Çok üzgünüm:((

napicagiz tatlım daha bakımlı daha özgüvenli daha güler yüzlü olacağız umudumuzu kaybetmiyecegiz inşallah herşey çok güzel olacak senin için pozitif düşün pozitif olsun

Tek olsa arada kaynıyor da 3 kız kardeş birden evlenmemek kötü olmuş aileniz için. Nasip kısmet ne yapacaksınız değişmiyor ki. Vardır bir zamanı. Ama benim sinir olduğum şu çevre meselesi. Millet sanki evlenmek doğurmak konusuyla olimpiyatlara hazırlanıp altın madalya kazanmış gibi övünüyor. Hiç çaba sarfetmeden kısmeti ayağına gelen ne kadar çoksa, evlendiği ilk aydan hamile kalan da o kadar çok! Ve bununla övünecek kadar akilsiz bizim insanımız. 3 yıllik evliyim, cocugum olmuyor ailemin torunu yok. Gelip gidip eee artık sizin torun yaşınız geldi diyorlar ailemi üzüyorlar. İlk geceden hamile kalan insanların beni anlaması çok zor. O yüzden artık hiç dert anlatmıyorum direkt susuyorum. Sizin evlilik meselesi için de çevreye kulak asmayın çünkü bunun sonu yok.

Canım benim anneme de komşular aynı baskıyı yapıyorlardı. Ben hiç evlenmeyeceğim, kilo da aldım, 33 e de geldim diye depresyona girmiştim. Hatta her saniye başka hiç bir şey düşünmeden geçiyordu günlerim. 34 e girerken en kilolu, kendimi en salmış halimde beni manyak gibi seven biriyle evlendim. Annem, komşular şok oldular. Yani ümit hep var. Lütfen ümidini kaybetme. Nasıl oluyor bilmiyorum ama pat diye alakasız bir zamanda oluveriyor.

Biri erkek canim ama olsun nihayetinde hepimiz bekar kaldik keske birimiz evlenebilse ailemin yüzü güler cevre konusunda katiliyorum size ama iste suan önemli olan ben ailemin mutluluğu nebileyim ya annem babamda okadar iy merhametlilerki neden böyle olduk anlamadim bazen diyorum acep ölsem ailemin üzerinden yük kalkmismi olur

allah korusun hemen sıyrıl bu ruh halinden hiçbirşey sende önemli değil ve ailen içinde eminim çok değerlisin

Yaa ne güzel masallah size peki nasil tanıştınız

Demek ki böylesi daha hayırlı hakkında bu işler nasib kısmet 30 da değilde 40 yaşında evlenirsin yada belkide evlenmek istemiyorsundur herkes evlenecek diye birşey yok.Çevreyi de takmayın o çevre dediğimiz hep konuşur okul bitirirsin ne zaman çalışacaksın,iş bulursun maaşın ne kadar,evlenmezsin ne zaman evleneceksin,evlenirsin eviniz kiramı ne zaman ev alacaksın,ev alırsın bu seferde araban yoksa ne zaman araba alacaksın alırsın bu seferde ne zaman çocuğun olacak çocuğun olur 2. Ne zaman derler,çevre hiçbir zaman susmaz o yüzden hiç takmayın gülün geçin cevabınızı verin susmayın,eğer siz susarsanız ve üzüldüğünüzü belli ederseniz dahada üstünüze gelirler çünkü sürekli konuşup sizi üzen çevre aslında sizin mutlu olmanızı değilde üzülmenizi isterler siz üzkünken onlar mutlu olurlar.

allah korusun hemen sıyrıl bu ruh halinden hiçbirşey sende önemli değil ve ailen içinde eminim çok değerlisin
Mutlaka her insan değerli cok akli basinda konusmadim biliyorum bunlari caresizlikten konuşuyorum tamamen bu ruh halinden cikmak istiyorum bana dua edin lütfen tanimiyosunuz ama olsun belki sizinki kabul olur

Aynen oyle canim aslinda şunuda biliyorumki asil mutsuz olan kendileri çünkü mutlu olan bi insan başkasının mutsuzluguyla sevinecek kadar alçalamaz .Şahsen ben mutlu olsam daha güzel şeyler yapar düşünürüm ha suan mutsuzum ama başkalarının mutsuz olmasini isteyecek kadar alçalmam herkes iy olsun

Amin insallah canim ama hersey genç yaslarda daha güzel ya nebileyim

Bizim toplumumuzda bu var malesef.insanlar üzerine vazife olmayan şeylere karışmayı,yorum yapmayı çok seviyor nedense.sanki hersey bizlerin elinde mi.olmuyorsa nasıl olduracağız.Size üzülmeyin diyeceğim ama anne baba kafaya takar.onlar için üzülürsunuz.Allah en kisa zamanda ucunuze de hayırlı kapılar açar inşallah.beklediğinize Degen birileri ile karşılaşırsınız

Evet olmuyorsa ben napabilrimki evlilik cok farkli normal sartlar da evet demiycegim insanlara evet demeye hazırken onlarda istemedi .üzülmezmiyim canm ailem üzüldükçe bende kötü oluyorum keske elimde olsa.insallah cok saolun

Sence öyle bişey olabilir mi? Ailene evlat acısı diliyorsun resmen Allah iyileri daha çok sınıyor galiba. Ben de 30 dan sonra evlendim. Ama mesela bakıyorum, benim kızım evlendi diyip anneme hava atanların damatları esimin yanından geçemez. Tr nin en saygın okullarında okumuş, kültürlü, akilli, mütevazi, beyefendi bir insandır Allahıma çok şükür ki. Ailemi başının üstünde taşır, hep gururlandırdı. O yüzden hiç geç evlendigime üzülmedim. Ama böyle bir insanin niye bebeği olmuyor diye kahroluyorum bazen. Kimler kimler baba olurken benim melek gibi kocam sabırla bekliyor. Melek gibi annem babam bekliyor. Kendi annelik duygumu geçtim sırf onlar için istiyorum sadece.

Canim ben bile tek basima ailemi uzdugumu dusunuyorum. Insan elinde olmadan bu duruma dusunce cok uzuluyor.Allah yardimciniz olsun.Hayirli insanlar ciksin karsina insallah.Ben seni cok iyi anliyorum universite mezunuyum ve ise giremedim bekarim da.Herkes cok sasiriyor israrla zor inandiriyorum.Insanlar is guc sahibi evlenen cocuklarini ovuyorlar aileme.

Inanin bu düşünceler caresizlikten care ariyorum kendimce bulamiyorum dua ediyorum olmuyor belki baska kötülükleri engelliyor bilemem elbette onu o ayri bir konu ama bazen yok olmak istiyorum sanki ozaman hersey gecer gibi .inşallah olur bebeginiz sizinde en iyi ben anlarim çünkü kendimizden biliyorum ama eşiniz ne güzel kaliteli bir insanmis masallah size .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…