- Konu Sahibi scarlettjoh
-
Rahatliktan degil ki, ozel sektorde cok secenegim yok cunku. Kendini gelistirme deseniz sifir zaten mezun olali 2 sene oldu zaten daha.Devlet memurları da rahat değil, insanlar korkudan birbirlerine saldırıyor, mobbing uyguluyor başkası atanıp işe girince. Coğrafya kader, bizim ülkenin insanları tuaf. Sisteme kızacağına insanlarla uğraşıyorlar. Kpss'de sorular iptal ediliyor, nerden baksan ucu saçma sapan. Öfke dolu, nefret dolu insanlarla yaşıyoruz. Aslında hepimiz sistemin kölesiyiz şu anda. Hepikiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz.
İnşaallah, Allah herkesin emeklerinin karsiligini ve hayırlısını versin. Teşekkür ederim, iyi dileginiz için. Sabırla beklemek zor ama yapacak birşey yok; aşağı yukarı hepimiz aynı durumdayiz. Yanılmıyorsam DGS her yıl yapılıyor, yerinizde olsam dgs'ye ağırlık veririm; kpss'de gerçekten çok fazla rekabet var ve alım çok çok az.Umarim Rabbim verdiginiz emeklerin karsiligini verir ve ben her zaman buna inanirim. Emekler hicbir zaman gitmiyor sadece dogru zamanda karsimiza cikiyor. Ama iste insan ister istemez umutsuz bir duruma dusuyor sanirim bu da etrafimizdakilerin bizden beklentilerinden kaynaklaniyor.
Lütfen canınızı sıkmayın. Bende sizin gibi bir sene boyunca tabiri caizse köpek gibi evde dgs çalıştım, Ankara üniv, hacettepe, gazi hepsi tutturacak kadar netler çıkarıyordum evde. Sınav günü babamın laf sokmalar, sınava hazırlanırken beni psikolojik yıpratmaları yüzünden sınavım berbat geçti ve puan bile alamadım, geçersiz sayıldı. Dgsden umudu kesip işe girdim, ama dedim hadi öylesine yine gireyim. Kafam rahatken öylesine girdiğim sene dgsyi kazandım. Ne kadar emek verip sonrasında ne kadar hayal kırıklığı yaşadınız tahmin edebiliyorum. Kendinize zaman tanıyın, başarısız olma hakkı tanıyın. Biraz kafanızı toplayın ve sonra yine denersiniz. Hiç kimse sizden daha kıymetli değil.
Cok uzuldum sizin icin. Ben de ayni sekilde dgs ye calistim puanim da iyiydi ama bu bolumde gercekten mutlu olamayacagimi anladim. Zaten uzun sure celiskideydim ama ailem cok tepki gosterdi. Ne kadar anlatnaya calissam da anlamak istemediler tutumlari cok kirici oldu. Tercih vermeyince aldigim puana bile inanmayacaklardi galiba. Sonra ben acikogretimden cocuk gelisimine kaydoldum yani arastirdim bolumu sevebilecegimi diger bolume nazaran mutlu olabilecegimi dusundum. Tabii bunu da desteklemediler acikogretim diye. Ama zaten ben acikogretimden orgune 2. Sinifta yuksek olursa not ortalamam gecerim diye dusundum. Simdi elimde sadece var. Ama aileme henuz soyleyemedim kayit oldugumu cunku tepki vereceklerinden korkuyorum.Lütfen canınızı sıkmayın. Bende sizin gibi bir sene boyunca tabiri caizse köpek gibi evde dgs çalıştım, Ankara üniv, hacettepe, gazi hepsi tutturacak kadar netler çıkarıyordum evde. Sınav günü babamın laf sokmalar, sınava hazırlanırken beni psikolojik yıpratmaları yüzünden sınavım berbat geçti ve puan bile alamadım, geçersiz sayıldı. Dgsden umudu kesip işe girdim, ama dedim hadi öylesine yine gireyim. Kafam rahatken öylesine girdiğim sene dgsyi kazandım. Ne kadar emek verip sonrasında ne kadar hayal kırıklığı yaşadınız tahmin edebiliyorum. Kendinize zaman tanıyın, başarısız olma hakkı tanıyın. Biraz kafanızı toplayın ve sonra yine denersiniz. Hiç kimse sizden daha kıymetli değil. Herşey dilediğiniz gibi olur inşallah.
Dgs ye girmeyecegim yazida da bahsettigim uzere tercih doneminde vazgectim. Cunku o bolumu cok istedigimden emin olamadim. Ayni zamanda o sirada cocuk gelisimine kaydoldum aoften. Yani bolumu arastirinca sevebilecegimi dusundum. Ama tabii aileme tercih doneminde soyleyince desteklemediler acikogretim diye. Ama ben zaten not ortalamami yuksek tutarsam 2.sinifta orgune gecmeyi dusunuyorum insallah. Olmazsa da Allah buyuk. Su an elimde bir o var ama kayit oldugumu aileme henuz soyleyemedim cunku verecekleri tepkiden korkuyorumİnşaallah, Allah herkesin emeklerinin karsiligini ve hayırlısını versin. Teşekkür ederim, iyi dileginiz için. Sabırla beklemek zor ama yapacak birşey yok; aşağı yukarı hepimiz aynı durumdayiz. Yanılmıyorsam DGS her yıl yapılıyor, yerinizde olsam dgs'ye ağırlık veririm; kpss'de gerçekten çok fazla rekabet var ve alım çok çok az.
Matenatik ve turkce de olustu zaten dediginiz gibi konu calismak mantiksiz ama yazida da bahsettigim gibi sozellerden hic calisamadim bile ve haliyle temelimde olmadi. Ilk konulardan olmustur ha bir de cografyadan olmustur. Yine sag olun oneriniz icin.Güzelim ÖSYM'nin tüm sınavlarında asıl olay konu bilmek değil süreni verimli kullanabilmek ve paragraf anlayabilmektir. Bu seneyi eksik konularını tamamlayarak geçirmişsin çok güzel. Bir sonraki sınava sadece süreli bir şekilde deneme çözerek hazırlanırsın boş vakitlerinde. İstediğin puanı alırsın bu sefer. İnan çok bir vakit harcaman gerekmiyor. 25 dklik periyotlarla çalış mesela. 25 dkda 30 soru bitirme hedefi koy kendine. Diğer 25 dkyi da çözemediğin soruları forumlarda çözdürmeye geri dönüp cevaplarını kontrol edip yanlışlarını anlamaya filan ayır. Haftada 1 günde süreli bir şekilde deneme çöz bitti gitti. Temelin varsa oturup uzun uzun konu çalışmak çok büyük zaman kaybı ve bu yıl temelini oluşturdun.
Tanıdık olsa girersiniz bir yerlere. Tanıdık olunca alıyorlar ama kendiniz başvursanız almıyorlar öyle saçma bi sistemRahatliktan degil ki, ozel sektorde cok secenegim yok cunku. Kendini gelistirme deseniz sifir zaten mezun olali 2 sene oldu zaten daha.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Size son önerim şu -ki bende yapmaya calisiyorum- boş vaktiniz varsa halk eğitimden ya da internetiniz varsa YouTube'dan dikiş, örgü öğrenmeye çalışın. İlerleyip Instagram üzerinden satış yapabilirsiniz, z plani olarak aklınızda kalsın. Dikiş makinemi 2.elden 100 liraya almıştım, pazarlardan ucuza parça kumaş bulabilirsiniz; öğrenmek ciddi bütçelere ihtiyacınız yok.Dgs ye girmeyecegim yazida da bahsettigim uzere tercih doneminde vazgectim. Cunku o bolumu cok istedigimden emin olamadim. Ayni zamanda o sirada cocuk gelisimine kaydoldum aoften. Yani bolumu arastirinca sevebilecegimi dusundum. Ama tabii aileme tercih doneminde soyleyince desteklemediler acikogretim diye. Ama ben zaten not ortalamami yuksek tutarsam 2.sinifta orgune gecmeyi dusunuyorum insallah. Olmazsa da Allah buyuk. Su an elimde bir o var ama kayit oldugumu aileme henuz soyleyemedim cunku verecekleri tepkiden korkuyorum
Guclu durusunuzdan dolayi tebrik ettim sizi. Ben de size benzer yasadim dgs ye calistim puanim da iyiydi ama son anda vazgectim tercih surecinde. Cunku bolumde gercekten kafam karisikti ve sirf okumak icin okuyacagimi dusundum son anda vazgectim. Ailem o kadar tepki gosterdi ki anlatamam size. Yok pisman olacaksin yazik ettin kendine, kpss de olmazsa ne yapacaksin, evde bos bos mu oturacaksin vb. Simdi binevi agizlarina laf vermis gibi oldum. Isterdim ki yuksek puan alayim ve onlari haksiz cikarayim ama olmadiBenimde böyleydi. Yaş geçiyordu bölümü istemediğimi farkettim. Sınavlara hazırlandım bir şekilde emeklerim boşa gitti dedim çünkü kötü gecti. Elalem ne der ben ne yapacağım diye yedim.bitirdim kendimi. Sonra hayat benim hayatım dedim. Kalktim en baştan hukuk fakültesine girdim. Şimdi avukatım. Sınıfta herkes abla diyordu bana :) hiçbirşey için geç değil. Vazgeçmeyin.
Ne guzel memnun musunuz peki bolumden ben kendini gelistirme imkani fazla diye ve calisma sahasi genis en onemli sevebilecegimi dusundugum icin sectim. Eger insallah gecebilirsem orgune gececegim gecemezsem de yine varmis acikogrrtimde stajlar. Siz peki ek olarak gelistirmek icin bir seyler yaptiniz mi ?S scarlettjoh Canım ben örgün kazanacakken babamın tutumları yüzünden ilk sene kazanamadım, ikinci sene açık öğretim kazandım. Şuan 3.sınıftayım, bende çocuk gelişimi okuyorum. Sormak istediğin aklına takılan bişey olursa çekinmeden sor, her zaman yanıtlarım sorularını elimden geldiğince. Kimsenin sözüne aldırma, hangi bölümü seviyorsan hangisinde verimli olacağını düşünüyorsan ona yönel.
Ben meslek lisesinde de bu bölümü okuduğum için baştan beri severek okuyorum canım. Çocukları seviyorsan, üretmeyi, değişik fikirler uygulamayı seviyorsan bu bölümü de seversin. Geliştirmek için kendimi ekstra olarak çocuklarla ilgili psikoloji kitapları, bölümle alakalı bilgilendirici kitaplar okumaya çalışırım. Neredeyse liseden beri 10yıldır bu bölümün içindeyim. Eğer seversen önü sürekli açık ve sürekli gelişen, çok çeşitli, kapsamlı bir bölüm.Ne guzel memnun musunuz peki bolumden ben kendini gelistirme imkani fazla diye ve calisma sahasi genis en onemli sevebilecegimi dusundugum icin sectim. Eger insallah gecebilirsem orgune gececegim gecemezsem de yine varmis acikogrrtimde stajlar. Siz peki ek olarak gelistirmek icin bir seyler yaptiniz mi ?
Guzel yorumunuz icin tesekkur ederim inanin o kadar yoruldum ki ruhen.. hep birileri ne der diye dusunmekten cok ama cok yoruldum. Surekli basarisiz olmaktan.. su an elimde sadece cocuk gelisimi bolumu var aofte. Dgs ye girmeyecegim cunku son anda vazgecmistim. Ailem cok tepki gosterdi yok pisman olacaksin yok yazik ettin kendine kpss de olmasa evde bos bos oturup ne yapacaksin.. daha neler neler.. artik sanki kendim icin degil de baskalari icin yasiyorum. Ve bu cok yorucu olmaya basladi. Isterdim ki 90 ustu puan alayim da haksiz cikarayum onlari ama olmadiBen de kpssnin yıkıp geçtiği kişilerden biriyim zor dönemlerden geçtim okulu bitirdim çoluk çocuk demeden gayret ettim çalıştım ama geçen seneyle aynı puanı aldım.Bir iki gün ağladım üzüldüm ama sonraki gün kendime bir program yaptım planlı çalışarak başaracağım inşallah dedim.Gercekten bu psikoloji ile zor kolay değil pollyannacilik oynamak ama yine de yılma kardeşim umursama konuşanları,soranları, imaları..Herkes herkesin yaşadığını bilemez ne zorluklarla mücadele ettiğini herkes kendi hayat hikayesinin kahramanı çünkü insanlar sadece hedefe ulaşınca yanında olurlar zor gününde destek çıkanı bulmak imkansız gibi bir şey.Baska hedefler de edin b ve c planları çok iyi gelecektir.Egitimini elinden geliyorsa yukseltebilirsin ikinci üni veya tamamlama vs.Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?