Çok üzgünüm

Vebal almak istemediğimden böyle konulardaki saçmalayan kişilere manyakoğlu manyaklar deyip geçiyorum. Ama kp sağduyulu birine benziyor o yüzden babası hariç

Bir yuvanız varmış gibi yıkılacağından korkuyorsunuz. Yıl olmuş 2020, hala anne-baba evinde sığıntı gibi yaşayan çiftler var. Atom mu parçalayacaksınız sanki, bir iki sene geç evlenin ama “ev”lenin. Daha özerkliğinizi kazanamamışsınız, karşıdaki kişiden birey olmasını beklemeniz saçma.

Boşan demeyelim tamamda bu evliliğin neresinden tutsan elinde kalır..

Eşin işsiz, kayinvaliden herşeye karışıyor, kayinpeder bi değişik.

Sen ne yemek olduğunu bilmedigin icin eşinden niye özür diliyosun ki? O eve seni hizmetçi diye mi aldılar? Bu kadar pasif olma dicemde, sende çalışmıyosun eşinde. Insanlarin evinde kalıyorsunuz.

Ben olsam ayrılırım, ama siz ayrılmayıp bu çileyi çekeceksiniz belliki.. dua edin eşiniz bi iş bulsun ve o evden bi an önce ayrılın, kendi yuvanızı kurun.

Boşanmak için önce "ev"lenmek lazım..Siz "ev"lenmemişsiniz ki daha.Kimin böyle pasif oğlu ve gelini olsa ezer tabi.Yemeği bilmediğim için özür dilerim kocacım nedir yav?

Kayinvaldemlerle yaşıyorum lütfen linç etmeden önce anlayarak düşünün şu sürekli boşan diyen tayfa lütfen bir yuvayı yıkmak o kadar kolay değil ben kayinvaldemle elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışıyorum ama eşim sürekli laf sokuyor basından ayrılma ne iş yapıyosa yap elinden al falan dünde böyle bir olay yaşandı akşamları duşa giremiyorum malum aksamlari herkes toplanip tv vs izleniyor bende dün gündüz duşa girdim o esnada kayinvaldem yemek yapmış nohut pişmesi için ocağa koymuş benim ciktigimda yemek koyulmustu kac dakkalık iş sanki eşim bana akşama ne yemek var diye sordu evde çünki işsiz bende bilmiyorum dedim daha akşama ne yemek yapıldığını bilmiyon dedi konu kapandı sonrasında kayinvaldem çalışmayı dusunuyon ya eşin izin vermeden çalışaman vs falan bende onaylıyor ama nerde çalışacağıma bağlı dedim daha sonra eşim markete çıkmak istemedi bende izin istedim markete çıkmak için tamam dedi çıktım direk geldiğimde kv kapıyı açar açmaz benim niye haberim yok vs bende kocama haber verdim çıktım dedim her zaman böyle yapar bi yere çıkınca neyse biz esimle odamizdaydik dedim ki hayatim yemek konusunda kusura bakma dustaydim drdim yuzume girmeseydin duşa diyip atarlandi kavga ettik bende ağladım kp camiden eve geldi neyse aile meclisini kurdular kv sürekli bize karışıyor sürekli oğlunu savunup dolduruyor sürekli hepsi bir olup üzerime geliyor akşam misafirliğe gidecektik hiçbişey olmamış gibi çıktık gittik geldiğimizde eşim geldi sarıldı bende konuşma benle bana demedigin kalmadı dedim sonra kalktım ben annemlere gidicem orda kalıcam bir süre annemede anlatıcam benimde ailem bilsin o zaman dedim bana dönüşü olmadan gidiyon yani vs falan dedi hakkını helal et dedi gözyaşlarıma kadar haram olsun dedim eşyalarımı topladım babası uyuyun hadi diyip ortalığı sakinleştirdi uyuduk o içerde ben yatak odasında objektif bakın lütfen 😔çok yoruldum her kavgada şu boşanma lafının açılmasindan
Biz sana ne diyebiliriz bütün yolları kapamissin.

Kayinvaldemlerle yaşıyorum lütfen linç etmeden önce anlayarak düşünün şu sürekli boşan diyen tayfa lütfen bir yuvayı yıkmak o kadar kolay değil ben kayinvaldemle elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışıyorum ama eşim sürekli laf sokuyor basından ayrılma ne iş yapıyosa yap elinden al falan dünde böyle bir olay yaşandı akşamları duşa giremiyorum malum aksamlari herkes toplanip tv vs izleniyor bende dün gündüz duşa girdim o esnada kayinvaldem yemek yapmış nohut pişmesi için ocağa koymuş benim ciktigimda yemek koyulmustu kac dakkalık iş sanki eşim bana akşama ne yemek var diye sordu evde çünki işsiz bende bilmiyorum dedim daha akşama ne yemek yapıldığını bilmiyon dedi konu kapandı sonrasında kayinvaldem çalışmayı dusunuyon ya eşin izin vermeden çalışaman vs falan bende onaylıyor ama nerde çalışacağıma bağlı dedim daha sonra eşim markete çıkmak istemedi bende izin istedim markete çıkmak için tamam dedi çıktım direk geldiğimde kv kapıyı açar açmaz benim niye haberim yok vs bende kocama haber verdim çıktım dedim her zaman böyle yapar bi yere çıkınca neyse biz esimle odamizdaydik dedim ki hayatim yemek konusunda kusura bakma dustaydim drdim yuzume girmeseydin duşa diyip atarlandi kavga ettik bende ağladım kp camiden eve geldi neyse aile meclisini kurdular kv sürekli bize karışıyor sürekli oğlunu savunup dolduruyor sürekli hepsi bir olup üzerime geliyor akşam misafirliğe gidecektik hiçbişey olmamış gibi çıktık gittik geldiğimizde eşim geldi sarıldı bende konuşma benle bana demedigin kalmadı dedim sonra kalktım ben annemlere gidicem orda kalıcam bir süre annemede anlatıcam benimde ailem bilsin o zaman dedim bana dönüşü olmadan gidiyon yani vs falan dedi hakkını helal et dedi gözyaşlarıma kadar haram olsun dedim eşyalarımı topladım babası uyuyun hadi diyip ortalığı sakinleştirdi uyuduk o içerde ben yatak odasında objektif bakın lütfen 😔çok yoruldum her kavgada şu boşanma lafının açılmasindan
çözüm belli de bu "örnek yuvayı" yıkmak istemiyorsun madem şikayet etme devam et ne diyelim.sonra markete gitmek için bile izin iste.

Sen bide çocuk yaptıktan sonraki eziyetleri gör.
Şimdiden kendini hazırlasan iyi edersin..

Bosan diyecekler yazmasin derken zaten konunun sürekli boşan deniyor olması:işsiz:

Boşan demiyorum demem de kim ne yaşamak istiyorsa keyfi bilecek. O halde katlanacaksin malesef :KK69:

Bir erkek, anne babası yanındayken maalesef tam olarak koca olamıyor. Annesinin laflariyla kocalık yapıyor aklinca. Bunlar basit şeyler duşa girmek,markete gitmek falan ama bu basit şeyleri baya tartisma konusu yapmışlar. Olacakları soyleyim. Sen bir süre ailende kalacaksın kp ortayı bulup gelip konuşacak yeni vaadler verecekler eve dönünce şunlar şunlar olmayacak vs. diyecekler. Koca kişisi pişman olmuş gibi yapacak kv bir süre çenesini tutacak ama anne evine gittigin için içten içe bilenecek aradan zman geçince bir yerden tekrar patlak verecek. Madem bir kaç ay daha ayrı ev yok o birkaç ayı ailende geçir ve asla o eve donme. Döneceğin ev kendi evin olsun

Derdiniz aynı evde yaşıyor olmak.
Ya bu deveyi güden ya bu diyardan gidin.
Ya ayrı evde yaşayın ya da katlanın. Boşanma meselesi bana da saçma geliyor bazen. Çıkar yollar aranmalı her zaman. Ha artık çıkmaz sosmtayız diyorsanız elbette boşanın.

Çocuğunuz yoksa lütfen yapmayın. Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz kendi kıymetinizi bilin azıcık yahu. Ne münasebet kayınvalideden izin mi alacaksınız dışarı çıkmak için. Eşiniz niye ıssız iş mi bulamıyor yoksa aramiyor mu?

Yanlış anlamayın ama bizden önceki jenerasyonun gelinleri bile ayrı evde yaşarken amerika uzaya koloni kurmuşken bu coğrafyanın İnsanlarının kabile gibi bi yerde yaşaması tamamen ilkellik ve cahillik geliyor bana. Özgürlüğün ayrı evin mutfağın kocanla başbaşa geçirmen gereken zamanların yok ki duşa bile giremiyorsun sen nasıl birey olabiliyorsun o evde. Orası nasıl bi cehennem hiç mutlu olmamışsın bu yüzden ne kaybettiğinin farkında değilsin bu yuva değil. Evlilik değil bu. İşsiz bi koca ortalığı ayağa kaldıran kayınvalide... Senin ruh halin bir ömür dayanmaz buna ailen gerçekleri daha net görebilir senin psikolojini çok sağlam göremiyorum lütfen sağlıklı seni koruyan birilerinden destek al. Boşan diyorlarsa boşan sonun yok

Offf daha ne yemek yapılacak bilmiyorsun deyince o yemeği getiren kimin kocasıysa o bilsin bu evin hanımı ben değilim annen diyemiyor musun? İşsiz güçsüz adamla yuva kurmuş kayınvalidenin evine yerleşmişsin zaten nesi zor oldu bu yuvayı kurmanın. Ayrıca her kavgada babamın evine gidicem dersen boşanma lafını da duyarsın. Boşan demeyin demişsin o yüzden demiyorum markete bile izin alarak gitmeye devam et

Hanımlar yorum yapıyorsunuz ama yaşayanlar çok iyi bilir . Ev içine gelin gittiyseniz oranın kurallarına uymak zorundasınız malesef . Markete çarşıya annenize her yere giderken kaynana kayınbaba ve en son sünepe bir eşten izin almak durumundasınız . Eşinle dışarı çıkacağında öyle kafana göre çıkamayacaksın kaynana kayınbabanın gönlü olurda git derse çıkabilirsiniz . Yemek yaptığında eşin beğenir eline sağlık der ama kaynana kayınbaba yemeğe ooo muhteşem gurmeliğiyle yorum yapar ( zıkkım yesinler tabi ki 😁😁 ) heleki yatak odasında eşinle ufak bir tartışmada kapıdan duyulursa vaay efendim oğluma saygısızlık yapılıyor diye kıyamet kopar . Hele ki evde şeytan görümce faktörü varsa arada laf taşır . Bayram gezmelerine gidin denilirse gidilir ve gidilecek gelinecek yerlere onlar karar verir . Kaynana menepoza girdiyse hele ki gelinle uğraşır 😂😂 Hele ki hasta olsanız hastalıklı gözüyle bakarlar . Bunlar hep yaşanmış ve gerçekte var olan şeyler canım öyle modern hayata uyum sağlayıp yuva kuranlar yani evi ayrı olanlar bu sıkıntıları bilemez

Dus almak en dogal hakkınızken esınızden bunun ıcın ozur dılersenız onlarda oyle yapar hersey cok sacma ya markete gıderken ben esımden ızın almam xıkar gıderım kı kv denmı alacakmısm onu dıyen kv haddını bıldırırım annemde yengeme oyle bısey yapmaya calıssa onada kızarım. Esının annemın basından ayrılma lafıda sacma sankı mısafırsınız yuk olmayalım dıye dıyor beraber yasıyorsanız oda yapacak yaslı hasta degılse sız hastayken fılan napıyorsunuz. Merak etme annenın evıne gıtsende esın senden bosanmaz bıdaha senın gıbı bırını bulamaz cunku omur boyu annesıylede yasayamaz ılla gelır ozur dıler ama sen ona haklındurumda haksız gıbı hayatım kusura bakma dersen akıllanmaz

Back
X