Tabiki öyle o tarlada çalısırken ben evde ona yemek yapcam iş yapcam annesine yük olmicak. Yaparım sorun değil o ama insan ne olursa olsun kendi evini düzenini arıyor özellikle başkasında yatmak bana rahatsızlık veriyor o alışık onun evi ama ben değildim hep evime gitmek istiyorumdum
Ben size katılmıyorum
Ben neredeysem kocamın evi orası, kocam neredeyse benim evim orasıdır
Tabiki herkes kendi evinde rahat eder ama kaldığınız yer yedi kat elin evi değil
Biraz benimsemeye sahiplenmeye çalışabilirsiniz
Koltuğun üstüne iki kırlent alın, mutfağa bir bardak takımı alın, banyoya bir çöp kovası alın, iki biblo alın vs. orayı benimseyecek birşeyler yapın bence
Hafta içi zaten yemek yapıyorsunuz, h.sonu bir gün kayınvalideniz sevdiğiniz özel bir yemek yapsın bir günde siz yapın alt tarafı iki tabaklık değilde üç tabaklık yemek pişireceksiniz
Bahar başladı, yaz geliyor, tam köyde kırsalda zevkli vakit geçirme zamanı, çıkın bahçeye kitap okuyun, resim çizin, el iş yapın yada yapın bir tepsi börek bir kısır çay gelin kaynana yayılın çimenlere dedikodu yapın
Çiçek dikin, domates ekin, bir ağaç dikin eşinizle sizin ağacınız olsun, evladınızla altında oturduğunuzu hayal edin
Yani orada keyifli vakit geçirmek sizin elinizde, durumu fırsata çevirseniz hem kaliteli zaman geçirir hem tam bir aile olabilirsiniz
Ama sizin gönlünüz yok
Kesip atmak emek verip kendine ailene yatırım yapmaktan daha kolay geliyor size
Halbuki benim dediğim gibi bir yol izleseniz kocanız iyi niyetinizi görüp sizden beklentilerini çooook aza indirirdi