- 29 Eylül 2014
- 9.670
- 19.900
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sen ne güzel bir kadınsın Birsen.2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.
Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.
Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.
Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki ..iki sene geçti üzerinden.
Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.
Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben
Hiçbir çaresi yokmuş..
Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
Bu şekilde dava açmaya anneanne, teyze vb gibi olsaydı hakkı olabilir di, 2 yıl kendide devlet kontrolu dışında çocukları bulundurdugu için buda suç ve böyle bir davada hiç şansı olamaz benceTek avukat değil, birkaç avukat ile görüşün; birinin göremediğini diğeri görebilir, bir yol bulunabilir bakıcı aile gibi.
Babasının 2 senedir arayıp sormadığına, annelerinin vefatında bile gelmediğine tüm komşularınız, yakın çevre şahitlik yapacaktır eminim. Anaokulu-kreş vb. yerlerden belgelerinizi, şahitlerinizi toplayın. Çocukların masrafları, bakımı vb. koşulsuz 2 senedir sizde olduklarını ve iyi bakıldıklarını gösterin. Bir yandan da babasının sorumsuzlukları, ihmalleri üzerine delil toplamaya bakılsın.
Muhtemelen baba illa çocukları almayı kafaya koyduysa, size şu zamana kadarki masraflarınızı ödemeyi talep ederek, çocuklara iyi bir yaşam sağlayacağı ispatına gidecektir. Eh öz baba olduğu için haliyle hukuk ondan yana. Ama şahitlerle çocuklarına sorumsuz davrandığı, ihmal ettiği, tehlikeye attığı üzerinden giderseniz, bir şansınız olabilir.
Hayırlısı olsun diyorum. Kalbiniz ne güzel. İyi ki varsınız.
konu sahibi cani bir insan olsa buraya gelip neden konu acıp bir çare arasın yahu ? cani insan o cocuklara yapacagını yapardı zaten. konu sahibinn yaptıgı doğru birşey demiyorum o konuda haklısınızHiç kırıcı değilim gayet düz uslupla yazıyorum,, içimden geldiği gibi..konu sahibinin gerçekleri yüzüne çarpması onun açısından dahada iyi olur, nitekim 2 yıl devlet tarafından bildirilmeyen kayıp çocuklar.. Ayrıca yeni üye değil demişsiniz burada hepimiz sanalız, malumunuz bu devirde aile ve akrabalardan bile neler çıkarken ben buradaki sanal eski üyeyemi güveneceğim. İyi yürekli görünebilir ama gerçekten kim oldugunu kim bilebilir belkide bir cani olamazmı yani? Kırıcı değilim gerçekçiyim sadece..
Beni aradılar .. Söyleyelim mi dediler.
Hickiriktan boğularak , söyleyin dedim.
Keşke imkanım olsa kacirabilsem.. ama yüzleşmek zorundayım.
Ah nasıl ayrılacağım ben ama ya.. Ciğerim yanıyor..
Bu şekilde dava açmaya anneanne, teyze vb gibi olsaydı hakkı olabilir di, 2 yıl kendide devlet kontrolu dışında çocukları bulundurdugu için buda suç ve böyle bir davada hiç şansı olamaz bence
Yani bilemiyorum ama sanki babaları çocukları yurtdışına götürüp oradan çocuk başına alınan para varya ondan yararlanmak istiyor gibi geldi.Yani bakacağından değilde çıkar için sanki.
Yani bilemiyorum ama sanki babaları çocukları yurtdışına götürüp oradan çocuk başına alınan para varya ondan yararlanmak istiyor gibi geldi.Yani bakacağından değilde çıkar için sanki.
babası ile hala evli miydi
evli değil iseler bu dediğiniz biraz ütopik olur zira nüfusa ölüm kaydı düştüğü ve babaları da olmadığı için anında kayyım davası açılıyor
hala evli iseler velayetleri babada göründüğü için devletin haberdar olmaması olağan
lakin size bu durumda verilecek çok iç açıcı haberler yok zira adam çocukları alır ve istediği yere gider
kolay kolay da size verecek mahkeme bulamazsınız
ama umarım küçük bir yerde yaşıyorsunuzdur
bir avukat bulup adam sizi bulmadan hukuki çareler arayın en azından tedbir kararı almaya çalışın bir dosyada
Benim de ciğerim yandıHaklısın. Haber vermeliydim.
Ailemde çoğu insan bu konuda çok üstüme geldi.
Haber verdik babasına. Istemiyorum dedi. Cenazeyi bile kendi imkanlarimizla kaldırdık.
Kimse gelmedi.
Sonra bu yavrular bende kalmaya başladı.
Biraz geçsin, şunu yesinler, dur şuraya götüreyim diye diye..
Oysa o zaman maddi manevi imkanlarım.
çok kısıtlıydı. Gece sabahlara kadar ek iş yapmaya başladım.
Biraz mutlu edeyim haber vereceğim diye ..
Sonra Birgün kız olan büyüğü , " anne abla " dedi bana ..
Uzun uzun anlatamıyorum. Ciğerim yanıyor..
Yakınları devreye sokarak sağlanabilir belki, yani teyze, anneanne... Vefat eden annesi yakınları aracılığıyla, bakımını üstlenerek çocukların kalma şansı olabilir.
Yoksa direkt vermezler tabi. Doğru.
Evlilerdi. Birden bire çekip gitmiş. Gece onlar uyurken mektup bırakmış ve çıkıp gitmiş.
Bir kaç hafta sonrada anne vefat etti.
Yakınları çok duyarsız. Cenazeyi , tüm masrafları eşimle ustlendik. Istedigimiz sadece bir kaç akrabası gelsin diye haber sanmaktı. Gelmedi kimse.
Dede vefat etmiş. Üvey babaannesi yaşıyormuş duydugumuza göre.