- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
Vermez baba isterse.
Baba iSstemezse basvuracagim ama bu süreçte belki bir kaç yıl hatta daha fazla ayrı tutacaklar bizi.
Ve hatta iki.kardeş ayrılacak.
Babanın yaşantısı kötü ise verebilir size eğer ispatlatsaniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Vermez baba isterse.
Baba iSstemezse basvuracagim ama bu süreçte belki bir kaç yıl hatta daha fazla ayrı tutacaklar bizi.
Ve hatta iki.kardeş ayrılacak.
Nasıl böyle yazıyorsun yaŞimdi ben ve eşim ölsek kazada akrabalarım çocuklarımı istemese karşı komşum benim çocuklarımı alıp bakabilir mi yani ..Bu iyi bir şey mi?Bu suç değil mi? Bu depremde ailesini kaybeden çocukların kaçırılıp dilendirilmesi, organ mafyası nın eline düşmesi yada fuhuş çetesinin eline düşmesinden neyi farklı sizde bu saydıklarım dan biri olabilirdiniz..Onlar köpek yavrusu değil ki , alıp evinize 2 yıl bakmamalıydınız.Devlete teslim etmeliydiniz..Bu bir suç bana göre..Övünülecek bir yanı yok.. Babalarının yanına gidecek olmalarına sevindim.
Empati kuruyorum canım gerçekleri yazıyorum.Siz ölseniz çocuğunuzun nedüğü belirsiz bir ailede prosedürlere aykırı durmasını ister miydiniz.Ben istemezdim..Konu sahibi anlattığı na göre çok iyi bakmış ama akside olabilirdi.Zaman çok kötü, insanlar çok acımasız..Nasıl böyle yazıyorsun ya( evet olabilirdi ama olmamış. Olsaydı yorumunda haklisin ama çok ağır konuşuyorsun
(
1Sen,Eğer sosyal hizmetler çocukları alsaydı oradan bile çocuklarını kolaylıkla alamazdı.
Bir sürü prosedürü olacaktı.
Bunu biliyordur herhalde.
Beni şikayet etmez. Zor kosarsam eder.
Tamam doğru değil ama yanlış birseyde yapmamis. Ben bilsemki konu sahibi gibi guzel bakacaklar isterdim yani :/ devlete verilen cocuklarda cok iyi ailelere gidemeyebiliyor sonucta. Ben belkide cok uzuldum ondan saglikli düşünemiyorumEmpati kuruyorum canım gerçekleri yazıyorum.Siz ölseniz çocuğunuzun nedüğü belirsiz bir ailede prosedürlere aykırı durmasını ister miydiniz.Ben istemezdim..Konu sahibi anlattığı na göre çok iyi bakmış ama akside olabilirdi.Zaman çok kötü, insanlar çok acımasız..
Eğer sosyal hizmetler çocukları alsaydı oradan bile çocuklarını kolaylıkla alamazdı.
Bir sürü prosedürü olacaktı.
Bunu biliyordur herhalde.
Beni şikayet etmez. Zor kosarsam eder.
Benim anlamadığım nokta tam bu. İntihar vakası olmuş kapı kırılmış illaki kimsesizde olsa otopsi vs olmuştur ve ölüm kaydı tutulmuş. Kayıtta 2 çocuk var.Ölüm olaylarında illaki polis gelecek kayıt şu bu çoluk çocuk eş kişisi... İllaki kaydı tutulacak bunların. Nasıl olur ki? Peşine düşülmez. Bu ciddi bir durum.
Peki baba zamanında sahip çıkmamış, şimdi ona verilir mi, sosyal hizmetler mi alır çocukları? Böyle birine verilmemeli çocuklar. Sosyal hizmetler alacaksa siz koruyucu aile olamazmısınız sordunuz mu bunu?
Canım devlete başvurarak koruyucu ailesi olabilirdi.Yani aslında hem fikiriz ama konu sahibi nin aksi insanlarda bu olayı gerçekleştirebilir di işte bu çok fena olurdu..Düşününce içim ürperiyor yani..Tamam doğru değil ama yanlış birseyde yapmamis. Ben bilsemki konu sahibi gibi guzel bakacaklar isterdim yani :/ devlete verilen cocuklarda cok iyi ailelere gidemeyebiliyor sonucta. Ben belkide cok uzuldum ondan saglikli düşünemiyorum![]()
Mektup varmış ama , adam yazmış konu sahibine öyle dedi.Baba'ya verilir
Adam ben çalışıyordum haberim yoktu bir geldim eve kimse yok komşulara sordum 1sen almış deyince neden vermesinler
Adamın eşinin ölümünden haberdar olduğunun ve çocukları umursamadığının ispatı yok ki
Eşimle küs idik aramadım sormadım pişman olup döndüm ki yoklar bu nedenle geldim yavrularımı sordun dediğinde yapacak çok birşey yok maalesef
Hatta bir örnek olay anlatayım
Çocukların babası vefat etmiş kafın çocukları babaanneye bırakıp bir Adama nikahsız kaçıyor ondan Bebek bile yapıyor
Görmeye gelmiyor aramıyor sormuyor
Babaanne de velayeti bana versinler diye dava açıyor ama kabul etmiyor mahkeme annesi varken babaannesine verilmez diyor ki kadın yine yanına almıyor çocukları velayet onda maaşlarını çekip yeni adamla birlikte yiyor
Ne vicdansız insanlar varBaba'ya verilir
Adam ben çalışıyordum haberim yoktu bir geldim eve kimse yok komşulara sordum 1sen almış deyince neden vermesinler
Adamın eşinin ölümünden haberdar olduğunun ve çocukları umursamadığının ispatı yok ki
Eşimle küs idik aramadım sormadım pişman olup döndüm ki yoklar bu nedenle geldim yavrularımı sordun dediğinde yapacak çok birşey yok maalesef
Hatta bir örnek olay anlatayım
Çocukların babası vefat etmiş kafın çocukları babaanneye bırakıp bir Adama nikahsız kaçıyor ondan Bebek bile yapıyor
Görmeye gelmiyor aramıyor sormuyor
Babaanne de velayeti bana versinler diye dava açıyor ama kabul etmiyor mahkeme annesi varken babaannesine verilmez diyor ki kadın yine yanına almıyor çocukları velayet onda maaşlarını çekip yeni adamla birlikte yiyor
Mektup varmış ama , adam yazmış konu sahibine öyle dedi.
Hepimiz etkileniyoruz, mantık gidiyor duygusal bakıyoruz ama bazen duygularımızın hasar verebileceğini de hesaba katmıyoruz, biz nasıl bağlanıyorsak çocuklarda bağlanıyor, baba değil herhangi biri bu süreçte şu evde çocuklar var, ailenin değil diye ihbar etse, o çocuklar sosyal hizmetlere teslim edilirdi, yaşayabilecekleri travma ne kadar ağır olurdu bir düşünün, şimdi de travma yaşamaları muhtemel, alıştılar, bağlandılar, baba gelecek alıp götürecek, ben 1Sen'in iyi niyetinden şüphe etmiyorum fakat maalesef bazen duygularımızı bastırmamız gereken durumlar yaşıyoruz hayatın içinde, bu olayda bunlardan biri ne yazık ki, aslında yaşanan çok insani bir durum ama kanun farklı bakıyor, arkadaşlar sert bir dille söylemiş lakin haklılık payları var.Tamam doğru değil ama yanlış birseyde yapmamis. Ben bilsemki konu sahibi gibi guzel bakacaklar isterdim yani :/ devlete verilen cocuklarda cok iyi ailelere gidemeyebiliyor sonucta. Ben belkide cok uzuldum ondan saglikli düşünemiyorum![]()
Evet Allah gostermesin haberlerde neler görüyoruz ama konu sahibine çok üzüldümCanım devlete başvurarak koruyucu ailesi olabilirdi.Yani aslında hem fikiriz ama konu sahibi nin aksi insanlarda bu olayı gerçekleştirebilir di işte bu çok fena olurdu..Düşününce içim ürperiyor yani..
Mesajın birinde yazıyordu. Eşi öldüğü için haber vermişler o da cevap yazmışHepsini okuyamadım birden attı sayfalar
Tüylerim diken diken oldu! Duygularımı anlatmak için kelime bulamadım inanın. İnşallah sizin ve çocuklar için hayırlısı olur. Şu zamana kadar çocukları aramamış olmalarıda garip. Gelmiş ne için istiyorlar?!2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.
Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.
Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.
Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki ..iki sene geçti üzerinden.
Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.
Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben
Hiçbir çaresi yokmuş..
Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...