Çok Üzgünüm

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Hanımlar 35 günlük bebeğim var. Ne yapsam sütum yetmiyor akşam mama veriyoruz geri .. 4 litre su iciyorum yetmiyor mu acaba.. cok uzuluyorum Bazı kişiler 1 aydan sonra sütüm arttı vs mamayi attık diyorlar Allah aşkına var mı böyle olan bana da verin şu sırrı. ..

Üzülmek neye yarar ki. Önce sakin ol. Hem bütün gün süt veriyormussun gece 1 kere mama veriyormussun yanlış anlamadıysam. Çocuk zaten alıyor süt. Sen stres yaptıkça sütun artmaz aksine azalır. Bende mesela öyle sutlu biri olmadım. Şans biraz da. Allah sağlık versin bebislerimize napalım süt yoksa mecbur verceksin mama

Sağmak ölçüt değil. Sağıyorsan bakıp bakıp ah vah etme.
Günde 5 6 yumurta ağırlığında bez alıyor musun anne sütü ile? Kg alımı nasıldı ilk ay?

Canım gece gündüz emzir.ne kadar çok emerse o kadar çok sütün artacaktır.bunun haricinde hurma ye.dut kurusu incir ve kuru erikden hoşaf yap.bulgur pilavı yeşil mercimek sütü arttırır.benim de azdı sütüm bunları yaptim çoğaldı.tabi başka şeylerin de etkisi var.stresten uzak dur iyi uyu bebek uyuyunca sende uyu ki o kalktığında ona yetecek enerjin olsun.ayrıca uykudayken süt üretimi artar.bol sıvı al.yesilliklerden bolye.protein içerikli şeylerden bol ye..afiyette büyüt InsaAllah.

Ben 1 sene emzirdim sonra sutum oldgu halde biraktim emzirmeyi cok sutum vardi ama psikolojik sebeplerden birakmak zorunda kaldim karadenz bolgesnde yasiyorum burda bir bitki var yemegini yapiyiruz biz ondan cok tuketiyordum o bitki cok sut yapiyor

Mama da verdiğim için iyiydi..
Mama vermeden saatlerce ağlıyor. . Verdiğim an uyuyor

Mama uyutur zaten. Hele ki ilk 40 gün mama yediği anda küt diye uyur.
Bence sütün yetmiyor meselesi değil.
Saatli mi emziriyorsun? Uzun süreli emiyor mu? Sağımdan bahsetmiyorum bak elinle sıktığında dışarı süt geliyor mu? (Daha memen terbiye olmamıştır bu ileride anlam ifade etmez)

Canım bazen olmayınca olmuyor.bende kafama çok takmıştım ilk kızımda,doktorumuz mama verirsen seni emmez dedi.etrafımdaki herkes bişeler söyledi.sütüm çoğalsın diye elimden geleni yaptım ama olmadı üzülme sende. Mama vermekten korkma aç kalmasın bebişin...bol bol emzirmeye çalış ama yetmediği yerde mamayıda vermekten çekinme

Sutu sagmak gogsunuzdeki sut miktari hakkinda bir fikir vermez. Bebeklerin emme seklini hic bir makine taklit edemez. Sutunuzun yeterli oldugunun tek olcutu bebegin kilo alimidir. Mesela oglum yeterli kilo alamadigi icin biz mamaya baslattik. Ama sunu unutmayin mama kullanmak tu kaka bir sey degil. Sonucta eskisi gibi vitaminden yoksun pirinc lapalari gibi de degil, icinde destekleyici bir suru vitamin mineral vs. var. Tabi en iyisi ilk 6 ay yalniz anne sutu ama olmayinca bu da bir alternatif bence. Yapmaniz gereken tek sey sutunuz az olsa bile emzirmeye devam etmek. Cunku ne emerse o kardir.

Unutmadan ekliyim. Sizi emmesini birakmasini istemiyorsaniz mamayi zor akisli biberonlarla verin. Ben nuby zor akisli kullandim. Oglum biberonu ve beni ayirt edemiyordu mesela.

Çok süt demek çok doyacak demek değil.bence senin sütün miktarı iyi..sütün büyük bir kısmı zaten su.önemli olan içindeki besin değeri.çocuğunun doyup doymadigini haftalık kilo artisundan anlayabilirsin.hatırladığım kadarıyla haftada 150 gr ve üstü artış olması gerekiyordu.sen bebeğini haftalık sağlık ocağında tarttir ve sonra dr unla görüş .bol bol emzir.artar InsaAllah

5 saatte 100 - 120 cc arası. Bebeğim 1 aylık yetmiyor. 3 saatte bir 100 İçmesi lazım.
Belki artar diye hastane tipi pompa kiraladim
Gündüz emzirin gece sağın gece yatarken süt hızlı bi şekilde artıyor uyanınca onunla emzirin.

Bol su uyku stressiz olmaya çalışın.Sütünüz yetiyorsa mama vermeyin.

Canım benim öncelikle rabbim bebişini sana bağışlasın. Ama şöyle söyleyeyim emme refleksinden çok bebegin den aldığın duygusal güç sütünü arttırır. Hatta onun için deriz ki anneler çalışıyorsa iş yerinde bebeğinin fotoğrafına bakıp sağsın sütünü.. Neyse sen de sağma bence sağdıkça kafana takarsın süt az diye. Ve evet sütünün artma ihtimali var. Bize de mesela anneler ilk günlerde getirirdi sütü azıcık sonra poşet poşet gelirdi :)) onun kısmetinde kaç damla varsa onu nasip eder inşallah. Bide malt içeceğinin arttırdığını duymuştum. Tabi lactamil ve lohusa şerbetini çoktan denediğini düşünüyorum. Üzme kendini anne sütü veriyorsun sonuçta. Hem azımsanacak kadar değil bence sütün. Az bişey mama takviyesinden bişey olmaz.

Sütüm az dersen ve stres yaparsan olacağı varsa da olmaz. Relax ol ve tam tersini söyle yani sütüm var de devamlı. Bol yeşillik ye. Dere otu çok süt yapar, bulgur pilavı, dut hoşafı ve bol su ama en önemlisi stres yapmayacaksın bu konuda. Ayrıca yorgunluk ta sütü azaltır.

Vücut sütü arz-talep sistemiyle üretir. 5 saatte bir 100-120 ml olmaz. En az 3 saatte bir sağmanız veya emzirmeniz lazım çoğaltmak için. Yani memeyi uyarmanız lazım. Meme uyarılmıyorsa ne yerseniz yiyin, ne kadar su içerseniz için süt artmaz. Gece ve gündüz 3 saatte bir sağın veya emzirin.

Ben uyuyup uyandığımda süt gelmiş,göğsüm dolmuş olurdu,bol bol uyuyup dinlenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…