Çok üzgünüm ve ne yapacağımı bilmiyorum

Çocuk motivasyonunun nerden geldiğini anlamış olduk paradan

Maşallah.adam hem sövmüş hem sevmiş

Almanya bizi kıskanıyordu değil mi ( esrar hariç)

Teaaahh bizde burda hesap yapalım ayda mamaya beze kaç tl gider die

Kötü bir annesiniz. Çocuklarınızın esrar içilen bir evde yaşayıp büyümesine sebep oluyorsunuz. Muhtemelen de çocuk parası için de doğurup durmuşsunuz. Hayır zaten bulunduğunuz ülke çocuklar için para veriyor, o adamı boyayıp velayeti alın, tüm yardımları alıp yolunuza bakın. O ülke en azından size bir gelir sağlıyor.
Yok yahu kafa değişmiyor. İsterse dünyanın en gelişmiş ülkesinde doğ, büyü, yaşa. Kendini gelişime açmadığın sürece bu şekilde yaşayıp devam ediyor insanlar.
Ayrıca gerçekten 1 yas ve 6 aylık çocuklar nasil oluyor? Daha çocuklarınızın yaşından da mı bihabersiniz?
Çocuklar umarim elinizden alınır. Gerçi alınsa ne olacak, siz para icin cocuk yapmaya devam edersiniz kuluçka makinesi gibi.

Bosanmak diye bir şey var aklınızda olsun . Ve bulunduğunuz yerde embesil gibi yaşayan kocanız olmadan size imkan yine çok iyi sağlanır.

Zaten çalışmiyormus
Size kocanız değil devlet bakıyor
Bilginiz olsun

Kendiniz etmiş, kendiniz bulmuşsunuz hiç boşuna şikayet etmeyin.
Ayranınız yok içmeye, faytonla gidiyorsunuz s.... misali.
Üzülünecek bir haliniz yok tek masum olan çocuklar.
Yoksa kocanız da siz de ne haliniz varsa görün.

lütfen bana akıl verın siz olsaniz neyapardınız

Korunmakla başlayabilirsin.

Büyük konuşmaktan Allah’a sığınıyorum ama ben böyle evine bakmayan adama dört çocuk doğurmazdım. Eğer mecbur o adamla birlikte kalıyorsam evde huzursuzluk çıkmasın diye diken üstünde otururdum. Çocuklarımın bu kadar uyuyup da çocukluklarını yaşayamamasına dayanamaz onlarla oyunlar oynardım. Devamlı onları motive edici konuşurdum. Çocukların psikolojik durumu da çok kötü belli ki.Ailemle aramdaki meseleyi çözmeye çalışırdım. Bu adam adam olmaz da ayrılamıyorsam araya büyükleri sokar çalışmasını sağlamaya çalışırdım.Kendinizi perişan etmişsiniz çocukların güzel hayat kurabilmesi için çok uğraşın.

Şikayet etse bir şey olur çünkü çocukların bulunduğu yerde esrar kullanmak yasak. Serbest bıraktık, istediğiniz gibi takılın demediler, kuralları var.

Almanya bitik bitik, sakın gelmeyin . Doğurup doğurup devlete baktırıyorsunuz, tabi durmadan ürersiniz. Ahhh sizin gibileri keşke tespit edip sınır dışı etseler.

Şikayet etse bir şey olur çünkü çocukların bulunduğu yerde esrar kullanmak yasak. Serbest bıraktık, istediğiniz gibi takılın demediler, kuralları var.
doğrudur.
evde durmuyor gibi anlamıştım "bütün gün yalnızım" demiş, çocuklarla ilgilenmiyor, diğer odada uyuyor vs. okudum ilk,
siz yazınca fark ettim "arka arkaya sigara gibi sarıyor" dediğine göre görüyor kadın, evde de içiyor herhalde.

bildiğim kadarıyla almanyada 1 sene evleri ayırmadan boşanma da gerçekleşmiyor -gelip burada anlaşmalı boşanmaya ikna olmazsa adam (çifte vatandaşlarsa tabi), ki olacak gibi değil-

yine bildiğim kadarıyla bi sürü de gıda bankası kilise derneği şu bu var yani, çocukları besler (ha ama marketten x marka ürün almak başka gıda bankasından vs. beslemek başka) okullarda form doldurup kırtasiye vs yardımı da alabiliyorsunuz

kısacası bi şekilde bulup buluşturur da sanki kadının derdi ailem yok, eşim esrar içiyor esrarı bıraksa, bizimle ilgilense süper olcak gibisinden
yoksa adam bu sene mi başlamış içmeye şimdiye adar 4 çocuk yapana kadar neredeymiş, insan sormadan edemiyor.

kadın zaten boşanmalıyım, nasıl yapacam demiyor ki? o yüzden şikayet edeyim değil de durumu düzeltebilir miyimi arıyor sanki.

Senin yerinde olsam Almanyadaki kadin derneklerden yardim alirdim. Sana haklarin la ilgili yardim ederler. Bu adami tutmaya devam edecekmisin?

Çocuklara maddi değil manevi olarak üzülmek gerek. Çocuk doğduktan meslek sahibi olana kadar devlet elini çekmiyor üstlerinden. Kreşe yazdırmak istesin mesela, ailenin gelirine göre ödüyorsun. Çok kazanan çok ödüyor az kazanan az. Bunlar gibi 10 senede 4 çocuk yapanların masraflarını 1-2 çocuk yapan düzgün gelirliler ödüyor. Millet mecbur çalışıyor, mecbur vergi ödüyor, mecbur çoluğunun çocuğunun masraflarını karşılıyor ama bir laf etseler ırkçı diye yaftalanıyor. Bu kadın bugün polise veya o bölgeye bakan kamu kurumuna gitse durumu anlatsa hemen aksiyon alınır. Adamı evden uzaklaştırırlar, gıda giysi yardımı yaparlar, çocukların okul durumunu inceler, yardım - kurs vs gerekiyorsa hemen ayarlarlar. Ev adamın mülküyse de kadınla çocukları ayrı bir eve yerleştirirler. Günün sonunda ne oluyor biliyor musunuz, ya kocalarını şikayet etmiyorlar ya da önce şikayet edip sonra da şikayeti geri çekiyorlar. Kadının 9 yaşında kızı bebekleri var, kocası evde esrar içiyor, eve bakmıyor, gıda erzak almıyor... ama buraya soruyor napim diye. Yasal bir şey yaparsa koca gider elden.

Teaaahh bizde burda hesap yapalım ayda mamaya beze kaç tl gider die
Yeni doğan yardimida var ,ihtiyac çok olduğunda bebek için daha fazla yardim .
Büyük çocuklarada okul gezilerini ödüyor ve müzik veya spor ders destekliyor .
Ama evleri maalesef çok küçük ödüyorlar 6 kişi için en fazla 90 metre kare.
Tabi bunlar temel ihtiyaç icin veiliyor ,bu parayla yaşarsin ac kalmazsin ama ne bir restoranta ne bir sinemaya ne bir tatile yeter .

Kocadan ayrılıp okul yaşındakileri Ganztagsschuleye, küçükleri Kindergartene verip çalışacaksınız. Boşanma durumunda ev zaten size kalır. Yalnız anne olarak devlet size destek olur muhtemelen ve bu saçma ilişkiniz bittiğinde ailenizle de aranız düzelir yeniden. Çocukları böyle bi ortamda heba etmeyin!!!

Esrar alıyormuş işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…