• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haber salmayi biliyorsunuz fakat polise basvurmayi mi degil?

Bu çocuklarin hiçmi teyzesi, amcasi halasi dayisi yoktu? Iki tarafinda anne babasi yok su tesadüfe bak. Ama onun yani sira hiç yakin akrabadanda kimse yok nasil oluyorsa.

Kadinin akrabalarina nasil haber saldiniz? Nerden biliyorsunuz akrabalarini, numaralarini?

Basta yaptiginiz sadece hata bile degil. O cocuklarin hayati iyicene alt üst oldu. En basit gereken kurumlara, devlete basvursaydiniz, simdi baba ile bu kadar zorlu bir süreç olmazdi.

KI bunlari diyorum ama halen inanmiyorum gerçekligine. Cilingir çagiriliyor, polis gelmiyormu? Apartman ahalesi birsey demiyormu o cocuklari birden aldin? Ve 3 yasindaki cocuga nasil otizm teshisi konuluyor? Benim bildigim o yasta o teshis konulmasinin çok zor oldugu.

Bir olaya nasıl böyle duz mantık bakabiliyorsunuz?
Suc kimsenin degil suc benim bu konu acilali 2 yil oldu farkinda mısın? Ben de çocukları merak edip buraya yazdım ama sizin gibi bilmeden konulari bu şekilde yerden yere vuran insanları görünce keske hic yazmasaydim dedim.
Konu sahibi sizin sorularinizin hepsini cevaplamis. Zaten baba cocuklari görüyor o da razı bu duruma. size ne oluyor böyle alevlendiniz?
Konuyu en bastan buraya kadar okuyun oyle yazin .
Tebrik edilesi insanları da incitme huyunuzdan vazgeçin. Dünyada sadece kötüler yasamiyor bu da biline...

Ee o zaman herkes ortada kalan çocuklari evine alsin. Sen iyimisin? Bu alanen cocuk kaçirmadir. Niye devlete bildirilmedi? Koruyucu aile olabilirlerdi. Yasal süreci baslatip, evlatlik alabilirlerdi,.. Bu resmen cocuk kaçirmaktir ya. Bunlar düsünülemeycek seylerde degil. Atom parçalanmiyor. Ilk düsünülmesi gereken sey hatta.

Ki gerçekse. Yani o kadar tesadüf ki bu cocuklarin hiç ama hiç ne halasi, teyzesi ne bilim nesi olmamasi. Bunun üstüne babada kaçip gitmis. Cocuklar yanliz kalmis ama baba halen sifir. Ama ne hikmetse konu sahibi orda tek melek olarak bu çocuklarini evine aliyor!

Adam güya bir kadina para veriyor, almanyada evlenmek için. Sonra kadin ile ayriliyor. Ya zaten Almanya zor bir ülke giris yapmak için, dil sinavina girmen lazim. Onca parayi bas bide, sonra ayril. Sonra 2 yil sonra gel cocuklari iste bak. Cocuklari isteyen, 2 yil önce isterdi. Sonra baba geliyor, bir iki yil babalik yapiyor, konu sahibide diyor ki "iyi babalik yapiyor" sonra tekrar arada 1-2 ay cocuklar konu sahibinde kaliyor. Sonra bide "en azindan cocuklarin temelleri saglam oldu" deniliyor. Yav neresi saglam. Bir burda bir ordalar ki eger dogruysa.

Hikayede birçok bozukluklar var, ben açikçasi inanmiyorum. Inanmakta istemiyorum böyle bir ihtimalin olmasina.

Bir siz akıllisiniz sanırım pehh...(ironi)

Amin. Inşallah vicdanı sızlarda , bu anlamsız acıtan yasaktan vazgeçse.

Kanın değil akraban değil, bir gün unutur gidersin olur biter diyor bana.

Insan illa kanını mı sever , çok bağlanır ? Bunu anlamak neden bu kadar zor :KK43:

Ben gerçekten yavrularımı çok çok çok cook seviyorum, çok özlüyorum , çok merak ediyorum.

Annelerin evlatlarına emeği tartışılmaz. Ama anneler evlatlarının her şeyi bilir. Şifreleri annelerindedir çocukların. Kendi evladını büyütmek daha kolaydır başkasının evladını büyütmekten.

Her şeyden önce büyük emanet , sorumluluktur. Asla kızamazsın.
Hiç bir şeylerini bilmezsin. Neye güler neye kızarlar , ne yer ne içerler , ilaçları var mi, hassasiyetleri nedir bilmezsin.
Çok emek harcadım o noktaları yakalarken.
Üstelik ikisi de çok yaralı ve ürkekti.

Yani çok emeğim var üstlerinde , çok bağlandım , çok seviyorum.

Bunu anlamak neden zor ? :KK43::KK43:

Hani beni geçtim, onlara nasıl kıyıyor :KK43:

Konuyu okurken tam da bunu dusunuyordum..siz cocuklara cok baglandiniz ama asil cocuklar size baglandi. cocuklar sizi goremediginde tekrar bir travma yasarlar diyordum ki yasanmis.. sosyal hizmetlere bildirseydiniz o surece alisacaklardi belki. Babanin isini kolaylastirmis gibi olmussunuz.. Simdiki durumda sosyal hizmetler devreye girerse cocuklar icin bu sefer daha kotu bir yikim olacak :KK43:

Eeee orali olmamislar. Herkes yegenini seviyor ama 2 cocugu eve getirip bakmak istemiyor hele ki evde kendi cocugun da varsa. 2 kendi cocugun, 2 yegenin 4 cocuga maddi manevi bakmaya herkesin gozu yer mi zannedioyrsunuz?

baba cikmis gitmis iste bir kadinin pesine beni unutun demis terk etmis cocuklari. Cocuklar yetimhaneye duserdi, o kadar. Baba istememis ki cocuklari.

Cenazeyede kimse gelmemis. Yani bu sadece "cocuklari istemiyordu" olayi degil ki. Kimse cenazeye gelmemis, bu nasil oluyor? Konu sahibi akrabalarini nereden biliyor komsunun? Niye polise danismadilar? Polis akrabalari hepsini bilmeli?

Niye yasal süreç baslatilmadi? Bu ne kadar korkunç oldugunun farkindamisin? O sekilde herkes cocuk alir. Konu sahibinin burda anlattigini biliyoruz sadece. O cocuklara kötü davransa, anlatcakmi sanki? Yasal olarak o cocuklar hiçbir yerde. Velileri yok, birseyi yok. Hasta olsa, okulu felan ne oluyor saniyorsun? Bu kadar kolay olmamali rasgele cocuk eve almayi!

Ki konu sahibi daha önce yazmisti, adam kadinin pesine gitmedigini. Sirf pasaport için kadina para verip, almanyaya gittigini. Sana mantikli geliyormu? Adamin onca para basip almanyaya gitmesi sonra 2 yil sonra geri gelmesi? Cocuklar mecburen yetimhaneye düsmezdi ki. Önce yasal yollari takip edilirdi, gerekirse koruyucu aile olurlardi ve o süreçte polis ile haber salinirdi akrabalara.

Diyorum ya ne hikmetse konu sahibi melek, ama o cocuklarin TUM ailesinin kalbi tastan. Tekrar bu konuyu inandirici bulmuyorum ve umarim gerçek degildir.

Bir olaya nasıl böyle duz mantık bakabiliyorsunuz?
Suc kimsenin degil suc benim bu konu acilali 2 yil oldu farkinda mısın? Ben de çocukları merak edip buraya yazdım ama sizin gibi bilmeden konulari bu şekilde yerden yere vuran insanları görünce keske hic yazmasaydim dedim.
Konu sahibi sizin sorularinizin hepsini cevaplamis. Zaten baba cocuklari görüyor o da razı bu duruma. size ne oluyor böyle alevlendiniz?
Konuyu en bastan buraya kadar okuyun oyle yazin .
Tebrik edilesi insanları da incitme huyunuzdan vazgeçin. Dünyada sadece kötüler yasamiyor bu da biline...

Asil sana ne oluyor? Kimseye güvenme derim ben. Kimseyi savunma, halen sanal bir ortam burasi.
Tebrik edilesi bir olay degil bu. Bu olay dogru ise, kadin resmen cocuklari alip ve ne devlete ne baska bir yere basvurmadi, sakladi. Allasen bunun neresi mantikli? Bunun neresi tebrik edilesi?

Ha her yere basvurup, korumaci aile olup hatta cocuklari gerçekten evlatlik alsalardi evet bende tebrik ederim. Ancak film senaryosu gibi olay. Ne hikmetse tek iyi konu sahibi, hikayedeki diger karakterer HEPSI kötü ama. Evet ben gerçekligini sorgularim. Gerçek degil çünkü.

Oldu bitti gittiler nazlı. Detaylar şuan için sadece yorar beni, yeterince iyi hissetmiyorum kendimi zaten.

Bu yaşadıklarım doğru ya da yanlış ne fark eder ki, netice kötü olmadı çocuklar için.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Aa zamaninda baska bir üyede benim sorulari sormus ama cevap vermemissin. Niyese sasirmadim hiç..

Asil sana ne oluyor? Kimseye güvenme derim ben. Kimseyi savunma, halen sanal bir ortam burasi.
Tebrik edilesi bir olay degil bu. Bu olay dogru ise, kadin resmen cocuklari alip ve ne devlete ne baska bir yere basvurmadi, sakladi. Allasen bunun neresi mantikli? Bunun neresi tebrik edilesi?

Ha her yere basvurup, korumaci aile olup hatta cocuklari gerçekten evlatlik alsalardi evet bende tebrik ederim. Ancak film senaryosu gibi olay. Ne hikmetse tek iyi konu sahibi, hikayedeki diger karakterer HEPSI kötü ama. Evet ben gerçekligini sorgularim. Gerçek degil çünkü.
Ben konu sahibini ozelden de taniyorum tartisma bitmistir benim için. Siz de uzaktan bu kadar önyargılı olmayın. Hic bir şey sanıldığı kadar kolay aşamalardan geçmiyor.
Konu sahibine gelince evet dünyada bulunan kanatsiz meleklerden.

Ben konu sahibini ozelden de taniyorum tartisma bitmistir benim için. Siz de uzaktan bu kadar önyargılı olmayın. Hic bir şey sanıldığı kadar kolay aşamalardan geçmiyor.
Konu sahibine gelince evet dünyada bulunan kanatsiz meleklerden.

Aa özeldenmi taniyorsun? Hiç gördünmü konu sahibini? O cocuklari gördünmü?

Zamaninda baska bir üyede benim sorularimin aynisini sormus ve cevap bile vermedi konu sahibi. Demek ki kuskularimda hakliyim.

Aa özeldenmi taniyorsun? Hiç gördünmü konu sahibini? O cocuklari gördünmü?

Zamaninda baska bir üyede benim sorularimin aynisini sormus ve cevap bile vermedi konu sahibi. Demek ki kuskularimda hakliyim.
egoni tatmin etmeyeceğim. By

Egom tatmin olmuyor ki. Bence bir daha, madem konu sahibini özel taniyorsun! Cocuklarin akibetini bilmek istiyorsan, özelden sorabilirsin canim :)

Özelim çoğu zaman kapalı oluyor.

Buraya herşeyi rahatça yazamadım O dönem . Siyasi yoruma giriyor diye uyarı geldi.

Forumda en aklı başında bulduğum üyelerin başındasınız. Üzüntünüz yetmezmiş gibi burda da bazı üyeler üzerinize gelmis. Tertemiz kalbiniz olduğundan şüphem yok. Ömür boyu ayrılmazsınız umarim.

Özelim çoğu zaman kapalı oluyor.

Buraya herşeyi rahatça yazamadım O dönem . Siyasi yoruma giriyor diye uyarı geldi.

Ilginç herseyi yaziyorsun. Cocuklarin yasi, adam ile sohbetleriniz. Adamin Almanyaya gitmesi, kadinin hangi sekilde vefat etmesi, kizlarin akibeti,..

Ama nasil oluyorda 2 yil hiç bir devlet yada resmi kuruma basvurmadiniz? gibi sorulara cevap veremiyorsun cünkü siyasete giriyor öyle mi?

Ve "özelden taniyorum" cümlesi "sadece sanaldan degil, gerçektenden taniyorum" demektir. Özel mesaj ile alakasi yok. Olmamali, zira özel mesaj yollansa bile hala o kisiyi tanimiyorsun, hala sanal ortam degilmi? :işsiz:

Neyse benden bu kadar. Halen inanmiyorum konuyu. Cevap vermemen destekliyor bu durumu. Iyi forumlar.

Tebrik edilesi bir olay degil bu. Bu olay dogru ise, kadin resmen cocuklari alip ve ne devlete ne baska bir yere basvurmadi, sakladi. A
Ilginç herseyi yaziyorsun. Cocuklarin yasi, adam ile sohbetleriniz. Adamin Almanyaya gitmesi, kadinin hangi sekilde vefat etmesi, kizlarin akibeti,..

Ama nasil oluyorda 2 yil hiç bir devlet yada resmi kuruma basvurmadiniz? gibi sorulara cevap veremiyorsun cünkü siyasete giriyor öyle mi?

Ve "özelden taniyorum" cümlesi "sadece sanaldan degil, gerçektenden taniyorum" demektir. Özel mesaj ile alakasi yok. Olmamali, zira özel mesaj yollansa bile hala o kisiyi tanimiyorsun, hala sanal ortam degilmi? :işsiz:

Neyse benden bu kadar. Halen inanmiyorum konuyu. Cevap vermemen destekliyor bu durumu. Iyi forumlar.

Dediğim gibi inanıp inanmamanizin benim için hiç bir karı yok. Bana bir faydasi var mı siz soyleyin?

Para mı topladım, destek mi aldım, ne işime yarıyor ?

Kalbiniz ne kadarını gördüyse o kadarına inanırsınız.

Ayrıca o soruların çoğu zaten cevaplandı. Bir kaç yorum okuyunca hakim olunmuyor konuya.

Kendime yakın hissettiklerime de özelden yazmıştım.

Buna ben değil forum sahipleri karar veriyor ayrıca.

Bugün ile dusunseydim zaten o kadar detaya da girmezdim. Olayın sıcak kalbiyle yazdım.

İnanmadiginizi zaten yazdiniz , tekrar tekrar yazmak sizi mutlu ediyorsa yine yazın. Benim için sorun yok.

Konuyu okurken tam da bunu dusunuyordum..siz cocuklara cok baglandiniz ama asil cocuklar size baglandi. cocuklar sizi goremediginde tekrar bir travma yasarlar diyordum ki yasanmis.. sosyal hizmetlere bildirseydiniz o surece alisacaklardi belki. Babanin isini kolaylastirmis gibi olmussunuz.. Simdiki durumda sosyal hizmetler devreye girerse cocuklar icin bu sefer daha kotu bir yikim olacak :KK43:

Hayır yıkım olmadı. Gayet mutlular. Evet gorusemedigimiz o dönem mutsuzluk oldu hepimiz için ancak sağlıklı bir şekilde atlattık şükür.

Ruh sağlığı olarak çok sağlam çocuklar onlar. Bunun için her türlü desteği başından beri hep aldım.

Sosyal hizmetler neden devreye girsin, babaları başlarında.

Haber salmayi biliyorsunuz fakat polise basvurmayi mi degil?

Bu çocuklarin hiçmi teyzesi, amcasi halasi dayisi yoktu? Iki tarafinda anne babasi yok su tesadüfe bak. Ama onun yani sira hiç yakin akrabadanda kimse yok nasil oluyorsa.

Kadinin akrabalarina nasil haber saldiniz? Nerden biliyorsunuz akrabalarini, numaralarini?

Basta yaptiginiz sadece hata bile degil. O cocuklarin hayati iyicene alt üst oldu. En basit gereken kurumlara, devlete basvursaydiniz, simdi baba ile bu kadar zorlu bir süreç olmazdi.

KI bunlari diyorum ama halen inanmiyorum gerçekligine. Cilingir çagiriliyor, polis gelmiyormu? Apartman ahalesi birsey demiyormu o cocuklari birden aldin? Ve 3 yasindaki cocuga nasil otizm teshisi konuluyor? Benim bildigim o yasta o teshis konulmasinin çok zor oldugu.

Bilmekle olmuyor o işler. 1 yaşındaki cocuklara bile teşhis konuyor. Otizm üstünden yürümeyin incitici oluyor.

Basvurmadim çünkü basvurmadim. Bunun sebeplerini anlattım yillar önce.

Orası bir mahalle , herkes herkesi tanıyor.

Hayır akrabaları yok demedim, kimse sahip çıkmadı dedim.

İki yetim insanın bir arada olması tesadufse fazla pembe bir dünya da yaşıyorsunuz.

O nasil oluyor? Kim o evin kirasini ödüyor? Babasimi? Yoksa siz ekstradan kiradami ödüyorsunuz? Ki sadece kirada yok, suyu elektrigi, gazi. Cocuklar o evde tekmi kaliyorlarda?

Hayır , babaları ve bakicilariyla. Hergun gidip gelen yardımcı ve haftada 3 gün giden / gelen oyun ablaları var özel eğitim almış.

Kira falan yok, ev kendisinin.

Polis konusunda da bu 5 yılda bir çok konu yaşandı zaten.

Bazı davalarda sürüyor.

Samimi olduğunuza inansaydim yazardım özelden size. Gerek duymuyorum.

Cenazeyede kimse gelmemis. Yani bu sadece "cocuklari istemiyordu" olayi degil ki. Kimse cenazeye gelmemis, bu nasil oluyor? Konu sahibi akrabalarini nereden biliyor komsunun? Niye polise danismadilar? Polis akrabalari hepsini bilmeli?

Niye yasal süreç baslatilmadi? Bu ne kadar korkunç oldugunun farkindamisin? O sekilde herkes cocuk alir. Konu sahibinin burda anlattigini biliyoruz sadece. O cocuklara kötü davransa, anlatcakmi sanki? Yasal olarak o cocuklar hiçbir yerde. Velileri yok, birseyi yok. Hasta olsa, okulu felan ne oluyor saniyorsun? Bu kadar kolay olmamali rasgele cocuk eve almayi!

Ki konu sahibi daha önce yazmisti, adam kadinin pesine gitmedigini. Sirf pasaport için kadina para verip, almanyaya gittigini. Sana mantikli geliyormu? Adamin onca para basip almanyaya gitmesi sonra 2 yil sonra geri gelmesi? Cocuklar mecburen yetimhaneye düsmezdi ki. Önce yasal yollari takip edilirdi, gerekirse koruyucu aile olurlardi ve o süreçte polis ile haber salinirdi akrabalara.

Diyorum ya ne hikmetse konu sahibi melek, ama o cocuklarin TUM ailesinin kalbi tastan. Tekrar bu konuyu inandirici bulmuyorum ve umarim gerçek degildir.

Ben melek olduğumu asla iddia etmedim.

Sosyal hizmetlere basvurulsaydi hemen koruyucu aile olunurdu tezine nereden vardiniz.

Aninda biri bir tarafa diğeri diğer tarafa verilirdi.

Evet sahip çıkmadılar. Ciksaydilar neden iki çocuk sahibiyken ve maddi olarak çok zorlanirken , sahip çıkan bir babayigit gorupte teslim etmeyeyim ki.

Şimdi sizin yeğeniniz, kuzeniniz öksüz ve yetim kalsa sahip çıkar misiniz bir ömür boyu. Üstelik özel melek varken kardeşlerin arasında.

Yok mu sizin gibi insanlar , neden sasiriyorsunuz ?

Varken herkes var, yokken herkes kayboluyor ortalıktan.

Annelerinin mezar taşını,mezarını bile benle eşim ordurduk , ne akrabasından söz ediyorsunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X