- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
çocuklar büyüdükçe dertleri farklılaşacak
şuan küçükken çok iyi büyüyen başka olacak
babaları muhtemelen çok pişman oldu
arıyor
bence babalarına verin çocukları
Zaten vermek zorundayım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çocuklar büyüdükçe dertleri farklılaşacak
şuan küçükken çok iyi büyüyen başka olacak
babaları muhtemelen çok pişman oldu
arıyor
bence babalarına verin çocukları
Yasal olarak koruyucu aile bile olsaniz babalari istediginde geri verilecekti.Zaten vermek zorundayım![]()
konu sahibi siz iyi niyetlisiniz bunda herkes hemfikir burada tamam.
ama ne haberler çıkıyor,öz çocuklarına insanlar neler yapıyor,bu çocuklar 2 yıldır sizle birlikteyse hiç mi ailenize karışmadı hiç mi kimse görmedi? ben zan altında bırakmak istemem ama bu çocukların başına sizin akrabanız olup kötü niyetli olan biri tarafından bir iş gelse ne yapacaktınız? inançlısınız sanıyorum bunun vebali daha büyük olur bence yanlış düşünüyorsam aydınlatın.
bu çocuklar 2 senede hiç mi hasta olmadı hastaneye gitmedi,sigortaları noldu,tedavi ücretini benim bildiğim kafasına göre yatıramaz ailesi olmalı eğer devlet hastanesine götürdüyseniz ne oldu bu durumlar? baba yok anne ölmüş bu çocuklar sahipsiz görünüyor. okula başlayacak olsalar ne olacaktı?
büyük olan özel bir yavru diyorsunuz. bu özel yavru için ne yaptınız? siz çalışıyor musunuz yoksa bakıcıları mı var? eğer o çocukları sosyal hizmetlere teslim etseydiniz büyük olan özel çocuk da bence daha iyi imkanlarda yetişirdi. gider görürdünüz evinizde uygun ortam varsa zaten alırdınız.
ben yapıcı olamıyorum kusuruma bakılmasın. iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ama bu derece amatör ve kurallardan,hukuktan bağımsız hareket etmek için çocuk falan olmanız lazım.
babaları ortaya çıkınca çocukları isterse verin. değilse de yerinizde olsam ben babalarına ulaşırdım. Hukuki olarak bu çocukların sizde kalma hakkı yoksa buradan bir kişinin şikayeti ile bile elinizden alınabilir. ki çocukların ne şartlarda bakıldığını bilmiyoruz.
Iki çocuğunda bütün özel bakımı yapılıyor.
Iyi bakilmayan çocuklar olsa baba geldi diye duyduğumda sevinirim.
Inanin kelimelerim zor çıkıyor artık.
Onlar iyi ve mutlular.
Her şeyden de çocuk diliyle haberdarlar.
Niyetim vermemek değil zaten, onları isteyen bir babadan ayırmaya hakkım yok.
ben sizin iyi niyetinizden şüphe etmedim muhakkak elinizden geleni yapıyorsunuz ama özel bir çocuk diyorsunuz ona kat be kat daha fazla ilgi gerekir. eğer siz bakmayıp bakıcıya bırakıyorsanız bu da sorumsuzluk zaten sizin olmayan bir çocuğu başkasına emanet ediyorsunuz. iyi niyetli olduğunuz için ben fazla konuşmak istemiyorum ama tutar dalı yok konunun.
hastane vs ne oldu peki? yani 2 yılda devlet hastanesine gittilerse birçok muayene borcu birikmiş olmalı onu da aile ödüyor babanın sigortasından yani baba ortada yok. ya da aile hekimine götürdünüz diyelim kime gittiler oradan da taşınmışsınız. anlayamıyorum büyük cesaret. keşke yazmasaydınız buraya şikayet eden çıkabilir.
Ooo biri özel cocuk diyorsun
Özel cocuga bakmak icin ekstra sevgi ekstra sabir gerek...ben sanmiyorum bu babada var oldugunu....
Insallah baba vazgecer istemez...dua et cok olur mu başka bir kapın yok cunku şu anda
Şikayet edilecek bir durum yok ki.. Çocuklar için bu kadar endişelenen , şikayet yolunBaş gidecek kadar düşünen kişiler benimle iletişime geçsin. Gelsin yavruları görsün.
Baba zaten arayacakmis beni. Numaramı verdiler ama bu saat oldu aramadı.
Taşındım ama.15 dakikalık bir mesafe.
Küçüğün bir aşısı kalmıştı , onu yaptırdım.
Bunun dışında büyüğün özel eğitimi var , ona gidiyoruz .
Çok detaylara giremiyorum. Zaten benim.gönüllü olarak çalıştığım bir mavi mekan .
Kimlikleri bende. Diğer bütün ihtiyaçlarını cebimden ödüyorum.
Hiç bir şeyleri eksik değil.zaten ayırmadim ki.
Ağlamaktan yazamıyorum..
iyi ilgileniyorsunuzdur muhakkak bir şey diyemem ama yine de bu hukuksuzluk olduğunu değiştirmiyor. sizin için de o çocuklar için de üzüldüm ne diyeyim. umarım en iyisi olur hem sizin hem miniklerin geleceği için.
1Sen eşimin akrabası evinde yatılı olarak çocuk bakıyordu, daha bebekken annesi terkedip gitti, önceleri bikaç ayda bir para gönderiyordu sonra onu da kesti, bu akraba bebekle polise başvurdu ama bırakamadı, çocuk 5 yaşında şimdi, seneye ilkokula başlayacak, bu yıl koruyucu annelik için başvurdu şu an süreç devam ediyor, 5 yıldır da polis, aile hekimi vs herkes biliyordu hiçbir şey olmadı.
istersen detayları gelişme oldukça özelden paylaşırım da, yani babayla anlaşabilirseniz koruyucu aile olarak başvurun hemen, babanın çocukları isteyeceğini sanmıyorum, baba istese eşi istemez...
Kendi cocugunuz var mi? Nasil guzel insanlik bu?! Gozlerim islandi okurken..Allah senden razi olsun
Ah pelin içime su serptin. Bende kalmak isterlerse , babaları ikna olursa ..
Yarın pedagog ile onlara açıklamak istiyorum. Üzülmesinler..
Eğer ararsa beni bunu babalarına demem lazım.
Umarım anlayışlı olur.
Ne guzel ya.. ama iste sokakta onca kimsesiz cocuk icin kimse bisey yspmazken gul gibi bakilan cocuklar icin kanunsuzluk deniyor. Gercekten bu dunya cok adaletsizVar ama sorduklarında 3 yavrum var diyordum. Şimdide dört.
Ama herkes biliyor tabi.
Saklı gizli olan bir şey değil.
Küçüğün tuvalet eğitimi bile ben ile oldu.
Anlatmak çok zor.
Sütten kesmismiydi bilmiyorum ama geceleri defalarca uyaniyordu.
Bence emme refleksi vardı.
Biberon vermeye başladık.
..
Kanunsuzlukla suçlanıyorum , ancak adalet sistemi çok yavaş ve haksizliklarla dolu.
Koruyucu aile için basvurdugumuzda çok uzun süreç gerekecekti.
O an için tek isteğim anne baba acıları az da olsa dinsin.
Sonra sonra dedik.
Sonra oldu iki yıl.
Kendim için değil ki onlar içindi çabam.
Ne menfaatim olabilir ki..
Aksine evde iki bakıma muhtaç melek ihtiyacı arttı.
Çocuklara sahip çıktıgınız için Allah razı olsun,
Ama sizin böyle davranmanıza şaşırdım,
Yorumlarınıza denk gelirim hep gayet bilinçlisiniz,
İnsan Bazen demekki sonunu düşünmeden hareket edebiliyor,
Bilmiyorum ne kadar terk etmiş olsada babaları,
Keşke bile bilsek onlar için hayırlısı hangi yol.
Allah yardımcıları olsun.
Benim bu foruma uye oldugum ilk zamanlarda da sonrasinda da dikkatimi ceken en nazik uyelerdendiniz.
Ancak boyle bir yönünüz oldugunuzu asla tahmin edemezdim.
Allah sizin ve o zavalli cocuklarin haklarinda en guzelini en hayirlisini nasip etsin insallah.