• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
26 yaşındayım 1 buçuk senedir işsizim. İstifa ettiğim şirketten sonra iş bulamadım. O kadar üzülüyorum ki…
Ailemle yaşıyorum artık babamdan rahatça para isteyemiyorum. Maddi durumları gayet iyi ama ben çekiniyorum.
Yaşıtlarım hep işinde gücünde. En yakın arkadaşım diş hekimi neredeyse 15k maaş alıyor. Direk iş buldu zaten her yerden teklif geldi kendi seçti.

Ben iş bile bulamıyorum. 4-5 yer çağırmıştı beni ama kabul edilmedim. Zaten girişken biri değilim.Bulsam bile alacağım maaş 5k yı geçmez. Zamanında sağlık sorunlarım depresyon vs ile uğraştım hiçbir zaman çalışkan bir öğrenci olamamıştım zaten. Sonra da grafik tasarım okudum 4yıllık.

Her gün kendimi geliştirmeye çalışsam da zaman ilerliyor. Kaç yere başvurdum sayamıyorum artık. İş çoğu zaman çalışırken öğreniliyor zaten.
Onun dışında dil kursuna gidiyorum.

Hayatımda beni motive eden şeyler yok. Hayat arkadaşım da yok. Bir ara yalnızım diye üzülüyordum da bıraktım zaten o konulara hiç girmiyorum artık.

Sürekli ev işleriyle uğraşıyorum anneme yardım ediyorum. Yine eskiden yaşadığım ruhsal açıdan sıkıntılı dönemlere girmekten korkuyorum.
Ne yapabilirim artık bilmiyorum. Gerçekten umudumu kaybediyorum.
Tavsiyeleriniz var mı?

Organize sanayi bölgelerinde sırf kadınların çalıştığı tekstil atölyeleri var. Maaşları da 6.500

Üniversite mezunları yönetici oluyorlar. Sigorta da var . Araştırıp başvurun.

Ayrıca kendinizi kimse ile kıyaslamayın. Belki arkadaşınız o kadar almıyor size yalan söylüyor olabilir.

Bizim bi kız da zengin babam var derdi memurdu da ama memur gibi de yaşamıyordu meğer eskortluk da yapıyormuş.

Kimin ne yaptığını bilemezsiniz.

Helalinden alan çok yüksek kazananlar da var ama kendinizi kıyaslarsanız asla onlar gibi olamazsınız kıskanma yokluk bilinci oluşturur.

Dua edin araştırma yapın pes etmeyin.

Belki iş bulacaksınız ama dolandırılacaksınız, belli olmaz herşeyin hayırlısı

Sizce düşünmemiş olabilir miyim
Kimse iş vermiyor

Merhaba,

Memlekette işsizlik ve işten çıkarmaların durumu malum. Kendinize gereksiz yere yüklenmeyin. Başvuru yapmaya devam edeceksiniz.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın gelir vb anlamında. Her mesleğin geliri gideri birbirinden farklı. Aslolan kendi elimizdekilerle mutlu olabilmek.

Emin ol yalnız değilsin.
Şu an üniversiteden mezun olmuş 22 24 yaş üstü bireylerin neredeyse yarısı bu durumda.
Ülke şartları malum.

Maas hesabı yapana kadar bence kendinizi gelistirin, kac farkli yerden olumsuz sonuc almissiniz, bir sebebi olmali.

Bu kadar da karamsar olmayin, çabalayin ve kendinizin en iyi versiyonu olun.

Merhaba ,

Yorumunuz oldukça acımasız olmuş. Yurtdışında yaşıyor olarak gördüm profilinizde. Türkiye de gerek pandemi gerekse öncesindeki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle vasıflı vasıfsız sanılanın çok üzerinde bir işsiz sınıfı oluştu.

Pek çok işyeri değil işe almak , kadroyu daha da azaltabilir miyim ? diye bakıyor.

Merhaba ,

Yorumunuz oldukça acımasız olmuş. Yurtdışında yaşıyor olarak gördüm profilinizde. Türkiye de gerek pandemi gerekse öncesindeki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle vasıflı vasıfsız sanılanın çok üzerinde bir işsiz sınıfı oluştu.

Pek çok işyeri değil işe almak , kadroyu daha da azaltabilir miyim ? diye bakıyor.
4 5 yer cagirdi beni, kabul edilmedim dediği için... Ben de biliyorum Tr durumunu. Belki diksiyon vb bu konularda kendini yukseltmesi gerekiyordur, ya da ne sebeble kabul etmediklerini belirtiyorlardir zaten o konuda birsey yapabilir. 🤷‍♀️

4 5 yer cagirdi beni, kabul edilmedim dediği için... Ben de biliyorum Tr durumunu. Belki diksiyon vb bu konularda kendini yukseltmesi gerekiyordur, ya da ne sebeble kabul etmediklerini belirtiyorlardir zaten o konuda birsey yapabilir. 🤷‍♀️
Farklı durumlarda olabiliyor arkasında. Siz görüşmeye çağırıldım diye sevinirken ; karşı taraf mevcut çalışanlara gözdağı vermek için dahi kullanıyor olabiliyor durumu. Beğenmezseniz bakın başvuran çok gibi.

Organize sanayi bölgelerinde sırf kadınların çalıştığı tekstil atölyeleri var. Maaşları da 6.500

Üniversite mezunları yönetici oluyorlar. Sigorta da var . Araştırıp başvurun.

Ayrıca kendinizi kimse ile kıyaslamayın. Belki arkadaşınız o kadar almıyor size yalan söylüyor olabilir.

Bizim bi kız da zengin babam var derdi memurdu da ama memur gibi de yaşamıyordu meğer eskortluk da yapıyormuş.

Kimin ne yaptığını bilemezsiniz.

Helalinden alan çok yüksek kazananlar da var ama kendinizi kıyaslarsanız asla onlar gibi olamazsınız kıskanma yokluk bilinci oluşturur.

Dua edin araştırma yapın pes etmeyin.

Belki iş bulacaksınız ama dolandırılacaksınız, belli olmaz herşeyin hayırlısı
Yani şu yorumu yapana neden beğenmedim tıklandı anlayamadım ..doğru söylüyor...
Konu sahibi daha girişken ve özgüvenli olmalısınız .. ben arkadaşımla onun için en son bir iş görüşmesine gittim bende fikirlerimi belirteyim dedim ve müşteri gibi arz talep sorunu hakkında konuştum azcık...patron bana pazarlama iletişimde çalışır mısınız diye sordu..bir nevi ar_ge..
Bence karşı taraftan işe alınmaz insan, insan o işi kendi almalı ...

Canım grafik tasarımcıysan instagrama yönelebilirsin aslında . Ordan yürümeyi denedin mi hiç ?

Yani şu yorumu yapana neden beğenmedim tıklandı anlayamadım ..doğru söylüyor...
Konu sahibi daha girişken ve özgüvenli olmalısınız .. ben arkadaşımla onun için en son bir iş görüşmesine gittim bende fikirlerimi belirteyim dedim ve müşteri gibi arz talep sorunu hakkında konuştum azcık...patron bana pazarlama iletişimde çalışır mısınız diye sordu..bir nevi ar_ge..
Bence karşı taraftan işe alınmaz insan, insan o işi kendi almalı ...
Sizin gibi iyi insanlar iyiki varlar

Maas hesabı yapana kadar bence kendinizi gelistirin, kac farkli yerden olumsuz sonuc almissiniz, bir sebebi olmali.

Bu kadar da karamsar olmayin, çabalayin ve kendinizin en iyi versiyonu olun.

neden bu yorumu beğenmediniz ki, gayet yerinde olmuş. acımasız olmamak adına sizi hayal dünyasına sokamayız gerçekler diye bir olgu var ve burası çok daha güvenli. olumsuz sonuçların bir sebebi olmalı diye düşünüyorum. ben de yurtdışındayım fakat dişlerimle tırnaklarımla kazıya kazıya gittim. her reddedildiğimde daha çok hırslandım. lütfen siz de böyle olun salmayın kendinizi.

26 yaşındayım 1 buçuk senedir işsizim. İstifa ettiğim şirketten sonra iş bulamadım. O kadar üzülüyorum ki…
Ailemle yaşıyorum artık babamdan rahatça para isteyemiyorum. Maddi durumları gayet iyi ama ben çekiniyorum.
Yaşıtlarım hep işinde gücünde. En yakın arkadaşım diş hekimi neredeyse 15k maaş alıyor. Direk iş buldu zaten her yerden teklif geldi kendi seçti.

Ben iş bile bulamıyorum. 4-5 yer çağırmıştı beni ama kabul edilmedim. Zaten girişken biri değilim.Bulsam bile alacağım maaş 5k yı geçmez. Zamanında sağlık sorunlarım depresyon vs ile uğraştım hiçbir zaman çalışkan bir öğrenci olamamıştım zaten. Sonra da grafik tasarım okudum 4yıllık.

Her gün kendimi geliştirmeye çalışsam da zaman ilerliyor. Kaç yere başvurdum sayamıyorum artık. İş çoğu zaman çalışırken öğreniliyor zaten.
Onun dışında dil kursuna gidiyorum.

Hayatımda beni motive eden şeyler yok. Hayat arkadaşım da yok. Bir ara yalnızım diye üzülüyordum da bıraktım zaten o konulara hiç girmiyorum artık.

Sürekli ev işleriyle uğraşıyorum anneme yardım ediyorum. Yine eskiden yaşadığım ruhsal açıdan sıkıntılı dönemlere girmekten korkuyorum.
Ne yapabilirim artık bilmiyorum. Gerçekten umudumu kaybediyorum.
Tavsiyeleriniz var mı?
ben işsizken 150 yera başvurmuşum kariyer netten düşün sonra kpss ile memur oldum şükür sende kendine acımayı bırak silkelen ve kendine gel

grafik tasarım gibi bi işiniz varken iş bulamamanız sizin ayıbınız kusura bakmayın. lütfen kendinizi geliştirmeye bakın, programlar olur, fotoğraf çekimi vs olur. freelance olarak zaten neredeyse imkansız iş bulmamanız. bir sürü yabancı site var, upwork gibi mesela. buralara kayıt olup portfolyonuzu oluşturun. dolar üzerinden para kazanacağınız için gayet iyi olur. evde oturup annenize yardım etmekle geçirmeyin bu yaşlarınızı

Back
X