Çok üzgünüm

Hanımlar yorum yapıyorsunuz ama yaşayanlar çok iyi bilir . Ev içine gelin gittiyseniz oranın kurallarına uymak zorundasınız malesef . Markete çarşıya annenize her yere giderken kaynana kayınbaba ve en son sünepe bir eşten izin almak durumundasınız . Eşinle dışarı çıkacağında öyle kafana göre çıkamayacaksın kaynana kayınbabanın gönlü olurda git derse çıkabilirsiniz . Yemek yaptığında eşin beğenir eline sağlık der ama kaynana kayınbaba yemeğe ooo muhteşem gurmeliğiyle yorum yapar ( zıkkım yesinler tabi ki 😁😁 ) heleki yatak odasında eşinle ufak bir tartışmada kapıdan duyulursa vaay efendim oğluma saygısızlık yapılıyor diye kıyamet kopar . Hele ki evde şeytan görümce faktörü varsa arada laf taşır . Bayram gezmelerine gidin denilirse gidilir ve gidilecek gelinecek yerlere onlar karar verir . Kaynana menepoza girdiyse hele ki gelinle uğraşır 😂😂 Hele ki hasta olsanız hastalıklı gözüyle bakarlar . Bunlar hep yaşanmış ve gerçekte var olan şeyler canım öyle modern hayata uyum sağlayıp yuva kuranlar yani evi ayrı olanlar bu sıkıntıları bilemez

evet bilemeyiz ama öngrörebildiğimiz için aynı eve girmedik..
zaten kv hadi bir derecede kp ile aynı evde olmayacağını bilmek için de ille yaşamak gerekmiyor.
madem ailende arkanda yazdığın sıkıntıları çekmek için sebebin ne? esareti mi seviyorsun? hiç mi kendine saygın yok markete gidebilmek için izin almayı kendine nasıl yediriyorsun?

Hanımlar yorum yapıyorsunuz ama yaşayanlar çok iyi bilir . Ev içine gelin gittiyseniz oranın kurallarına uymak zorundasınız malesef . Markete çarşıya annenize her yere giderken kaynana kayınbaba ve en son sünepe bir eşten izin almak durumundasınız . Eşinle dışarı çıkacağında öyle kafana göre çıkamayacaksın kaynana kayınbabanın gönlü olurda git derse çıkabilirsiniz . Yemek yaptığında eşin beğenir eline sağlık der ama kaynana kayınbaba yemeğe ooo muhteşem gurmeliğiyle yorum yapar ( zıkkım yesinler tabi ki 😁😁 ) heleki yatak odasında eşinle ufak bir tartışmada kapıdan duyulursa vaay efendim oğluma saygısızlık yapılıyor diye kıyamet kopar . Hele ki evde şeytan görümce faktörü varsa arada laf taşır . Bayram gezmelerine gidin denilirse gidilir ve gidilecek gelinecek yerlere onlar karar verir . Kaynana menepoza girdiyse hele ki gelinle uğraşır 😂😂 Hele ki hasta olsanız hastalıklı gözüyle bakarlar . Bunlar hep yaşanmış ve gerçekte var olan şeyler canım öyle modern hayata uyum sağlayıp yuva kuranlar yani evi ayrı olanlar bu sıkıntıları bilemez
Yani o zaman ne yapmak gerekiyormuş evlenmeden önce bunları iyi tartmak bicmek gerekiyormuş.işsiz bir kocayla evlenmemek gerekiyormuş ya da 20 yaşında alelacele evlenmek yerine evini barkını kurup işini bulup öyle evlenmek gerekiyormuş.dünya çağ atlıyor bizim gencecik büyütürken ne zorluklar çektiğimiz evlatlarımız elin elinde eziliyor.çok yazık çok.Allah bu kızımıza bir cıkış yolu versin eşine de akıl fikir versin.

evet bilemeyiz ama öngrörebildiğimiz için aynı eve girmedik..
zaten kv hadi bir derecede kp ile aynı evde olmayacağını bilmek için de ille yaşamak gerekmiyor.
madem ailende arkanda yazdığın sıkıntıları çekmek için sebebin ne? esareti mi seviyorsun? hiç mi kendine saygın yok markete gidebilmek için izin almayı kendine nasıl yediriyorsun?
canım bunlar yaşanmış şeyler tabikide cahilce düşünceler , bende ev içindeyim bi kaç kere teşebbüste bulundular ama izin vermedim buna çok şükür ki rahat bir hayatım var . Ama lafım bu durumu yaşayanlara ki ezik durmasınlar ezilmesinler . Bir birey olduklarını hatırlasınlar . Valla kayınvalidem evdekiler benden ve eşimden çekinir korkarlar 😂😂😂 😁 Dişli olacaksın canım eşini kendine bağlayacaksın ki aranıza kimse giremeyecek

canım bunlar yaşanmış şeyler tabikide cahilce düşünceler , bende ev içindeyim bi kaç kere teşebbüste bulundular ama izin vermedim buna çok şükür ki rahat bir hayatım var . Ama lafım bu durumu yaşayanlara ki ezik durmasınlar ezilmesinler . Bir birey olduklarını hatırlasınlar . Valla kayınvalidem evdekiler benden ve eşimden çekinir korkarlar 😂😂😂 😁 Dişli olacaksın canım eşini kendine bağlayacaksın ki aranıza kimse giremeyecek

ben sizi konu sahibesi sanmıştım:)

Bu konuya “boşan” demeden yorum yapabilen tüm arkadaşları tebrik ediyorum 👏🏻👏🏻

Siz yuva falan demişsiniz ama o evin hanımı bile değilsiniz. Köleleri dahi kendilerine ait yıkanma zamanları olur. Sizin o bile yok. Markete çıkmak için izin istiyorsunuz. Siz buna evlilik mi diyorsunuz gerçekten?

Boşanmayacaksanız niye "ailemin evine gidiyorum" diyorsunuz ki? "Peki bey" deyip susun o zaman.
Böyle bir adam o cümleyi duyunca "haklısın hayatım, sen de çok bunaldın. Git annenlerde kafa dinle" mi diyecekti? Evi terk etmeyi öne süren sizsiniz farkındaysanız.

Boşanmak istemiyorsanız yapmanız gereken şey her konuda muhteşem üçlüden izin almak ve duş saatlerinizi kayınvalidenin uyuyup iş yapmadığı saatlere denk getirmek. Böylece sorun kalmaz.
Mutluluklar...

Eş nasıl bağlanacak? Yöntem varsa konu sahibi de yapsın

Eş nasıl bağlanacak? Yöntem varsa konu sahibi de yapsın
Konu sahibi eşini kendine bağlayamaz çünkü ipler kaynana ve kayınbabanın elinde canımm ... Kendine bağlamanın temelinide nişanlılık döneminde atacaksınız , zamanla aşılayacaksınız . Yuvanın ne demek olduğunu , anne babalardan önce eşlerin birbirine destek olduğunu mantıken düşünecek her zaman .

Zaten bu olanların sebebi bosanmayacaginizi bilmeleri bence.kaybetme duygusu yok çünkü boşanmaktansa o hayati yaşamayı tercih ediyorsunuz.
Size kabile yaşamınızda mutluluklar. En az 5 çocuk yapıp onları da bu mutlulugunuza ortak edin.

Daha da diyecek sözüm yok.

Bu arada koca kaciyo muydu?Neden aynı ev neden yani?

Off dayanamicam çok kızıyorum bunu kabul eden kızlara.hadi senin yaşın küçük. Ailen hiç mi öngöremedi bazı şeyleri.

Iyi de siz evlenmemişsiniz, isi olmayan hala ekonomik olarak annesi ve babasına bağlı olarak yasayasan bir çocukla nikâhlamışsınız ve o eve o çocuğa es olarak degil, o anne ve babaya evlatlık olarak gitmişsiniz.

Hala ikinize de o aile bakıyor, sizi besliyor. Bu yüzden o evden kocama sordum çıktım demeniz sorun oluyor. Sizi O aile bakıyorsa size karışmaya da hakları var bunu unutmayın.

Öncelikle nikahlı olduğunuz cocuk ekonomik özgürlüğünü eline alıp bir yetişkin olsun, kendinize ait bir eviniz olsun, o ailenin evlatlığı olmaktan çıkıp yetişkin evli bir hanim olun o zaman bu sorunları yasamazssiniz.

Yuva bozmak kolay değildir tabi ama sizinki yuva değil esaret hizmetcilik kölelik. Kocanız olacak mahluk ile evlenip ona ve saygısız ailesine bakacağınıza evde kalıp kendi annenize babanıza hizmet etseydiniz. Sadece seks icin mi evlendiniz ?

O işsiz kocan neden annesine kendisi yardım etmiyor. Eline mi yapisacakmis öküzün. Sizde markete bile giderken izin almak zorunda bırakan güzel bir esaret hayatı kurmuşsunuz kendinize. Bravo. Ama "bosan" demesin kimse sakın. Öküz sürüsünü nasıl kuzu sürüsüne dönüştürecek formülü bulmaya çalışın. Ha gayret kk. 2020 de bebekde gelse tam olucak. Oda olur. Artik hic şaşırmam

Biz linç etmeyelim de, kocanız “hakkını helal et” diyerek zaten sizi linç etmiş. Sonuç ortada, bildiğimiz bir iksir yok vallahi.

Kocaniz tencerenin kapagini acip ne yemek var bakamiyor mu?Markete gitmek icin ev icinde izin kagidı mı çikarmak gerekli?Beyni yandi,esir hayatı mi bu?Kendinize reva goruyor musunuz bu hayati?

Sen yuva bozmak kolay değil diyorsun da, o yuva değil.
Yuva dediğin; gözünün içine bakarken seni incitmekten korkan, içi titreyen adam demek. Annesine kölelik yap diye bakan değil.
Hayat arkadaşını başına tac edip, pamuklara saran demek, ailesinin önünde; onların asla oğullarına suç bulmayacaklarını bile bile seni ezdiren, bunu da izleyen değil.
Kararları ortak almak için, oturup konuşan fikir alan adam demek, kıçı kırık markete gitmek için izin istediğin yetmezmiş gibi, anasına hesap vermek zorunda kaldığın değil.
Sevmiyor seni. Anla. Onun için ailesi için köle olacak, annesinin hizmetçisi, kendi çocukları için kuluçka ve en kötüsü de kadın olduğun için "tamam bey" deyip her sözü kabul edip oturması gereken birisin.
Ben de yaşadım, kaynana adlı yaratıkla aynı evde oturmadığım halde bu evlilik bitti. Neden biliyor musun? Suç onun bunun değil, artık koca bir birey olup, yuva kurmayı beceremeyen sütoğlanlar.
Sen istersen, git, evini ayır, fizanda otur, sütoğlanla evliysen yolun sonu belli.

Aslinda disaridan bakildiginda durum su: issiz bir es. Sen de adamin esi degil, kayinvalideye hizmetcisin. Aslinda ogullarini evlendirmemisler, eve karin tokluguna bir hizmetci almislar. Isi gucu olmayan ogullarini niye evlendirdiler ki? Soyle mi dusunduler: bize de pisirir, biz de yeriz, bir karin degil mi, biz neyle doyarsak o da doyar, hem de hizmetimizi eder.
Banyoya bile istediginiz saatte giremiyorsunuz. Markete gitmek icin silsile yoluyla herkesten izin aliyorsunuz. Herkese hesap veriyorsunuz. Kolelik degil de ne bunun adi? Onlarin duzeninde size verilen bir goz odada idare ediyorsunuz. Kocanizla agiz tadiyla bile kavga edemiyorsunuz. Hic ozeliniz yok. Yarin cocuk olursa cocugun egitimine de karisan cok olur. Siz kendi hayatinizi degil, baskalarinin hayatini yasiyorsunuz. Bosan demeyin demissin, peki ne diyelim? Evlilik bu degil.

Back
X