbirsey olmaz merak etmeyin nette cok okudum cig kofte yiyenler bile varmis hamileligi boyunca sahte olani degil yani cig etle yapilani doktorlar dikkat edin diyor devamli yemek katki maddesi oldugundan zararli ben cok fazla sosis yerdim mesela toksoplazma bulasir derler bir baktik testlere bagisikligim bile yok demekki cabuk etkileyen seyler degil bu tarz seyler
Pişmemisti malesef tabi icinin malzemesi da olunca kiyma orani azaliyor ama iste sonucta cig.cok arastirdim dondurucuda iki gun beklemis olan et de risk yok yazmislar benimki de dondurucu da beklemisti.ama yine de icim rahat deil yarin sabah doktoruma gidicem ilk isKıymalı iç miydi ? Tamamen mi çiğdi yoksa az pişmiş miydi ?
Ben bundan bişey olacağını sanmam. Bi kere zaten kıyma çok küçük parçalı bişey en kolay pişen şey. Yani pirinç pişmese bile kıyma pişmiştir.Pişmemisti malesef tabi icinin malzemesi da olunca kiyma orani azaliyor ama iste sonucta cig.cok arastirdim dondurucuda iki gun beklemis olan et de risk yok yazmislar benimki de dondurucu da beklemisti.ama yine de icim rahat deil yarin sabah doktoruma gidicem ilk is
Yaparken yedim malesef az pismis falan olsa takmicam hic ama hic pismemisti insallah bir sey olmaz.siz naptiniz gittiniz mi doktoraBen bundan bişey olacağını sanmam. Bi kere zaten kıyma çok küçük parçalı bişey en kolay pişen şey. Yani pirinç pişmese bile kıyma pişmiştir.
Gittim canım ama benim doktorum böyle küçük ihtimaller için test yapmaya bile gerek yok dedi. Ama benim içim hala rahat değil tabiYaparken yedim malesef az pismis falan olsa takmicam hic ama hic pismemisti insallah bir sey olmaz.siz naptiniz gittiniz mi doktora
Canım bilmeden mi yedin çiğ dolma içini peki?Yaparken yedim malesef az pismis falan olsa takmicam hic ama hic pismemisti insallah bir sey olmaz.siz naptiniz gittiniz mi doktora
Bu kadar zararli oldugunu bilmiyordum canim malesef arastirinca ogrendimCanım bilmeden mi yedin çiğ dolma içini peki?