Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben melek olduğumu asla iddia etmedim.

Sosyal hizmetlere basvurulsaydi hemen koruyucu aile olunurdu tezine nereden vardiniz.

Aninda biri bir tarafa diğeri diğer tarafa verilirdi.

Evet sahip çıkmadılar. Ciksaydilar neden iki çocuk sahibiyken ve maddi olarak çok zorlanirken , sahip çıkan bir babayigit gorupte teslim etmeyeyim ki.

Şimdi sizin yeğeniniz, kuzeniniz öksüz ve yetim kalsa sahip çıkar misiniz bir ömür boyu. Üstelik özel melek varken kardeşlerin arasında.

Yok mu sizin gibi insanlar , neden sasiriyorsunuz ?

Varken herkes var, yokken herkes kayboluyor ortalıktan.

Annelerinin mezar taşını,mezarını bile benle eşim ordurduk , ne akrabasından söz ediyorsunuz ?
Hic kendini aciklamaya calisma bence, keske herkes senin gonlune sahip olsa, seni biliyorum forumdan ama bu konuyu simdi gordum, dunya senin gibilerle guzel ve yasamak boyle insanlarla katlanilir hale geliyo, buna inan, hic canini da uzme, dilerim o kuzular da iyidir, sen de uzulme lutfen

Bu konuyu daha önce görmüştüm yazmış miydim hatırlamıyorum ama. Cidden yorumlara çok şaşırdım. Konu sahibi iyi olabilir melek olabilir ona bir şey demiyorum ama iki tane çocuğu polise vs haber vermeden götürmek size nasıl normal geliyor. Bu mahalle ne kadar birbirini tanışa da hiç mı yeni taşınan vs olmuyor. Nasıl yani kimse haber vermez şöyle şöyle diye. Sizler böyle bir şey görseniz haber vermez misiniz? Ya komşuyu tanıyoruz mu dersiniz. O çocuklara bir şey olsa bir şey yapsa vicdanınız nasıl rahat eder. Yani niyet önemli değil ki yanlış bir şey bu. O zaman böyle durumda biz iyi insaniz ya deyip alalım eve hepimiz. Bunu normal görenler hiç haber izlemiyor sanırım. Hadi haberi geçtim gözünle görmediğin setler de. Hayatta hiç kazık da yememiş herhalde. Hiç tanıdığını sandığı insan başka türlü biri de çıkmamış sanırım. Yine dedigim gibi konu sahibinin iyi olmasına bir şey dedigim yok. O da çocukların şansına oyle olmuş..diğer türlüsünü düşünemiyorum.

Bu konuyu daha önce görmüştüm yazmış miydim hatırlamıyorum ama. Cidden yorumlara çok şaşırdım. Konu sahibi iyi olabilir melek olabilir ona bir şey demiyorum ama iki tane çocuğu polise vs haber vermeden götürmek size nasıl normal geliyor. Bu mahalle ne kadar birbirini tanışa da hiç mı yeni taşınan vs olmuyor. Nasıl yani kimse haber vermez şöyle şöyle diye. Sizler böyle bir şey görseniz haber vermez misiniz? Ya komşuyu tanıyoruz mu dersiniz. O çocuklara bir şey olsa bir şey yapsa vicdanınız nasıl rahat eder. Yani niyet önemli değil ki yanlış bir şey bu. O zaman böyle durumda biz iyi insaniz ya deyip alalım eve hepimiz. Bunu normal görenler hiç haber izlemiyor sanırım. Hadi haberi geçtim gözünle görmediğin setler de. Hayatta hiç kazık da yememiş herhalde. Hiç tanıdığını sandığı insan başka türlü biri de çıkmamış sanırım. Yine dedigim gibi konu sahibinin iyi olmasına bir şey dedigim yok. O da çocukların şansına oyle olmuş..diğer türlüsünü düşünemiyorum.
Bu saflik degil de tam tersi, haberlerde devlet korumasi altinda ki yetimhanelerde, darulacezelerde yasanan dramlari, dayaklari, bazen tecavuzleri,oturup haberlerde fazlaca seyretmekten kaynakli aslinda, sokagimda baktigim kediyi kopegi bile barinaga yollamaya korkarim, hayvanlar acliktan birbirini paraliyo, elbette istisnalari var, ama bi nefes alsinlar, cok buyuk bi acinin ustune, azicik bile gonulleri iyilesmeden yeni yaralar acilmasin istemis, belki ben de oyle hissederdim,sanki anasinin koynundan, ya da sokak sokak gozyaslari icinde cocuklarini arayan babadan, akrabalardan alip da saklamis gibi konusmayin. Herseyi devletten beklemeyin diyolar ya, beklememis iste,, sapik, manyak da degil,niye bukadar rahatsiz oluyosunuz ben de onu anlamiyorum.

Burokrasi bazen cok agir isliyo, koruyucu aileye gitmeleri ne kadar surerdi belli degil, baba ortada yok, anne olmus, covugunuz var mi bilmem ama benim cocugum bu duruma dusse dilerim yetimhaneye yerine boyle gonulden sevecek birileri ciksin karsisina, ayrica sistem o kadar mukemmelse, polis, okul, devlet bu cocuklarin basina ne geldigini nerde olduklarini takio etsin bi zahmet. Almanyada olsa polis zirt kapiya dikilir, burda nerdeler?

Bir yere goturmermedim, sadece kat değiştik. O apartmanda herkes herkesi yıllardır tanıyordu. 20 , 30 yıllık komşuluk vardı aralarında, ben sonradan tasindim, evlendikten sonra.

Anne babası olan/ olmayan kaç çocuk sokaklarda yalnız başına yaşıyor biliyorsunuz .

Hergun sosyal esirgemeden bir çocuk kaçıyor .

Burada iki melek var , iyi yıllar geçirmiş. Siz sadece ben yazdım diye haberdar oldunuz , ne kadar çok böyle ailesi vefat edip bir yere sığınan çocuk var biliyor musunuz ?

Kötü insan zaten her yerde . Çocukları isteseler bir şekilde alıyorlar , yok ediyorlar bu dünyadan. Hangi birine kim engel olabiliyor ?

Burokrasi bazen cok agir isliyo, koruyucu aileye gitmeleri ne kadar surerdi belli degil, baba ortada yok, anne olmus, covugunuz var mi bilmem ama benim cocugum bu duruma dusse dilerim yetimhaneye yerine boyle gonulden sevecek birileri ciksin karsisina, ayrica sistem o kadar mukemmelse, polis, okul, devlet bu cocuklarin basina ne geldigini nerde olduklarini takio etsin bi zahmet. Almanyada olsa polis zirt kapiya dikilir, burda nerdeler?

Bende merhametli insanlara denk gelsinler diye dilerim hep. Uzaktan her şey çok kolay görünüyor ancak oralar öyle değil işte , taş duvar her yer.

Bu konuya girmeyelim de , yasakmış bu şekilde ki yazismalar ? Siyasi konuşmaya giriyor diye.

Teşekkür ederim. 🌷

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X