Çok üzgünüm

Herkese selam,
Bebeğim 9 aylık olmak üzere.
Birden bire çok hareketlendi. Ben de daha ritmini yakalayamadım. Bugün işe yanımda götürmek durumunda kaldım. Bebek arabasındaydı, kemerini de yeni çözmüştüm kanguruya alıp dışarı çıkacaktık. 15-20 sn için kanguruyu alıp bağlamak üzere arkamı döndüm ve kütt diye sesle beraber bir baktım yerde sırtüstü yatıyor. Zemin de beton.
30-40 cm kadar yükseklikten ve ufacık boşluktan kendini sarkıtarak düşmeyi başardı yani.

Çok korktu ağladı içini çekti yazık. 10 dk ya sakinleşti bir sorun da yok şişlik falan. Başının arkası kızarmıştı hemen geçti. Herhangi bir sorun yok kusma, titreme vs. Gülmeye başladı, uyutmadım vs.

Sonra aradan 2 saat kadar geçince eşimin de haberi olması gerektiğini düşünerek sakin şekilde aradım. (Aramasam iyiymiş) Telefonda kızdı bana, bağlasan düşmezdi, dikkat etmiyorsun vs vs. Zaten içim üzüntü ve pişmanlık dolu bir de kendisi bir güzel suçladı.

Halbuki 15 gün önce kendisi bebeği kucağından kendi telefonuna bakıcam diye uğraşırken düşürmüştü. Ben daha soğukkanlıyımdır. O panikle kendini suçlarken ben ona üzülme, arada böyle küçük kazalar olabilir, ayaklandıkça kendi de çarpacak düşecek, suçlama kendini daha dikkatli oluruz diyip bir tane üzüleceği şey söylemedim. Çünkü olmasa iyi ama olabiliyor işte... bir de üstüne kavga edip bebeği daha çok germenin ne anlamı var?

Eşimin bu şekilde davranması beni çok üzdü ve bebeğe bakımımda yetersiz hissettirdi. Zaten işe götürmek zorunda kalmışım, bebek için çok zor şartlardayız, eşyası yemeği alt değiştirmesi hepsi birer "challenge" olmuş. Bir de o böyle yapınca çok üzüldüm. Olaydan sonra ya düşürürsem diye korkarak kucağıma aldım vallahi.

Sizin de eşleriniz bebek konusunda böyle mi? Hatanız olduğunda bu şekilde mi tepki veriyor?
Şöyle düşünün eşiniz o konuda panik oldugu için kendısınede kızmıs zaten o yüzdende sıze kızmıstır.Benim annemde düşürmüştü çok üzüldü çok kafaya taktı ben olur böyle seyler bebek bu dedim,geçen kendim düşürdüm bana kızıyo aynı eşinizdeki durum.Takmayın :)

Benimki öyle değil, düşe kalka büyür modunda ama ben kızarım özellikle bir ihmal varsa.
Geçen evde yalnızız kumandayı kaptı ağzına sokunca ağlamaya başladı, bir baktım dilinin altı kesilmiş. Nasıl olabildi anlamadım kumanda nasıl dil keser ama oturdum ben de ağladım salak gibi :D

İnşaallah olmaz ama belki defalarca kez düşecek. İlk kızımı iki kere yataktan düşürdüm. Küçüğü de geçenlerde ablamda yataktan düştü. O an ki üzüntüm bir kenara tabii ama baktım ondan sonra yatağın baş kısmı ile yaklaşmıyor. Dönüyor, bacaklarını aşağı sarkıtıyor ve iniyor. Çocuklar deneyimlemeden neyin onlar için iyi olmayacağını bilemezler ki. Tabii sizin yavrunuz biraz daha küçük şuan ama 2-3 aya o da kavrayacak artık.

Asıl soruya gelirsek eğer, evet erkeklerin çoğu böyle. Kendileri düşürünce genelde toz kondurmuyorlar. Fakat sizin ufacık bir dikkatsizliğiniz olay malzemesi. Ben artık ciddi bir durum olmadığı sürece söylemiyorum bile. 14 aylık olacak ve zapt etmek giderek zorlaşıyor. Anlık olaylar bunlar ve hızına yetişemiyor insan. Bir sabah kalktığınızda emeklemiyorken akşam bir bakmışsın emekliyor. Kaza riskleri artıyor. Üzülmeyin, kendisine ciddi zararlar vereceği durumlar dışında bırakın kendi deneyimlesin. Mesela fırının camı sıcak ama elini yakmayacak derecede. Bırakın dokunsun, sıcağı deneyimlesin. Düştüğü zamanlar çok olacak, içiniz paramparça olsa dahi önce gözünüzle saniyelik bir hasar kontrolü yapın ve görünürde bir şey yoksa, büyük tepkiler vermeyin. Hafif bir tebessümle, aaa annecim uf mu olduk, düştük deyin. Panik yapınca daha çok korkuyorlar.

Eşiniz gerçekten hatalı davranmış.
Gayet bilinçli bir annesiniz bence bu tür kazalar her zaman olabilir.
Anneye böyle durumlarda yüklenilmemeli.
Bu durumlarda gösterdiği davranışın ve kendini ifade ediş şeklinin sizi üzdüğünü açık açık konuşun anlar bence.

Düşmeyen çocuk mu olur Allah aşkına. Hiç daralmayın. Üzülmeyin. Bunlar olacak şeyler.

Hepimiz düşe kalka büyüdük. Bi eksiğimiz de yok çok şükür.

Allah başka dert vermesin.

Eşinize gelince; birbirini suçlayan çiftler çok yorucu oluyor.

Kuzenimin 3 buçuk yasındaki kiz evladı stor perde ipine boynunu geçirmişti. Annesi mutlaktaydı. Kızını ipte buldu. Ölmüştü tabi.

Çok perisan oldular. Ama eşi o kadar destek oldu ki karısına. Hayatımda böyle adam görmedim.

Kendisi perişan. Ama karısını da kırmak istemiyor
.
3sene geçti sanirim. Simdi 1 kızları daha oldu. Allah bağışlasın.

Eşinizle konusun. Bu tavır ilişkiyi sadece yıpratır.

Düşen çocuk bunu unutur. Anne unutur. Baba unutur. Ama bu tavır ve imalar unutulmaz.

Kendisi sadece karısını kırmış bir adam olarak kalır.

Herkese selam,
Bebeğim 9 aylık olmak üzere.
Birden bire çok hareketlendi. Ben de daha ritmini yakalayamadım. Bugün işe yanımda götürmek durumunda kaldım. Bebek arabasındaydı, kemerini de yeni çözmüştüm kanguruya alıp dışarı çıkacaktık. 15-20 sn için kanguruyu alıp bağlamak üzere arkamı döndüm ve kütt diye sesle beraber bir baktım yerde sırtüstü yatıyor. Zemin de beton.
30-40 cm kadar yükseklikten ve ufacık boşluktan kendini sarkıtarak düşmeyi başardı yani.

Çok korktu ağladı içini çekti yazık. 10 dk ya sakinleşti bir sorun da yok şişlik falan. Başının arkası kızarmıştı hemen geçti. Herhangi bir sorun yok kusma, titreme vs. Gülmeye başladı, uyutmadım vs.

Sonra aradan 2 saat kadar geçince eşimin de haberi olması gerektiğini düşünerek sakin şekilde aradım. (Aramasam iyiymiş) Telefonda kızdı bana, bağlasan düşmezdi, dikkat etmiyorsun vs vs. Zaten içim üzüntü ve pişmanlık dolu bir de kendisi bir güzel suçladı.

Halbuki 15 gün önce kendisi bebeği kucağından kendi telefonuna bakıcam diye uğraşırken düşürmüştü. Ben daha soğukkanlıyımdır. O panikle kendini suçlarken ben ona üzülme, arada böyle küçük kazalar olabilir, ayaklandıkça kendi de çarpacak düşecek, suçlama kendini daha dikkatli oluruz diyip bir tane üzüleceği şey söylemedim. Çünkü olmasa iyi ama olabiliyor işte... bir de üstüne kavga edip bebeği daha çok germenin ne anlamı var?

Eşimin bu şekilde davranması beni çok üzdü ve bebeğe bakımımda yetersiz hissettirdi. Zaten işe götürmek zorunda kalmışım, bebek için çok zor şartlardayız, eşyası yemeği alt değiştirmesi hepsi birer "challenge" olmuş. Bir de o böyle yapınca çok üzüldüm. Olaydan sonra ya düşürürsem diye korkarak kucağıma aldım vallahi.

Sizin de eşleriniz bebek konusunda böyle mi? Hatanız olduğunda bu şekilde mi tepki veriyor?

Çocuk hasta olsa ben hasta ettim üşüse ben üşüttüm oluyo. Sanki anası ben değilim de o.

Hepinİze mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Tek tek okudum yalnız olmadığımı bilmek güzel oldu :)
Dün eşim eve geldiğinde üzülmüş bana sert çıktığı için. Ben bişey demeden özür diledi, akşam da sen çok iyi bi annesin diyip durdu vicdan rahatlattı sanırım :) bence de daha çok düşecek canı acıyacak, hasta da olacak.. olmadan büyünmüyor ki zaten. Biz elimizden geldiğince tedbir almalıyız büyük zararlar görmemeleri için. Zaten onun canı acıyınca benim de kalbim acıyor ister miyim ona bişey olsun. İnşllah eşim de bundan sonra daha aklı selim davranır.

@Boleyn Kizi sizin anlattığınız olay çok acı ya :KK43:

Sakin kalan tarafın gördüğü muamele bu oluyor galiba genel olarak:/
Bizde de ben çok sakin eşim çok panik ve titizdir. Geçen hafta kızımın boğazına bişey takılmış, ben “geçer,bişey yoktur” diye kıpırdamadım yerimden yaklaşık 15-20 sn, sonra baktım eşimin panik derecesi arttı, kızım zorlanma halinde..yanlarına gidip kızımın sırtına sert bir şekilde vurdum,hayat normale döndü. Sonrasında tabi ki eşim bana çıkıştı:d
Bence bazı erkekler anlayışsızlık timsali olmak için yer arıyorlar eşlerine karşı, özellikle dem vuracakları şeyi de çocuklar üzerinden seçiyorlar. Çünkü onlara göre bir kadın çocuk konusunda asla hata yapamaz, yaparsa en güzel fırsatı verir kocasına.

Back
X